|
|
| 3. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 2 |
25/04/2008 23:34   |
|
|
ניר, אני חושב שההבדל בין 2 לילות לפני ההגעה לס"פ ל-3 לילות הוא די משמעותי. אם יש שני לילות, הייתי מתרכז רק ביוסמיטי. אם יש 3 לילות אתם יכולים לעשות את המסלול הבא:
יום 1-2 יוסימיטי
יום 3 חציית יוסמיטי מזרחה, מונו לייק ולינה איפשהו בדרך ללייק טהוא
יום 4 לייק טהוא ונסיעה לס"פ.
אפשר גם להקדים את חצית יוסמיטי מזרחה לסוף היום השני אז תוכלו להספיק גם אתרים בנאפה ואלי כפי שהציע דודו.
|
|
|
|
|
| 5. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 4 |
26/04/2008 08:47   |
|
לא ברור התכנית - כמה ימים אתה מקצה לסיבוב הזה?
כפי שכתבתי לך - אם יש רק 3 ימים, לא הייתי חוצה מזרחה, ועולה ללייק טהו, אלא נשאר עוד ביוסמיטי או מאריך את הדרך לס"פ ע"י נסיעה לאיזור נאפה ואלי. אם יש 4 ימים אז הצעתי שתי אפשרויות בתגובתי הקודמת. בא תבהיר מה התכניות, ואז אפשר יהיה להמליץ איך לסדר את הלינה.
לייק טהוא בהחלט שווה. אפשר לנסוע שם לאורך החוף ויש נופים מאד יפים, בעיקר בצד הדרום מערבי (emerald bay). יש שם באיזור הרבה יערות ואגמים קטנים ביניהם. אם המזג טוב, אפשר גם להתרחץ באגם (אם כי המים יהיו קרים משהו).
 |
 |
| אגם בהרים באיזור טהו(גודל:12.86KB) | אמרלד ביי(גודל:7.01KB) |
|
|
|
|
|
|
|
| 9. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 6 |
26/04/2008 18:16   |
|
אתה מוזמן לחפש המלצה על בסט ווסטרן בלי ויינינג - היו כאן כאלה בעבר. מעבר לזה קצת יהיה לי קשה להמליץ לך על לינה, כי אנחנו המשכנו מלייק טהוא צפונה.
שתי המלצות ספציפיות לדרך:
מדרום למונו לייק יש את פארק המדינה south tufa, שם תראו תופעה מוזרה של עמודי מלח בכל מיני צורות.
חצי שעה צפונית ללי-ויינינג יש כביש שמוביל לעיירה bodie - עיירת רפאים מימי הבהלה לזהב. מקום מעניין, אבל לא מעבר לזה - הסטייה לביקור שם לוקחת שעתיים בערך (בתמונה - ספרים וגלובוס מעץ בחלון ביה"ס).
 |
 |
| Bodie(גודל:9.88KB) | South Tufa(גודל:8.99KB) |
|
|
|
|
| 10. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 9 |
28/04/2008 17:27   |
| |
mudriknir |
71 הודעות עד כה |
|
|
אורי שלום
הרכבתי מפה בהתאם לייעוץ שנתת
האם המסלול המסומן נראה לך הולם
יציאה יום שלישי 22.7.08 לקורי וילג' ביוסמיטי (הזמנו בקתה)
למחרת את האטרקציות שלא הספקנו באותו יום (כולל חורשת מריפוסה)ונסיעה מזרחה לכוון מעבר טיוגה - לינה lee vining. לייק טאהו למחרת ויום לאחר מכן לינה בנאפה - כפי שמסומן במפה המצורפת, אשמח לדעתך
ניר
 |
| תמונה1.jpg(גודל:10.27KB) |
|
|
|
|
| 11. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 10 |
28/04/2008 21:47   |
|
|
אני יודע שהשאלה תשמע לך לא לעניין אבל... האם אתם מבקרים בפארק הלאומי סקויה לפני או אחרי הסיבוב הזה?
אם התשובה היא לא, הייתי ממליץ בחום להקצות זמן במסגרת הביקור ביוסמיטי לבקר בחורשת עצי סקויה בפארק. שווה להקדיש לכך זמן ובמקרה זה כדי לא לדחוס את הביקור שם יתר על המידה ומאחר ויש לכם 5 ימים מלאים - הייתי ממליץ את הלילה השני לעשות ממערב ליוסמיטי (באותו מקום כמו הלילה הראשון אם אפשר או במקום קרוב מחוץ לפארק).
מעבר לזה במפה שצירפת אתם רק "נוגעים" בלייק טהוא. אנחנו נסענו לאורך הגדה המערבית של האגם ובקינגס ביץ' עלינו על ה-267 צפונה.
|
|
|
|
|
| 13. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 12 |
29/04/2008 06:52   |
|
זה בדיוק מה שאני מציע - הרעיון הוא שתוכלו לטייל באיזי ביום השני ביוסמיטי וגם את הנסיעה בטיוגה תוכלו לעשות באיזי. זו אמנם נסיעה של שעתיים נטו, אבל יש המון עצירות ומקומות ששווה להתעכב בדרך. ככה תתחילו את הנסיעה בבוקרו של היום השלישי ותתקדמו בקצב שלכם. אם יילך מהר ותגיעו ללי וינינג כבר בצהרים תוכלו לשלב גם את הדברים שהצעתי באיזור מונו לייק, ואם ייקח יותר זמן ותגיעו ללי ויינינג רק אחה"צ, אז משם ללינה מדרום ללייק טהוא זה 2.5-3 שעות. אנחנו אגב, נסענו דרך כביש 89 ולא המשכנו על ה-395. זהו כביש הררי מאד יפה ואני לא חושב שהתוספת הזמן היא משמעותית.
אני חושב שביום שמתחיל סמוך לאגם יהיה לכם מספיק זמן כדי ליהנות מהמקום, גם אם בסוף היום צריך לעלות על ה-I80 ולנסוע ללינה באיזור נאפה. בנאפה ואלי לא טיילנו, אבל גם שם נראה לי שיום יספיק לטעום מהמקום (ואולי גם מהיין).
בתמונה - אחד האגמים לאורך הטיוגה. היה יום חם ביוסמיטי וגם כמעט 3,000 מטר מעל פני הים החבר'ה השתזפו כמו על חוף הים.
 |
| טיוגה(גודל:10.33KB) |
|
|
|
|
|
|
| 16. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 14 |
29/04/2008 23:39  |
|
|
לדעתי, אם אפשר את שני הלילות הראשונים לעשות בתוך הפארק, זה הכי טוב. אם לא וכבר יש לכם את הלילה הראשון מוזמן שם - לא הייתי מבטל. את הלילה השני אם אי אפשר להאריך את ההזמנה, הייתי שם במריפוסה, אל-פורטאל או מקום אחר.
מבחינת הסקויות - אם יהיה לכם זמן ביום הראשון או השני מה טוב. אפשר לראות עצי סקויה בדרום הפארק כפי שציינה oc, או בצפון, סמוך להתחלה של כביש טיוגה. אם לא הספקתם ביומיים הראשונים, תעשו את זה ביום השלישי בטיול רגלי לחורשת טולום שנמצאת ממש בהתחלה של כביש טיוגה.
|
|
|
|