|
|
|
|
|
| 86. נירית / שירלי - מחיר משפחתי בטיטליס תגובה ל - 81 |
03/05/2008 15:25   |
|
היי,
לא זוכרת הנחה משפחתית, אלא לילדים-50% הנחה (עד גיל 15 או 16). הנחה של 50% למבוגרים היה למחזיקי כרטיס של הרכבות וכו', ואז הילדים נוסעים חינם. יש גם הנחה קטנה למחזיקי כרטיס אורח של אנגלברג למשל, שאותו מקבלים חינם מהמארחים (כך לפחות היה לפני מספר שנים).
צריך לקחת בחשבון שלמרות שזה יקר, הנוף מרהיב ואפשר וכדאי לבלות שם יום שלם (והכל נכון רק במידה ומזג האוויר בהיר ומתאים-לדעתי!.)
מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
|
|
|
|
|
|
|
| 90. נירית / שירלי - מחיר משפחתי בטיטליס תגובה ל - 89 |
03/05/2008 17:50   |
| |
נילי ר |
846 הודעות עד כה |
|
|
שלום יונית,
ברוכה השבה!
חסרת פה, יש שאלות שנותרו ללא מענה, מה קורה? ככה נעלמים...?
בכל מקרה, כמובן שאני צוחקת, באמת חסרת פה בפורום, עייני ערך ג'מוס.
נילי
|
|
|
|
|
|
| 93. נירית / שירלי - מחיר משפחתי בטיטליס תגובה ל - 92 |
03/05/2008 19:32   |
| |
נילי ר |
846 הודעות עד כה |
|
|
איזה כיף שאני עין של מישהו...
בטח ערך! ערך מוערך מאד, לדעתי חצי עם ישראל היה מתברבר עדיין בין אלקמר וזאנסה, פאריז ונאמור אילולא אתה!
ותגיד, אי אפשר כאן לאמר ג'מ... ואתה קולט? איזה רדארים יש לך שם, במחשב??? אי אפשר לדבר כאן בפרטיות בלי שתקלוט?!?
שבוע טוב לכוווולם,
נילי
|
|
|
|
|
|
|
| 97. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 95 |
04/05/2008 23:48   |
| |
mr_eran |
19 הודעות עד כה |
|
|
|
יואל שלום,
עושה רושם שאנחנו מתכננים טיול די דומה ביעדים ובתקופה,
אני מתכנן טיול משפחתי (שני ילדים קטנים) בשוויץ וביער השחור באוגוסט לתקופה של 14 ימים.
אני התלבטתי קשה האם לחזור לאזור אינטרלקן (אותו כבר "חרשתי" בעבר), או לנסות מתכונת אחרת במטרה לחוות את האלפים מזווית שונה.
מהבדיקות עולה כי קיים עמק סאס-פי (SAAS - Fee), הנמצא דרומית מזרחית ל zarmet והכולל בין היתר בקירבתו:
עליה על רכבל לצפייה בקרחון הגדול ביותר באירופה.
נסיעה ברכבת דרך ההר למערת הקרח הגדולה ביותר באזור. וכן המיקום די קרוב לאגם התת קרקעי. בנוסף לכך הגישה לאזור לפי מפות מישלן מחייבת נסיעה על רכבת מעבר הפורקה ונמשכת כ - 240 ק"מ מתוכן 120 ק"מ בדרך עם נוף. זה נראה לי אלטרנטיבה ראויה למסלול הנפוץ של סיבוב בשלושת המעברים.
אני בודק כרגע את האפשרות הנ"ל ואשמח לקבל תגובות גם ממך וגם בפורום למי שיש ניסיון בנושא.
וספציפית לשאלתך, מהניסיון הקודם שלי במעברים, מדובר בדרך מפותלת מאוד שעשויה להיות מכוסה בערפילים, הדרך קשה לנהיגה ומתבצעת במהירות איטית בד"כ. כמובן שניתן לזרז את הנהיגה ע"י שימוש במנהרות אולם אז לא נהנהים מהנוף. ולכן המסלול שתכננת נראה לי ארוך מדי.
הייתי מנסה לשלב מסלול מעגלי במעברים עם אופציה למערכת הקרח ב - Gletch, מה שהיה מותיר די זמן לעצירות לטובת צפיה בנוף ובאגמים באזור.
אשמח לשתף ולהשתתף במידע שצברת/י,
ה - email שלי הוא
תודה,
ערן
|
|
|
|
| 98. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 97 |
05/05/2008 17:20   |
|
היי ערן,
גם אנחנו מתכננים השנה להיות כמה ימים באזור saas fee.
כתבת שאפשר מקרבת המקום
עליה על רכבל לצפייה בקרחון הגדול ביותר באירופה.
אתה יכול לפרט על איזה קרחון מדובר? לפי מיטב ידיעתי הקרחון הגדול ביותר באלפים הוא ה Aletsch, שאמנם הוא בסביבה אבל הלא כל כך קרובה.
לפי מה שהבנתי כל הכפר מוקף קרחונים, חלקם די גדולים, וניתן לראותם ולהגיע אליהם מהכפר עצמו.
כמו כן לא ברור לי מדוע חייבים להגיע דרך הרכבת של מעבר פורקה. תלוי מהיכן באים ובאיזה עונה (ביולי המעברים אמורים להיות פתוחים).
מצרפת לינק עם אטרקציות והצעות שונות באזור הקרוב, אם טרם יש לך, זה נותן כמה רעיונות.
בין השאר יש שם "מסלול רגליים יחפות", רכבת קיור נוסטלגית ועוד.
מה ששימח אותי במיוחד, זה שהעמק מתהדר בכ300 ימי שמש בשנה, ומקווה מאד שניכנס לסטטיסטיקה הזו!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 104. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 100 |
06/05/2008 17:17   |
|
היי שוב,
נראה לי שאנו עושים מסלול דומה. בשוויץ.
לגבי הרכבת של הפורקה, קשה לי להאמין שרואים יותר טוב את הנוף, כי חלק מהדרך במנהרה (מה שאני ממש לא אוהבת..).
גם לי כרגע אתר מישלין מציין שהמעברים סגורים, אבל מניסיון בשנים עברו, הוא לא מתעדכן עד שהמעברים נפתחים (נקווה שבקרוב).
קרחון האלטש הוא בעצם הקרחון הגדול היורד מדרומו של היונגפראו. ניתן להגיע אליו מכמה מקומות מצפון לבריג ולצפות עליו ממקומות אחרים. יש לי המלצות חמות עליו, אבל גם על הקרחונים שבאזור סאס פי. עוד לא החלטתי לאן אנחנו נעלה, כי לא נוכל לעלות לכולם. יכול להיות שנעלה לאלטש, כי הוא אמור להיות פשוט מרשים מאד, והוא הולך ונסוג במהירות, ובסאס פי נסתפק בתצפיות מהכפר (הבנתי שהקרחונים כמעט מגיעים עד הכפר עצמו).
בברינץ היינו לפני כמה שנים, העיר עצמה נחמדה, מרכז לפיסול עץ, ומוכרים הרבה מזכרות. עשינו שיט חביב למפלים, ולעיירה חביבה , ששמה פרח לי (עיירה עם אווירה ים תיכונית משהו). לא כל הילדים מתלהבים משיט...הוא איטי ולא הרפתקני, לנו זה התאים מאד. יש גם מוזיאון פתוח מעניין, עם בתים ומבנים מכל אזורי שוויץ. לא יודעת עד כמה זה מעניין את הילדים, אנחנו בילינו בו כמה שעות טובות בכיף.
יש גם רכבל העולה לתצפית יפה על האגמים (לא עלינו).
גם אני שמעתי שהאגם התת קרקעי לא ממש אטרקטיבי...
לעומת זאת, שמעתי הרבה המלצות על קניון טמינה, לא רחוק מסאנט גלן.
אם אזכר בעוד משהו אכתוב.
המשך ערב טוב!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 110. קניון טמינה -תודה רבה, נעמה. תגובה ל - 109 |
09/05/2008 08:54   |
|
על המידע.
האם נכנסתם גם למוזיאון הספא במרחצאות הישנות שבכניסה לקניון?
קראתי שיש כמה מסלולי הליכה באזור, וכמובן היידילנד.
מה אתם שילבתם עם הביקור בקניון ?
תודה ושבת שלום!
|
|
|
|
|
| 112. קניון טמינה -תודה רבה, נעמה. תגובה ל - 111 |
09/05/2008 11:38   |
|
שוב תודה.
חשבנו באמת ללכת ברגל, לפחות כיוון אחד, או אולי להמשיך את המסלול עד אחת העיירות האחרות. מצאתי כמה אופציות, המאפשרות חזרה באוטובוס הדואר הצהוב.
היות שאנחנו ללא ילדים, לא נראה לי שנבקר במסלול הצלילים, אבל אשמח אם תפרטי על השיט באגם וואלן. לא בוער, כשיהיה לך זמן.
נתקלתי בתיאור של טירה ומוזיאון בסרגנס sargans , וכן במנזר עם כנסיה יפה ב dissentis (אחד המנזרים העתיקים בשוויץ). עוד לא החלטנו סופית איזה מסלול נעשה לאזור מעברי ההרים (סוסטן, גרימסל וכו').
שוב תודה ושבת שלום!
|
|
|
|
|
|
| 115. מסלול הצלילים תגובה ל - 114 |
09/05/2008 21:42   |
|
היי
אשכול שהיה בנושא בקישור הראשון. עם הרבה מידע .
שבת שלום!
|
|
|
|
|
| 117. שווה לבדוק מה השפה המדוברת בהצגה תגובה ל - 113 |
09/05/2008 23:01   |
| |
mr_eran |
19 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום יונית,
קודם כל ברצוני להגיד תודה, זה פעם ראשונה שאני נעזר בפורום ולא מסתפק בסריקה של הטיפים והיקף העזרה וכן נכונות האנשים די מדהימה ועל כך תודה לכולכם. להלן סקיצה של התוכנית שלנו ל - 14 יום משולבים של שוויץ ואזור היער השחור (עם רכב כמובן), אשמח לקבל
רעיונות הערות וכו'.
בפורום נתקלתי לא פעם במידע על פעולות מיוחדות כמו ארוחת האבירים וכו', אשמח לקבל לינקים לפעילות זו.
האם דרך הצלילים לא קשה לילדים קטנים ?
יום 1: מינכן (הגעה לפנות בוקר)-> האי מינאו -> סנט גאלן -> לינה
באזור
יום 2: פארק בראבנסברד / קוני לנד (בהתלבטות ואשמח לשמוע תגובות) -
> אפנצייל.
יום 3: אפנצייל -> אונטרווסר -> מעבר פורקה (או רכבת הרכבים)->
אלטרגליישר -> לינה ב - SAAS Almgal
יום 4: ביקור במערת הקרח באללין -> מסלול רגלים יחפות ב - SAAS -
Fee -> ביקור בבריג -> לינה באלמגל
יום 5: SAAS - Almagal -> סנט לאונרדו -> ברוק (מפעל השוקולד של
נסטלה) -> מפעלי הגבינות בגרייר -> (אופ':ביקור קצר בברן) -
> לינה בברינץ
יום 6: ברינץ : מפלי רייכסבג + ביקור בעיירה +מפלי גייסבך +אגם
טון, אינטרלקן, (גרינוולד אופציונאלי)
יום 7: לוצרן (מוזיאון התחבורה, תצפית פנורמית, טיול בעיר)
יום 8: אנגלברג -> טיטליס
יום 9: ברינץ -> שפהואזן (מפלי הריין) -> פרייבורג
יום 10: פארק אירופה
יום 11: פארק אירופה 2
יום 12: אזור היער השחור (חור המכשפה, טרייבורג ודרך השעונים)
יום 13: יציאה מאזור היער השחור לכיוון מינכן
יום 14: מינכן (הפארק האולמפי, העיר העתיקה) -> ת"א (טיסת לילה)
האם יש לכם ניסיון עם פארק אירופה ? האם יספיק רק יום אחד ?
האם למישהו יש רעיון מה ניתן לראות (עם ילדים!) בדרך למינכן מאזור היער השחור ? (טירת נוישוואנשטיין נכתב בפורום זהיא משעממת ילדים?)
תודה,
ערן
|
|
|
|
|
| 119. שאלה לנעמה תגובה ל - 111 |
10/05/2008 02:21   |
|
|
נעמה שלום,
אני מציצה מדי פעם לאשכול הזה ומהרהרת על אפשרות של נסיעה לשווייץ בקיץ הבא (לקיץ הזה כבר יש תכנית אחרת), ואם לא אז באחד הטיולים הבאים.
בשנה שעברה עלה נושא מסלול הצלילים, אבל לא התקבל עליו אף דיווח. אשמח מאוד לשמוע על החוויה שלכם במסלול הזה. היות שזה יהיה טיול של מתחילים, לא בטוח שנגיע גם אליו, ובכל זאת אני מעוניינת לשמוע.
תודה,
זיוה
|
|
|
|
|