כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עזרה בבנית מסלול ל3 חודשים 23/04/2008 20:25 לתגובה הבאה
  guypop10 לא מחובר guypop10  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
אנחנו 3 חברים (2 בחורים ובחורה)בגילאי 22, יוצאים לטיול בן 3 חודשים.
הנחיתה היא בתחילת יוני בניו יורק והחזרה היא ממיאמי בתחילת ספטמבר.
אנחנו מעוניינים לעשות טיול מחוף לחוף.
מעוניינים לראות ערים והרבה נופים בדרך, כאשר חשוב לנו להיות באזור האגמים הגדולים, אזור דרום מזרח ארה"ב (ניו אורלינס בעיקר), אזור המדברים (יוטה, נבאדה ואריזונה) וכמובן קליפורניה.
מס' שאלות:
1. מה מסלול הטיול המומלץ כדי לראות את כל האזורים?
2.האם ניתן לעשות טיול כזה הקפי של ארה"ב ברכב בזמן הנתון?
3.זמנים נוחים בכל אזור מבחינת מזג האוויר?
4.הערכה גסה של סכום כסף לטיול כזה לבן אדם?
5.האם כדאי להזמין מהארץ לינה ורכב ואטרקציות? או שעדיף לזרום שם?
נשמח לתשובה.
תודה רבה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עזרה בבנית מסלול ל3 חודשים תגובה ל - 1 23/04/2008 21:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  הקמחים לא מחובר הקמחים  משתמש פעיל 654 הודעות עד כה
שלושה חודשים לא יספיקו לכם. אלא אם תשלבו טיסות ביניים. למשל, תעשו את כל אזור צפון מזרח עם האגמים (חודש) אח"כ תקחו טיסה לדרום מזרח שם תטיילו מפלורידה עד לואיזיאנה (חודש) ועוד טיסה לקליפורניה וסיבוב הפארקים הגדול (חודש).
בשלב הראשון תפתחו מפה ותסמנו את כל המקומות שאתם רוצים לראות.
אח"כ תבדקו מרחקים במפות באינטרנט. קחו בחשבון שאם כתוב זמן נסיעה הוא זמן נטו ללא עצירות וללא תקלות בדרך או נקודות שבא פתאום לבדוק.

תחזרו עם שאלות יותר ספציפיות ונשמח לעזור.
אושרה

בקרו בבלוג שלי - לטייל בעולם http://blog.tapuz.co.il/oshrak
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. עזרה בבנית מסלול ל3 חודשים תגובה ל - 2 08/05/2008 21:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה אושרה,
חזרנו עם מסלול שבנינו נשמח לתגובה.
ב3.6 אנחנו נוחתים בניו יורק ולנים אצל חברים כשבוע וחצי.
מניו יורק אנחנו רוצים לצאת לכיוון מפלי הניאגרה ברכב (נסיעה של יומיים).
ממפלי הניאגרה אנחנו ממשיכים לטורונטו ליומיים.
משם נוסעים ברכב מערבה לכיוון האגמים הגדולים, מתכננים לעשות את הנסיעה הזאת בארבעה ימים ולחצות את אגם מישיגן במעבורת למילווקי.
מתכננים יום טיול במילווקי וירידה לכיוון שיקגו.
ביקור ביקור של יומיים בשיקגו ומשם להתחיל לרדת דרומה עד לניו אורלינס (נסיעה של 6 ימים בדרכים).
יומיים ביקור בניו אורלינס ומשם להמשיך מערבה לכיוון יוסטון בטקסס (נסיעה של יומיים בדרכים).
ביקור ביוסטון ומשם נסיעה לסן אנטוניו וביקור בעיר, בלילה טיסה לדנבר, קולורדו.
יומיים ביקור בדנבר ומשם נסיעה לכיוון אספן וביקור בהרי הרוקי.
משם ממשיכים לסולט לייק סיטי וביקור בעיר ובלילה טיסה לרינו ולינה ברינו. בבוקר יציאה לכיוון יוסימטי דרך לייק טאהו וביקור בפארק (סה"כ 8 ימים).
לאחר הביקור בפארק יציאה לכיוון סן פרנסיסקו וביקור של שלושה ימים בעיר.
ירידה דרומה דרך כביש מס 1 והגעה ללוס אנגלס (סה"כ 3 ימים)
שבוע שהייה בלוס אנגלס והסביבה ( כולל ירידה לסן דייגו וטיחואנה לביקור).
ביציאה מלוס אנג'לס נסיעה לכיוון לאס וגאס ושהייה של שמונה ימים בוגאס והאזור (כולל הסכר הגדול והגראנד קניון)
לאחר מכן נסיעה לכיוון פינקס ולינה וביקור בפינקס ואז יציאה לכיוון אל פאסו וטיול יומי באזור.
מאל פאסו טיסה לאטלנטה ג'ורג'יה וביקור של 4 ימים באזור (כולל הרי הסמוקי).
ירידה לפלורידה, 4 ימים באורלנדו והמשך לכיוון מיאמי וטיול באזור.
אם ישאר כסף נעשה שייט של שבוע בקריבים וממיאמי חזרה לארץ.
נשמח לחוות דעת על הטיול.
איפה ממולץ יותר לשים דגש על זמן שהייה??
מה ניתן לראות בימי הנסיעה בדרכים ממקום למקום???
ובכמה כסף מוערך טיול כזה לאדם???
תודה רבה על העזרה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. עזרה בבנית מסלול ל3 חודשים תגובה ל - 3 09/05/2008 04:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 1909 הודעות עד כה
לא בכל המסלול ברור כמה ימים אתם מקדישים לכל דבר. לדוגמא, כמה ימים מתוכנן בין הנחיתה בדנבר לבין ההמראה בסולט לייק? כמה ימים מתוכנן בין החלק של וגאס ועד ההמראה מאל-פאסו?

בעקרון המסלול שלכם בנוי מ-4 קטעי השכרת רכב שבהם ההשכרה וההחזרה אינם באותו המקום ואפילו לא באותה מדינה. חשוב שתדעו שאתם תשלמו על זה ביוקר Smile. לדוגמא, קנס על לקיחת רכב בדנבר והחזרה בסולט לייק הוא 200-300$ אצל רוב החברות ולגבי לקיחה בניו-יורק והחזרה בסן-אנטוניו אני אפילו לא רוצה לחשוב. אבל מעבר לכסף, השאלה היא האם אתם לא סתם מבזבזים את זמנכם בדרכים?

מבחינת עלויות, השאלה היא רמת החיים ואופי הטיול:
1. אתם שלושה חבר'ה - האם אתם מתכוונים לחלוק חדר משותף במלון?
2. אוכל - האם אתם מתכוונים לאכול במסעדות, מזון מהיר או להתבסס על קניות בסופר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. עזרה בבנית מסלול ל3 חודשים תגובה ל - 4 09/05/2008 15:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה אורי!
לגבי הלינה זה יהיה חדר לשלושה.
לגבי המזון זה יתחלק בהכול סופרים מסעדות ואוכל מהיר..

*לגבי הרכב -איך נכון לעשות טיול כמו שלנו ברכב? איפה אפשר לקחת ולהחזיר בלי לשלם קנסות? אולי לקנות רכב זה עדיף?? לגבי השכרה עדיף מהארץ או משם? ואיזה חברות שלהם מומלצות?
(ולא לשכוח שאנחנו נהגים מתחת לגיל 25 )

*אחרי יומים של שהייה בדנבר אנחנו מתכננים את הדרך לסולט לייק סיטי ביומים.

*איפה אפשר לקצץ בנסיעות בדרכים ועדיף לקחת טיסות?

אנחנו מודים לך מאוד!

[עודכן ב:09 מאי 2008 15:24:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. עזרה בבנית מסלול ל3 חודשים תגובה ל - 5 10/05/2008 01:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 1909 הודעות עד כה
ראשית אני אדגיש שאני לא מומחה לכל המקומות שאתם מתכוונים לבקר בהם. את המערב אני מכיר די טוב ואבל במזרח ארה"ב לא הייתי (מבלבד ניו-יורק). אני חושב שהמסלול שרשמתם, מעבר לכל מיני נקודות בעייתיות של הקצאת זמנים ומרחקים, מצביע על כיוון מחשבה שהוא בעיני לא נכון - המסלול נראה כאילו ניסיתם לבנות מסלול מעגלי שילך ממזרח למערב ובחזרה, ובנקודות מסויימות החלטתם לעשות את הקטע בטיסה ולא ברכב. התכנון הזה כופה עליכם גם את עניין העלות הגבוה של ההשכרה וגם קצב נסיעות די מואץ. לדוגמא, בין דנבר לסולט לייק זה מרחק שמצריך יום שלם של נהיגה אם נוסעים על הכביש המהיר. אני מניח שאתם רוצים לטייל באתרים ברוקיס - הרוקיס זה לא הכרמל Smile זה רכס עצום, ורק בקטע שלו בקולורדו זה כמה פעמים מדינת ישראל. אם כבר מגיעים לשם ורצים לטייל, כדאי להשאר כמה ימים.

לדעתי (ואתם לא חייבים לקבל את דעתי), אתם צריכים לחשוב על תכנון הטיול אחרת - נסו לבנות שלושה טיולים נפרדים (כפי שהציעה לכם אושרה, אם אני מבין נכון את דבריה). אחד בצפון מזרח, אחד בדרום מזרח ואחד במערב. אפשר להקצות לכל חלק חודש, או חלוקה אחרת. כל אחד מהטיולים האלה יכול להיות מעגלי או קווי, אבל נסו לרכז אתרים שהם קרובים יחסית לטיול אחד ולוותר על השאר. אני אשמח לעזור לכם בחלק המערבי של הטיול.

רכב - רק השכרה ורק מראש דרך נציגות של חברה גדולה בארץ. תעשו שיעורי בית, תבנו מסלול ואחרי שתסגרו את הטיסות הפנימיות תעברו לשלב הזמנת הרכב. קנס על החזרת רכב קיים בדרך בין ערים שאינם באותה מדינה וככל שהמרחק גדול יותר ככה הקנס. יש גם יוצאים מן הכלל, לדוגמא השכרה בקליפורניה והחזרה בוגאס אפשרית ללא קנס. לדעתי, אם מתכננים טיול שיותר נח לבנות אותו קווי וזה מצריך לשלם קנס של 200-300$ על תקופת השכרה של נגיד חודש - זה לא נורא וזה שווה את זה. אבל להשכיר רכב בדנבר ואחרי 4 ימים להחזיר בסולט לייק - זה ממש לזרוק את הכסף לפח. מחירים מדיוקים הכי פשוט לקבל מהחברות.

לינה - הנסיון שלי הוא ממערב ארה"ב. מחוץ לערים, תוכלו למצוא במוטלים זולים לינה ב-55-70$ ובמקומות יותר תיירותים זה יעלה קצת יותר. בהרבה מוטלים ומלונות יש חדרים עם שתי מיטות זוגיות, כך שלא תהיה לכם בעיה לחלוק חדר. בערים זה יכול לעלות יותר לכיוון ה-100$ וגם יש מקומות שששוה לשקול הזמנת לינה מראש, אם זה לא התכנית שלכם לכל הטיול בכל מקרה.

אוכל - לפי נסיוני, אם אוכלים במסעדה פעם ב-3-4 ימים והשאר מתבסס על קניות בסופר - תוכלו להסתדר עם תקציב של סביב 60-70$ לשלושתכם ליום ואולי אפילו פחות. בהרבה מאד מוטלים יש מיקרו ומקרר ובהרבה סופרים יש אוכל ביתי מוכן - אפשר לחיות ככה כמו מלכים ועל תקציב נמוך.

שאר הוצאות - דלק מאד התייקר בשנתיים האחרונות. יעלה לכם 10-20$ ליום (כמובן תלוי כמה תסעו כל יום). אטרקציות גם יעלו לכם, וקצת קשה להעריך.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. בקשר לשכירת הרכב תגובה ל - 6 10/05/2008 10:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ריקי 5 לא מחובר ריקי 5  משתמש פעיל 529 הודעות עד כה
קחו בחשבון תוספת של 25 דולר ליום רק על היותכם צעירים. תשכרו את הרכב מהארץ. אל תתפתו להצעות זולות מחו"ל - צריך לבדוק שזה כולל את כל הביטוחים וכן נהגים נוספים (בדרך כלל מוסיף באתרי חו"ל 10 דולר לכל נהג נוסף), בדרך כלל המחיר הבסיסי נראה זול אבל התוספות גורמות לו להיות הרבה יותר יקר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. עזרה בבנית מסלול ל3 חודשים תגובה ל - 6 10/05/2008 10:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דן צ לא מחובר דן צ  משתמש בינוני 54 הודעות עד כה
כמה הצעות והערות
ראשית אני מציע שתגדירו מספר עוגנים בהם תרצו לסייר ביסודיות זמן ארוך יחסית ובהם אין תחבורה ציבורית נרחבת: למשל אזור הפארקים ביוטה + גראנד קניון, חופי קליפורניה ו/או אורגון וכדומה. באזורים אלה תשכרו רכב ותחזירו אותו באותו מקום ובכך תחסכו קנסות. רכב שכור בעיר צפופה הוא לעיתים מטלה ועדיף לא לנצלו שם. אגב, האם גילכם (22) אינו מגבלה לכל חברות ההשכרה?

בין אזורי העוגן תנועו בטיסה או באוטובוס. נסיעה באוטובוסים היא חוויה בפני עצמה ואין להירתע ממנה. נסיעת לילה חוסכת מלון ועוברים ק"מ רבים במחיר זול יחסית (בעיקר לנסיעות ארוכות במערב התיכון).

מציע שלמעט עוגנים בודדים, אל תזמינו דבר מהארץ. לטיול ארוך קצב משלו שמתפתח תוך כדי דינמיקת הטיול. תשמרו לעצמכם דרגות חופש. נכון ששכירת רכב ללא הזמנה מראש עלולה להיות יקרה יותר אך עדיף לנצל את כספכם במועד ובמקום שתבחרו מאשר תאלצו עצמכם לדבוק בלו"ז שתכננתם בארץ גם אם לא תואם את התפתחות הטיול.
ממש לא חשוב לתכנן את הכל ברמת ימים בודדים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. עזרה בבנית מסלול ל3 חודשים תגובה ל - 8 10/05/2008 10:55 לתגובה קודמת
  ריקי 5 לא מחובר ריקי 5  משתמש פעיל 529 הודעות עד כה
לא חייבים להזמין את הרכב מראש לפני הטיול. הבן שלי גם היה זמן ארוך בארצות הברית וקנדה. יומיים שלשה לפני שהיה צריך רכב היה מתקשר, היינו מזמינים לו רכב בארץ ושולחים את השובר באי מייל וכן בפקס ישירות לתחנת ההשכרה. יצא כך הרבה יותר זול מאשר לקחת במקום תוך כדי שמירת גמישות הטיול
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מוושינגטון ושדה תעופה Washington DC - Dulles (IAD)
להודעה הבאה:מקומות לינה בפארקים

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף