כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. לשוהים בסין -אזהרה 24/04/2008 01:18 לתגובה הבאה
  eliaviel לא מחובר eliaviel  משתמש פעיל 816 הודעות עד כה
שלום
אינני נמצא בסין כעת אבל מקריאה בפורום של הלונלי פלנט באנגלית ומדווחי חדשות יצא לי לקרוא שהיו תקיפות של זרים ע"י סינים.
במקרה אחד הותקף אדם מערבי שערך קניות בסופרמרקט של החברה הצרפתית Carefour.במקרה אחר הותקף אזרח אמריקאי שעובד בסין בהוראת אנגלית.
הסינים כועסים מאוד על המערב ובמיוחד על צרפת בגלל הניסיון לחבל בטקס מרוץ הלפיד האולימפי כפי שקרה אמש בפריס וגם בגלל שחלק ממנהיגי המערב (כולל נשיא צרפת) הודיעו שהם יחרימו את טקס הפתיחה. הסינים גם טוענים שאותה חברה Carefour תרמה כסף לדלאי-למה המנהיג הטיבטי. הסינים החליטו שהם מחרימים חברות כאלה שנחשדות במתן סיוע למאבק הטיבטי.
הבאתי את העניין הנ"ל בכדי שאלה שמטיילים כעת בסין או שמתעדים לנסוע לשם בקרוב יזהרו במידת האפשר ויהיו ערניים. לא חייבים גם לקנות במקומות האלה אם יש אפשרות אחרת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. no problem to stay in china תגובה ל - 1 24/04/2008 07:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  sagivy2 לא מחובר sagivy2  משתמש מתחיל 20 הודעות עד כה
we are traveling in china for the last 6 weeks
the chinese people are very friendly
the problems you notice are small evidence(in beijing the chinese try to make embargo on frace products)
it is like what other people from other countries speaks about the "war" in israel and how we manage with the phalestinians

china is very safe place to travel
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. no problem to stay in china תגובה ל - 2 24/04/2008 14:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  haplo_3 לא מחובר haplo_3  משתמש פעיל 499 הודעות עד כה
אין מה לפחד
יש יותר קונים סינים בקרפור מאשר זרים גם בזמנים אלו .
מי שצריך פתאום לחם וחלב שוכח מהר מאוד מהחרם...לא סתם אני מחכה 20 דקות בתור.

המקרה היה באמת נקודתי ולא התפלא אם התוקף הכיר את הנתקף...או שזה היה על רקע אחר .

בכל אופן מסתבר שישנם גם קולות (סינים) שדווקא כן תומכים במערב.

עם זאת ועוד כדאי לציין ולזכור ש... סין היא לא דמקורטית (דבר שקשה מאוד לזכור שגרים בערים הגדולות)

אם לא תצאו לשום הפגנה או תבעירו צמיגים אני מאמין שלא תיהיה בעיה

纳米
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. no problem to stay in china תגובה ל - 3 24/04/2008 14:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לפי מה שקראתי בכתבה, היה מדובר על המון נזעם. הנתקף הצליח להימלט למכונית ולסגור את הדלתות, אך גם אז הם הקיפו את המכונית.
לא נתכוונתי לעורר פאניקה או להפחיד מישהו. רק לעורר את תשומת הלב....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. no problem to stay in china תגובה ל - 4 24/04/2008 15:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
והנה הלינק באנגלית למי שמעוניין לקרוא
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. גם בישראל יש תקיפות של ישראלים ע"י ישראלים אחרים תגובה ל - 5 24/04/2008 16:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  amirbenari לא מחובר amirbenari  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
אז אולי לא נחיה פה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. no problem to stay in china תגובה ל - 5 25/04/2008 00:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חשבתי שזה יהיה בסך הכול נחמד מצידי לעורר את תשומת הלב של המטיילים הישראלים בעקבות כתבה שקראתי. לא רציתי לקלקל לאף אחד את ההנאה.לא רציתי להשמיץ אף אחד. לא היתה לי ואין לי שום כוונה רעה.לא אמרתי שיש בעיה לטייל בסין.אמרתי שקרו מקרים לא טובים על רקע ארועים שהתרחשו לאחרונה.נכון, גם בישראל אפשר לחטוף ארנק מאישה זקנה (למשל) אבל גם זה דורש התייחסות.רציתי רק טוב.אפשר לעשות את ההבחנה "הדקה" בין מה שהתכוונתי ומה שלא התכוונתי .
בסך הכול בשורה התחתונה, תרצו תקנו. לא תרצו אל תקנו . מטומטמים !
נ.ב: בשביל מה אני טורח בכלל......
חן חן ושלום על ישראל...... Very Happy
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. צודק ולא צודק תגובה ל - 7 25/04/2008 11:38 לתגובה קודמת
~נועה~  משתמש לא מוכר
ואין כל סיבה להעלב ולהעלם.

אף אחד לא מטיל ספק בתקיפה שהיתה, אבל בארץ כ"כ גדולה עם מיליארד וחצי אזרחים, מקרה בודד או מקרים בודדים כאלו לא מעידים על סכנה ממשית.
אם מישהו שכח - לפני כמה שנים, גם מסעדות בארץ ניפצו בקבוקי יין צרפתיים מאותה סיבה בדיוק. ועדיין אף תייר צרפתי לא נרצח בארץ.

מצד שני (ובהחלט קיים צד שני) - הלאומיות/לאומנות הסינית מרימה את הראש, וזה מפחיד, ועלול להיות מסוכן. אם עד לפני כמה שנים היפנים נמנעו מלהגיע לאיזורים מסויימים בסין בגלל פחד או תחושה מאד לא טובה שהסינים שידרו להם, כנראה שהבאים בתור יהיו המערביים.
אני עוקבת אחר הסיפורים האלה בסקרנות מהולה באימה. אם תוכל למצוא עוד כתבות בנושאים דומים, מאד אשמח.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:החלפת כסף בשדה"ת בבייג'ין ועוד שאלה
להודעה הבאה:טיול של חודש בתאילנד -איך לחלק את הזמן ?

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף