צפון אמריקה הגדולה, עם הערים האדירות של ארה"ב והנופים הנפלאים של קנדה - קשה לדמיין טיול יותר מספק מזה. כל התשובות שאתם צריכים על אטרקציות, לינה, נסיעות, ויזה ועוד - ממש כאן בפנים.
שלום,
במסגרת סבוב ההרים הלבנים אני רוצה להקציב זמנים (פחות או יותר...)הבנתי שהאטרקציה המרכזית בFlume Gorge היא ההליכה בערוץ והאטרקציה המרכזית ב cannon Mountain הוא הרכבל וטיול רגלי קצר בפסגה.
(אני מניחה שיש עוד הרבה מה לעשות שם, אבל אני הבנתי שזה המיטב)
מוני ציין משהו על גונדולה בהר קנון... איפה? מנין לאין?
מג
מג שלום
קלי קלות, תסעו על ה-93 המהיר ,להזכירכם בפרנקוניה נוץ' הנסיעה היא לסירוגין עם שני הכבישים 3 צדדי והמהיר 93, זה שליד הנהג ובמקרה שלכם זאת את מג הלא כן? תראו ביציאה מס 34B את השילוט המפנה אותכם לקנון מאונטיין גונדולה, או Cannon Mountain Aerial Tramway ותגיעו למקום משם עולים.
כמובן ביום עם ראות הגיונית.
מוני
מוני תודה על המידע על "השיט".
הי סוזי, תודה על המידע על המסלול ב-Flume - אנחנו נקנה את הכרטיס המשולב ואם אורך המסלול הוא כארבעים דקות יש לנו זמן, לא בשפע אבל נסתדר, הייתי קצת לחוצה כי היום הזה הוא דיי אינטנסיבי מבחינתינו.
אנחנו מתכננים ביום זה ביקור במלון מאונט וושינגטון,ואח"כ קצת הפסקה מתבקשת ב-North Conway- איך אפשר שלא?
ובהמשך דרך הקנקמגוס -במפלי סאבאדיי וננסה לרדת ללינה בPlymouth.
יום עמוס אבל אנחנו לא רוצים לוותר על המקומות היפים, אז ננהג במשמעת עצמית כדבריו של מוני
שבת שלום לשניכם,
מג
[עודכן ב:26 אפריל 2008 00:12:]
סמן להדפסה
הוספת תגובה
7. המשמעת העצמית דרושה בעיקר ב-NORTH CONWAYתגובה ל - 6
26/04/2008 00:22
ריקי 5
1310 הודעות עד כה
אפשר לבלות שם יום שלם בלי בעיה
סמן להדפסה
הוספת תגובה
8. המשמעת העצמית דרושה בעיקר ב-NORTH CONWAYתגובה ל - 7
26/04/2008 08:19
סוזי
1070 הודעות עד כה
הי מג, מוני ו-rsrt05,
מג, אני מצרפת לך קישור לשרשור שפתחתי לפני מספר חודשים (וואו! עבר כל כך הרבה זמן?) שעוסק בהרים הלבנים. אני חושבת שיהיה לך לעזר, כמו שהיה לי.
אני מבינה שתהיו ב-Outlet ב-Tilton, כי אם אתם מתכננים לערוך קניות ב-Outlet של North-Conway, נראה לי שלוח הזמנים קצת צפוף...
הנה ציטוט מדבריה של יעל הנפלאה, שהיתה שם באוקטובר 2007:
העצירה לתצפית על הר וושינגטון היא עצירה קצרצרה ובאמת מומלצת - אני מצרפת לך תמונה מהתצפית שלנו...
בקשר לאאוטלט בנורת' קונווי - אם אתם מתכננים קניות שם - תכננו הרבה זמן.הנבירה בבגדים והמדידות לשלושה ילדים + שני מבוגרים לוקחת המון זמן. אנחנו בכלל לא תכננו קניות, ומצאנו את עצמנו "מבלים" שם שעות ארוכות מדי.
היתרון הוא שהחנויות פתוחות עד 21:00 מה שמאפשר גמישות (לפחות כשאנחנו היינו שם - באוקטובר).
בנורת' קונווי - קרוב לאאוטלט יש מסעדה משפחתית למזון מהיר בשםFriendly עם מנות יפות וזולות.
שיהיה לכם טיול נעים,
סוזי.
סמן להדפסה
הוספת תגובה
9. המשמעת העצמית דרושה בעיקר ב-NORTH CONWAYתגובה ל - 8
26/04/2008 10:29
ilanwei
569 הודעות עד כה
הי סוזי,
קלעת בול להתלבטויות שלי...
אנחנו נוחתים בבוסטון ב16/7 בשעה 15:05 ונוסעים ללינה בטילטון מרחק של כשעה וחצי נסיעה מבוסטון.
אם נצא מנמל התעופה בבוסטון בסביבות ארבע וחצי- חמש נגיע לטילטון בסביבות שש וחצי - שבע.
לא נראה לי סביר שכבר ביום הראשון, אחרי טראנס אטלנטית ונסיעה לטילטון אני אנבור בבגדים באאוטלט שם...
יום למחרת, אנחנו בNorth-Conway, נו...אחרי שישנו לילה אחד זה הגיוני...
האמת שלא כל כך, אני באמת מרגישה קצת לחוצה בזמן מפני שבאותו יום אנחנו רוצים להיות גם בלFlume Gorge ובCannon Mountain בהמשך לראות את מפלי סבאדיי ולהגיע ללינה בפליימות'- זה באמת קצת עמוס (בעיקר בשל השהייה באאוטלט) אבל אפשרי, אני מתלבטת אם להזמין מראש לינה בפליימות' או שאולי להשאיר את הלינה להזמנה שם, במקום, ולראות לאן נגיע, אבל אז זה יגרר ליום הבא שגם הוא עמוס בפעילויות...
אני חושבת עדיין, עוברת על האתרים והאטרקציות שמוני הציע לנו ולא רוצה לוותר על כלום וכל הזמן "משחקת" עם המרחקים בגוגל maps.
רעיון בשבילי?
מג
סמן להדפסה
הוספת תגובה
10. המשמעת העצמית דרושה בעיקר ב-NORTH CONWAYתגובה ל - 9
26/04/2008 12:22
מוני
6359 הודעות עד כה
הי מג וסוזי גם(כמה שאני לא מקורי)
הסעה מה-Flume Gorge Visitor Center אל התחלת המסלול בערוץ יש בגלל מרחק של סביבות קמ',וכמובן שאפשר לנצל את אותה הסעה בסיום המסלול בחזרה לכניסה.
עכשו אליך מג
מאחר ותלונו בטילטון ערב קודם,אין לכם מה לדאוג ותוכלו להגיע אל ה-Flume ממש עם פתיחתו ב-09:00 כי מטילטון יקח לכם פחות משעה וזה יתרונכם על פני אלו שמגיעים מבוסטון, ב10:30 -10:45 אתם עולים ב-Tram לקנון מאונטיין, ב-12:30 אתם יכולים לסיים את התצפית ממרפסת התצפית במלון שוה העצירה הלא הוא מלון הר וואשינגטון אשר על כביש 302 בקראופורד נוץ', ולדעתי אתם יושבים לאכול צהריים באחת המסעדות שבנורת' קונווי,אולי בזאת שיעל רונן המליצה עליה,לא יאוחר מ-13:15 פלוס מינוס רבע שעה.
14:30 שלושתכן פושטות על מיתחם האאוטלטים של נורת' קונווי,לוקחות את הזמן שלכן,ובשעה 17:00 הכל ארוז בבגז' ולא שוכחים לתדלק את הרכב
ונוסעים לפניה מקונווי אל כביש 112 דרך הקנקמגוס ועדיין מספיקים להלך אל סבדיי פולס,ומגיעים ללינה בפלימות',שאפשר להזמין אותה מראש.
עכשו שימי לב מג לאפשרות שאני מדי פעם רושם אותה בפורום ואפילו ערבה רשמה זאת לעצמה,בקונווי לפני שמגיעים לפניה ל-112 ישנה צומת שבה יש גם מסילת רכבת שבשעות עומס היא מאטה את התנועה ויוצרת סוג מסוים של פקקים,בעיקר אם זה נופל על שעה שרכבת האיזור מתמרנת .
אם אתם מתעכבים בצומת הזאת אפשר שבסופו של דבר תוותרו על הסבדיי כי דרך הקנקמגוס שוה שיסעו בה באור יום על מנת להנות מזיוה.
מוני
סמן להדפסה
הוספת תגובה
11. המשמעת העצמית דרושה בעיקר ב-NORTH CONWAYתגובה ל - 10
26/04/2008 12:25
סוזי
1070 הודעות עד כה
הי מג ומוני,
ראשית, אני חייבת לך מג התנצלות, על כי קצת הדאגתי אותך, אבל חשבתי בטעות שאת מתכוונת ל-Plymouth, MA.
אח"כ חשבתי לי, שלא ייתכן שמוני יציע לכם לנסוע 6 שעות + כל האטרקציות ביום אחד, וחיפשתי את המסלול שלכם בפורום.
אני כעת מבינה שמוני התכוון ל-Plymouth, NH וההבדל גדול מאד!
מדובר ב-4 שעות נסיעה, מה שהופך את היום לאנושי יותר.
מסכימה איתך לגבי Tilton, ובאמת לאחר טיסה טראנס-אטלנטית אני בספק אם תוכלו למצות את ה-Outlet שם. מצד שני, חשוב שתצאו למחרת מוקדם בבוקר, כדי להתחיל את המסלול בהרים הלבנים.
אולי יעודד אותך לדעת שגם לנו יש יומיים די עמוסים בהרים הלבנים, כאשר בכל יום אנו נוסעים 4 שעות + אטרקציות.
היום הראשון שלנו מסתיים בלינה ב-North Conway ולכן נוכל למצות את ה-Outlet שם עד שעת הסגירה. חלקנו, יפרשו מוקדם יותר למלון וישתעשעו בבריכה.
אני מציעה לך להזמין מקום ב-Plymouth, NH בכל מקרה (דאגי שתהיה אופציית ביטול נוחה).
אם תרגישו צורך לבלות זמן רב יותר מהמתוכנן במרכז הקניות, תיאלצו לוותר על Sabbabaday Falls. חבל - אבל לא נורא!
רעיון נוסף: שרייני לינה גם ב-North Conway עם אופציה לביטול באותו יום, ובמפל תבקרו למחרת בבוקר, כמונו.
מקווה שהרגעתי אותך, ושוב, מחלי לי על הבלבול שלי,
סוזי.
[עודכן ב:26 אפריל 2008 12:28:]
סמן להדפסה
הוספת תגובה
12. המשמעת העצמית דרושה בעיקר ב-NORTH CONWAYתגובה ל - 11
26/04/2008 13:03
ilanwei
569 הודעות עד כה
הי סוזי,
אין על מה למחול, אני קוראת בכייף גדול את התגובות המצוינות שלך, וניכר שאת מגלה עניין אמיתי ומסייעת מכל הלב .
ההצעה שלך נראית לי מאוד, אני אבדוק הזמנת לינה בשני המקומות, לגבי ביטול - האם אפשר לבטל שעות ספורות לפני?
לגבי הSabbabaday Falls - אני ממש לא רוצה לוותר עליהם, ונעשה הכל כדי לראותם...גם אם זה יעלה לי במחיר ויתור על חנות x טובה באאוטלט, (כואב אבל... )
לכל בית מלון יש מדיניות ביטול משלו.
במלון באורלנדו, לדוגמה, אפשר לבטל ללא "קנס" עד שבוע לפני מועד ההגעה.
יש בתי מלון שאפשר לבטל עד יממה לפני.
פגשתי גם מלונות, בהם אפשר לבטל ללא קנס עד 18:00 (זמן מקומי) של אותו היום.
שימי לב לסעיף הזה בעת ביצוע ההזמנה.
בכל מקרה, לפי מה שלמדתי עד כה ממוני ומאחרים, דרך הקנקמגוס יפהפיה וחבל לחלוף על פניה בשעות החושך.
אם תרצי את שם המלון שלנו ב- North Conway, הממוקם ממש ליד ה-Outlet, אשמח לשלוח לך את שמו. מי יודע, אולי גם הוא ימצא חן בעיניכם (למרות שמדיניות הביטול שלו היא עד 24 שעות לפני)...
הי סוזי,
אני אשמח לקבל את פרטי המלון בNorth Conway , זה אולי יקצר לי חיפוש במקום.
אני לא ארצה לותר על דרך הקנקמגוס, ולכן אולי באמת כדאי ללון בNorth Conway ומיד בבוקר נצא לדרך, אבל זה משהו שאני אוכל להחליט רק שם.
יתכן שנקדיש פחות זמן לאאוטלט הזה (אם כי לא אותר עליו כליל), בהמשך הטיול יש עוד כמה שאני ארצה להיות בהם, כמו זה שבפורט לאודרדייל (בדרך מאורלנדו למיאמי, כי אנחנו טסים ממיאמי לסאן פרנסיסקו)- שם יש אאוטלט ענק ובידור ופעילויות לכל המשפחה והקצבתי למקום יום.
היו לי היום אי-אלו הגיגים בעניינך מג :-) והייתי רוצה לשתף אותך ואת מוני, שחשוב שיעקוב אחרי דבריי ויתקן במידה ושוגה הנני.
ובכן, חשבתי לי, שאולי באמת כדאי לכם ללון ב-North Conway לא רק בגלל ה-Outlet אלא גם כדי להפחית זמן נסיעה ביום שאחרי הטיסה.
על הנייר ועל המפות, הכל נראה לנו קל ופשוט, אך בל נשכח שגם יום אחרי טיסה מרגישים עייפות ולאות.
במקרה שלנו, אנו מגיעים לאורלנדו ולכן תכננתי לנו יום יחסית קל ביום המחרת.
עקבתי אחרי המסלול שמוני רשם לך, שבסופו אתם אמורים ללון ב-Lee, אשר ב-Berkshires.
לפי תכנון זה, כבר מ-Plymouth, NH יש כ-5 שעות נסיעה ואם מקום המוצא הוא North Conway, היום הזה הופך להיות די מפלצתי...
אני במקומך, אם הביקור בעיירה Lee אינו מחוייב המציאות מכל מיני סיבות (משפחה או חברים, או סתם אובססיה...), הייתי לנה ב-Bennington, וביום המחרת נוסעת היישר למערת הנטיפים (1:30 ש') ומשם לאיתקה (1:40 ש') כמתוכנן.
בצורה זו חוזרים שוב ל-5 שעות נסיעה.
יתרון נוסף לתכנית זו: מחירי בתי המלון ב-Berkshires יחסית גבוהים, אולי ב-Bennigton הם שפויים יותר...
מוני, אנא ממך - תקן אותי אם אני טועה,
ומג - את מוזמנת להתעלם מכל הנ"ל אם לא מתאים.
תודה על תשומת ליבך למסלול שלנו, בהחלט סביר להניח שאם אנחנו נלון בNorth Conway לא נמשיך ללינה באותו יום בLee אלא נחפש מקום אחר, ובנינגטון נשמע רעיון טוב, מה גם שממילא תכננו ביקור במקום,
הסתכלתי עכשיו במפה וזה נראה טוב.
חשוב לנו להיות ב20/7 במפלי הניאגרה לראות את זקוקי הדינור על המפלים.
הי סוזי
אני יושב ומנסה לגייס את כל כח המחשבה שלי,איך אני ניגש להגיב קודם כל ליוזמה ברוכה נוספת -שלך כאן בפורום.
כבוד הוא לי להיות מבוקר על ידך ואל תהססי להמשיך בכך, כי הרי סך הכל אינני חף משגיאות אפשריות , מגוון ההערות שלך הן כל כך הגיוניות,ולא רק בשירשור הזה!
ומעל כל אלה השילוב של הניסוחים הרכים,שאין להם אח ורע במחוזותנו!!!
עכשומרחקי הדרך אם ילונו בנורת' קונווי אומנם לא יקטנו ב-18/7 אבל הטיעונים לגבי היוקר בברקשיירס נכונים,למרות שבזמנו גם את וורמונט נטשתי ללינה באפסטייט ניו ירק בגלל היוקר,אבל בהחלט שבבננגטון יהיו שפויים יותר.
אם כך כמובן מבנינגטון ישר למערה ללא מעבר בברקשיירס מקובל עלי
בהחלט!
ביום של הלינה בנורת' קונווי אפשר לעשות אותו ברגוע יותר ולהנות בערב מבילוי משכר באאטלטים.
מוני
הי מוני,
אל תרגיש מבוקר,אתה בנית למענינו מסלול לפי ראות עיניך וסוזי בסה"כ הבינה לליבי כאישה אל רעותה בכל הקשור למילה הקסומה- "אאוטלט"...
אתה כתבת- "מנוחה רצינית מתבקשת" באאוטלט של נורת' קונווי , וסוזי הבינה את המשמעות האמיתית של המנוחה במקום (נו באמת.. אי אפשר לצפות מגברים שיבינו... ), ועל כן הציעה לשקול לינה שם, מה שיצר בעיה לגבי הלינה יום למחרת ב LEE .
אבל,אני מצטרפת לדעתך על סוזי, היא פשוט נהדרת.
מג
סמן להדפסה
הוספת תגובה
20. אם היו שואלים אותי מג ,מי הכי היית רוצה שיעבור עלתגובה ל - 19
26/04/2008 21:39
מוני
6359 הודעות עד כה
המסלולים המוצעים על ידי,לא הייתי מהסס לשניה והייתי אומר -סוזי
ומג אני ממש לא מרגיש מבוקר,נהפוך הוא אני רואה בקטע הזה ביקורת בונה.
מוני
סמן להדפסה
הוספת תגובה
21. אם היו שואלים אותי מג ,מי הכי היית רוצה שיעבור עלתגובה ל - 20
26/04/2008 21:58
ilanwei
569 הודעות עד כה
מוני וסוזי שלום,
ההבדל הוא במקומות הלינה:
נורת' קונווי במקום פלימות'
בנינגטון במקום LEE
בהמשך לינה באית'קה.
נראה טוב ומתאים לי
מג
הי מוני,
לא ראיתי את התגובה שלך מ12:22.
עכשיו, כשעברתי על השירשור נתקלתי בה וקראתי אותה בעיון רב.
ראשית, תודה על המידע לגבי Flume, אנחנו נגיע ראשונים למקום!
לגבי הרכבת- אני אוסיף את ההערה הזו לרשימותינו, גם אנחנו לא נרצה להתעכב בשל הרכבת.
לגבי מפלי סאבדיי ודרך הקנקמגוס- אם נחליט ללון בנורת' קונווי- לא תהיה בעיה להתחיל את הבוקר עמם.
ואם נלון בכל זאת בפליימות' (ביציאה בבוקר מטילטון) נאמץ את לוח השעות הקפדני יותר.