כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
81. נירית / שירלי - מחיר משפחתי בטיטליס תגובה ל - 76 02/05/2008 00:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yoel_gil לא מחובר yoel_gil  משתמש פעיל 621 הודעות עד כה
נירית / שירלי ערב טוב
הרבה משפחות שטיילו בטיטליס מציינות את ההנחה למשפחות + אוכל.
חיפשתי באתר המקומי ולא מצאתי.
האם אתן יודעות מהיכן הגיע הטיפ על המחיר הזול
ושאלה נוספת האם גם אתן שילמתן את המחיר המצחיק של 111 פר"ש למשפחה
אודה על תשובתכן

יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
82. ענתי תגובה ל - 49 02/05/2008 10:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  niritle לא מחובר niritle  משתמש מתחיל 39 הודעות עד כה
אפשר לקבל גם את המידע לגבי הכרטיס המשפחתי בטיטליס?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
83. נירית / שירלי - מחיר משפחתי בטיטליס תגובה ל - 81 02/05/2008 20:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שירלי לא מחובר שירלי  משתמש פעיל 1358 הודעות עד כה
לא זכור לי בדיוק המחיר. הייתה איזושהי הנחה וקיבלנו כובעים של הטיטליס. מלבד זאת המחיר של הטיטליס בהשוואה ליונגפראו הוא משמעותי מאוד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
84. נירית / שירלי - מחיר משפחתי בטיטליס תגובה ל - 83 03/05/2008 08:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה

יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
85. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 60 03/05/2008 10:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mr_eran לא מחובר mr_eran  משתמש מתחיל 27 הודעות עד כה
שירלי שלום,

מחפש נואשות מידע על משולש המעברים ומערת הקרח,
מתכנן נסיעה בת שבועיים באוגוסט לשוויץ ואזור היער השחור.

אשמח מאוד לקבל את תוכנית הטיול שלך

תודה,

ערן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
86. נירית / שירלי - מחיר משפחתי בטיטליס תגובה ל - 81 03/05/2008 15:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נירית נירית לא מחובר נירית  משתמש פעיל 3917 הודעות עד כה
היי,
לא זוכרת הנחה משפחתית, אלא לילדים-50% הנחה (עד גיל 15 או 16). הנחה של 50% למבוגרים היה למחזיקי כרטיס של הרכבות וכו', ואז הילדים נוסעים חינם. יש גם הנחה קטנה למחזיקי כרטיס אורח של אנגלברג למשל, שאותו מקבלים חינם מהמארחים (כך לפחות היה לפני מספר שנים).
צריך לקחת בחשבון שלמרות שזה יקר, הנוף מרהיב ואפשר וכדאי לבלות שם יום שלם (והכל נכון רק במידה ומזג האוויר בהיר ומתאים-לדעתי!.)

מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
87. נירית / שירלי - מחיר משפחתי בטיטליס תגובה ל - 86 03/05/2008 16:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ללא ספק אני יעלה לטיטליס (ולא משנה המחיר).
העניין הוא שבשום מקום אין רישום על ההנחה (מעניין-האם רק הישראלים משיגים הנחות?)
מקווה מאוד שבשבוע שאהיה שם יהיו יומיים בהירי שמיים
יום לטיטליס ויום לפילאטוס

יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
88. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 85 03/05/2008 16:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בהמשך לשאלתו של ערן
האם לפי דעתכן אני אספיק לבצע טיול בו אבקר בקנדרסטג, אסע ברכבת המכוניות, אטייל בבריג, אסע לאזור המעברים ואבצע לפחות שניים מהם ?
(פורקה וגרימסל או פורקה וסוסטן) ואחזור להסליברג (שם אני לן).
והאם יש הבדל בין שני הזוגות שבחרתי ? מה עדיף ?
לא רשמתי אבל מתכנן להיות בשוויץ באמצע יולי (מקווה שהמעברים פתוחים) (אם כל שינויי מזג האוויר לך תדע)

תודה מראש, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
89. נירית / שירלי - מחיר משפחתי בטיטליס תגובה ל - 87 03/05/2008 17:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 13366 הודעות עד כה
השוויצרים הקמצנים לא מפרסמים שיש כרטיס משפחתי באתר שלהם.
פניות אליהם , מחזירות אותך לאתר שלהם(אני כבר בסבוב שלישי של לנסות להבין כמה זה יעלה השנה למשפחה)
נכון לקיץ 2007 מחיר כניסה משפחתי היה כ74 יורו למשפחה (תואם ל111 פר"ש) עם ילדים עד גיל 15, מעל גיל זה הם נחשבים בוגרים.
מחירי סקוטרים ואופניים בנפרד.
מחירים מהאתר השנה0- 53 יורו למבוגר הלוך ושוב (82 פרש) ואילו ילד מקבל 50% הנחה.
מכאן מסתמן כי המחיר של כרטיס משפחתי (לא ספציפי לישראלים, אלא מידע מתגלגל ישראלי) הוא כדאי ביותר גם אם הוא "רק" 111 יורו ולא 111 פר"ש.

בכל אופן המחירים לא חודשו לגבי כרטיס משפחתי ועד שלא יחזור מהטיטליס מרגל הטיטליס העברי הראשון השנה לא נדע מה המחיר לכרטיס משפחתי השנה, אבל עד לפני שנה הכרטיס המשפחתי היה פעיל ותקף- רק מה? צריך לבקש אותו מהקופה ולא לצפות שהם יציעו לך אותו (הם לא יציעו).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
90. נירית / שירלי - מחיר משפחתי בטיטליס תגובה ל - 89 03/05/2008 17:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נילי ר לא מחובר נילי ר  משתמש פעיל 1231 הודעות עד כה
שלום יונית, Smile

ברוכה השבה!

חסרת פה, יש שאלות שנותרו ללא מענה, מה קורה? ככה נעלמים...? Shocked

בכל מקרה, כמובן שאני צוחקת, באמת חסרת פה בפורום, עייני ערך ג'מוס.

נילי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
91. נירית / שירלי - מחיר משפחתי בטיטליס תגובה ל - 89 03/05/2008 18:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית תודה
במתכונת הטלוויזיה והרייטינג אפשר להוציא כל קורא למביא ראשון את מחירי טיטליס, קיץ 2008.
הפרס - מנוי חינם לפורום למטייל לשנת 2009.
סתם צוחק ..

ביי, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
92. נירית / שירלי - מחיר משפחתי בטיטליס תגובה ל - 90 03/05/2008 18:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3739 הודעות עד כה
עיוני
עשית ממני ערך???
רק שאלתי אם מישהו יודע איפה יונית כי היא בין הבודדות שגם מקשקשת כאן וגם נוסעת באמת....

שבוע טוב לכולם
וברוכה השבה יונית - שמת לב שכל מדינה עם היצירתיות שלה - באיטליה זאת קציפת לימון (תמונה שיונית פרסמה בפורום אירופה - לפתיחת התיאבון) ובבלגיה זה שוקולד.

הג'מוס
תמונה 083.JPG
תמונה 083.JPG(גודל:18.55KB)

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
93. נירית / שירלי - מחיר משפחתי בטיטליס תגובה ל - 92 03/05/2008 19:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נילי ר לא מחובר נילי ר  משתמש פעיל 1231 הודעות עד כה
איזה כיף שאני עין של מישהו... Embarassed

בטח ערך! ערך מוערך מאד, לדעתי חצי עם ישראל היה מתברבר עדיין בין אלקמר וזאנסה, פאריז ונאמור אילולא אתה! Cool

ותגיד, אי אפשר כאן לאמר ג'מ... ואתה קולט? איזה רדארים יש לך שם, במחשב??? אי אפשר לדבר כאן בפרטיות בלי שתקלוט?!? Shocked

שבוע טוב לכוווולם,

נילי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
94. נירית / שירלי - מחיר משפחתי בטיטליס תגובה ל - 89 03/05/2008 20:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שוב ברוכה השבה יונית,
נראה לי שהפסדתי הרבה כסף בשנים קודמות שלא גלשתי כאן..
לא הייתי חושדת שהשוויצרים הדייקניים מסתירים מידע באתר או בקופות. Shocked Confused

טוב לדעת. אין הנחה לזוג, במקרה...?.... Razz

סמן להדפסה   הוספת תגובה
95. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 88 04/05/2008 18:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום לכולם
חוזר על שאלתי:
האם ניתן לביצוע מסלול מעגלי שמתחיל במרינגן - קנדרשטג - רכבת המכוניות - בריג - מעבר פורקה וגרימסל - מרינגן

לתשובתכם אודה, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
96. ל"סוכנת ראקה" תגובה ל - 95 04/05/2008 20:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סוכנת ראקה היי
במקצת מאתרי התיירות אני רואה שניתן לשלם עם כרטיס ראקה.
למה הכוונה.
האם הכרטיס משמש גם להנחות ?

לתשובתך אודה, יואל

[עודכן ב:04 מאי 2008 20:22:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
97. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 95 04/05/2008 23:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יואל שלום,

עושה רושם שאנחנו מתכננים טיול די דומה ביעדים ובתקופה,
אני מתכנן טיול משפחתי (שני ילדים קטנים) בשוויץ וביער השחור באוגוסט לתקופה של 14 ימים.
אני התלבטתי קשה האם לחזור לאזור אינטרלקן (אותו כבר "חרשתי" בעבר), או לנסות מתכונת אחרת במטרה לחוות את האלפים מזווית שונה.
מהבדיקות עולה כי קיים עמק סאס-פי (SAAS - Fee), הנמצא דרומית מזרחית ל zarmet והכולל בין היתר בקירבתו:
עליה על רכבל לצפייה בקרחון הגדול ביותר באירופה.
נסיעה ברכבת דרך ההר למערת הקרח הגדולה ביותר באזור. וכן המיקום די קרוב לאגם התת קרקעי. בנוסף לכך הגישה לאזור לפי מפות מישלן מחייבת נסיעה על רכבת מעבר הפורקה ונמשכת כ - 240 ק"מ מתוכן 120 ק"מ בדרך עם נוף. זה נראה לי אלטרנטיבה ראויה למסלול הנפוץ של סיבוב בשלושת המעברים.

אני בודק כרגע את האפשרות הנ"ל ואשמח לקבל תגובות גם ממך וגם בפורום למי שיש ניסיון בנושא.

וספציפית לשאלתך, מהניסיון הקודם שלי במעברים, מדובר בדרך מפותלת מאוד שעשויה להיות מכוסה בערפילים, הדרך קשה לנהיגה ומתבצעת במהירות איטית בד"כ. כמובן שניתן לזרז את הנהיגה ע"י שימוש במנהרות אולם אז לא נהנהים מהנוף. ולכן המסלול שתכננת נראה לי ארוך מדי.
הייתי מנסה לשלב מסלול מעגלי במעברים עם אופציה למערכת הקרח ב - Gletch, מה שהיה מותיר די זמן לעצירות לטובת צפיה בנוף ובאגמים באזור.

אשמח לשתף ולהשתתף במידע שצברת/י,
ה - email שלי הוא

תודה,

ערן

סמן להדפסה   הוספת תגובה
98. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 97 05/05/2008 17:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי ערן,
גם אנחנו מתכננים השנה להיות כמה ימים באזור saas fee.
כתבת שאפשר מקרבת המקום
עליה על רכבל לצפייה בקרחון הגדול ביותר באירופה.
אתה יכול לפרט על איזה קרחון מדובר? לפי מיטב ידיעתי הקרחון הגדול ביותר באלפים הוא ה Aletsch, שאמנם הוא בסביבה אבל הלא כל כך קרובה.
לפי מה שהבנתי כל הכפר מוקף קרחונים, חלקם די גדולים, וניתן לראותם ולהגיע אליהם מהכפר עצמו.
כמו כן לא ברור לי מדוע חייבים להגיע דרך הרכבת של מעבר פורקה. תלוי מהיכן באים ובאיזה עונה (ביולי המעברים אמורים להיות פתוחים).
מצרפת לינק עם אטרקציות והצעות שונות באזור הקרוב, אם טרם יש לך, זה נותן כמה רעיונות.
בין השאר יש שם "מסלול רגליים יחפות", רכבת קיור נוסטלגית ועוד.
מה ששימח אותי במיוחד, זה שהעמק מתהדר בכ300 ימי שמש בשנה, ומקווה מאד שניכנס לסטטיסטיקה הזו!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
99. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 97 05/05/2008 21:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ערן היי
בניגוד אליך זאת הפעם הראשונה שלי בשוויץ ולכן אני הולך על הדברים המוכרים.
הסיבוב לפי מישלין 210 ק"מ ב- 4 שעות נסיעה.
חוץ מזה יהיו את העצירות בקנדרשטג, נראה את הטירה בבריג, במעבר פורקה מערת הקרקח ו..
אני יורד ממעבר סוסטן ועושה רק את מעבר גרימזל עם התצפית לאגמים.
מקווה שהמזל לא יבגוד בי ומזג האוויר יהיה נח.

תודה בכל אופן על הטיפ, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
100. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 98 05/05/2008 23:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי נירית,

מצטער אם הטעתי אותך לא מדובר בקרחון הגדול באירופה אלא במדף קרחונים גדול המקיף את כל האזור.התוכנית שלנו היא לבלות כ - 14 יום מתוכן כ - 10 ימים בשוויץ המיקוד הינו טיול המשופע בנופי האלפים (מערות קרח, קרחונים ופסגות מושלגות). חיפשתי שילוב של מערת קרח גדולה וגישה קרובה לקרחון וזה נראה כמו אופציה ראויה.

לגבי הנסיעה ברכבת מעבר הפורקה, גם לי זה נראה תמוה (במיוחד לאור הפירסומים של SAAS Fee באתר) אבל בבדיקה באתר המפות של מישלן מופיע כי הכביש חסום (גם לאחר שינוי תאריך היציאה לאוגוסט). מאידך ייתכן והמסע ברכבת יאפשר תצפית טובה יותר לאזור הפורקה ?

ממה שהספקתי לבדוק בכפר SAAS- Fee ישנה מערכת רכבלים עניפה המציאה נקודות תצפית לא רעות על הקרחונים השונים.
אחת האטרקציות הינה עליה להר AllAlin לנקרת הקרח.
התוכנית שלנו כוללת יומיים באזור SAAS - FEe:

1. יציאה מאזור סנט גלן (אונטרווסר - מפלי המים) ומעבר דרך הפורקה (או רכבת הפורקה) לאזור SAAS - Fee, כתחליף אופציונאלי ל "סיבוב המעברים".
2. תצפית על אחד הקרחונים (עליה ברכבל)
3. עליה ל - AllAlin לנקרת הקרח.
4. ביקור באגם התת-קרקעי ב - Saint Leonard
משם התוכנית היא להמשיך דרך גרייר (מפעל הגבינות) לאזור אגם ברינץ ולאחריו לוצרן (טיטליס, מוזיאון התחבורה), אנחנו נסיים במעבר דרך מפלי הריין לאזור היער השחור (ופארק אירופה).

לא הכרתי את הקרחון שציינת (למרות שביקרנו ביונגפראו בעבר), האם מוכר לך מקום המאפשר גישה קרובה לקרחון עם ילדים ? ייתכן וזה אופציה עדיפה על SAAS - Fee ?

האם יש לך תובנות לגבי ברינץ ואגם ברינץ (מידת האטרקטיביות לילדים) ?

אני אכן מקווה שהסטטיסטיקות של ימי השמש יחייכו אלינו!
תודה,

ערן

סמן להדפסה   הוספת תגובה
101. על סאאס פה והאיזור תגובה ל - 100 06/05/2008 12:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  תמי לא מחובר תמי  משתמש פעיל 297 הודעות עד כה
אני שמחה על ההתכתבות בנושא סאאס פה, כי גם אנחנו מתכננים להיות הקייץ באיזור. במן צירוף מקרים, בדיוק הצבתי שאלה, שספק אם מישהו יכול לענות עליה לגבי מגלשת ההרים המפחידה שם. נראה באמת שיש הרבה אטרקציות לילדים. האם מישהו ביקר ויכול להמליץ?

יואל, לדעת יונית, האגם התת קרקעי בסנט לאונרד, לא משהו... כדאי להתייעץ לפני שמחליטים לנסוע לשם במיוחד. אולי מתאים ליום גשום.

יש גישה למערה בקרחון במעבר הפורקה למיטב זכרוני. ניתן להכנס ולשוטט בה. זהו ה-rhonegletcher פעם היו בה אנשים מחופשים לדובים שאפשר היה להצטלם איתם (הם גם דיברו עברית למרבה ההפתעה...) נדמה לי שכבר אין.

האם הארמון בבריג באמת שווה ביקור? לא ברור לי מה יש בתוכו. הבנתי שיש שם גן ורדים יפה. האם נשמע מעניין גם לילדים?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
102. על סאאס פה והאיזור תגובה ל - 101 06/05/2008 12:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כתבתי יואל, אבל התכוונתי לערן. סליחה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
103. ליואל, המסלול המעגלי תגובה ל - 95 06/05/2008 12:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אנחנו עשינו יום טיול שהתחיל בקנדרשטג, דרך רכבת המכוניות, עצירה להשקיף על קרחון aletch ודרך מעברי ההרים (גרימסל) חזרה לקנדרשטג. סה"כ זה היה יום ארוך ומעייף לילדים. השילוב שלך נראה לי ארוך מידי. עדיף בעיני להקדיש לשלושת המעברים יום שלם, ולא לשלב עם קנדרשטג ורכבת המכוניות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
104. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 100 06/05/2008 17:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי שוב,
נראה לי שאנו עושים מסלול דומה. בשוויץ.
לגבי הרכבת של הפורקה, קשה לי להאמין שרואים יותר טוב את הנוף, כי חלק מהדרך במנהרה (מה שאני ממש לא אוהבת..).
גם לי כרגע אתר מישלין מציין שהמעברים סגורים, אבל מניסיון בשנים עברו, הוא לא מתעדכן עד שהמעברים נפתחים (נקווה שבקרוב).
קרחון האלטש הוא בעצם הקרחון הגדול היורד מדרומו של היונגפראו. ניתן להגיע אליו מכמה מקומות מצפון לבריג ולצפות עליו ממקומות אחרים. יש לי המלצות חמות עליו, אבל גם על הקרחונים שבאזור סאס פי. עוד לא החלטתי לאן אנחנו נעלה, כי לא נוכל לעלות לכולם. יכול להיות שנעלה לאלטש, כי הוא אמור להיות פשוט מרשים מאד, והוא הולך ונסוג במהירות, ובסאס פי נסתפק בתצפיות מהכפר (הבנתי שהקרחונים כמעט מגיעים עד הכפר עצמו).
בברינץ היינו לפני כמה שנים, העיר עצמה נחמדה, מרכז לפיסול עץ, ומוכרים הרבה מזכרות. עשינו שיט חביב למפלים, ולעיירה חביבה , ששמה פרח לי (עיירה עם אווירה ים תיכונית משהו). לא כל הילדים מתלהבים משיט...הוא איטי ולא הרפתקני, לנו זה התאים מאד. יש גם מוזיאון פתוח מעניין, עם בתים ומבנים מכל אזורי שוויץ. לא יודעת עד כמה זה מעניין את הילדים, אנחנו בילינו בו כמה שעות טובות בכיף.
יש גם רכבל העולה לתצפית יפה על האגמים (לא עלינו).

גם אני שמעתי שהאגם התת קרקעי לא ממש אטרקטיבי...
לעומת זאת, שמעתי הרבה המלצות על קניון טמינה, לא רחוק מסאנט גלן.
אם אזכר בעוד משהו אכתוב.
המשך ערב טוב!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
105. ליואל, המסלול המעגלי תגובה ל - 103 06/05/2008 21:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תמי תודה על ההסבר
במחשבה שנייה אני המתין לתחילת יוני לראות מהו המרחק והזמן לנסוע ממעבר פורקה לגרימל עד למרינגן.
החלטתי שאני מוותר על מעבר סוסטן.

ממתין לפתיחת המעברים
תודה, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
106. המשך שאלות מיואל - תיאטרון וילהלם טל תגובה ל - 105 08/05/2008 14:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום למומחי שוויץ (מקווה שאתם אחרי המנגל - שבעים וניחוחים)
הגעתי ליום החמישי בתכנון
אני מתכנן את אזור אינטארלקן והסביבה.
ראיתי שמתקיים באזור תיאטרון וילהלם טל.
שאלתי:
האם מישהו היה ?
האם שווה צפיה לגילאי 16 ו- 12 או לילדים קטנים יותר ?

לתשובתכם אודה, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
107. שווה לבדוק מה השפה המדוברת בהצגה תגובה ל - 106 08/05/2008 15:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  הגר לא מחובר הגר  משתמש פעיל 472 הודעות עד כה
לא היינו אבל אם אינני טועה שפת ההצגה היא גרמנית, מה שיכול להיות לרועץ.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
108. שווה לבדוק מה השפה המדוברת בהצגה תגובה ל - 107 08/05/2008 17:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הגר היי
זה שהשפה בגרמנית אני מבין.
שהייתי בארה"ב עם ילדי הלכתי להופעה של אבירים. ההופעה באנגלית.
נראה לך ששמעתי משהו. כלום
לכן עם ההופעה קצבית ויש "שואו" אזי השפה לא משנה.

ו.. שלחתי את המייל

תודה, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
109. לגבי קניון טמינה תגובה ל - 104 09/05/2008 08:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  naama 0 לא מחובר naama 0  משתמש פעיל 286 הודעות עד כה
הייתי בקניון טמינה בקיץ האחרון. הקניון יפה מאד אבל גם קצר מאד (כמה דקות הליכה ונגמר הקניון) לכן כדאי לשלב אותו עם עוד משהו בסביבה. ישנו אוטובוס מיוחד שיוצא מתחנת הרכבת של באד ראגץ עד לכניסה לקניון.
עוד משהו חשוב - צריך בכניסה לקניון להכניס מטבעות כדי לעבור בשער הברזל. (להכין מראש כסף קטן)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
110. קניון טמינה -תודה רבה, נעמה. תגובה ל - 109 09/05/2008 08:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
על המידע.
האם נכנסתם גם למוזיאון הספא במרחצאות הישנות שבכניסה לקניון?
קראתי שיש כמה מסלולי הליכה באזור, וכמובן היידילנד.
מה אתם שילבתם עם הביקור בקניון ?
תודה ושבת שלום!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
111. קניון טמינה -תודה רבה, נעמה. תגובה ל - 110 09/05/2008 11:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  naama 0 לא מחובר naama 0  משתמש פעיל 286 הודעות עד כה
הי נירית,
לא היינו במוזיאון הספא.
התכנון היה לשלב את קניון טמינה עם אגם ואלן, אך כיון שהיה יום אפרורי ויתרנו ונסענו לאגם ואלן ביום אחר קיצי יותר.
לא אהבנו את העיירה באד ראגץ. היתה שם אוירה יוקרתית וזקנה (כמו שקורה בעיירות של מרחצאות) ומשום מה לא הצלחנו למצוא שם מסעדה.
כדי להאריך את המסלול בקניון טמינה אפשר במקום לסוע באוטובוס ללכת ברגל עד הכניסה לקניון. השביל יפה מאד ומיועד רק להולכי רגל ולאוטובוס המיוחד. נדמה לי שכל כיוון זה שעה הליכה.
מסלול נחמד אחר שעשינו בסביבה היה מסלול הצלילים ליד העיירה אונטרוואסר. אם תרצי ארחיב על מסלול זה וגם על השייט באגם ואלן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
112. קניון טמינה -תודה רבה, נעמה. תגובה ל - 111 09/05/2008 11:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שוב תודה.
חשבנו באמת ללכת ברגל, לפחות כיוון אחד, או אולי להמשיך את המסלול עד אחת העיירות האחרות. מצאתי כמה אופציות, המאפשרות חזרה באוטובוס הדואר הצהוב.

היות שאנחנו ללא ילדים, לא נראה לי שנבקר במסלול הצלילים, אבל אשמח אם תפרטי על השיט באגם וואלן. לא בוער, כשיהיה לך זמן.
נתקלתי בתיאור של טירה ומוזיאון בסרגנס sargans , וכן במנזר עם כנסיה יפה ב dissentis (אחד המנזרים העתיקים בשוויץ). עוד לא החלטנו סופית איזה מסלול נעשה לאזור מעברי ההרים (סוסטן, גרימסל וכו').
שוב תודה ושבת שלום!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
113. שווה לבדוק מה השפה המדוברת בהצגה תגובה ל - 108 09/05/2008 17:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 13366 הודעות עד כה
ויזואלי מאד.
שרים ,רוקדים
אבל הקהל פסיבי (לא כמו ארוחת האבירים)
משתתפים מאות אנשים במופע.
ילדיי(אולי היו צעירים מדי?) נרדמו יפה מאד....וגם אמא שלהם איבדה איפושהו את העניין קצת.

אבל זה מאד אישי כמובן,ונכון ללפני שנים מספר,יתכן שחלו שינויים משמעותיים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
114. מסלול הצלילים תגובה ל - 111 09/05/2008 17:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  niritle לא מחובר niritle  משתמש מתחיל 39 הודעות עד כה
סליחה על ההדחפות
אפשר לקבל פרטים על מסלול הצלילים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
115. מסלול הצלילים תגובה ל - 114 09/05/2008 21:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי
אשכול שהיה בנושא בקישור הראשון. עם הרבה מידע .
שבת שלום!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
116. שווה לבדוק מה השפה המדוברת בהצגה תגובה ל - 113 09/05/2008 22:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה יונית.
אני עדיין מתלבט מכיוון שיש הצגות בימי שבת וחמישי. ימי שבת הינם ימי הכניסה/יציאה לכפרי הנופש ובעצם זה יום ההתארגנות ולכן עדיין לא בטוח האם להעמיס את הערב.

שאלה נוספת ברשותך -
לא ציינתי אך אני אהיה שבוע קודם בהולנד.
תכננתי על שייט.

האם את מכירה מה שווה יותר -
שייט הפנקייקים ברוטרדם
או
שייט עם ארוחה קלילה באגם טון/ברינץ ?

לתשובת המומחים אודה, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
117. שווה לבדוק מה השפה המדוברת בהצגה תגובה ל - 113 09/05/2008 23:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום יונית,

קודם כל ברצוני להגיד תודה, זה פעם ראשונה שאני נעזר בפורום ולא מסתפק בסריקה של הטיפים והיקף העזרה וכן נכונות האנשים די מדהימה ועל כך תודה לכולכם. להלן סקיצה של התוכנית שלנו ל - 14 יום משולבים של שוויץ ואזור היער השחור (עם רכב כמובן), אשמח לקבל
רעיונות הערות וכו'.

בפורום נתקלתי לא פעם במידע על פעולות מיוחדות כמו ארוחת האבירים וכו', אשמח לקבל לינקים לפעילות זו.
האם דרך הצלילים לא קשה לילדים קטנים ?

יום 1: מינכן (הגעה לפנות בוקר)-> האי מינאו -> סנט גאלן -> לינה
באזור
יום 2: פארק בראבנסברד / קוני לנד (בהתלבטות ואשמח לשמוע תגובות) -
> אפנצייל.
יום 3: אפנצייל -> אונטרווסר -> מעבר פורקה (או רכבת הרכבים)->
אלטרגליישר -> לינה ב - SAAS Almgal

יום 4: ביקור במערת הקרח באללין -> מסלול רגלים יחפות ב - SAAS -
Fee -> ביקור בבריג -> לינה באלמגל

יום 5: SAAS - Almagal -> סנט לאונרדו -> ברוק (מפעל השוקולד של
נסטלה) -> מפעלי הגבינות בגרייר -> (אופ':ביקור קצר בברן) -
> לינה בברינץ

יום 6: ברינץ : מפלי רייכסבג + ביקור בעיירה +מפלי גייסבך +אגם
טון, אינטרלקן, (גרינוולד אופציונאלי)
יום 7: לוצרן (מוזיאון התחבורה, תצפית פנורמית, טיול בעיר)
יום 8: אנגלברג -> טיטליס
יום 9: ברינץ -> שפהואזן (מפלי הריין) -> פרייבורג
יום 10: פארק אירופה
יום 11: פארק אירופה 2
יום 12: אזור היער השחור (חור המכשפה, טרייבורג ודרך השעונים)
יום 13: יציאה מאזור היער השחור לכיוון מינכן
יום 14: מינכן (הפארק האולמפי, העיר העתיקה) -> ת"א (טיסת לילה)

האם יש לכם ניסיון עם פארק אירופה ? האם יספיק רק יום אחד ?
האם למישהו יש רעיון מה ניתן לראות (עם ילדים!) בדרך למינכן מאזור היער השחור ? (טירת נוישוואנשטיין נכתב בפורום זהיא משעממת ילדים?)

תודה,

ערן

סמן להדפסה   הוספת תגובה
118. שווה לבדוק מה השפה המדוברת בהצגה תגובה ל - 117 10/05/2008 01:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ערן בוקר טוב
שאלה קטנה:
מדןע אתה לא מבצע ביום הראשון גם את שפהואזן (מפלי הריין).
לא חבל לנסוע הלוך ושוב ?

ושאלה שנייה:
מדוע פעמיים אתה בברינץ? האם יש שם משהו מיוחד שדורש יום וחצי (ימים 6 ו- 9)? עדכן אותי על מנת שיכנס למכלול שיקולי.

בנוסף עקב השרשור הארוך האם ציינת מתי אתה נוסע ? והיכן אתה לן בשוויץ וגרמניה ?

תודה, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
119. שאלה לנעמה תגובה ל - 111 10/05/2008 02:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 4179 הודעות עד כה

נעמה שלום,

אני מציצה מדי פעם לאשכול הזה ומהרהרת על אפשרות של נסיעה לשווייץ בקיץ הבא (לקיץ הזה כבר יש תכנית אחרת), ואם לא אז באחד הטיולים הבאים.
בשנה שעברה עלה נושא מסלול הצלילים, אבל לא התקבל עליו אף דיווח. אשמח מאוד לשמוע על החוויה שלכם במסלול הזה. היות שזה יהיה טיול של מתחילים, לא בטוח שנגיע גם אליו, ובכל זאת אני מעוניינת לשמוע.

תודה,
זיוה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
120. שווה לבדוק מה השפה המדוברת בהצגה תגובה ל - 118 10/05/2008 07:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יואל שלום,

1. אין לי טעם לבצע את מפלי הריין ביום הראשון, בעיקר בגלל שאני
ממשיך לכיוון היער השחור לאחר שוויץ ומטבע הדברים עובר שם ממילא.
כמו כן מדובר בדרך לא קצרה!, במידה ואתה נוסע ישירות אני ממליץ
על כביש 13, שעובר מקונסטנץ דרך שטיין אם ריין ועד שפהואזן.

2. אני לן ליד ברינץ, מכאן שאני חוזר במהלך הימים הללו לאזור.
המרחק הקרוב הן לאיזור אינטרלקן (עם ריכוז מאוד גבוה של
אטרקציות) והן ללוצרן ולטיטליס עזרו לי לבחור בה.

3. אני נוסע באוגוסט

4. אני אפרט את מקומות הלינה לאחר שאחזור (בקרת איכות (-:), כרגע
סגרתי את כל שוויץ (למעט קונסטנץ) ואני מקווה לסגור את היער
השחור במהך היומיים הללו.

אשמח לשמוע את המסלול שלך ואולי לשאוב מספר רעיונות.
האם יש לך המלצות על מקומות לינה באזור קונסטנץ ?
מתי אתה נוסע ?

סמן להדפסה עמוד הבא הוספת תגובה