כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי 25/04/2008 08:38 לתגובה הבאה
  mudriknir לא מחובר mudriknir  משתמש בינוני 71 הודעות עד כה
שלום חברים

בשבוע השלישי של חודש יולי אנחנו (משפחה זוג + 3 ילדים) מתכוננים לבקר בשמורת יוסמיטי. הזמנו מקום בתוך השמורה ללילה של 22.7.08, אנו מגיעים אליה מסאן פרנסיסקו. ברצוננו לטייל כמובן לילה נוסף או שניים באיזור ולחזור לסאן פרנסיסקו. אני מודה מראש על המלצות לטיול באיזור, האם לעלות צפונה לכוון לייק טאהו, האם להמשיך מערבה לכוון עמק נאפה אשמח לכל רעיון שהוא.

תודה ניר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 1 25/04/2008 15:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דודו מרמת גן לא מחובר דודו מרמת גן  משתמש פעיל 3874 הודעות עד כה
לא ברור אם אתה מתכוון להמלצה ללילה נוסף ביוסמיטי או מחוצה לו.

אם יש לך יומיים - אתה יכול לעשות טיול מדהים דרך מקומות קסומים. יציאה מהכניסה המזרחית דרך Tioga Pass, שביולי יהיה פתוח, דרך Lee Vining ואגם מונו, עד אגם טאהו בסה"כ כ 300 ק"מ. ללון באזור ולמחרת דרך סקרמנטו לעמק נאפה ולקליסטוגה ומשם בחזרה לסאן פראנסיסקו.

יש דברים שאי-אפשר לגלות, אבל גם את זה לא תדע לעולם אם לא תנסה שוב ושוב, עד שתבין שלעולם לא תבין. - (מרק טווין)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 2 25/04/2008 23:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2005 הודעות עד כה
ניר, אני חושב שההבדל בין 2 לילות לפני ההגעה לס"פ ל-3 לילות הוא די משמעותי. אם יש שני לילות, הייתי מתרכז רק ביוסמיטי. אם יש 3 לילות אתם יכולים לעשות את המסלול הבא:
יום 1-2 יוסימיטי
יום 3 חציית יוסמיטי מזרחה, מונו לייק ולינה איפשהו בדרך ללייק טהוא
יום 4 לייק טהוא ונסיעה לס"פ.
אפשר גם להקדים את חצית יוסמיטי מזרחה לסוף היום השני אז תוכלו להספיק גם אתרים בנאפה ואלי כפי שהציע דודו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 3 26/04/2008 08:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דודו ואורי תודה על ההכוונה

כאשמור השגתי מקום לינה ללילה אחד בתוך השמורה, באם אני מתכנן יום נוסף בשמורה היכן לחפש מקום לינה כאשר הכוון הוא מזרחה לכוון מעבר טיוגה, אגם מונו, לייק טאהו וחזרה לכוון סאן פרניסיסקו.

האם בקיץ איזור לייק טאהו אטרקטיבי מספיק?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 4 26/04/2008 08:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא ברור התכנית - כמה ימים אתה מקצה לסיבוב הזה?

כפי שכתבתי לך - אם יש רק 3 ימים, לא הייתי חוצה מזרחה, ועולה ללייק טהו, אלא נשאר עוד ביוסמיטי או מאריך את הדרך לס"פ ע"י נסיעה לאיזור נאפה ואלי. אם יש 4 ימים אז הצעתי שתי אפשרויות בתגובתי הקודמת. בא תבהיר מה התכניות, ואז אפשר יהיה להמליץ איך לסדר את הלינה.

לייק טהוא בהחלט שווה. אפשר לנסוע שם לאורך החוף ויש נופים מאד יפים, בעיקר בצד הדרום מערבי (emerald bay). יש שם באיזור הרבה יערות ואגמים קטנים ביניהם. אם המזג טוב, אפשר גם להתרחץ באגם (אם כי המים יהיו קרים משהו).
אגם בהרים באיזור טהו אמרלד ביי
אגם בהרים באיזור טהו(גודל:12.86KB)אמרלד ביי(גודל:7.01KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 5 26/04/2008 12:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורי שלום ושוב תודה

אנלנו מגיעים ליוסמיטי מסאן פרנסיסקו(סאן חוזה) בתאריך 22.07.08. הזמנתי מקום בשמורה ללילה אחד. אין לי בעייה של ימים. ניתן ארבעה ימים לטייל.
האם אתה ממליץ על:
יום ראשון הגעה ליוסמיטי פארק וסיור בשמורה - לינה פארק יוסמיטי
יום שני - סיור ביוסמיטי נסיעה מזרחה למעבר טיוגה - מקום לינה ????(אשמח להמלצה)
יום שלישי - מונו לייק , נסיעה לליק טאהו - לינה לייק טאהו
יום רביעי - נסיעה לנאפה ואלי - מקום לינה ??? אשמח להמלצה
יום חמישי - נסיעה חזרה לסאן חוזה - לינה אצל המשפחה.

האם המסלול סביר
האם הנסיעות אינן מתישות עבור הילדים
אשמח להמלצות לינה בדרך

ניר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 6 26/04/2008 13:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דודו מרמת גן לא מחובר דודו מרמת גן  משתמש פעיל 3874 הודעות עד כה
כפי שהצעתי - מקום מושלם ללינה - Lee Vining .
באזור עמק נאפה הרבה מאוד B&B וניתן למצוא ללא בעיה.

יש דברים שאי-אפשר לגלות, אבל גם את זה לא תדע לעולם אם לא תנסה שוב ושוב, עד שתבין שלעולם לא תבין. - (מרק טווין)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 7 26/04/2008 18:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי

מה מבין שני המסלולים היית ממליץ, יוסמיטי, טיוגה, מונו לייק, טאהו, נאפה או להתחיל בנאפה או בלייק טאהו (לסיים את המסלול ביוסמיטי)

ניר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 6 26/04/2008 18:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אתה מוזמן לחפש המלצה על בסט ווסטרן בלי ויינינג - היו כאן כאלה בעבר. מעבר לזה קצת יהיה לי קשה להמליץ לך על לינה, כי אנחנו המשכנו מלייק טהוא צפונה.

שתי המלצות ספציפיות לדרך:
מדרום למונו לייק יש את פארק המדינה south tufa, שם תראו תופעה מוזרה של עמודי מלח בכל מיני צורות.
חצי שעה צפונית ללי-ויינינג יש כביש שמוביל לעיירה bodie - עיירת רפאים מימי הבהלה לזהב. מקום מעניין, אבל לא מעבר לזה - הסטייה לביקור שם לוקחת שעתיים בערך (בתמונה - ספרים וגלובוס מעץ בחלון ביה"ס).
Bodie South Tufa
Bodie(גודל:9.88KB)South Tufa(גודל:8.99KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 9 28/04/2008 17:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורי שלום

הרכבתי מפה בהתאם לייעוץ שנתת
האם המסלול המסומן נראה לך הולם
יציאה יום שלישי 22.7.08 לקורי וילג' ביוסמיטי (הזמנו בקתה)
למחרת את האטרקציות שלא הספקנו באותו יום (כולל חורשת מריפוסה)ונסיעה מזרחה לכוון מעבר טיוגה - לינה lee vining. לייק טאהו למחרת ויום לאחר מכן לינה בנאפה - כפי שמסומן במפה המצורפת, אשמח לדעתך
ניר
תמונה1.jpg
תמונה1.jpg(גודל:10.27KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 10 28/04/2008 21:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני יודע שהשאלה תשמע לך לא לעניין אבל... האם אתם מבקרים בפארק הלאומי סקויה לפני או אחרי הסיבוב הזה?

אם התשובה היא לא, הייתי ממליץ בחום להקצות זמן במסגרת הביקור ביוסמיטי לבקר בחורשת עצי סקויה בפארק. שווה להקדיש לכך זמן ובמקרה זה כדי לא לדחוס את הביקור שם יתר על המידה ומאחר ויש לכם 5 ימים מלאים - הייתי ממליץ את הלילה השני לעשות ממערב ליוסמיטי (באותו מקום כמו הלילה הראשון אם אפשר או במקום קרוב מחוץ לפארק).

מעבר לזה במפה שצירפת אתם רק "נוגעים" בלייק טהוא. אנחנו נסענו לאורך הגדה המערבית של האגם ובקינגס ביץ' עלינו על ה-267 צפונה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 11 29/04/2008 06:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי אורי

אזי אתה מציע את האפשרות ללון בלילה השני בצד המערבי וזאת אומרת לנסוע למעבר טיוגה ביום השלישי ?

במידה וכן אזי בלילה השלישי לישון בלייק טאהו ולא ב LEE VINING ?

ניר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 12 29/04/2008 06:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זה בדיוק מה שאני מציע - הרעיון הוא שתוכלו לטייל באיזי ביום השני ביוסמיטי וגם את הנסיעה בטיוגה תוכלו לעשות באיזי. זו אמנם נסיעה של שעתיים נטו, אבל יש המון עצירות ומקומות ששווה להתעכב בדרך. ככה תתחילו את הנסיעה בבוקרו של היום השלישי ותתקדמו בקצב שלכם. אם יילך מהר ותגיעו ללי וינינג כבר בצהרים תוכלו לשלב גם את הדברים שהצעתי באיזור מונו לייק, ואם ייקח יותר זמן ותגיעו ללי ויינינג רק אחה"צ, אז משם ללינה מדרום ללייק טהוא זה 2.5-3 שעות. אנחנו אגב, נסענו דרך כביש 89 ולא המשכנו על ה-395. זהו כביש הררי מאד יפה ואני לא חושב שהתוספת הזמן היא משמעותית.

אני חושב שביום שמתחיל סמוך לאגם יהיה לכם מספיק זמן כדי ליהנות מהמקום, גם אם בסוף היום צריך לעלות על ה-I80 ולנסוע ללינה באיזור נאפה. בנאפה ואלי לא טיילנו, אבל גם שם נראה לי שיום יספיק לטעום מהמקום (ואולי גם מהיין).

בתמונה - אחד האגמים לאורך הטיוגה. היה יום חם ביוסמיטי וגם כמעט 3,000 מטר מעל פני הים החבר'ה השתזפו כמו על חוף הים.

טיוגה
טיוגה(גודל:10.33KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 13 29/04/2008 08:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורי היי

אז אולי כדאי כבר את הלילה הראשון לישון סמוך לשמורה מערבית לה ומיד למחרת בבוקר להיות התוך השמורה ולקבל את הבקתה שלנו. היתרון שלא צריך לצאת מהפארק וישירות מה curry village ניתן להמשיך יום לאחר מכן למעבר טיוגה
1 יום שני 21.7.08 נסיעה לפארק סיור בפארק ולינה בצידו המערבי
2 יום שלישי סיור בפארק לינה בתוך הפארק
3 יום רביעי נסיעה מזרחה למעבר טיוגה , מונו לייק, לינה צד דרומי לייק טאהו
4 יום חמישי נסיעה לאורך האגם לכוון עמק נאפה , לינה באחת העיירות בעמק
יום שישי - נסיעה דומה לסאן חוזה

מה דעתך?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 14 29/04/2008 11:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  _oc לא מחובר _oc  משתמש פעיל 285 הודעות עד כה
אם כוונתכם להיות גם באיזור הסוקויות ביוסמיטי שווה להתחיל (לדעתי האישית) את הטיול בכניסה הדרומית של הפארק כביש 41 (אפשרי לינה מחוץ לפארק באחת העיירות הקרובות לאורך כביש 41) אח"כ להמשיך לפי המסלול שהגדרתם כאשר בדרך לעמק אל תשכחו את ה Glacier Point
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. בקשה לייעוץ באיזור יוסמיטי תגובה ל - 14 29/04/2008 23:39 לתגובה קודמת
לדעתי, אם אפשר את שני הלילות הראשונים לעשות בתוך הפארק, זה הכי טוב. אם לא וכבר יש לכם את הלילה הראשון מוזמן שם - לא הייתי מבטל. את הלילה השני אם אי אפשר להאריך את ההזמנה, הייתי שם במריפוסה, אל-פורטאל או מקום אחר.

מבחינת הסקויות - אם יהיה לכם זמן ביום הראשון או השני מה טוב. אפשר לראות עצי סקויה בדרום הפארק כפי שציינה oc, או בצפון, סמוך להתחלה של כביש טיוגה. אם לא הספקתם ביומיים הראשונים, תעשו את זה ביום השלישי בטיול רגלי לחורשת טולום שנמצאת ממש בהתחלה של כביש טיוגה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:המלצה ללינה בניו אינגלנד
להודעה הבאה:טיולים פארקים

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף