|
|
|
| 4. עזרה בבנית מסלול ל3 חודשים תגובה ל - 3 |
09/05/2008 04:10   |
|
לא בכל המסלול ברור כמה ימים אתם מקדישים לכל דבר. לדוגמא, כמה ימים מתוכנן בין הנחיתה בדנבר לבין ההמראה בסולט לייק? כמה ימים מתוכנן בין החלק של וגאס ועד ההמראה מאל-פאסו?
בעקרון המסלול שלכם בנוי מ-4 קטעי השכרת רכב שבהם ההשכרה וההחזרה אינם באותו המקום ואפילו לא באותה מדינה. חשוב שתדעו שאתם תשלמו על זה ביוקר . לדוגמא, קנס על לקיחת רכב בדנבר והחזרה בסולט לייק הוא 200-300$ אצל רוב החברות ולגבי לקיחה בניו-יורק והחזרה בסן-אנטוניו אני אפילו לא רוצה לחשוב. אבל מעבר לכסף, השאלה היא האם אתם לא סתם מבזבזים את זמנכם בדרכים?
מבחינת עלויות, השאלה היא רמת החיים ואופי הטיול:
1. אתם שלושה חבר'ה - האם אתם מתכוונים לחלוק חדר משותף במלון?
2. אוכל - האם אתם מתכוונים לאכול במסעדות, מזון מהיר או להתבסס על קניות בסופר.
|
|
|
|
|
| 6. עזרה בבנית מסלול ל3 חודשים תגובה ל - 5 |
10/05/2008 01:26   |
|
ראשית אני אדגיש שאני לא מומחה לכל המקומות שאתם מתכוונים לבקר בהם. את המערב אני מכיר די טוב ואבל במזרח ארה"ב לא הייתי (מבלבד ניו-יורק). אני חושב שהמסלול שרשמתם, מעבר לכל מיני נקודות בעייתיות של הקצאת זמנים ומרחקים, מצביע על כיוון מחשבה שהוא בעיני לא נכון - המסלול נראה כאילו ניסיתם לבנות מסלול מעגלי שילך ממזרח למערב ובחזרה, ובנקודות מסויימות החלטתם לעשות את הקטע בטיסה ולא ברכב. התכנון הזה כופה עליכם גם את עניין העלות הגבוה של ההשכרה וגם קצב נסיעות די מואץ. לדוגמא, בין דנבר לסולט לייק זה מרחק שמצריך יום שלם של נהיגה אם נוסעים על הכביש המהיר. אני מניח שאתם רוצים לטייל באתרים ברוקיס - הרוקיס זה לא הכרמל זה רכס עצום, ורק בקטע שלו בקולורדו זה כמה פעמים מדינת ישראל. אם כבר מגיעים לשם ורצים לטייל, כדאי להשאר כמה ימים.
לדעתי (ואתם לא חייבים לקבל את דעתי), אתם צריכים לחשוב על תכנון הטיול אחרת - נסו לבנות שלושה טיולים נפרדים (כפי שהציעה לכם אושרה, אם אני מבין נכון את דבריה). אחד בצפון מזרח, אחד בדרום מזרח ואחד במערב. אפשר להקצות לכל חלק חודש, או חלוקה אחרת. כל אחד מהטיולים האלה יכול להיות מעגלי או קווי, אבל נסו לרכז אתרים שהם קרובים יחסית לטיול אחד ולוותר על השאר. אני אשמח לעזור לכם בחלק המערבי של הטיול.
רכב - רק השכרה ורק מראש דרך נציגות של חברה גדולה בארץ. תעשו שיעורי בית, תבנו מסלול ואחרי שתסגרו את הטיסות הפנימיות תעברו לשלב הזמנת הרכב. קנס על החזרת רכב קיים בדרך בין ערים שאינם באותה מדינה וככל שהמרחק גדול יותר ככה הקנס. יש גם יוצאים מן הכלל, לדוגמא השכרה בקליפורניה והחזרה בוגאס אפשרית ללא קנס. לדעתי, אם מתכננים טיול שיותר נח לבנות אותו קווי וזה מצריך לשלם קנס של 200-300$ על תקופת השכרה של נגיד חודש - זה לא נורא וזה שווה את זה. אבל להשכיר רכב בדנבר ואחרי 4 ימים להחזיר בסולט לייק - זה ממש לזרוק את הכסף לפח. מחירים מדיוקים הכי פשוט לקבל מהחברות.
לינה - הנסיון שלי הוא ממערב ארה"ב. מחוץ לערים, תוכלו למצוא במוטלים זולים לינה ב-55-70$ ובמקומות יותר תיירותים זה יעלה קצת יותר. בהרבה מוטלים ומלונות יש חדרים עם שתי מיטות זוגיות, כך שלא תהיה לכם בעיה לחלוק חדר. בערים זה יכול לעלות יותר לכיוון ה-100$ וגם יש מקומות שששוה לשקול הזמנת לינה מראש, אם זה לא התכנית שלכם לכל הטיול בכל מקרה.
אוכל - לפי נסיוני, אם אוכלים במסעדה פעם ב-3-4 ימים והשאר מתבסס על קניות בסופר - תוכלו להסתדר עם תקציב של סביב 60-70$ לשלושתכם ליום ואולי אפילו פחות. בהרבה מאד מוטלים יש מיקרו ומקרר ובהרבה סופרים יש אוכל ביתי מוכן - אפשר לחיות ככה כמו מלכים ועל תקציב נמוך.
שאר הוצאות - דלק מאד התייקר בשנתיים האחרונות. יעלה לכם 10-20$ ליום (כמובן תלוי כמה תסעו כל יום). אטרקציות גם יעלו לכם, וקצת קשה להעריך.
|
|
|
|
|
|
|