כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. לינה באיזור הקניונים ביוטה (סליחה על האורך) 25/04/2008 17:19 לתגובה הבאה
  ריקי 5 לא מחובר ריקי 5  משתמש פעיל 1043 הודעות עד כה
רקע - אנחנו נוסעים לסיבוב לאס וגאס - גראנד קניון - פייג' - ברייס - ציון - לאס וגאס ב 9-12 לספטמבר (3.5 ימים כי צריכים להיות ביום ששי בצהרים חזרה בלאס וגאס). המסלול מאד לחוץ בזמן אבל אנחנו לוקחים את זה על עצמנו כי אין לנו בעיה בנסיעות ארוכות, זה לא חלק מטיול ארוך יותר (לפני ואחרי אנחנו די ברגיעה) אז אפשר לעשות "מסע כומתה" של כמה ימים, וכן - אנחנו רוצים לראות את שלושת הקניונים גם במחיר של לעשות V על כמה דברים בדרך ועל כמה פעילויות בקניונים עצמם.

ועכשו לבעיה - ביום השני אנחנו מגיעים מהגרנד קניון לפייג', רוצים לעשות את האנטילופ ולא מעוניינים בפעילות הימית של אגם פאוול. מכיון שהבנו שבפייג' אין כל כך חיי לילה, שקלנו לנסוע בסוף היום למאונט כרמל או לגלנדייל ללינה, כדי להיות מוקדם יותר בבוקר בברייס . אנו מקויים שבמקרה כזה נוכל לצאת יותר מוקדם מברייס ולהספיק לראות את השקיעה בציון באותו יום, כי נישן בספריגדייל. את ציון עצמו נעשה בקיצור ביום הרביעי בבוקר.

השאלות שלי : האם אפשר להכנס לחושך בכביש בין פייג' למאונט כרמל? מכיון ששקלנו לעצור לארוחת ערב בקאנאב, האם אפשר לנסוע בקטע מקאנאב למאונט כרמל בחושך? (באחת ההמלמות בטריפ אדוויזר נתקלתי בהערה שאין איפה לאכול במאונט כרמל ועדיף לאכול בקאנאב, לכן אני שואלת)

ועוד שאלה - האם בתקופה זו הכרחי להזמין מקומות לינה מראש או אפשר להשאיר את ההחלטה האם לישון בפייג' או במאונט כרמל לאותו יום?

[עודכן ב:25 אפריל 2008 17:26:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. לינה באיזור הקניונים ביוטה (סליחה על האורך) תגובה ל - 1 25/04/2008 18:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלון.י לא מחובר אלון.י  משתמש פעיל 1122 הודעות עד כה
שלום.
בתור עיצה ראשונה הייתי נמנע מנסיעות בחושך במיוחד באיזורים שהכבישים הם לא אוטוסטרדות.במאונט כרמל יש מלון בסט ווסטרן שלנו בו ויש שם מסעדה(היה סטייק לא רע בכלל) אין ארוחת בוקר.ואפשר גם ללון בקאנב.

בקניון אנטילופ הסיור לוקח כשעתיים כך שאם עושים את הסיור על הבוקר
אפשר להגיע לברייס ולסייר בו באותו יום(מסע כומתה או לא).

לגבי מקומות לינה הייתי מזמין מראש מאחר ואתם יודעים תאריכים שתהיו שם יאפשר הגעה מאוחרת ללא דאגות.הזמן יקר ומה שאפשר לעשות מהכורסא בבית עדיף מריצות בשטח.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. לינה באיזור הקניונים ביוטה (סליחה על האורך) תגובה ל - 2 25/04/2008 18:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה. האם ה-89 נחשב לאוטוסטרדה שאפשר לנסוע בה בלילה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. לא!! תגובה ל - 3 25/04/2008 18:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. הבנתי, תודה תגובה ל - 4 25/04/2008 19:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נתכנן בהתאם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. לינה באיזור הקניונים ביוטה (סליחה על האורך) תגובה ל - 1 25/04/2008 20:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2118 הודעות עד כה
לא בטוח שביום האחרון בבוקר תספיקו משהו בציון. הרי אם אתם צריכים להגיע לוגאס בצהרים (12:00?) אז תצטרכו ב-9-9:30 לעזוב את הפארק. הנסיעה בשאטל של ציון לוקחת 45 דקות כל כיוון. יחד עם הגעה למרכז המבקרים, עצירות בנקודות תצפית והליכה קצרה פה ושם, צריך 3-4 שעות. זה בשביל באמת רק לסמן V.

אני כמו אלון, לא ממליץ על נהיגה בחשיכה. אמנם בין קאנאב למאונט כרמל זה רק 15 דקות, אבל בכל זאת אני ממליץ להמנע. וכן, הייתי מזמין מלונות מראש.

אגב, רק מילה אחת בכל זאת אם אתה אומר שאתם רוצים לראות את הקניונים. גם "לראות" לפעמים לוקח זמן. לדוגמא בברייס אפשר להסתפק בנסיעה בכביש הנופי ועצירה בנקודות תצפית. ואז רואים את התופעה המדהימה, אבל רק מלמעלה. אבל אפשר לעשות טיול הליכה שיורד לתוך הפארק ואז פתאום "רואים" את אותם הדברים שראית מלמעלה מזוית אחרת - מטיילים בין עמודי האבן. בעיני זו חוויה אדירה. בשביל טיול רגלי כזה צריך שעתיים שלוש והוא לא קשה. כנ"ל בציון נוסעים בתחתית הקניון, אבל יש מסלולי הליכה שמטפסים על קירות הקניון ופתאום רואים את הדברים יותר מגבוה - ותאמין לי, זה נראה אחרת.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. לינה באיזור הקניונים ביוטה (סליחה על האורך) תגובה ל - 6 25/04/2008 22:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קודם כל, כדי שנכיר, אני ריקי ואני אשה.
התכנית שלנו היא לישון במאונט כרמל, לנסוע מוקדם לברייס , לעשות את הכביש הנופי וגם מסלול הליכה אחד קצר. ואז לצאת לכוון הציון ואולי להספיק להכנס כדי לראות את השקיעה.
למחרת אנחנו נכנס ונעשה רק את השאטל שנוסע, ואז נצא ב-11-11:30 לכוון לאס וגאס (אם נגיע ב-14 גם לא יהרגו אותנו). מקוה ששלוש שעות יספיקו לנו אם לא נעשה שם הליכה. לדעתי זה עדיף על לא להכנס בכלל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. לינה באיזור הקניונים ביוטה (סליחה על האורך) תגובה ל - 7 25/04/2008 22:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אלף סליחות על הפניה בלשון זכר - זה לא יקרה שוב Smile

אם התכנית הזאת מתאימה לכם אז אחלה. אם הלינה היא בספרינגדייל, אז בשום מצב לא לצאת מברייס מאוחר ולהכנס לציון בחושך. הכניסה הזו ממזרח זה כביש צר ומפותל ובנוסף הוא יפה מאד. אם כשהגעתם לתחתית הקניון יש לכם עוד חצי שעה אור וכח ברגליים - אתם יכולים לעשות את מסלול ההליכה שמוביל מהמוזיאון למרכז המבקרים. זה מסלול שטוח וקל שהולך לאורך הנהר (בתמונה).
ציון
ציון(גודל:13.23KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. לינה באיזור הקניונים ביוטה (סליחה על האורך) תגובה ל - 7 25/04/2008 23:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  חגיתY לא מחובר חגיתY  משתמש פעיל 773 הודעות עד כה
התכנית שלכם לגמרי אפשרית. אנחנו עשינו משהו מאד דומה. אמנם לנו בברייס, אבל המשפחה שלי "מאחרת קום" - אז יצאנו די מאוחר, עשינו את הטיול של ה"נבאחו לופ" והמון תצפיות. משם נסענו בנחת ללינה בספרינגדייל ונשארו לנו הרבה שעות אור. למחרת, אם תקומו מוקדם - שווה לעשות איזה מסלול בציון. השאטל חביב אבל נראה לי שכדאי לעשות מאמץ ובכל זאת לטייל קצת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. לינה באיזור הקניונים ביוטה (סליחה על האורך) תגובה ל - 1 26/04/2008 00:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ריקי שלום.
לא נראה לי שביום של הברייס תספיקו עוד משהו.
9 נסיעה לגרנד קניון+סכר הובר אם כבר עוברים
10 גרנד קניון לינה בפייג'
11 קניון אנטילופ+ברייס לינה במאונט כרמל
12 קצת קצת ציון+וגאס

ישנה אפשרות לעשות את המסלול הפוך
9 ציון + לינה במואנט כרמל
10 ברייס + לינה בפייג'
11 אנטילופ+גרנד קניון לינה בוויליאמס
12 נסיעה לוגאס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. לינה באיזור הקניונים ביוטה (סליחה על האורך) תגובה ל - 10 26/04/2008 01:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כפי שכבר ציינתי הקצב שלנו הרבה יותר מהיר מהתכנית שלך. ב-9 אנחנו מגיעים לגרנד קניון (נסיעה רצופה, הגעה בשעות אחר הצהרים המוקדמות) וגם עושים תצפיות. לנים בתוך הכפר. ב-10 מוקדם בבוקר יוצאים לכוון פייג' (עם תצפיות נוספות בדרך), עושים אנטילופ וממשיכים למאונט כרמל. ב-11 ברייס ולינה בספרינגדייל, וב-12 ציון, כמה שנספיק וחזרה ללאס וגאס.
(אנחנו מאילו שזמן כביש נטו הוא זמן כביש נטו ,לא עוצרים חוץ משירותים. כבר נסענו מחיפה עד מעבר גבול ערבה, ואחר כך עשינו יום שלם נהיגת שטח בואדי רם, ובחזרה עשינו פטרה חיפה דרך מעבר ערבה בבת אחת.
פעמיים כבר עשינו חיפה אילת חיפה ללא לינה באילת. משוגעים , אבל ככה זה עם נהג מקצועי בבית.)

[עודכן ב:26 אפריל 2008 01:47:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. לינה באיזור הקניונים ביוטה (סליחה על האורך) תגובה ל - 11 26/04/2008 02:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בנאס"א פיתחו שיטות לחסוך גם את עצירות הפיפי...
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3371769,00.html
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. לינה באיזור הקניונים ביוטה (סליחה על האורך) תגובה ל - 11 26/04/2008 02:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אגב, היום השלישי שלכם, הוא בסה"כ מרווח וסביר ולא תהיה לכם שום בעיה לעשות אותו, גם אם תתחילו את היום בקאנאב. בשביל התכנית שלכם בברייס צריך סד"ג של 5-6 שעות (כולל פיפי) ככה שאם תגיעו לשם ב-10 או קצת אחרי, תוכלו להשאר עד 4 ולנסוע בנחת לספרינדייל מבלי חשש להכנס לחשיכה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. לינה באיזור הקניונים ביוטה (סליחה על האורך) תגובה ל - 11 26/04/2008 09:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ריקי שלום.
גם אני אחד שאוהב ללחוץ(לא "מקצועי") אבל יום של 12 שעות(שעות האור שהיו לנו) אני חושב שזה הקצה.
אני מניח שכל הסיבוב שסיפרת עליו נסעתם גם בלילה.

ועוד דבר ההצעה השניה שנתתי לכם קצת יתר קלה כי המרחק לציון קצר יותר ומקל על היום הראשון ומשאיר יום האחרון רק חזרה לוגאס.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. תודה לכולם תגובה ל - 14 26/04/2008 15:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בינתיים הזמנתי מלונות עם כמה אופציות , ולוקחת בחשבון גם את האפשרות לעשות את המסלול ההפוך.
נראה לי שהמסלול המקורי שלנו מאפשר לנו לראות גם זריחות ושקיעות (בגרנד קניון ובציון). נראה לי משמעותי. מה דעתכם?

[עודכן ב:26 אפריל 2008 15:24:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. תודה לכולם תגובה ל - 15 26/04/2008 17:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
השקיעה בספרינגדייל וגם הזריחה למחרת, מאד מרגשות. הכיף בזה שלא צריך "להתאמץ" - פשוט תלונו בספרינגדייל ותראו את זה. מכל מקום שם רואים את הצוקים האדומים של ציון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. תודה אורי תגובה ל - 16 26/04/2008 18:14 לתגובה קודמת
עזרת לי להתקבע על התכנית המקורית שלנו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מכירים אאוטלט טוב בטורונטו ?
להודעה הבאה: זקוקים לעזרה דחופה

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף