כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
121. חוות דעת על הטיול תגובה ל - 120 10/05/2008 10:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yoel_gil לא מחובר yoel_gil  משתמש פעיל 161 הודעות עד כה
ערן בוקר טוב
בגדול אני עדיין בתכנון
אני מתכוון להיות שבוע בהולנד ושבוע בשוויץ.
מה שסגור לי - כרטיסי טיסה, כפר נופש בהולנד + בשוויץ ורכב
מה שחסר לי - לינת לילה בין אפלדורן (הולנד) להסליברג (שוויץ), חשבתי באזור לוכסנבורג ו-3 לילות בגרמניה. עדיין לא החלטתי מה

בקיצר מקווה לסגור את שוויץ עד שבוע הבא

ביי, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
122. המסלול של ערן תגובה ל - 117 10/05/2008 21:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  תמי לא מחובר תמי  משתמש בינוני 124 הודעות עד כה
לגבי פארק אירופה, לנו הספיק יום אחד, מהבוקר עד הערב. באותו יום הפארק נסגר בשעה מאוחרת יותר. כדאי לברר מראש.

הימים הראשונים המתוכננים בשוויץ נראים לי עמוסים מאוד. בחלק מהימים מתוכננת נסיעה מאוד ארוכה. יום 3 למשל. וגם יום 5 נראה לי כמעט בלתי אפשרי להספיק הכל ביום אחד.
שים לב לשעות הפתיחה והסגירה של אתרים וגם רכבלים. בדרך כלל הם נפתחים מאוחר ונסגרים מוקדם.

האם אפשר לשאול, מדוע אתה נוסע קילומטרים רבים, ועד לאיזור סאאס פה דווקא? לדעתי, המקומות שבהם אתם מתכוונים לבקר באותו איזור לא מצדיקים נסיעה כל כך ארוכה, של שעות רבות, (עם ילדים קטנים?) מפעלי גבינה, וגם שוקולד הם בדרך כלל הרבה פחות מעניינים ממה שהם נשמעים. במיוחד כשההסברים בגרמנית. אגב גם באיזור אפנצל יש מפעלים ליצור גבינה. היינו באחד כזה והילדים השתעממו מאוד. האם בעצם כבר ביקרתם במקומות כמו טרומלבך, קניון הארה, ברן, ואתם מחפשים לטייל במקומות אחרים?
נראה לי שאפשר לחסוך את הנסיעה הארוכה הזו, ולמצוא אתרים דומים יותר קרוב לנקודת ההתחלה והסיום של המסלול. כך למשל, יש מערת קרח בrhonegletcher גם אם פחות גדולה כנראה. גם מסלולים חביבים לילדים, ניתן למצוא בעצם בכל מקום בו תתמקמו בשוויץ.

זו כמובן לא ביקורת... רק חומר למחשבה במהלך התכנונים.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
123. שייט - היכן כדאי ? תגובה ל - 116 11/05/2008 19:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
למי שהיה בהולנד ובשוויץ
איזה שייט עדיף -
שייט הפנקייקים ברוטרדם
או
שייט עם ארוחה קלילה באגם טון/ברינץ ?

לתשובת המומחים אודה, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
124. שווה לבדוק מה השפה המדוברת בהצגה תגובה ל - 116 11/05/2008 21:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 12684 הודעות עד כה
כדי להשוות-צריך לעשות את השניים
אבל לא עשיתי מעולם שיט עם ארוחה באגם טון
כן,שטתי
אבל לא עם ארוחה.
לא יכולה להשוות באופן זה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
125. הצימר בהרדינג תגובה ל - 124 11/05/2008 22:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית תודה על המידע.
ואולי תוכלי לעזור לי בתשובה לשאלה ששאלתי את סיגלית שחזרה מגרמניה ועדיין לא ענתה לי.
האם לדעתך הצימר בהרדינג (ליד שדה התעופה במינכן) יכול להיות מקום טוב ליום וחצי במינכן או שזה רחוק מדי ?

תודה, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
126. הצימר בהרדינג תגובה ל - 125 12/05/2008 08:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
פחות משעה נסיעה ברכבת
טיילתי במינכן 5 ימים מלינה בארדינג.
יש רכבת ישירה לעיר
תלוי המיקום של הצימר מול תחנת הרכבת- כי מונית מתחנת הרכבת כאן אל צימרים בסביבה, לעיתים היה לי קשה למצוא (מעצבן במיוחד בסופו של יום)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
127. הצימר בהרדינג תגובה ל - 126 12/05/2008 21:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית תודה.
אני הולך להזמין 3 חדרים זוגיים (מקווה שנשאר להם מקום).
בהמשך לטיפ על הרכבת.
הזמנתי רכב שיהיה צמוד אלי כל הזמן.
אנו שישה אנשים
האם להשאיר את הרכב בתחנת הרכבת ולנסוע למינכן או
לנסוע ברכב למינכן ולחפש חניון בו השאיר את הרכב
מה עדיף לפי דעתך ?

לתשובתך אודה, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
128. הצימר בהרדינג תגובה ל - 127 13/05/2008 08:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כמו בתחנת הרכבת בבינימינה, המקומיים מגיעים עם המכונית עד התחנה ומשאירים בה את הרכב בחניה ,נוסעים למינכן ברכבת וחוזרים בסוף היום.
אז אני מחקה את המקומיים-מה שטוב להם,מניסיון החיים-טוב גם לי עוברת האורח.
בכניסות למינכן יכולים להיות פקקי תנועה- בשביל מה צריך את זה?
הרכבת נוסעת בדייקנות גרמנית , אמנם יש המון תחנות בדרך-אבל אפשר לנמנם או לצחוק על שמות התחנות המצחיקים (אחת נקראת אף-אוזן מה שכולנו זוכרים עד היום)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
129. הצימר בהרדינג תגובה ל - 128 13/05/2008 18:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה
אם אזכור אז אני אצלם את הרופא של אף-אוזן-גרון
ואפרסם בחזרתי

ביי יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
130. למומחי השוקולד תגובה ל - 128 15/05/2008 22:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
במסגרת החיפוש לזמן האפקטיבי ביותר אני מתלבט בין הצמד
ברוק - גרוייר לבין לינט - פארק המים אלפמארה
בגלל שאי אפשר להשוות שעשועי מים לשעשועי גבינה אני שואל לגבי השוקולד.
האם מישהו היה בשניהם ויכול להמליץ מה עדיף

תודה רבה לשוקלדרים, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
131. למומחי השוקולד תגובה ל - 130 16/05/2008 07:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נדמה לי שלינט סגור למבקרים.

ושנית- הורד את רמת הציפיות מביקור במפעל שוקולד, זה לא שונה מביקור ב"עלית",רק בגרמנית.
והשוקולדים-טעימים תמיד ,ובד"כ זולים יותר בחנויות מפעל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
132. למומחי השוקולד תגובה ל - 131 16/05/2008 08:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה יונית.
בהמשך להשוואות:
תכננתי יום טיטליס + אנגלברג + קניון הארה בערב.
כרגע אני מתכנן את ברן+ברוק+גרוייר.
האם לדעתך להסתפק בגבינות הנזירים באנגלברג ולא ללכת לגרוייר ?
האם להכניס במקום זאת את פארק המים אלפאמרה ?

לתשובתך אודה, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
133. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! - שיאלה פראקטית תגובה ל - 98 17/05/2008 15:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  tamarala לא מחובר tamarala  משתמש מתחיל 6 הודעות עד כה
שבת שלום לכולם,
ראיתי שה-tread הזה עדין פעיל והחלטתי להתלבש עלו Smile
אנחנו גם נוסעים בקרוב לשוויץ במתכננים לבקר בכמה הרים מוזכרים גם פה. שאילה לטילים מנוסים: האם צריך נעלים מיוחדים לילד (נעלי הליכה גבוהות) או נעלי ספורט רגילות מספיק טובות? אני חושדת שהם יקפאו בטמפרטורות קרובות ל-0 .לא מדובר בטראקים רציניים כמובן, אלא על שעה-שעתיים.
תודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
134. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! - שיאלה פראקטית תגובה ל - 133 17/05/2008 22:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  תמי לא מחובר תמי  משתמש בינוני 124 הודעות עד כה
כמובן שנעלי הרים עדיפות לטיולים, הן פחות מחליקות, מחזיקות יותר טוב את הרגל, טובות נגד גשם ובכלל נראות קוליות...אבל לדעתי אין הכרח לקנות אותם, במיוחד לילדים שלא ישתמשו בהם יותר, אם מדובר במסלולים הרגילים של שבילי ההרים, שאינם למקצוענים. אבל ההליכה שם לא שונה מאשר בטיולים בישראל ולכן נראה היה לי תמיד שחבל על ההוצאה היקרה.
אני מניחה שלא תגיעו לטייל על קרחונים. צריך לשם כך ממילא ציוד מיוחד ולעתים גם מדריך. אם מגיעים לשלג, פעם או פעמיים בטיול אז אפשר לשחק עליו ולטייל עליו טיול קצר בלבד כי בסופו של דבר באמת מתרטבים (לא קופאים...) ולכן, כדאי שיהיו לפחות גרביים להחלפה.

אם להוציא כסף על משהו שלא כל כך צריכים בישראל, אז לדעתי עדיף להשקיע במעילים דקים נגד גשם, שיותר נחוצים בטיולים באירופה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
135. icon7.gif  תודה תגובה ל - 134 20/05/2008 22:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  tamarala לא מחובר tamarala  משתמש מתחיל 6 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
136. למומחי שוויץ ובלגיה תגובה ל - 132 20/05/2008 23:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ערב טוב לכולם
כמעט סיימתי עוד תכנון יום.
אני מתלבט האם לבצע את מערת הנטיפים St. Beatus. ליד ברן.
בדרך מהולנד לשוויץ אני מתכוון להיכנס למערות הן סור לס בבלגיה.
שאלותי:
האם ניתן להשוות ביניהן, מה ההבדל ביניהן
האם מישהו יכול לעזור לי להחליט

בתודה מראש למשיבים, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
137. למומחי שוויץ ובלגיה תגובה ל - 136 21/05/2008 00:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נילי ר לא מחובר נילי ר  משתמש פעיל 839 הודעות עד כה
היי יואל,

גולל לאשכול שתמר פתחה "אשמח לשמוע חוות דעת על שוויץ" (או משהו דומה). נתתי שם פרטים על המערה St. Beatus.(אתה מתכוון לזו שליד אינטרלקן, נכון?). לא יכולה לאמר מה עדיף מכיוון שבמערות הן סור לס לא הייתי. מצורפים שם קישורים. חלק מההנאה שלנו במערה היה השביל המוביל למערה, הנוף סביבה.

בחירה מוצלחת!

נילי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
138. למומחית בלגיה - זיוה תגובה ל - 137 21/05/2008 18:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה נילי
השאלה נבעה עקב ההתרשמות ממה שרשמת
אולי זיוה תוכל לעזור במידע ?
זיוה אודה לך באם תוכלי לתת טיפים על מערות הן סור לס.

תודה, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
139. למומחית בלגיה - זיוה תגובה ל - 138 21/05/2008 20:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני לא זיוה
אבל הייתי בשתי המערות הנ"ל

לא ברות השוואה בכלל.

וההשוואה לטובת הן סור לס,אחריהן אין שום טעם באותו הטיול להגיע לסנט בוטרוס בשביל המערה.

מקווה שזו הייתה השאלה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
140. למומחית בלגיה - זיוה תגובה ל - 139 21/05/2008 20:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איך שאומרים ממתינים למורה ומגיע המנהל
בקיצר שוב תודה יונית
זאת היתה הכוונה בשאלתי.

יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
141. למומחית בלגיה - זיוה תגובה ל - 140 21/05/2008 22:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Trico Trico לא מחובר Trico  משתמש פעיל 456 הודעות עד כה
תרומתי הצנועה :
קצת אחרי היציאה מהאן סור לס ממתין לכם "זולל זמן " שאין מצב שתוכלו לעקוף אותו . הילדים מאד נהנו.
IMGP3828.JPG IMGP3829.JPG
IMGP3828.JPG(גודל:14.96KB)IMGP3829.JPG(גודל:17.87KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
142. למומחית בלגיה - זיוה תגובה ל - 141 21/05/2008 22:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה טריקו
אך ילדי גדולים 16 וכלת הבת-מצווה 12.

יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
143. חשבת תגובה ל - 141 21/05/2008 23:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ענתי לא מחובר ענתי  משתמש פעיל 1344 הודעות עד כה
שאניח לך לצאת מזה???

Laughing Laughing Laughing
DSCN0322.JPG DSCN0325.JPG
DSCN0322.JPG(גודל:17.70KB)DSCN0325.JPG(גודל:9.14KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
144. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 1 22/05/2008 08:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  avishaisch לא מחובר avishaisch  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
שלום,

מנסיוני לפני שנתיים באוסטריה גיליתי שעליה לכל הר מהנה בצורה אחרת (צורת העליה - רכבת/רכבל/כסאות סקי וכו' וכן הנוף - מושלג/לא מושלג וכו', האטרקציות בפסגתו - מגלשות/פארק חבלים/מצנחי רחיפה). לכן השנה, כאשר אני נוסע עם 4 ילדים, חיפשתי איך לעלות על 2 הרים בלי לפשוט את הרגל ומצאתי שכדאי לקנות כרטיס רכבת (תקף לחודש) שמקנה הנחה של 50% בכל הרכבלים (!!!) וכאשר קונים כרטיס כזה (עולה 99 פרנק) ניתן לקנות כרטיס משפחתי (20 פרנק לילד) שבו כל ילד עד גיל 15 עולה חינם כאשר הוא מלווה בהורה שרכש את הכרטיס (Swiss Half Fare Card). כך למעשה העלות צונחת משמעותית ולכן אני מתכנן לעלות על היונגפראו,שילטהורן,טיטליס,פילטו ,קנדרסטאג(האגם הכחול) ואולי עוד (ריגי למשל).
ניתן לקנות את הכרטיסים באתר הרכבותhttp://www.swisstravelsystem.ch/ticketverkauf_en .php ואז כרטיס המשפחה הוא חינם אבל המשלוח שלהם מאוד יקר - 79.50 פרנק או לקנות בכל תחנת רכבת ואז משלמים עבור כל ילד 20 פרנק.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
145. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 144 22/05/2008 08:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  avishaisch לא מחובר avishaisch  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
הלינק הנכון לאתר הרכבות הוא:
http://www.swisstravelsystem.ch/ticketverkauf_en.php
ושם צריך לבחור Swiss Half Fare Card
סמן להדפסה   הוספת תגובה
146. חשבת תגובה ל - 143 22/05/2008 08:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Trico Trico לא מחובר Trico  משתמש פעיל 456 הודעות עד כה
יפההההההההה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
147. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 145 22/05/2008 08:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 3189 הודעות עד כה

יואל,

בכמה זמן אתה מתכוון לגמוע את הדרך הארוכה מהולנד לשווייץ?

הצחיק אותי שביקשת את חוות דעתי. במערות הן סור לס רבים-רבים היו, גם כאלה שעוברים על הדרך, כמוך. בכל אופן, דווקא את מסלול הנסיעה מהמערות לשווייץ אני מכירה, ואם תרצה רעיונות לחלוקת הדרך ולעצירות (אם לקחת בחשבון זמן לכאלה) - אולי אוכל לתרום משהו.
אתה עובר בדרך על חבלי ארץ יפים ומעניינים (אולי לא בדגש על נוף, כמו בשווייץ, אבל מרשימים מבחינות אחרות). תוותר על פארק אירופה (ממש על ציר הנסיעה שלכם) או שזה בתכנית?
דרך אגב, בדקתי באתר המפות של מישליין, והדרך המהירה שהוא מציע לעשות היא בכלל דרך האוטוסטרדות של גרמניה ולא דרך בלגיה. גם כך מדובר בשבע וחצי שעות נסיעה ללא עצירות וללא אף פקק תנועה בדרך. נסיעה דרך בלגיה, חבל לוריין, גבול גרמניה צרפת (זה הציר מאזור מערות הנטיפים) יאריך לך את הדרך לעומת האופציה האחרת, שגם היא לא קצרה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
148. swiss half fair card תגובה ל - 144 22/05/2008 11:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  niritle לא מחובר niritle  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
אני לא הייתי רצה לקנות את הכרטיס הזה.

אפשר לקנות ב20 פר"ש כרטיס לילד, ולקבל את כל ההנחות. זה לא תלוי אם למבוגר יש או אין כרטיס.
כדאי לברר קודם איזה הנחות הכרטיס הזה נותן, בטיטליס הוא נותן רק 20%, ונראה שהכרטיס המשפחתי הרבה יותר משתלם.
בשטילטהורן לא ראיתי בכלל שיש הנחה עם הכרטיס הזה.
אני ממליצה גם להתקשר ולברר. אני לא הצלחתי למצוא אתר בודד שמראה באיזה רכבלים יש הנחה עם הכרטיס ואיזו.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
149. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 147 22/05/2008 18:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה היי
אני בטוח שמאות ישראלים עברו דרך המערות אך מעטים העונים בפורום.
לטיול:
את המעבר תכננתי ליומיים, כאשר אזור הלינה עדיין לא ידוע.
לפני שנתיים היינו באורלנדו ולכן אני לא להוט להשתולל בפארקי השעשועים.
כנראה שנעשה רק את אפטלינג.
המסלול ליומיים שעדיין לא סגור (פשוט התחלתי את התכנון משוויץ): אפלדורן - המערות - לינה באמצע - הסליברג.
מנסיונך, מהי המלצתך ללינה באמצע הדרך ?

יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
150. שאלה קשה תגובה ל - 139 22/05/2008 22:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ערב טוב לכולם
שאלה קצת מכשילה:
למי שהיה בארה"ב ובשוויץ.
האם ניתן להשוואות בין מוזיאון הטבע בוושינגטון די.סי למוזיאון הטבע בברן ?

לתשובתכם אודה, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
151. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 149 22/05/2008 23:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

אני לא מסתמכת על דעות אלא בודקת הערכות של מישליין. מאפלדורן להאן סור לס - שלוש שעות ועשרים דקות בנסיעה רצופה ללא פקקים, עצירות ועיכובים. מהמערות עד לאינטרלקן (אין לי מושג איפה זה הסילברג, אז הנחתי באופן שרירותי שאתם מגיעים לאזור אינטרלקן) - כמעט שש שעות נסיעה ללא עצירות ועיכובים. חשבון פשוט שלי אומר שאמצע הדרך בין אפלדורן לאלפים הברניניים הוא בצפון חבל לוריין, בעיר Thionville. תוכל לחפש לינה טיפה צפונית משם, בעיר הלוקסמבורגית אש סור אלזט (ממש בגבולה הדרומי של לוקסמבורג), בתיונוויל או במץ (טיפה דרומה מתיונוויל). זה אזור האמצע.
למחרת תסעו דרך חבל היין של אלזס, תבחרו שתי עיירות לעצירה בדרך, ומשם תתנו גז ותסעו לשוויץ.

ההכרות שלי עם ציר הנסיעה הזה הוא משלושה טיולים שונים: אחד להולנד, אחד לבלגיה ואחד על הקו שבין ציריך ללוקסמבורג. עוד לא הגעתי לטיול בשווייץ, אולי בשנה הבאה. אבל למי שטייל בארה"ב יש אולי פרופורציות אחרות למרחקים.

אני עדיין חושבת שאם נוסעים באוטסטרדות של גרמניה, העוברות סמוך לקלן וסמוך לפרנקפורט - יש חיסכון בנסיעה. ראיתי שבציר הזה עוברים ליד העיר היידלברג. לא הייתי בה, אבל כאלה שהיו חזרו נפעמים. היות שמגיעים אליה כעבור ארבע שעות נסיעה בערך, אפשר לעצור בקלן (אמצע הדרך בין אפלדורן להיידלברג) ולסיים את היום בהיידלברג וגם ללון בה. אני לא חושבת שהנסיעה דרך בלגיה יותר יפה, כי ממילא תהיו על אוטוסטרדות כל הזמן (להוציא את הקטע הקצרצר של הירידה אל המערות) ואני לא מעריכה עד כדי כך את חווית המערות. הייתי שם כי טיילתי בבלגיה. בעיני זה לא מאסט. אבל כל אחד והעדפותיו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
152. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 151 23/05/2008 00:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה היי
נתת לי חומר למחשבה.
פשוט מרוב הסיפורים על בלגיה חשבתי לטעום על מנת שיישאר לעוד.
אני לא חוסך בנסיעה , להיפך היכן שהמקומיים נמצאים גם אני נמצא.
בנוגע לארה"ב אזי באמת הפרופרציה משנה הכל (המרחקים ...)
לפני 4 שנים הייתי בדרום ספרד וגם שם נכנסתי למערת נטיפים, לא זוכר את שמה.
צריך לסמן וי על מערות נטיפים בעולם, לא ?
יש לך המלצה ללינה באזור לוכסמבורג ?
האם הכל שם צימרים לשבוע או שיהיה מישהו שיסכים לקבל אותי ללילה ?

יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
153. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 152 23/05/2008 07:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

הי יואל,

לא לנתי באזור, רק חלפתי בו בנסיעה (הוא לא תיירותי ולראייה אפילו אין שם בתי נופש להשכרה. יש לי חוברת עם לינה בסגנון כפרי בלוקסמבורג ובאזור הזה פשוט אין כלום).

אבל מלונות תמיד יש. זה אזור מסחרי שנותן שרותים לשדה התעופה ולאנשי העסקים הרבים שבאים לעיר הבירה.

צריך לחפש ב-
Esch sur Alzette
Bettembourg
Dudelange

או בצפון חבל לוריין ב-
Thionville
Metz

אם אתה מחפש לינה שהיא מעבר לקורת גג בלבד, כזאת שתהיה בעיר נחמדה - אז אולי במץ. לא הייתי בה, אבל יש בה מה לראות (לא קנה מידה של שטרסבורג ובכל זאת... לשטרסבורג יהיה לך כבר קצת רחוק לנסוע ביום הזה). לוקסמבורג סיטי היא בסטייה קלה בלבד מהדרך.

ובעניין מערות הנטיפים... מה אני אגיד לך, נראה שאתה מאוד אוהב אותן. לא שלא נהניתי בהאן סור לס, אבל אני לא ארוץ אחריהן בעולם. אחרי ערים מעניינות, כפרים יפים, מסלולי נהרות, הרים, נוף - בהחלט כן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
154. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 153 23/05/2008 14:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה זיוה
נדווח אחרי שנחזור.

אוטוטו אני מסיים את שוויץ ואתחיל לחשוב מה להכניס באופן מיטבי עבור משפחתי ב- 5 ימים בהולנד.
קשה - קשה ...

יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
155. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 151 24/05/2008 18:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה ערב טוב
ישנתי על זה ו... עוד שתי שאלות
אמרת שהמערות אינן אתר "חובה"
1. האם במזרח בלגיה יש אתרי חובה לדעתך ?
2. אם אני מחליט לרדת מבלגיה ולעשות את פארק אירופה, היכן אני יכול לקחת את הסבא וסבתא שמצטרפים לטיול ואינם מעוניינים בפארק השעשועים ? באדן-באדן ?

לתשובתך אודה, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
156. פארק אירופה - לדעתי כדאי תגובה ל - 155 24/05/2008 18:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  הגר לא מחובר הגר  משתמש פעיל 261 הודעות עד כה
הי יואל,
בטיול לשוויץ בשנה שעברה שילבנו גם 3 ימים ביער השחור וכמובן גם את פארק אירופה. לא הייתי באורלנדו כך שאין לי בסיס להשוואה אך מאחר שאני רואה שאתה חוכך בדעתך לשלב אותו בטיול אני מוסיפה את חוות דעתי החיובית מאוד לגביו ומציעה לך לשקול בחיוב ביקור בו.
אם הסבא והסבתא יכולים להתנייד עצמאית ברכב השכור הם יכולים באותו היום לסוע לדרך היין באלזס שנמצאת מאוד קרוב לפארק.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
157. פארק אירופה - לדעתי כדאי תגובה ל - 156 24/05/2008 20:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי הגר
נשמע מעניין.
נשאל את פי הזקנים האם לא יפחדו לנסוע לבד

ביי, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
158. פארק אירופה - לדעתי כדאי תגובה ל - 157 24/05/2008 23:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

הי יואל,

הצעתי לך באחת ההודעות לבקר בעיירות בדרך היין של אלזס ואני שמחה שהגר מחזקת את הרעיון. על האפשרות לפצל את המשפחה לא חשבתי. לשיקולכם. אבל הרעיון היה שביום הראשון תיכנסו למערות או לעיר דינאן בדרום בלגיה או ללוקסמבורג סיטי (בהמשך המסלול), וביום המעבר השני - אלזס. אם תחליטו לנסוע דרך קלן ופרנקפורט, עדיין תוכלו ביום המעבר השני לממש את תכנית פארק אירופה-אלזס (המסלולים מתחברים ביום השני, רק ביום הראשון יש שתי אפשרויות).
סוגית המערות היא עניין של איזון, לדעתי. אם אתה חושב שיש לכם הרבה ערים ומעט טבע - כנסו למערות. הביקור בהן בהחלט חווייתי. אף אחד מאיתנו לא הצטער לרגע על כך שהיה שם. העליתי ספק אם צריך לתמרן מסלול לפי המערות, ואני דווקא חושבת שכדאי לחסוך בנסיעות.

אני זוכרת דיווח של משפחה אחת מהעונה הקודמת ששילבה בין שבוע ביער בשחור לשבוע בהולנד. הם עשו את המעבר ביום אחד ונחו שעתיים שלוש בלוקסמבורג סיטי. הם דיווחו על שביעות רצון מהפתרון הזה וסיפרו שהעיר נחמדה. לשאלתי היכן בדיוק היו, הם ענו שסתם שוטטו קצת בסימטאות וישבו בבית קפה. בכל מקרה, בעיני זה יום די מטורף וכדאי לחלק את הנסיעה, ללון בלוקסמבורג סיטי או באחת מהערים שנמצאות קצת דרומה לה (מהרשימה שבהודעה הקודמת) ולמחרת - התכנית שהגר הציעה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
159. פארק אירופה - מקום לינה תגובה ל - 158 25/05/2008 00:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה היי
אני מקווה שלא תפגעי אבל הגר היא "סוכנת ראקה" (היא זאת שהמליצה לי על כפר הנופש בהסליברג - במפות אצבע מעל מרינגן או אצבע ימינה מאינטרלאקן) ולכן ...
המסלול שמתבשל: אפלדורן, המערות ולינה באזור פארק הנופש. לקחתי מהודעה אחרת את הלינק שג'מוס ידידינו נתן
(תנסו כאן:http://www.hotel-ami.de/ , לפחות ההתחלה בעברית.... הג'מוס ).
אהיה בפארק עד שעה 14:00 (מקווה שהזקנים לא יתברברו - שלא ישתו הרבה יין) וניסע לכפר הנופש (כ- 3 שעות), קבלת החדר וקניות בסופר המקומי.
מה את אומרת - נראה בסדר ?
ואם כבר רשמתי את שמו של אחד מהמכובדים בפורום זה נשאל שאלה
ג'מוס - האם הזמנת מהאתר שרשמת ? נראה כאתר כיסוי לסוכנות בארץ.
שלחתי בקשה לצימר נראה מה תהיה התגובה.

לילה טוב, יואל

סמן להדפסה   הוספת תגובה
160. פארק אירופה - מקום לינה תגובה ל - 159 25/05/2008 00:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

עכשיו לא הבנתי כלום. איזה כפר נופש? עד לאן אתה מתכוון להגיע ביום העזיבה של אפלדורן. איפה אתה חושב שתהיה בשעה 14.00?

מעולם לא התיימרתי לתת עצות לטיול או ללינה בשווייץ, אז לא הבנתי למה אני צריכה להיעלב. אני מרגישה שדווקא מגיע לי דוז פוואה על כך שניחשתי שהסליברג קרובה לאינטרלאקן ועל כך עשיתי את חשבון הנסיעה. רק אמרתי שאתה עובר ממילא בגבול גרמניה צרפת והגיוני להיכנס גם לפארק אירופה וגם לעיירות אלזס. ניסיתי לעזור בעניין של ציר הנסיעה לשווייץ, כי נסעתי בטיול האחרון מציריך ללוקסמבורג וטיילתי לפני כן בבלגיה ובהולנד.

אבל עכשיו איבדתי כיוון. אתה מתכוון לנסוע ביום אחד מאפלדורן למקום לינה ליד פארק אירופה? תהיו בריאים. אמרתי לך קודם שראיתי כאלה שעשו את זה. אותי לא היו משכנעים לעשות דבר כזה גם באמצע הלילה. אני חושבת שהיות שאתם בהרכב גם של סבא-סבתא (ואפילו ספורטיביים) - זה לא לעניין. ומה אם מישהו לא ירגיש טוב בדרך?
סמן להדפסה עמוד הבא הוספת תגובה
להודעה קודמת:אטרקציות בטוסקנה
להודעה הבאה:כפר הנופש DUINRELL בהולנד