|
| 2. טיול בקליפורניה - אוקטובר תגובה ל - 1 |
27/04/2008 01:49   |
|
|
לא ברור מהניסוח - האם השבועיים כוללים את ל"א וסן-פרנסיסקו או השבועיים זה רק למסלול בין הערים?
האם מדובר על תחילת אוקטובר? סוף אוקטובר?
1. 2-3 ימים זה בהחלט מספיק ליוסמיטי, תמיד אפשר יותר, אבל במסגרת טיול קצר זו הקצאה סבירה.
2. פארק נוסף יכול להיות פארק סקויה וקינגס שמדרום ליוסמיטי. מעבר לזה יש טבע יפה מאד גם לאורך כביש 1 בין ל"א לס"פ, יש את איזור לייק טהו ואיזור נאפה ואלי.
|
|
|
|
| 3. לסוע ללייק טאהו באוקטובר זה די מיותר תגובה ל - 2 |
27/04/2008 08:41   |
| |
mabat |
1648 הודעות עד כה |
|
|
מצד אחד, עוד אין מספיק שלגים (אם בכלל) כדי להנות מהם, ומצד שני כבר בטח שאי אפשר להנות מחופשה בעלת אופי קייצי. כך שלדעתי חבל להפסיד את הזמן הזה על נסיעה לשם (שלא לדבר על כך שבמסגרת הזמן המצומצם, זו התרחקות די משמעותית מן המסלול, בהתחשב בעובדה שהיציאה המזרחית של יוסמיטי כבר עלולה להיות סגורה באוקטובר, ואז צריך לעשות סיבוב גדול על מנת להגיע לשם).
לגבי יוסמיטי, אני מסכימה עם אורי שאין צורך להקדיש יותר מיומיים שלושה, במסגרת הזמן הכללי המוקצב לטיול. הקצבה של יומיים-שלושה תאפשר לכם לראות את ה-HIGHLIGHTS של הפארק (כששוב, צריך לקחת בחשבון שייתכן שכל האיזור הצפוני של הפארק, איזור ה-TIOGA PASS, עלול להיות כבר סגור בגלל שלגים).
אם רוצים לשלב פארק נוסף במסלול, אני הייתי ממליצה לשלב את איזור ה-BIG SUR על כביש מס' 1. יש בו נופים מדהימים של יערות ומפלים שנשפכים ישר לאוקיינוס, ויש שם מסלולי הליכה נחמדים.
אלסקה - סיפור טיול, קיץ 2008: http://www.lametayel.com/archive/article.asp?id=12161&postid=120&dest_id=180&dest_type=2
|
|
|
|
| 4. לסוע ללייק טאהו באוקטובר זה די מיותר תגובה ל - 3 |
27/04/2008 08:59   |
|
|
mabat - בדיוק בגלל זה שאלתי האם תחילת אוקטובר או סוף אוקטובר.
בכל מקרה, ברור שמזג אויר קייצי לא ישרור, גם לא ביוסמיטי. הסתיו באיזורים יבשתיים הוא מאד הפכפך וצריך להתכונן גם לאפשרות של קור ואפילו שלגים ראשונים.
|
|
|
|
|
| 6. לסוע ללייק טאהו באוקטובר זה די מיותר תגובה ל - 5 |
27/04/2008 20:45  |
|
|
אני מכיר את כביש 1 רק בחלקו הצפוני ולדעתי רק איזור מונטריי והביג סאר מצריכים לפחות יומיים (אנחנו היינו באיזור זה 4.5 ימים בערך), לכן הייתי ממליץ לתכנן 3 ימים לקטע זה ולא להתפתות לנסות לקצר ל-2 (מה גם שבאוקטובר יהיו לכם 11 שעות אור כך שאין את הפריוילגיה של לתכנן נהיגה של כמה שעות בסוף היום).
בכבישים המהירים בכניסות והיציאות לס"פ יש לעתים עומסים. בעיני סתם חבל לצאת ולהכנס לעיר אם אפשר להמנע מזה. לכן אני ממליץ את המסלול הבא: לנסוע 3 ימים עד מונטריי\סנטה קרוז ומשם לקחת מזרחה ליוסמיטי ולחזור מיוסמיטי צפון מערבה לנאפה ואלי ולהכנס לס"פ מצפון. מצפון לעיר תוכלו לבלות חצי יום או יותר ב-Golden Gate NRA, כולל ב-muir woods. מודה שאת נאפה ואלי לא הספקנו.
כמו שכתבתי, תעקבו אחרי התחזית. בסתיו במקומות יבשתיים כמו יוסמיטי המזג יכול להשתנות באחת מיום שמש נעים לגשם ושלג. כמו כן, קחו בחשבון שהמפלים בפארק יהיו כמעט בודאות יבשים לחלוטין.
|
|
|
|