|
| 2. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 1 |
26/04/2008 15:29   |
| |
עפרית |
190 הודעות עד כה |
|
|
|
לדעתי את צריכה לעשות עוד קצת שיעורי בית.
קודם כל אם עוד לא הזמנת את הצימרים, אולי כדאי לשקול לשנות מיקום יותר לכיוון המרכז משם יהיה לכם קל יותר לטיולי כוכב.
הילדות מאד קטנות, הפטלינג לדעתי קצת גדול עליהן ובטח ובטח לפעמיים, בכל מיקרה אני בדכ ממקמת אטרקציה מרכזית בשליש האחרון של הטיול (יום שני הוא מצוין).
לדעתי, מספיקה אטרקציה ביום, לא להתיש: חיטהורן: הנסיעה+ השהיה שם מספיקה ליום, איך תוסיפי את הארמון?
הוחה פלואה+מוזיאון פתוח: הבנות עדיין קטנות, רק לרכב את המסלול הקטן ייקח לחם יום ומוזיאון פתוח אף הוא מספיק ליום שלם.
מוזיאון קרולר מולר-מיותר לחלוטין לחזור בשבילו.
אני בגישה של לא לרוץ ולהתיש במיוחד בטיולים עם ילדים, הקצב צריך להיות עדין, לתת גם זמן לחוויות אחרות שבאופן מואד מוזר נחרתות יותר במוח הקטן: להאכיל את הסוס, ללטף את הארנבים, לרכב ביער וכו
למה נוחתים בבלגיה אם לא מטיילים שם?
ואנקדוטה קטנה: בסוף כל טיול אנחנו נוהגים לסכם ולשאול כל אחד מה היה הכי הכי בטיול, להפתעתנו זה בדרך כלל לא מהאטרקציות המרכזיות.
לדוגמא: הולנד-הוחה פלואה
צפון איטליה - פארק חבלים
|
|
|
|
| 3. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 2 |
26/04/2008 23:18   |
|
|
ערב טוב,
אני חושבת שעפרית כבר הצביעה על הנקודות העיקריות, ואני מסכימה אתה.
הצרוף של הוחה פלואה והמוזאון הפתוח לא מוצלח. חבל לבוא שוב למוזאון קרולר מולר. אפשר אולי לתכנן אחרת, גם במחיר של ויתור אולי על הט לו או על הוחה פלואה (בת החמש רוכבת על אופניים? לדעתי זה גיל שכבר די בעיה להרכיב מאחור כמו שעושים עם פעוטות).
אפטלינג ביום שני, יום המעבר לצימר הצפוני - רעיון טוב (רק להודיע לבעלי הבית שתגיעו מאוחר).
ביום שלאחר הנחיתה תוכלו לבלות בדרך. לא כתבת היכן אתם לנים בערב הראשון ומה ציר הנסיעה. בכל אופן יש הרבה אפשרויות בבלגיה, במכלן ובאנטוורפן.
אי אפשר לתכנן טיול בלי כניסות לערים. הטיול הוא גם וגם.
לא ברור איך אפשר ללון כמה לילות ברוטרדם ולהימנע מכל היכרות עם העיר. נצלו את מה שבסביבתכם. אם המתנה שקיבלתם היא כזאת עונש ולא מתאימה אז קחו צימר נוסף במקום אחר, אבל אני לא חושבת שהמקומות והערים שהזכרת, שלא בא לך להיכנס אליהם - פחות יהנו אתכם. אולי מאחר שקיבלת בזמנו הערות על הלינה ברוטרדם את חושבת שהאזור פחות מוצלח. הוא פחות מוצלח בשביל להגיע לחיטהורן אבל יש בו בהחלט הרבה עניין. למה לוותר?
עיר שנמצאת ברדיוס שלכם ולא הזכרת היא דלפט ויש בה בתי מלאכה של הכלים עם החרסינות הכחולות. זו עיר די רגועה, עד כמה שאני זוכרת. גם בערים בגדולות יש אתרים שקטים עם מרחבים לילדים. מדורודם למשל הוא כזה.
תהנו ותחזרי עם תכנית נוספת משופצת לפני הנסיעה.
|
|
|
|
|
| 5. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 1 |
27/04/2008 15:05   |
|
|
אני לא רואה בעיה בלהיות באפטלינג בתחילת הטיול, למרות שזה אחד מימי הכיף ולכן היה עדיף באמצע או לקראת סוף הטיול. הוא גם מאוד מתאים לגילאי הילדים שלך. הבנות שלי היו בגילאים של הצעירים שלך ומצאנו הרבה מה לעשות שם.
לגבי רוטרדם והאג לא הבנתי מה ההתלבטות. ממש אין בעיה בתוך העיר, לפחות לגבי האג כי ברוטרדם לא הייתי. אני הייתי בהאג בשבת והנסיעה בתוך העיר היתה חלקה. נסענו למדורדם וחנינו ליד (היתה חניה חינם מתחת לגשר שליד הכניסה למדורדם לפני החניה הרשמית שהיא בתשלום) ומשם נסענו לפנורמה מסדאך וחנינו ממש ליד. החניה בשבת וראשון היתה חינם. הייתי בימים האלה מבקרת ברוטרדם או מצרפת את אחד מהם ליום של גני קוקנהוף.
לגבי המוזיאון הפתוח והואה פלואה. אני לא יודעת אם תספיקו. אנחנו שילבנו עם גן החיות ובאמת לא הספקנו לפארק.
יום אחד באפטלינג מספיק, בייחוד שבאים בזמן שאין עומס ותורים (אנחנו היינו באוקטובר) אז ביום שלפני הנסיעה אפשר בהחלט לבקר באמסטרדם. לא הייתי מוותרת עליה.
|
|
|
|
|
|
|
| 9. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 8 |
27/04/2008 17:08   |
| |
נילי ר |
1217 הודעות עד כה |
|
|
היי רונית,
קודם כל מתייחסת לשתי נקודות ואח"כ למסלול עצמו:
אפטלינג - לדעתי מאד מאד מתאים לגילאי הבנות שלך. קסום, צבעוני, מרהיב. יש גם את פארק האגדות וגם האקסטרים כך שתהנו מאד ממנו. אנחנו גם היינו בו ביום השני של הטיול (נחתנו ביום א' ובשני היינו בו) - עם ההתלבטות של "לבזבז את השיא של הטיול ישר בתחילתו". שאלנו את הילדים שאמרו שכך יהיו רגועים ולא יחכו כל הזמן לאפטלינג. בפועל היינו פעמיים באותה נסיעה מכיוון שביום הראשון היו הרבה תורים (למרות שזה היה אוקטובר ויום ב') ומבקרים, ירד גשם ואחד הילדים היה חולה. הפעם השניה היתה נהדרת.
+ נוסף להתחיל עם אפטלינג - אם תרגישו שלא מיציתם, יהיה לכם זמן "לתקן"... אני חושבת שזה פארק נהדר, כן יש מה לעשות בו יותר מיום אבל לא בזמן המוקצב לטיול שלכם - כי יש עוד אתרים שחבל להפסיד.
חניה בערים - מבזבזים זמן רק אם מנסים למצוא חנית חינם. אם מחליטים מראש שעדיף להוציא עוד כסף ולהרוויח זמן, תמיד ניתן למצוא חניון בתשלום (לפעמים יקר - שילמנו באמסטרדם משהו כמו 100 ש"ח עבור חניה. אבל לדעתי היה שווה).
ולמסלול...:
יום שישי-
פארק הציפורים - יפה מאד, אבל אם רוצים חיות גן החיות בורחר בארנהם בעיניי חוויתי יותר.
טחנות הרוח בקינדרדייק כבר פירטתי שלא אהבנו... אבל זו תפיסה מאד אישית של החוויה. אולי אם היינו מגיעים לשם בתחילת היום ומשלבים עם טיול אופניים, הייתי חושבת אחרת.
יום שני- דולפינריום - מאד מתאים לגילאים. אנחנו שילבנו עם טיול בעיר הרדוויק לאחר הבילוי בדולפינריום.
מוזיאון פתוח בארנהם - גם לדעתי מספק תעסוקה ליום שלם. מקסימום אם תראו שמיציתם לאחר חצי יום תוכלו לשלב עם גן החיות (לשים לב לשעות סגירה של "העולמות").
יום שלישי-
חיטהורן - נהדר. לקחת יותר מכיכר לחם אחת כי שלוש בנות יאהבו להאכיל הרבה ברווזים ושחפים...
ארמון הט לו - לדעתי ישעמם אותן. יפה - אבל למבוגרים.
מוזיאון אנה פרנק - מתאים כבר לגילאים - יש אשר אינם רוצים מכל מני סיבות להכנס - שלנו רצו, גם בת ה- 6. הרשים מאד.
טירת מיודן - לא היינו אך הומלצה מאד כאן בפורום.
ויש עודדדדד... עכשיו מתחילה מלאכת המיון...
בהצלחה!
נילי
[עודכן ב:27 אפריל 2008 17:11:]
|
|
|
|
|
|
|
| 13. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 12 |
27/04/2008 19:46   |
|
|
הי רוני,
אם הייתי מאלה שנשמעו ביקרתיים, זו לא הייתה הכוונה. הייתה פה מישהי שסיפרה על "מתנה" ברוטרדם, לאחר שהתייחסנו למיקום הטיפה בעייתי. חשבתי שזו את. אם זו את או לא, אני חושבת שהתוספת של הלילות בצימר השני באמת פותרת את כל הבעיות, כי האזור כן אטרקטיבי, רק רחוק מאטרקציות מסוימות.
גם אני לא מסכימה עם עפרית. את פארק האגדות יש שאוהבים ויש שלא. אצלנו אהבו אבל לזמן מוגבל. לא התרשמתי שהוא מוזנח והייתי שם לפני פחות משנתיים. פארק השעשועים מתאים להפליא לגיל ילדייך.
דיברת על ניסיון, והניסיון שצברתי הוא יותר בעצות מאשר בשטח. הטיול העיקרי שלנו להולנד היה לפני שמונה שנים. לפני פחות משנתיים, כשטיילנו בבלגיה, הצצנו רק לאפטלינג ולאזור מאסטריכט-פלקנבורג בצ'ופצ'יק הדרומי של הולנד.
אני משתדלת לא לדבר על דברים שאני לא יודעת. הגאוגרפיה של האזור יושבת לי טוב בראש, אבל ברוטרדם לא הייתי כלל. אם היינו לנים קרוב אליה, העיר הייתה הופכת ליעד. אנחנו לנו לילה אחד באמסטרדם ושבוע בנפת חלדרלנד, דרומית לאפלדורן. הגענו יום אחד לאזור הזה ושילבנו בין מדורודם (ששם "זכינו" בקנס, כי החניה הרשמית הייתה מפוצצת, ודרך אגב זה היה ביום ראשון, אבל נראה שהשתנו מאז דברים) לגני קוקנהוף, ואחרי קוקנהוף עוד עשינו טיול ערב קצר בדלפט.
היות שאני מבלה הרבה באתר וקוראת חוויות של מטיילים, אני מבינה שיש הרבה מה לעשות בהאג, בליידן ובהארלם. אני לא ממליצה על דברים שלא ראיתי אבל יכולה לחשוב על היגיון של מסלול ועל מרחק או צירוף בין אתרים. גם את דלפט לא הספקנו למצות ולא ראינו את מפעלי החרסינות, אבל אני יודעת שהעיר יפה ומאוד מאוד שקטה, ואם מגיעים אליה אפשר לנצל אפשרויות נוספות על אלה שאנחנו התנסינו בהן.
כשהייתי חדשה פה, לא העזתי להתערב בדיונים על הולנד, אבל הותק והשותפות עוררו את כל הזכרונות, ומתברר שעוד לא הפכתי לסנילית.
עכשיו אני רושמת לעצמי חוויות של מטיילים שנראות לי משמעותיות לטיול עתידי שאעשה עם הבת הצעירה שלי בעתיד.
מאחלת לכם הרבה כיף והנאה, ובטוחה שזה מה שיהיה.
|
|
|
|
|
|
| 16. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 11 |
27/04/2008 21:22   |
|
תגידי רונית
עוד לא השתכנעת לגבי האפטלינג?
צריכה עוד כמה תמונות לחיזוק?
בבקשה
הג'מוס
 |
 |
| תמונה 019.jpg(גודל:26.25KB) | תמונה 044.jpg(גודל:25.04KB) |
|
|
|
|
| 17. לגבי האפטלינג- מסכימה מאוד עם ג'מוס תגובה ל - 16 |
27/04/2008 22:01   |
| |
nailicq |
417 הודעות עד כה |
|
|
מה פתאום לא מתאים לגילאים הללו?? אלה בדיוק הגילאים להאפטלינג!
היינו לפני קצת פחות משנתיים עם ילדה שהיתה אז בת 7 וילד בן פחות משנתיים.
אפילו את הקטן העלנו על חלק לא מבוטל מהמתקנים: קרוסלה, כוסות מסתובבות, עולם הפיות, רכבת, מכוניות ישנות, אבובים, מסלול שעובר מעל עולם של יצורים (מאין אלפים) ואולי עוד מתקנים, שאני כרגע לא זוכרת.
הגדולה יותר, שאז היתה בדיוק 1.20 (והילדה שלי נמוכה לגילה), עלתה על המתקן הכי אקסטרימי - הנשר, שזה רכבת הרים בחושך.
אזור האגדות ממש לא מוזנח ואנחנו נהננו ממנו מאוד.
בכלל, כשנכנסים להאפטלינג ישר מרגישים, בתוך עולם אגדות.
הפארק מקסים,מטופח ומלא פרחים. אפילו טווסים מסתובבים בפארק.
אל תפספסו!!!
 |
 |
| 2006_0707_170645.JPG(גודל:17.51KB) | 2006_0707_180943.JPG(גודל:16.43KB) |
|
|
|
|
|
|
|
| 21. האפטלינג - ריכוז האטרקציות תגובה ל - 20 |
27/04/2008 22:45   |
|
|
או דרך ראפידשייר או תעבירי אלי - אני אשים אותו בראפיד.
אפשר גם דרך צוות האתר ואז הם ישימו אותו בטיפים
הג'מוס
|
|
|
|
| 22. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 16 |
27/04/2008 22:55   |
| |
נילי ר |
1217 הודעות עד כה |
|
|
נכון ל10/07 יער האגדות מקסים. עולם הפיות אכן נהדר (הכי..). בפעם הראשונה שלנו באפטלינג היינו עם התאומים כשהיו בני 5. אז כמו בטיול האחרון גררנו אותם בשעת הסגירה. הגילאים הפעם היו 12,6,4.
מצרפת תמונה מאטרקציה שאפילו איני זוכרת את שמה, שגילינו בכלל רק בפעם השלישית. אז אנחנו מהאוהבים למצות עד תום, ואת עולם האגדות עשינו איזה 5 פעמים, אבל אובייקטיבית - אפטלינג פארק מקסים...
ולגבי זמנים וכו' - מצרפת קישור לסיפור הגולשים שלנו - שם הכל מפורט.
לילה טוב,
נילי
נ.ב. ועכשיו אני רואה שסוף סוף nailicq הצטרפה ללוחמי שחררו את אפטלינג... איפה היית?
 |
| Nilli 287 (528 x 704).jpg(גודל:9.64KB) |
|
|
|
|
| 23. האפטלינג - ריכוז האטרקציות תגובה ל - 20 |
27/04/2008 23:25   |
|
אין אפשרות להעביר קבצי וורד דרך האתר, רק לשלוח באימייל
רונית,
ראשית - טעיתי בשמך. עכשיו אני יודעת
שנית - אני יכולה לספר לך שבדיוק הערב שוחחתי עם בן-זוגי על הנושא (טיול עם ילדים). הוא סיפר על שיחה שהייתה לו עם שכנינו היקרים. במקום שבו אני גרה, זה לא חיזיון נפוץ לארוז פעם בשנה את כל המשפחה ולצאת לחו"ל. זאת העונה השלישית ברציפות שאנחנו עומדים לעשות את זה והפעם הרביעית, והשכנה שלנו תמהה מאוד ושאלה אם אנחנו נהנים ואיך אפשר ליהנות כשכל הטיול מתנהל סביב הילדים.
טוב, בעלי כמובן סיפר לה כמה הוא נהנה ואפילו נח פיזית ונפשית בטיולים, וכמה הוא נהנה ביחד עם הבנות, וכשהוא דיווח לי על השיחה, הזכרתי לו שמאז הטיול המשפחתי השלישי (שהיה האחרון בינתיים) אני כבר לא פוחדת לקחת את המשפחה למקום שהוא במיוחד בשבילי. בטיולים הראשונים באמת ויתרתי. עכשיו הגישה היא שהטיול הוא של כולם.
עוד סיפור בשולי הטיולים, ואני מקווה שזה מעניין אותך טיפה. אתמול בת השבע שלי ביקשה שאספר לה מה נעשה בפריז (היעד הבא שלנו). התחלתי מהקל (מגדל אייפל, שער הניצחון, דיסני וכו'). החכמה שלי שאלה מה זה שער הניצחון ובשביל מה צריך כזה שער. סיפרתי לה על נפולאון, שהיא כבר "פגשה אותו" בטיול לפני שנתיים. ואם כבר היסטוריה, אז אצל ילדים הכל מתערבב,והיא שאלה למה הרגו את מארי אנטואנט ואת לואי ה-16 (שכה אחיה, היא זכרה את זה משיחה קודמת). אז דיברנו על הארמון המפואר של ורסאי, והיא נזכרה בטירה מהטיול הראשון שלה מלפני שנתיים ושאלה מה ההבדל בין טירה לארמון.
באיזשהו שלב הזכרתי גם את המילה "מוזאונים".
היא אמרה: "אני לא אוהבת מוזאונים", ואז - "רגע, רגע... חוץ ממוזאון הילדים בחולון."
אמרתי לה: "בדיוק," וסיפרתי לה שיש מוזאון לקסמים ומוזאון לצעצועים שזזים ולכל מיני דברים מעניינים. העיניים נצצו (וטיפשה שכמוני תכף התחילה להנמיך ציפיות, כי לא שמעתי על מישהו שהיה במוזאונים האלה).
סיפרתי לה על סדרה של שטיחים, והיא אמרה: "אני לא אוהבת שטיחים".
אז סיפרתי שאלה לא סתם שטיחים, אלא שטיחים עתיקים, גדולים מאוד, עם ציורים של אישה (גבירה) וחד-קרן. השטיחים מקושטים בפרחים, יש להם רקע אדום לוהט, וחמישה מהם מתארים את חמשת החושים.
החכמה שלי: "גם על זה סיפרו במוזאון בחולון," (הכוונה לחושים).
אני: "בדיוק. ואת יודעת איך מתארים את החושים בשטיח?"
החכמה שלי: "איך?"
אני: "למשל בשטיח של חוש הטעם הם אוכלים ממתקים."
החכמה שלי:"וואו... ואיך החושים האחרים? רגע, תזכירי לי איזה חושים יש?", והיא התחילה למנות בעצמה.
אני:"את זה נראה כשנגיע לשם וננסה לגלות."
דרך אגב, תמיד אמרתי שלעולם לא אסע עם ילדת בית ספר יסודי לעיר גדולה. אבל מה לעשות שיש לנו גם גיל 16 במשפחה, ואצלה הטבע, הנוף ואווירת הכפר מוקצים עכשיו מחמת מיאוס. אז בת השבע תיהנה מאוד בפריז, אפילו שיכלה אולי לטייל בין מפלי מים באלפים ולהאכיל חיות בחווה.
לשאלה שלא התייחסתי אליה: שאלת האם אפשר לסמוך על הצעות בשטח של לשכות התיירות? אני חושבת שזה בשוליים. אני מכינה בבית מסלולים ורשימה של אלטרנטיבות שונות, ומחפשת גם את המידע הקשור באירועים. רק בטיול האחרון התחלתי לנצל את שירותיהן של לשכות התיירות. ראשית, דאגתי לבדוק היכן הן ממוקמות (תמיד במקום מרכזי, ובכל זאת רשמתי כתובות ובדקתי שאני מבינה בדיוק את המיקום), נכנסתי וביקשתי מפה ושאלתי מה שרציתי. אני חושבת שאפשר לטייל גם באופן יותר ספונטני, אבל בטיולים עם ילדים שמתעייפים מהר ובמסגרת זמן מאוד מוקצבת ומוגבלת, עדיף להיות יעילים ומצוידים בכל המידע הדרוש. בטיולים הראשונים לא נעזרתי בלשכות, אבל נדמה לי שחלק מהניסיון הוא השכלול של אפשרויות איתור המידע: מהספרים, מהרשת ובשטח.
[עודכן ב:27 אפריל 2008 23:28:]
|
|
|
|
| 24. האפטלינג - ריכוז האטרקציות תגובה ל - 23 |
28/04/2008 00:21   |
| |
ע ע |
477 הודעות עד כה |
|
|
שלום רונית,
קודם כל יש לי כמה פערים להשלים:
1. אורי - מזל טוב להולדת הנכדה. כל שנאמר עליה נכון, מתוקה
אמיתית.
2. רבקה - מזל טוב לדירה החדשה.
3. רווית - מקווה שבסוף יתברר שזו אזעקת שווא, והכל יהיה בסדר.
ועכשיו, אנחנו מתעתדים להיות בהולנד כמעט באותם תאריכים שלכם בין ה- 16 ל-23 במאי. כאמור אני ממש לא מומחית להולנד (זו הפעם הראשונה שלי בהולנד ופעם ראשונה טיול עם ילדים), ולאחר מעקב אחר הפורום התבלבלתי עוד יותר, אך בעזרתם הרבה והאדיבה של חברי הפורום ושל סיגלית, הצלחתי (לדעתי) להרכיב מסלול נחמד.
כמוך גם אני רציתי לנסוע לקינדרדייק, אבל הסבירו לי שטחנות רוח אפשר לראות במוזיאון הפתוח ושזה מספק בהחלט.
המליצו לי "פה אחד" לא לוותר על אוטרכט. ולבקר בכפרי דייגים.
אני מצרפת לך את המסלול שאנחנו מתכננים, אולי הוא יהיה לך לעזר:
יום ו' (נחיתה ב-9 בבוקר) - גני קיקנהוף (לפי התוכנית שלך כנראה שנפגש שם).
יום ש' - אמסטרדם.
יום א' - מוזיאון פתוח + גן חיות.
יום ב' - אפטלינג.
יום ג' - הואה פלואה.
יום ד' - דולפינריום + חיטהורן.
יום ה' - אוטרכט, האג, מדורדם.
יום ו' - אלקמר וכפר/י דייגים. המראה חזרה הביתה ב-21:00.
לפי מה שהבנתי מזג האוויר הוא המכתיב העיקרי של הטיול, ולכן מומלץ להכין תוכנית מגירה לימי גשם.
ועכשיו יש לי שאלה למומחים האמיתיים:
אילו שקעי חשמל יש בהולנד (למטען של הפלאפון, המצלמה וכד')? צריך לקחת משהו מיוחד? כמו-כן ביום ג' האם להוסיף עוד אתר או שזה מספיק?
עפרה
|
|
|
|
| 25. האפטלינג - ריכוז האטרקציות תגובה ל - 24 |
28/04/2008 00:53   |
|
שני פינים - זה מה שאת צריכה.....
מה אתן מסמיקות - זאת האמת - מעביר עם שני פינים עגולים .המהדרין ובינהם אני קונים כבל מאריך שבקצהו האחד מחברים את המעביר -לתוך השקע האירופאי ובקצה השני - הפתעה - בלוק של 4 או 6 שקעים ישראלים והנה לכם תחנת טעינה. הכבל לא צריך להיות ארוך - מטר -שניים.ליתר בטחון קחי 2 מעבירים.ככה יהיו לך 4 פינים.
הג'מוס
נ.ב.
אני מבין גם בחשמל סטטי אם צריך....
|
|
|
|
|
|
|
|
| 30. האג ורוטרדם תגובה ל - 28 |
28/04/2008 13:06   |
| |
שרון |
118 הודעות עד כה |
|
|
שלום רונית,
לדעתי בחרת מקומות לינה מצוינים והם יתנו לך גמישות גדולה גם במערב הולנד וגם במזרחה.
אנחנו ביקרנו בהולנד בקיץ 2006 עם שלושה ילדים, שהיו אז מבוגרים מבנותייך בשנתיים שלוש. הילדים כבר לא משתעממים ולא רבים במכונית, ובכל זאת דוגמא: יש ספר שנקרא "הולנד עם ילדים" מאת יהודית יונגמן סעדון. זה יותר כמו קונטרס עם דפים שאפשר לתלוש ולקשקש עליהם, ובו משחקים ופעילויות לילדים בנושא הולנד. הילדים שלי בחרו פעילות אחת מתוך הספר וגזרו לעצמם כרטיסים למשחק רביעיות. המשחק הזה היה להיט אמיתי והפך את הנסיעות לשמחות ועליזות.
האג ורוטרדם ישמחו גם ילדים. הילדים שלי אהבו בהאג את מוזיאון ESCHER שהוא לא רק מוזיאון תמונות אלא גם אינטרקטיבי, ואת חוף סכויניגן, שביום יפה כיף לרוץ בו בחול מהמגדלור ועד תערוכת הפסלים לחוף הים של הפסל טום אוטרנס , ראי טיפ:
http://forum.lametayel.com/forum_msg/goto-2508012#msg_250801 2
ברוטרדם אהבו מאוד את פארק המים טרופיקנה.
אתרי vvv של האג ורוטרדם באמת מאוד מוצלחים ושימושיים להכנה מראש של הטיול.
טיול מהנה!
|
|
|
|
|
| 32. האפטלינג - ריכוז האטרקציות תגובה ל - 25 |
28/04/2008 15:26   |
| |
ע ע |
477 הודעות עד כה |
|
|
ג'מוס
כרגיל אין כמוך תמיד, אבל תמיד, יש לך את התשובה המתאימה.
דרך אגב מה זה חשמל סטטי???
עפרה
|
|
|
|
|
|