כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עזרה בתכנון מסלול + עלויות- מזרח אפריקה 25/04/2008 14:22 לתגובה הבאה
  mayangilboa לא מחובר mayangilboa  משתמש מתחיל 19 הודעות עד כה
שלום לכולם!
חזרתי עכשיו אחרי חודש התנדבות באתיופיה, אני רק שבוע בארץ וכבר אני משתוקקת לחזור לאתיופיה ולאפריקה בכלל.
למזלי בפברואר שנה הבאה אוכל לצאת לטיול של כ3-4 חודשים עם בעלי לעתיד, ולמרות שעד עכשיו תכננו לטייל במזרח או בדרום אמריקה החלטתי לשקול ולראות אם לפחות תקציבית אנחנו נוכל לטייל במזרח אפיקה במקום.
שנינו כבר לא בשלב של טיול אחרי צבא והעובדה שאפריקה לא מלאה בישראלים משוחררים טריים גורמת לכל העניין להיראות מפתה אפילו יותר, יש לי מספר שאלות:
1. האם זוג כמונו שלא עשה טיול גדול של אחרי צבא, וסה"כ לא כל-כך מיומן בטרקים וטיולים (אנחנו מאוד אוהבים לטייל בארץ Smile) יוכל להסתדר באפריקה? זאת אומרת האם הייתם ממליצים על ארץ נוחה יותר לטיול לתרמילאים מתחילים כמונו?
2. האם יש לכם מסלול מומלץ שישלב את אתיופיה, אוגנדה, טנזניה- זנזיבר ב3-4 חודשים החל מפברואר ועד מאי-יוני? אני חושבת שאפשר לומר שהיינו מעונינים לעשות ספארי (לפחות אחד) וטראקים וגם לשלב מעט זמן של מנוחה.
3. כמה הייתם צופים שיעלה טיול כזה? אני חשבתי להוציא בערך 20000 ש"ח לשנינו. האם זה ריאלי? האם ניתן לטייל עם תקציב כזה בלי לוותר על יותר מדי אטרקציות?
המון תודה מראש לכל העונים
מעין
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עזרה בתכנון מסלול + עלויות- מזרח אפריקה תגובה ל - 1 26/04/2008 17:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  leviap לא מחובר leviap  משתמש מתחיל 39 הודעות עד כה
לשאלתכם הראשונה- אפריקה היא המקום הנכון לתרמילאי המתחיל בכל גיל (אני עשיתי שם טיול שנה לבד בלי כל ניסיון קודם).
לגבי לוח הזמנים- כיוון שכבר היית באתיופיה תוכלי לשלוף משם את המקומות העיקריים ובאופן כללי ליהנות מכל היעדים שציינתם בזמן של 4 חודשים.
לגבי התקציב... האם הטיסות כלולות בעלות הזאת? רק הטיסות זה 1000$ לאדם-מה שאומר חצי מהסכום כבר הלך.
עלויות ספארי נעות בין 65-120$ ליום לספארי טוב. מה שמבדיל בין ספארי יקר לספארי זול אלו הם תנאי המחייה (פרט שולי יחסית בטיול ספארי- אם לא מפריע לכם לישון באוהל זה יוריד עלויות באופן משמעותי). החלק השני של העלות הוא בבחירת החברה ובעיקר הנהג! הנהג הוא הספארי שלכם. אם תלכו לחאפרים אתם עשויים לראות ספארי אבל לא מדהים כמו שתראו עם נהג מיומן מקצוען ובעיקר מנוסה! אפשר לעשות ספארי זול גם עם נהגים כאלה אבל חייבים לברר פרטים לגביו לפני שיוצאים לספארי.
לינה- באתיופיה אפשר לישון ב-10$ לחדר זוגי עם מקלחת חמה ושירותים וזה לא חדרי חירבה! אם התנאים לא מספקים- 15$ לחדר יהיה רמת חדר נקייה יותר.
בשאר המדינות עלויות חדרים גבוהה יותר- עשוי להיות 20-25$ לחדר. יש מקומות כמו זנזיבר שזה עלות לאדם- כל חדר הוא מינימום 10$ לאדם. יש מקומות שניתן לישון באוהל-אם זה מתאים לכם באוגנדה זה יחסוך לכם הרבה כסף. אוכל לאדם ליום זה עוד 10$ לפחות בהנחה שאתם לא מתכלבים...
והערה חשובה נוספת בעניין טיסות. האם אתם מתכננים לעבור את הגבול מאתיופיה לקניה יבשתי או באוויר? המלצה שלי- גם מבחינת זמנים וגם מבחינת תלאות - טוסו לניירובי עם חברת התעופה של קניה. או שטוסו לאוגנדה-בכל מקרה לעבור יבשתי בין אתיופיה לקניה בלוח זמנים צפוף-לא נראה לי ששווה את הימים שתשרפו. בין שאר המדינות המעבר קל ובטוח.
לגבי אטרקציות נוספות חוץ מספארי- גם אם אתם לא תרמילאים מבטן ומלידה-כמוני-תוכלו לעשות בקלות את כל אחד מההרים שברשימה הבאה וליהנות מכל אחד מהם כי הם מדהימים:
אתיופיה: סימיאן מאונטן.
בלה מאונטן.
קניה- הר קניה.
אוגנדה- הר אלגון- הר קשה. או שאוהבים אותו או שלא.
טיול מקסים שאפשר לעשות באוגנדה ומבחינתי היה הטיול הרגלי המהנה ביותר שעשיתי במשך השנה- טיול רגלי בין כל אגמי המכתשים שבאזור פורט פורטל. מסלול מעגלי בין כפרים וכפריים. כל יום הליכה של כ-3 שעות ומנוחה בקמפסייט אחר. כייף אמיתי.
טנזניה- הרי האוסמברה. דומה באופיו לטיול המעגלי באוגנדה אבל יותר קשה ועם יער גשם מיוחד.

זהו. נראה לי שכדי ליהנות כמו שאנשים בגילנו נהנים ולא כמו שמשוחררים נהנים אתם צריכים להכפיל את התקציב שלכם.
אם אתם רוצים מידע נוסף אתם יכולים ליצור קשר במייל ומשם כבר טלפונים.
תהנו תהנו תנהו!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. עזרה בתכנון מסלול + עלויות- מזרח אפריקה תגובה ל - 2 28/04/2008 07:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mayangilboa לא מחובר mayangilboa  משתמש מתחיל 19 הודעות עד כה
המון תודה על התשובה המפורטת!! Very Happy
כמה שאלות קטנות:
1. 1000 דולר לכרטיס טיסה כולל טיסות פנים או רק מהארץ?
2. האם ניתן לטייל עכשיו בקניה או שהמצב הביטחוני שם בעייתי מדי?
3. לא ציינת את הקילימנג'רו - הוא לא מומלץ למטייילים מתחילים?

תודה רבה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. עזרה בתכנון מסלול + עלויות- מזרח אפריקה תגובה ל - 3 28/04/2008 22:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  leviap לא מחובר leviap  משתמש מתחיל 39 הודעות עד כה
טיסות- 1000$ רק הלוך חזור ללא פנימיות!
בתוך אתיופיה לפני פחות משנה עלה לי 190$ שלוש טיסות בגלל שהגעתי עם אתיופין וקיבלתי הנחה גדולה.
מאתיופיה לקניה עולה בין 250-350$ כיוון לאדם.
קילימנג'רו 1000$ לאדם!! כך שלא ציינתי אותו קודם כל בגלל המחיר ואח"כ בגלל המתחילים לא מתחילים. זה הר קשה ומסוכן וחייבים לעשות אותו עם חברה רצינית ובטיחותית. אני פגשתי שני חבר'ה שכמעט סיימו את חייהם על ההר- נורא רומנטי אבל עוד לא לגילנו...
הר קניה הוא ניסיון מספק אם רוצים בתור התחלה לבדוק את יכולת המוח שלכם לתפקד תחת לחץ אוויר דליל...והוא יפה מאוד!! אני מאוד נהניתי ממנו ומהטיפוס עליו שבכללותו אינו קשה פרט לפיק אבל שווה את המחיר (על כל המשתמע ממנו). עלויות אגב היו כ-70$ דולר ליום אבל לא זוכרת במדיוק.
לגבי קניה קראתי לפני רגע שממש בסדר שם עכשיו וחבר שלי שחי שם בא והולך כאילו הוא נוסע לאילת ככה שנראה לי שאין בעיה אבל מבחינה אחרת אני אישית לא ממליצה על קניה. לא אהבתי בעיקר את האנשים. אני יודעת לגבי קניה שיש מי שמתאהב בה ויש מי שפחות. מה שכן, החופים שלה לא רעים בכלל ובעיקר האי LAMU! שעבורי היה פנטזיה מוגשמת!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. עזרה בתכנון מסלול + עלויות- מזרח אפריקה תגובה ל - 2 04/05/2008 17:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  gschweid1 לא מחובר gschweid1  משתמש מתחיל 9 הודעות עד כה
כמה זמן אורך טיול אגמי המכתש הנ"ל ליד פורט-פורטל?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. עזרה בתכנון מסלול + עלויות- מזרח אפריקה תגובה ל - 5 11/05/2008 11:41 לתגובה קודמת
גיל ח - צוות למטייל ברשת  משתמש לא מוכר
טרם ביקרתי באתיופיה, אבל שאר המדינות שציינת יקבלו אתכם בברכה, למרות חוסר הניסיון התרמילאי. מבחינת טיולים מאורגנים, תמיד אפשר למצוא תנאי מחייה ברמה טובה, אבל החיסרון הוא שלמרות שמדובר באפריקה, המחירים לא נמוכים במיוחד. ככל שתעשו יותר טיולי ספארי למיניהם עלות הטיול תתייקר, ובכל מקרה הייתי מכפיל את הסכום שהקצבתם אם מדובר ב-4 חודשים.
קלימנג'רו, הר קניה, הר אלגון, כולם שווים ביקור (ודורשים גם כושר). טיול בקלימנג'רו הוא היקר מבין השלושה.
טיול נעים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:הגעה למדגסקר מאפריקה
להודעה הבאה:שאלה כללית לגבי ביטול כרטיסי טיסה...

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר

חיפוש מהיר