כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. חולצות מדיפות זיעה 23/04/2008 15:53 לתגובה הבאה
  yoavk לא מחובר yoavk  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
שלום לכולם,
אני מתעניין ברכישת חולצות מדיפות זיעה לטיולים ואולי גם לשימוש כחולצת ספורט.

ישנם כל מיני סוגים של חולצות ושל פירמות.

אשמח לקבל הסבר ק'צר מי עדיף לטרקים ולספורט.

האם חולצות מתוצרת סלומון הן מומלצות?

תודה

יואב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. חולצות מדיפות זיעה תגובה ל - 1 25/04/2008 01:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  LaDanielT לא מחובר LaDanielT  משתמש פעיל 177 הודעות עד כה
הי,

אני לא מאוד מתמצא במה עדיף לספורט ומה עדיף לטרקים, אבל
לדעתי אם המטרה היא לנדף זיעה אז זה לא משנה באיזו פעילות ספורטיבית
אתה עוסק. אני למשל מטרק עם חולצות מנדפות זיעה של חברת DU PONT.
בחו"ל זה עלה לפני שנתיים בערך 5 דולר. חולצות פשוטות, בגוון אחיד.
מתייבשות מהר מאוד. הייתי ממליץ על החולצות האלה. יש לי גם חולצות של NIKE ו-ADIDAS מנדפות זיעה ואני לא רואה יתרונות בחולצות אלה.
מבחינת המחיר הייתי הולך על DU PONT, רק השאלה אם יש כאלה בארץ?

דניאל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. חולצות מדיפות זיעה תגובה ל - 1 26/04/2008 12:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ירון ה. ירון ה. לא מחובר ירון ה. - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1964 הודעות עד כה
כמעט כל חברה היום שמתעסקת עם ציוד טיולים מייצרת גם חולצות.

בארץ תוכל למצוא חולצות של LOWE ALPINE,SALEWA,COLUMBIA,TNF ואפילו תוכל למצוא של חברות ישראליות כמו OUTDOOR.

לא כל חולצה תתאים גם לספורט וגם לטיולים,שכן בד"כ חולצות מאוד ספורטיביות תהיינה קלות ודקות מאוד,וזה קצת בעייתי לטייל עם חולצה דקה מאוד בטיולים, מבחינת שחיקה.

בכל זאת מצאתי כמה דומאות ללחולצות שאמורות לעשות את העבודה בשני המקרים, שים לב שה LOWE מעט יותר עבה ועמידה בשחיקה.

[עודכן ב:26 אפריל 2008 12:49:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. שאלה באותו ענין תגובה ל - 3 27/04/2008 00:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עודד72 לא מחובר עודד72  משתמש בינוני 69 הודעות עד כה
אני רוצה לקנות חולצות תרמיות (מנדפות זיעה לקייץ ומבודדות+מנדפות לחורף). יש לי 2 חולצות מלפני כמה שנים של temp ex וברצוני לרענן את המלאי.והבנתי שהבדים של דיופונט מומלצים (coolmax ו everlast).
מצד שני הבנתי ש power dry של פולרטק היא פירמה טובה. יתרה מכך, בדוגמאות שהבאת, הבדים הם פיתוח של החברות עצמן (לואו,סלווה וכו')
השאלה היא: האם רמת הביצוע של הבדים השונים זהה ואין חשיבות איזו חולצה קניתי? או שעדיף להיצמד לדיופונט\םולרטק ואז לקנות מחברות שהבגדים שלהם זולים יותר מאשר low,salewa, TNF וכו'

כמו כן שמעתי שיש חולצות תרמיות צמודות לגוף המיוצרות מבד מיקרופליז.
מה ההבדל בינם לבין חולצות תרמיות מבד מנדף רגיל והאם אצטרך אותן במקום או בנוסף לחולצת מיקרופליז(המשמשת לשכבת ביניים מבודדת)

מצטער על החפירה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. שאלה באותו ענין תגובה ל - 4 27/04/2008 10:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תומרל תומרל לא מחובר תומרל  משתמש בינוני 116 הודעות עד כה
יש לי כמה נקודות שאני לא מבין בשאלות שלכם.

yoavk:
איזה ספורט מדובר, מכון כושר , ריצה ארוכה , אופניים וכו'??

עודד72 :

מה זה חולצה לקיץ מבודדת, מה הכוונה שלך? לקיץ הייתי מעדיף ללא בידוד.

----------

בגדול, חולצות ספורט וחולצות טיולים לפעמים עשויות מאותו חומר ולפעמים בחולצות ספורט (כמו שירון אמר) החולצות דקות יותר. למשל חולצות ריצה לרוב יהיו דקות בהרבה מחולצות שנועדו לטניס או מכון כושר (שהן עבות יותר). אני אישית מצאתי שחולצות טיולים לא נוחות כמו חולצות ריצה לשם ריצה. אם זאת אני רץ בחורף עם ולצות של LOWE ומאוד מרוצה פשוט כי חבל לי לקנות גם וגם.

---------
בעניין הבדים למניהם, הסיבה שכל חברה עושה בד משלה היא כי בד מנדף הוא משהו פשוט יחסית לעשות טכנולוגית וכל אחד מעדיף לעשות משלו ולחסוף כסף ביצור. נכון שכל חומר נותן ביצועים אחרים אבל אני אישית כבר היו לי חולצות מהרבה סוגי בד שונים ולא הרגשתי הבדלים בביצועים.
חיפוש באינטרנט אתה תמצא השוואות "מעבדתיות" בין חולצות ותראה שיש הבדלים. אבל מניסיוני הם זניחים.

ההבדלים באם לידי ביטוי יותר במגע בותחושה בתוך הבד, יש כאלה שמציקים שחם וכו'.

מהניסון שלי הבדים הכי מוצלחים שהיה לי נסיון איתם לטייליום הם : Vaperweck של TNF ו dryflo של LOWE , כאשר ל vaperweck יש את העמידות הטובה יותר מבין השנים.
(יצויין שלא היה לי נסיון עם כל החולצות וכל החומרים)

הבד של NIKE והמבנה בביגוד ספורט עושה אותו הכי טוב לביגוד ספורט מבחינתי.

שים לב, שפעמים רבות חולצות ספורט יכולו יותר אזורי "רשת" ופחות אזורים חלקים וחולצת טיולים בדיוק ההפך הסיבה היא עמידות בשחיקה מול סילוק חום.

----------

בעניין החולצות חורף : ישנם מספר עוביים: יש דקים מאוד יש בינוניים יש עבים ויש עבים מאוד. 3 הראשונים מוגדרים בארץ כחולצות תרמיות כאשר העבה כבר מתקרב למיקרו פליס. העבה מאוד (אין ממש בארץ) זה בדים כמו POWERSTRECH של פולארטק שהוא בד שמתוכנן להיות צמוד לגוף ועם יכולת סילוק מים גבוהה וכמו כן מספק בידוד כמו מיקרופליס ובעצם הוא עולה על מיקרופליס שכן הוא אטום יחסית לרוח. חיפוש בפורום יספר לך יותר על הבד הנפלא הזה.

--------
לסיכום, לדעתי אין הבדל משמעותי מספיק בין החולצות התרמיות השונות (כאלו שמוצרות על ידי חברות ידועות, לא משנה התופר משנה מי ייצר את הבד)
מומלץ לראות שהחולצה נוחה לפעילות שרוצים אותה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. שאלה באותו ענין תגובה ל - 5 27/04/2008 13:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
התכוונתי כמובן בידוד בחורף ונידוף בקייץ.
תשובה לענין.
אם אפשר לחדד יותר, אני תוהה אם מומלץ בפעילות אקטיבית בקור של אפס מעלות בערך להשתמש בחולצה תרמית עבה(סטייל מיקרופליז) צמודה לעור ועליה מעיל, או שעדיף חולצה תרמית בעובי בינוני צמודה לעור,עליה סווצ'ר ממיקרופליז ומעליו מעיל.

כשאני כותב צמודה לעור, אני מתכוון לחולצה אלסטית עם גמישות (סטרץ') שנמתחת על העור ויושבת צמוד אליו.

מה ההבדל בין חולצה כזו לבין חולצה תרמית בגיזרה שהיא יותר loose ?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. שאלה באותו ענין תגובה ל - 6 27/04/2008 17:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קשה לי לענות לךכי זה מאוד תלוי בסוג הפעילות.

אני נוטה לא ללבוש מעיל כל כך מהר (שוב השאלה מה אתה מגדיר מעיל, אני מגדיר SHELL (מעיל גשם נושם) כמעיל), מעיל זה מערכת שהיא יותר מסורבלת ופחות צודה לגוף.

בגדול צמוד לגוף שווה האוויר שהבד כולא בתוכו לא משתנה כל סוגי הבידוד (אם זה טבעי ואם זה סנטטי) מבוססים על הרעיון שהאוויר הוא המבודד והחומר רק כולא אותו, ככל השכליאה יותר טובה כך הבידוד יותר טוב.
בעיקון חולצה תרמית שתוכננה לנדף זיעה צריכה להיות צמודה לגוף על עקרון של "עור שני" על מנת לנדף כמו שצריך.

אני הייתי לובש חולצה תרמית דקה או mid wight ועליה חולצת מיקרופליס. בהליכה באפס מעלות זה מספיק. כאשר בבחירת המיקרופליס הייתי מעדיף חולצה שעשויה מ POWERSTRECH (שכאמור זה לא בדיוק פליס) ובמקרה כזה גם ברוח הבידוד שלך עדין אפקטיבי.

באותה מידה אתה יכול ללבוש ישירות על הגוף את שכבת הPOWER ויתכן וזה יספיק לך. אפס מעלות בפעילות זה לא כל כך קר. זה תלוי אם יש שמש או אין. אם יש שמש יתכן ויהיה לך חם עם שתי שכבות ותעדיף אחת. אישית מעדיף שתהיה לי את האופציה.

מקווה שזה עוזר, אם אתה עדין רוצה עוד תסביר בדיוק למה אתה רוצה ואני אתן לך את דעתי ליעוד שלך. (כדי אולי לזכור שהכל פה זה דעות שלי מניסיוני האישי, אז לקחת אותו בערבון מוגבל)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. שאלה באותו ענין תגובה ל - 7 27/04/2008 20:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוקיי.
אני משתעשע במחשבה שיהיה לי מספיק כסף לנסוע לטייל בהימלאיה בסתיו (תכננתי באפריל אבל עבודה,לימודים והיעדר כסף גרמו לדחיה).
חשבתי על הטראקים בנפאל, בלאדאק ובסיקים (לאדאק באוגוסט, ולאחר מיכן סיקים ונפאל (או נפאל וסיקים). אני מעריך שיהיה לי קר (הייתי בלדאק בספטמבר לפני כמה שנים והיה ממש קר בערב) וכשאצא להרים יהיה קר עוד יותר ואולי גם גשם לפעמים.
בהליכה בטראק ובייחוד בעליות, אני מתחמם דיי מהר ומזיע (אלא אם הטמפ' יהיו נמוכות) ומצד שני במנוחה,אני מתקרר דיי מהר וסובל מקור בלילה.
חולצה תרמית דקה על העור ומיקרופליז\פאורסטרצ' נשמע רעיון חביב, אם כי אני מניח שיהיה לי קשה למצוא בארץ סווטצ'ר כזה.

לגבי הלילה, קניתי שק שינה 7- מעלות קומפורט (למינה 20) ויש לי גם ליינר אז אני מקווה שעם מיזרון ואוהל יהיה בסדר. חולצה תרמית צמודה לעור תוכל לעזור לי בלילות הקפואים.

לגבי היום- לא להזיע בפעילות אקטיבית ולא לקפוא במנוחה...בעיה קשה.
עבר הרבה מאוד זמן מאז שביליתי בטמפ' נמוכות ואני כבר לא זוכר איך הגוף שלי מגיב, ככה שאשמח לעצה מבעל ניסיון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. שאלה באותו ענין תגובה ל - 8 27/04/2008 21:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דווקא באזורים האלה אני בילתי הרבה זמן (אומנם גם אצלי כבר עברו הרבה שנים ובסיקים לא הייתי אבל מכיר)

נתחיל מזה שבסיקים יש המון גשם פחות קור.

נעבור ללאדק: בלאדק יש התנהגות מדברית, מה הכוונה שלי, אם אתה בשמש חם לך מאוד, ואם יש ענן קר פתאום. יש שיוניים מהירים.

אישית אני טיילתי שם עם חולצה תרמית דקה ומעיל חיצוני (TNF HTVENT FLIGHT ,כבר לא מיוצר אבל יש דומים יש לו איורור רב) (טיילתי ביולי אוגוסט) אני כדי לוודא עברתי על התמונות ואלו שטיילו איתי חלקם עם חולצות קצרות ואני עם מכנס קצר גם ב 4800-5000 מטר. בקיצור קר לא היה כל עוד הייתה שמש ובלי רוח. את הרוח פותרים עם מעיל הגשם.

לילות היו קרים, אני ישנתי עם Cats moew (חדש יחסית) בלי לסבול מקור.

מציע שיהיה לך מעיל עבה פוך או פליס לעצירות ולסוף היום (שמגיע די מוקדם בגבהים כאלה)
(דרך אגב גשם בלאדק זה לא ממש בעיה יש שם מאט מאוד גשם, כמו מדבר)

נפאל סיפור דומה רק שתלוי בעונה יכול להיות קצת גשם לא בעונות הרשמיות (ואז זה די סיוט שם) חוץ מזה הטיול בנפאל הוא די מבוסס כפרים / גסט האוסים ככה שדי נוח יש חימום וכו' לא צריך יותר מידי דברים ולהזיע מזיעים אין מה לעשות, בגובה יבש יותר אז לא ממש מרגישים. טיילתי גם שם עם מערכת דומה כאשר בערב היה קריר כי לא זזים יותר מידי.

סיקים כאמור לא הייתי אבל אמור להיות לח שם וגשום נורא.
POWERSTRECH גם אם תמצא בארץ יעלה לך כל כך הרבה שלא שווה את הקניה. אני בזמנו קניתי בעודפים במקרה במחיר מצחיק ככה הבד הזה יקר נורא.

לטיול שלך אני ממליץ:

1. מעיל גשם טוב מאוד ונוח מאוד. (אני אישית אוהב את המבנה של TNF אבל גם LOWE נחמד תמדוד את המעיל עם תיק ומשקל תראה שנוח לך עם הקובע והכל)
2. מיקרו פליס 100 כפול שנים.
3. מכנסים טיולים מתפרקים מניילון כפול שנים.
4. שתי חולצות טרמיות ארוכות דקות (למשל lowe dryflo )
5. מעיל פליס עבה (300) או מעיל פוך.
6. גרבי טיולים טובות (למשל Trekker by bridedail ) שתי זוגות.

בהתאם לתקציב שלך אפשר לצמם או להגדיל את הרשימה, לא מסודר לפי חשיבות (אם צריך לצמצם אז תגיד אני יחשוב מה)

עוד דברים שכדי לשקול: מקלות הליכה מאוד עוזר שם. שקית שתיה. וללאדק יש צורך באוהל.

בקיצור אם אתה בעונה לא כל כך קר שם ודי נעים בתכלס.

אני לא כל כך אוהב ביגוד תרמי לשינה, מכיוון שהוא ראית כל לא מבודד קר לך שן עם פליס ושנית מפזר נוזלים לאורך כולו, אז אם היה לך חם ואתה מזיע בתוך השק שינה המים נפרסים על כל החולצה ויהיה לך קר פתאום בידים נגיד אם הן מחוץ לשק שינה או גרוע מכך יש התאבות באוהל וחלק מהחולצה שהוא מחוץ לשק שינה רטב אז כולך נעשה רטוב וקר לך.
אישית אני ישן עם חולצה קצרה מכותנה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. שאלה באותו ענין תגובה ל - 8 27/04/2008 22:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  S K לא מחובר S K  משתמש בינוני 93 הודעות עד כה
1. על מנת להשאר יבש המנע מביגוד המכיל כותנה, השתמש רק בביגוד טרמי וטפל בו כראוי על מנת יתפקד טוב גם בהמשך.

2. קח עימך תמיד סט המיועד לשינה בלבד, סט זה ישאר נקי ויבש על מנת לשפר את יכולת הבידוד שלך בשינה.

3. קח עימך תמיד סט חילופי לכל מצב ביש של הרטבות לא צפויה או ביגוד לח מזיעה ומלכולך שלא יספק לך מענה ראוי לעיתות מנוחה.
דאג לעטוף כל סט בנפרד קח שתמיד יהיה לך סט בגדים להחלפה וכך יקל עלייך למצוא במהירות סט מלא.

4. המלצה שלי על חולצת מיקרופליס היא של TNF מסוג טיקה 100, לצערי אנני רואה אותו בחנות הוירטואלית באתר, אני מקווה שלמטייל עדיין מחזיקים בו. (ירון?)

5. אני מסכים עם תומר בדבר הביגוד אך מנסיוני אם יש רוח עלול להיות לך קר עם המיקרופליס רגיל, אלא אם אתה הולך על מה שתומר המליץ לא פעם ובחום רב. ולכן לא מן הנמנע להכין פליס נוסף לתנאי הליכה בקור עז ולעיתות מנוחה.

6. תחושת קור תלויה במשתנים רבים, החל מאיכות וכמות שע' השינה דרך רגישותך האישית לקור, כמות וסוג האוכל שאכלת ומתי, מצב משק הנוזלים בגופך וכלה באחוזי הלחות ועוצמת הרוח.

7. צריך גם לקחת בחשבון מצבים קשים יותר שבהם תזדקק לכל טיפת בידוד, אם זו מחלה, מז"א גרוע במיוחד, הרטבות או נזק של הציוד וכן הלאה....

8. יש שרשור מפורסם על שינה בתנאי קור, עשה חיפוש אולי תמצא שם עצה או שניים מועילים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. תודה על ההסבר המלומד,תומר תגובה ל - 9 28/04/2008 00:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
2 חולצות תרמיות ו2 מיקרופליזים. סבבה. צריך להשקיע קצת כסף. אני מבין שאני צריך להחליט על העובי של התרמיות (דק או בינוני).
יש לי מעיל גורטקס של TNF ופליז thermal pro של MH אז בזה אני מסודר. מקלות הליכה- סבבה. בטח אני אדחה את זה לרגע האחרון (כנ"ל גרביים ומכנסי ניילון).

SK תודה על הטיפים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. שאלה באותו ענין תגובה ל - 10 30/04/2008 16:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אתה מתכוון לשלושה סטים? 1 עלי,אחד חלופי ואחד לשינה? קצת יותר מדי בגדים,לא?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. שאלה באותו ענין תגובה ל - 12 30/04/2008 18:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בתנאי קור קיימת חשיבות רבה לכלל ברזל: להשאר יבש, בכל מצב.
אי לכך כדאי מאוד שיהיה לך סט נוסף שתוכל איתו להחליף בגדים בכל מצב של הרטבות לא צפויה זה יכול להיות גשם פתאומי, החלקה לגב מים או נחל או בכל מקרה אחר.

נדרש גם סט נקי לשינה. ביגוד מלוכלך שאיתו אולי הלכת כל היום או לח יפגע בוודאות ביכולת הבידוד של הבגד ומכאן לשינה לא טובה.
שינה לא מספקת תיפגע באיכות הטיול ותגביר את הרגישות והפגיעות שלך לקור ביום למחרת. (ויש כאלה שעצרו את הטרק וחזרו לאחר לילה קפוא)

אז אולי ניתן להסתפק בשני סטים בלבד (סט ביגוד אחד להליכה וסט אחד כביגוד חילופי לחירום ואותו סט ישמש גם לשינה) אבל צריך לקחת בחשבון שמשמעותה של החלטה היא הקטנת יכולת התמרון שלך ובמקרה של טרק מבודד מכל ישוב הנערך בתנאי קור יכולת תמרון מצומצמת היא עלולה להיות אף מסוכנת.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. הבהרה: תגובה ל - 13 30/04/2008 19:24 לתגובה קודמת
כוונתי בסט בגדים הוא בסט טרמי תחתון כולל גרביים, אך אין הכוונה בסט מלא הכולל גם פליס ומעיל עליון 3X

כך שהייתי ממליץ לקחת 3 חולצות טרמיות (בעובי שונה) ו3 זוגות גרביים גם הם בעובי שונה ואולי להוסיף מכנסיים טרמים בהתאם לתנאי הקור בהם אתה צפוי לשהות ואופי הפעילות.
כמובן שעדיף להוסיף כפי שהומלץ כבר עוד חולצת מיקרו פליס אחת שתשמש להחלפה בעת הצורך ולחירום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:עזרה בבחירת תרמיל
להודעה הבאה:סחיבת ספרים בטיול