כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. icon5.gif  דרום הודו באוגוסט-ספטמבר ??? 25/04/2008 01:59 לתגובה הבאה
  nirfridman לא מחובר nirfridman  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
לפי מה שקראתי, חלק מהמקומות (בדרום דרום)מתאימים מבחינת מזג האויר לתקופה זו.אשמח לשמוע מנסיונכם על מזג האויר, ואיפה יותר מומלץ להיות בדרום הודו בחודשים אלו.(ומה הולך בגואה בתקופה הזו?)
ליל מנוחה... Rolling Eyes
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מזג אוויר - דרום הודו, ועוד... תגובה ל - 1 25/04/2008 14:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Babaji  משתמש לא מוכר
שלום ידידי,

לאחרונה אני אכן רואה הודעות בפורום לגבי מזג אוויר באיזורים שונים בהודו, המעלים בי תהייה אם אכן הייתי אי פעם בהודו, או שהזיתי שנים רבות מחיי וחוויתי מזג אוויר כל כך שונה מהמתואר בהודעות שונות בפורום... לעיתים אני "מתקן" ולרוב נמנע, כי איש איש ותחושתיו הפיזיות ושיפוטו לגבי מידת ה"חום" או "הקור"....

כך נתקלתי במודעה שאמרה שבאיזור מנאלי באוגוסט - ספטמבר "גשום וקר מאוד".... (פנינה תיקנה היטב וכתבה שבאוגוסט באיזורים אלו מזג האוויר הוא הכל חוץ מקר. ואכן באיזורים אלו גשום מאוד, אך הטמפרטורות נעימות מאוד..)

כך גם נתקלתי במודעה שאין בעייה לטייל במאי-יוני באיזור רג'אסטן ודרומה מכך לתוך דרום הודו, אז אכן אני איש הרים גבוהים במקור, והחום כנראה פחות עדיף עלי מהקור,אבל לומר "שאין בעייה לטייל בדרום הודו בין מאי לספטמבר" , זה קצת כמו לומר שאין בעייה להפעיל את התנור על חום מקסימלי, להכניס לתוכו להקת יתושים ענקיים, לדאוג שתהייה לחות של 90% בסביבה, להתפשט ולהכנס פנימה עם דלת סגורה...

זו פחות או יותר החוויה שלי מאיזורים מסוימים בדרום הודו בחודשים האמורים. ודרום הודו הוא ללא ספק האיזור המועדף עליי בהודו, כך ש"טרחתי" להיות שם בכל העונות, שנים מרובות.

לסיכום...
החל מאמצע אפריל ירידה מדלהי דרומה, מובילה לטמפרטורות באיזור ה-40 מעלות ומעלה. בסביבות תחילת יוני, המונסון מתחיל לטפס במדורג מדרום הודו מעלה לכיוון הצפון, מהלך שלוקח כחודש עד שכל הודו מתכסה בעננים עבים הממטירים גשמים עצומים על כל חלקה טובה,(למעט האיזורים שמעבר למעבר רוטאנג, עמק ספיטי, ואיזור לאדאק. אילו גבוהים מדי, והעננים "נתקעים" בהרים המפרידים איזורים אלו מהדרומיים להם.)
כשהמונסון מתחיל, אכן יש אנחת רווחה אדירה, וירידה של כ-5-10 מעלות בטמפרטורות, אבל הלחות עצומה, ועימה נחילי יתושים המאוד אוהדים רטיבות ולחות מסוג זה.
באיזורי השפלה ההודית במדינות קרנאטקה וטאמיל נאדו, הטמפרטורות יכולות להגיע בצל גם לסביבות 50 מעלות, והאמן לי, שאין לאן לברוח מכך. גם במקלחת המים רותחים כי הצינורות חשופים בחוץ.

האיזורים היחידים שסבירים לגמרי למחייה בתקופות האלו, הינן איזורי הגאטות המערביים ,מקומות פופולריים באיזורים האלו הינם קודאי קנאל, וואטה קנאל, אוטי Oooti ,ושאר הישובים המצויים על רכס דוטא פטה.
הגבעות הנ"ל מגיעות לגובה של 2000 מטרים, ובהחלט יוצרות מיקרו אקלים מבודד עם טמפרטורות מצוינות גם בחודשים הנ"ל.

אם בכל זאת ירדת לדרום לפני אמצע ספטמבר, הצמד להרבה בקבוקי מים, המנע מערים גדולות ככל שניתן, מרח את עצמך בטונות של דוחי יתושים, וודא שאתה ישן עם כילה תקינה, והתהלך עם בגדים כהים ארוכים מבד דק אבל לא דק מדי, כי היתושים של תעלות המים בקראלה המגיעים לגודל של מסוק קטן, מסוגלים (מנסיון..) גם לחדור בד ג'ינס עבה...

למרות הכל, אין בכוונתי לומר לך לא לנסוע. הודו בכל איזוריה ובוודאי בדרומה ,קסומה בכל עונות השנה. אם אתה עשוי מחומר שאינו נוטה להתלונן הרבה, סתגלן גם למזג אוויר קשה, נע לאט ובחכמה ...(ואוהב לשתות המון מים..) אז אני בטוח שיהיה יותר מבסדר...

נסיעה טובה
באבאג'י
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. icon10.gif  חחחחחח תגובה ל - 2 25/04/2008 19:54 לתגובה קודמת
  mariposa30 לא מחובר mariposa30  משתמש פעיל 166 הודעות עד כה
תשובה ענקית ... Laughing Surprised Very Happy
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:טיול בצפון תאילנד
להודעה הבאה:"המפלגה המאואיסטית בנפאל הודיעה כי המלוכה תבוטל".

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף