כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. הודו בחודש וחצי -זקוקה לעצה 26/04/2008 03:43 לתגובה הבאה
  oriah לא מחובר oriah  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
שלום
אני מתכננת לטוס להודו באמצע ספטמבר עד תחילת נובמבר
אני יודעת שזה זמן קצר אבל אני רוצה להספיק כמה שיותר אבל עדיין להנות מכל מקום, לא לרוץ. איפה כדאי להתחיל בומבי או דלהי? לאיזה כיוון? מה לדעתכם אפשר להספיק בזמן זה? על אילו מקומות אי אפשר לוותר? וולסיום כמה יעלה לי כל העניין בערך?
המון תודה
אוריה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. הודו בחודש וחצי -זקוקה לעצה תגובה ל - 1 26/04/2008 10:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  קש כפית לא מחובר קש כפית  משתמש פעיל 694 הודעות עד כה
אני מתכננת לטוס להודו באמצע ספטמבר עד תחילת נובמבר:

תשובה: מציעה לך לנחות בדלהי ולטייל בצפון הודו, איפה? יש המון מקומות! התקופה הזו בשנה מתאימה לצפון הודו וזו הסיבה שאני ממליצה לך ככה. לנחות בבומבי כדאי כשמטיילים לכיוון דרום וזה מנובמבר עד מרץ. אפשר להספיק לא מעט ולא יותר מידי.
כמה יעלה לך? שאלת השאלות שיש בה דיונים בלי סוף. תלוי ברמת החיים שתבחרי.
ממוצע לדעתי 1000 דולר לחודש לאדם (לינה,אוכל, נסיעות, טיולים, קצת קניות)
כשלנים בגסט האוסים ולפעמים גם במלונות 3 כוכבים. אפשר לטייל בפחות כסף ואפשר בפחות.
מבחינת מסלול יש הרבה אופציות, אחת מהן היא נחיתה בדלהי ובאותו יום ברכבת לילה
לשימלה ומשם להתחיל טיול במדינת הימצ'ל פראדש, לטייל בקינור ואלי, ספיטי ואלי, מנאלי, עמק הקולו, קסול, מניקרן, דרמסאלה ואז חוזרים לדלהי ונמצאים בה מספר ימים ואפשר להוסיף ביקור באגרה לראות את הטאג'מאהל שזה כחמש שעות נסיעה מדלהי (יש גם רכבת מהירה ויקרה יותר של שעתים או שלוש שעות) באגרה אפשר להיות יום שלם או אפילו לחזור בערב לדלהי, או אפשר מאגרה להמשיך לעיר קרובה בשם פאטיפורסיקרי ולחזור למחרת שוב לדלהי.
זו דוגמא.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. הודו בחודש וחצי -זקוקה לעצה תגובה ל - 2 26/04/2008 11:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סיימון מישראל סיימון מישראל לא מחובר סיימון מישראל  משתמש פעיל 3499 הודעות עד כה
גם אני , כמו קודמתי Smile מאוד אוהב וממליץ על צפון הודו . אם משום מה יהיה לך כבר בצפון הודו במהלך אוקטובר , יש לך את האפשרות לבקר גם הראג'יסטן ולראות בה הודו "אחרת" מאשר הצפון . אם הצפון זה נופים , טבע , טרקים וכו' ראגיסטן מציע תרבות , ארמונות ומבצרים וכו' .

תתחילי בצפון . אם אהבת בלי שם כמה שיותר , אם מיצית או רוצה לגוון ראג'יסטן זו אחת האפשרויות.

טיול מהנה .
14.jpg
14.jpg(גודל:38.66KB)

תמונה אחת שווה אלף מילים . בקרו באתר שלי :www.onerupee.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. הודו בחודש וחצי -זקוקה לעצה תגובה ל - 3 26/04/2008 20:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  lironosh לא מחובר lironosh  משתמש פעיל 399 הודעות עד כה
מאוד תלוי מה את רוצה...
יש גם את איי אנדנמן שזה חופים ואפשר להיות שם ולהתפנן בכיף חודש וחצי.
ויש את הצפון אם את רוצה ייחודיות ומיוחדות הכי אטרקטיבי זה דרמסלה - גם שם את יכולה לשהות ולהנות מהאווירה חודש וחצי מבלי להתרוצץ כל כך הרבה...
ויש כמובן את נפאל שהיא מאוד מיוחדת בעיקר בחגים - אנשים נוסעים לשם בגלל אווירת החג. ( חלקם )
הכי חשוב - תבחרי יעד ואם את נהנהת שם תשהי שם... בכדי לספוג את האווירה בהודו.
יש לזכור יש מאות מקומות יפים ואף פעם זה לא מספיק תמיד יש עניים גדולות , גם אני אחרי טיול של 9 חודשים עדיין לא הספקתי לראות ולהיות בהכל .. לכן הכי חשוב זה האנשים ואיתם לזרום

טיול מהנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. 40,000 רופי בחודש..??, דעות נוספות ??? תגובה ל - 4 28/04/2008 04:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Babaji  משתמש לא מוכר
קש כפית, יקירתי, לאור ממוצע ה-$ שציינת, אז בפעם הבאה שאת נוסעת להודו, אני בא להיות אורח שלך... סתם ככה, להזרק על השטיח, בלי להציק לך יותר מדי, ואני אפילו לא נוחר בלילה...אני בטוח שיהיה לי נוח יותר מבדרך כלל, כי מעולם לא הרשיתי לעצמי לטייל בצורה שאת מתארת.... בואי תבהירי כמה דברים...

40,000 רופי לחודש, 1000$ , ממוצע ?, זאת אומרת יש מטיילים (מוצ'ילרים) שמוציאים אף יותר..? (ואינני מדבר על זוג אנגלי בשנות ה-60 פלוס, שמתאכסן במלונות שהיו פעם בתי מהרג'ות ושם גם אפשר להוציא 500$ ללילה, אלא למטיילים עם תיק על הגב..).

אז נכון שבשנת 94 הוצאנו 150$ לחודש,
וב-97 -98 -99 זה כבר קפץ ל-250 $
וב- 2000 -2004 אז כבר היה צריך 350 $
ולאחרונה ראיתי שמטיילים כבר מוציאים בממוצע כ-500 $ לחודש,
אבל 1000$ לחודש !!!, 40,000 רופי ???, ולחשוב שהשכר הממוצע בהודו הוא בערך 4500 רופי לחודש....
מקווה שפועל בניין (ובדרך כלל פועלת בניין)המשתכרים כ-50 רופי ליום, לא ישמעו לעולם שהמטייל לצידם מוציא כ-1300 רופי ביום !!!.

אשמח לשמוע איך מגיעים לסכום ממוצע כזה ?.
האמנם אני מנותק עד כדי כך מהמתרחש סביבי בשנים האחרונות.
נכון שאני בדרך כלל משכיר בית שעולה לי בערך 4000 רופי בחודש, בצפון זה גם מגיע ל-6000 רופי לבית טוב מאוד, קונה את האורז, הקטניות, והירקות שלי בשוק המקומי,ומבשל לבד בעוד 3000 רופי בחודש, (לא מטעמי חסכנות, אני פשוט מבשל הרבה יותר טוב מהאוכל המצוי סביבי, בדרך כלל..לא תמיד.)

הוצאות נלוות ??, (חולצה אצל החייט,נסיעות, צ'אי וסמוסה חמה, וכו' וכו', )עוד 4000 רופי לחודש, והגעתי במאמץ רב ל-13.000 רופי שהם בערך 300 $ לחודש.
אז נכון שאחרי כל כך הרבה שנים בסביבה, הצרכים שלי הרבה יותר בסיסיים משל המטייל הממוצע, אבל לאיפה בדיוק הלך הפער של עוד 700 $.
לכן להערכתי מטייל ממוצע נדרש לכ-500 $ לחודש בהודו, פלוס ומינוס, ואינו נדרש ליותר מכך בכדי לחיות חיים מצוינים במהלך טיולו בהודו.

אשמח לעדכונים...ולדעות נוספות...
באבאג'י

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. לינה *סבירה* במיין באזאר - 1400 רופי ללילה תגובה ל - 5 28/04/2008 08:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דורון1 לא מחובר דורון1  משתמש פעיל 3878 הודעות עד כה
ככה זה עלה באוגוסט 2007 בפרינס פולוניה. ולא, ממש לא מדובר במלון הטאג' מאהל. מדובר במלון בסיסי, די ישן ומרופט, חדר קטן מאוד, מקלחת הודית בסיסית (מתקלחים יחד עם האסלה) ומזגן רועש מאוד. אז לאדם זה יוצא 700 רופי ללילה, כלומר: רק על לינה בדלהי יכולים להוציא 21,000 רופי לאדם לחודש...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. היי באבאג'י תגובה ל - 5 28/04/2008 08:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
פנינה מרקו פנינה מרקו לא מחובר פנינה מרקו  משתמש פעיל 2829 הודעות עד כה
האמת היא שכאשר נוסעים רק לחודש ההוצאות גדולות יותר מאשר לתקופה ארוכה יותר. לפני כשנתיים, באחת הפעמים שנסעתי רק לכחודש וחצי (בניגוד לפעמים אחרות בהן שהיתי בהודו יותר מכך) הוצאתי כ-700 דולר לחודש. ואולי היום המחירים עלו, בגלל התייקרות הדלק, בגלל הוזלת הדולר... אי אפשר לדעת.
ואני לא שוהה במלונות, רק בגסט האוסים, אוכלת במסעדות אמנם, ולא תמיד אוכל הודי, כי חריף לי מאוד, נוסעת בתחבורה ציבורית בדרך כלל, נמצאת די הרבה באינטרנט, בגלל העבודה שלי, ולא עושה הרבה קניות מצד שני. אם אתה לא נמצא זמן רב במקום אחד ונוסע ממקום למקום, זה מייקר.
שיהיה לכולנו יום נפלא ומקווה לראותך בסיור שרונייה מארגנת בשבת ה-10 למאי ובמפגש הפורום.

הפנייה לסיפור מסעותי בהודו: www.notes.co.il/pnina www.india-4us.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. לינה *סבירה* במיין באזאר - 1400 רופי ללילה תגובה ל - 6 28/04/2008 19:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Babaji  משתמש לא מוכר
ידידי,

אם לנת במיין באזאר ב-1400 רופי,בחדר לא משהו, אז אשריך...
או יותר נכון לומר, אשריהם של ההודים שהצליחו למשוך אותך לחדר כזה
ובמחיר כזה...
ומאידך, גם אם ההוצאה שציינת נלקחת בחשבון,
מי נשאר חודש בדלהי ?

האם זאת ההוצאה הממוצעת בה נתקלת גם בהמשך הדרך...?
לאיזה חישוב מצטבר הגעת ?...

תודה על האינפורמציה
באבאג'י
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. היי פנינה... תגובה ל - 7 28/04/2008 19:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Babaji  משתמש לא מוכר
אני מניח שאת צודקת פנינה,

אם אכן מגיעים לתקופה קצרה,זזים ממקום למקום אחוזי תזזית, טסים הרבה טיסות פנימיות, קניות של מזכרות ומתנות (שבדרך כלל מחציתם נשארים מאוחסנים בארון עד לנדוניה של הילדה...כי דברים שנראו "מדהימים" בשוק הרג'אסטני, קצת נראים Out of context בחיי היום יום הישראלי...)
אני מניח שאפשר להוציא גם הרבה יותר...

נכנסתי לנושא הזה ב"חומרת יתר" בכדי אולי לנסות להוריד את מפלס החרדה הפוטנציאלי אצל מטיילים העתידים להגיע להודו, ועדיין נראה לי שבכמה מאות דולארים ספורים לחודש אפשר לטייל מצויין בהודו למשך חודש.
זאת עד שיתחילו להמציא פעילויות אקסטרים, טיולי ג'יפים, ומסעדות יוקרה עבור מטיילים...כפי שקרה בתאילנד. גם בהודעות על תאילנד אני שומע על עלויות מטורפות, אבל מתוכן ההודעות אני מבין שמדובר בטיול המשלב "פעילות מוגזמת" בה לי אישית מעולם לא היה צורך.

האוכל הפשוט והטוב בתאילנד עלה באחוזים ספורים בלבד, הלינה אכן התייקרה אך עדיין ניתן ב-300 בהאט למצוא חדר טוב מחוץ לערים הגדולות או האיזורים המתויירים בכבדות. ההבדל המשמעותי ביותר הוא שבניגוד לרופי ההודי ששומר על יציבות שער מפוחת של בערך 38 -40 רופי לדולאר בשנים האחרונות, הבהאט התאילנדי תוסף ביותר מ-20% מול הדולאר, ונמצא כבר קרוב לשער של 30 בהאט בלבד לדולאר אחד. מה שאוטומטית מקפיץ את עלויות הטיול ברחבי תאילנד באחוזים משמעותיים.
נעזוב את זה, טחנו את הנושא הזה יותר מדי ביחס למשמעות האמיתית שיש לו...

לגבי המפגשים הצפויים, מאחר ואני מתגורר הרחק בצפון, ברמת הגולן, כרגע קשה לי לראות את אהייה בסביבה. אבל אם תיווצר הזדמנות, סידורים במרכז וכו', אשתדל מאוד לתאם את זה לסביבת אחד מהאירועים המוזכרים....

כל טוב פנינה
באבאג'י
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. רק 38,000 רופי (לפי שער החליפין) תגובה ל - 5 28/04/2008 20:00 לתגובה קודמת
  לימור75 לא מחובר לימור75  משתמש פעיל 777 הודעות עד כה
בממוצע של ארבע הפעמים שהייתי בהודו, הוצאתי על לינה כ-9,000 רופי לחודש (בערים - יותר, בכפרים - פחות).

אוכל + הרבה שתיה + חטיפים+ אבקת כביסה והגיינה כ-6,000 רופי

נסיעות כולל רכבות ארוכות (ממוזגות), ג'יפים ומוניות, כל הריקשות, סבלים, כ-4000

הוצאות תקשורת, צריבת תמונות על CD ומשלוח חבילות (הרבה טלפונים ואינטרנט) כ-3,000

כניסות לאתרים, טראקים, כביסה, טיפים ושונות 5,000

ולזה תוסיף קניות

בפעם הראשונה זה היה הרבה יותר ולאט לאט התמתנתי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:היי =)
להודעה הבאה:טיול אתגרי ביולי אוגוסט

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף