כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. icon6.gif  קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן 26/04/2008 13:45 לתגובה הבאה
  ronitoor לא מחובר ronitoor  משתמש מתחיל 41 הודעות עד כה
שלום לכל מומחי הולנד. כבר כחודשיים אני קוראת בשקיקה את המלצותיכם ועכשיו מבקשת חוות דעתכם על התכנית. אנחנו יוצאים ב- 14/5 עד 23/5 עם 3 ילדות (5,7,10).
[U]יום רביעי/U]
נוחתים בבלגיה בערב ולכן נוסעים לצימר וזהו.
יום חמישי
אפטלינג פארק (אני מאד חוששת מכך שהבילוי באפטלינג ביום הראשון ישפיע על כל הטיול אבל...א. זה בדרך לצימר ו- ב. זה יום חמישי שלפי הבנתי הוא יום שקט- ה דעתכם?)
יום שישי-
יום קיוקנהוף יכול להיות שבדרך ניגש לפארק הציפורים או למקום אחר- למישהו יש רעיון נחמד באזור?
יום שבת ויום ראשון
אנחנו מתלבטים. הצימר נמצא ליד רוטרדם ואלו בעצם הימים שאפשר לעשות דברים ברוטרדם, דן האג ואמסטרדם ולשלב סרט באיימקס, פנורמה מאסדך, מדורדם וכו'. מצד שני- לא ממש בא לי להיכנס לערים ואולי ללכת לתחנות הרוח בקינדרדייק ולגאודה שהם ממש כלום מרחק מהצימר....
יום שני- עוברים לצימר ליד הדולפינריום עד יום רביעי
מוזיאון פתוח בארנהם והוחה פלואה
יום שלישי-
חיטהורן ואם יהיה חשק וזמן ארמון הט לו
יום רביעי-
דולפינריום ומוזיאון קרולר מולר שהיה סגור ביום שי
יום חמישי-
חשבנו לחזור לאפטלינג.
יום שישי- נוסעים מוקדם לסחיפהול.

מאד תעזור לי חוות דעתכם.
רונית

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 1 26/04/2008 15:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עפרית לא מחובר עפרית  משתמש פעיל 194 הודעות עד כה
לדעתי את צריכה לעשות עוד קצת שיעורי בית.

קודם כל אם עוד לא הזמנת את הצימרים, אולי כדאי לשקול לשנות מיקום יותר לכיוון המרכז משם יהיה לכם קל יותר לטיולי כוכב.

הילדות מאד קטנות, הפטלינג לדעתי קצת גדול עליהן ובטח ובטח לפעמיים, בכל מיקרה אני בדכ ממקמת אטרקציה מרכזית בשליש האחרון של הטיול (יום שני הוא מצוין).

לדעתי, מספיקה אטרקציה ביום, לא להתיש: חיטהורן: הנסיעה+ השהיה שם מספיקה ליום, איך תוסיפי את הארמון?
הוחה פלואה+מוזיאון פתוח: הבנות עדיין קטנות, רק לרכב את המסלול הקטן ייקח לחם יום ומוזיאון פתוח אף הוא מספיק ליום שלם.
מוזיאון קרולר מולר-מיותר לחלוטין לחזור בשבילו.
אני בגישה של לא לרוץ ולהתיש במיוחד בטיולים עם ילדים, הקצב צריך להיות עדין, לתת גם זמן לחוויות אחרות שבאופן מואד מוזר נחרתות יותר במוח הקטן: להאכיל את הסוס, ללטף את הארנבים, לרכב ביער וכו

למה נוחתים בבלגיה אם לא מטיילים שם?

ואנקדוטה קטנה: בסוף כל טיול אנחנו נוהגים לסכם ולשאול כל אחד מה היה הכי הכי בטיול, להפתעתנו זה בדרך כלל לא מהאטרקציות המרכזיות.
לדוגמא: הולנד-הוחה פלואה
צפון איטליה - פארק חבלים

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 2 26/04/2008 23:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 4179 הודעות עד כה

ערב טוב,

אני חושבת שעפרית כבר הצביעה על הנקודות העיקריות, ואני מסכימה אתה.
הצרוף של הוחה פלואה והמוזאון הפתוח לא מוצלח. חבל לבוא שוב למוזאון קרולר מולר. אפשר אולי לתכנן אחרת, גם במחיר של ויתור אולי על הט לו או על הוחה פלואה (בת החמש רוכבת על אופניים? לדעתי זה גיל שכבר די בעיה להרכיב מאחור כמו שעושים עם פעוטות).
אפטלינג ביום שני, יום המעבר לצימר הצפוני - רעיון טוב (רק להודיע לבעלי הבית שתגיעו מאוחר).

ביום שלאחר הנחיתה תוכלו לבלות בדרך. לא כתבת היכן אתם לנים בערב הראשון ומה ציר הנסיעה. בכל אופן יש הרבה אפשרויות בבלגיה, במכלן ובאנטוורפן.
אי אפשר לתכנן טיול בלי כניסות לערים. הטיול הוא גם וגם.
לא ברור איך אפשר ללון כמה לילות ברוטרדם ולהימנע מכל היכרות עם העיר. נצלו את מה שבסביבתכם. אם המתנה שקיבלתם היא כזאת עונש ולא מתאימה אז קחו צימר נוסף במקום אחר, אבל אני לא חושבת שהמקומות והערים שהזכרת, שלא בא לך להיכנס אליהם - פחות יהנו אתכם. אולי מאחר שקיבלת בזמנו הערות על הלינה ברוטרדם את חושבת שהאזור פחות מוצלח. הוא פחות מוצלח בשביל להגיע לחיטהורן אבל יש בו בהחלט הרבה עניין. למה לוותר?
עיר שנמצאת ברדיוס שלכם ולא הזכרת היא דלפט ויש בה בתי מלאכה של הכלים עם החרסינות הכחולות. זו עיר די רגועה, עד כמה שאני זוכרת. גם בערים בגדולות יש אתרים שקטים עם מרחבים לילדים. מדורודם למשל הוא כזה.

תהנו ותחזרי עם תכנית נוספת משופצת לפני הנסיעה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 3 26/04/2008 23:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
mitzmitz1 mitzmitz1 לא מחובר mitzmitz1  משתמש פעיל 561 הודעות עד כה
שלום רונית:
בתור "בוגרת" הולנד טרייה (אך בטיול רכבות...)אני לא מתיימרת להיות בעלת דוקטורט בנושא אבל... כמה הערות מנקודת מבטי:
אפטלינג - יום אחד - די והותר! אין תורים רציניים, הפארק מקסים ומתוק אך בהחלט אפשר למצות אותו ביום אחד.
גני קוקנהוף - אולי לצרף להם אתרים מליידן היחסית סמוכה: אנחנו מאוד נהננו בנטורליס (מוזיאון טבע שפתוח עד 6 בערב - נדיר בהולנד) ובתחנת הרוח הבז שבמרכז העיר - אפשר לסייר בתוכה, שמורה כבעבר עם כל הריהוט, הילדים יהנו מאוד מהטיפוס בכל קומה. גם העיר עצמה מקסימה, רגועה ומהנה.
רוטרדם: העיר נראית מאיימת בהתחלה אל מתרגלים אליה מהר... אולי כדאי להשאיר את הרכב במיקום נוח לגישה ולצאת משם בחשמלית? (חווית נסיעה בפני עצמה), לנסוע לגן החיות, לצאת לשייט עם או בלי פנקייק, לעלות לבניין היורומסט הסמוך לשיט.
לגבי האג - התניידנו בתחבורה ציבורית כך שאיני מוסמכת לקבוע לגבי קשיי הנהיגה בה אך העיר עושה רושם כמקבלת פנים, מאוד רגועה ומזמינה ויש בה אפשרויות טיול רבות.
שבוע טוב: רוית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 1 27/04/2008 15:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סימה סימה לא מחובר סימה  משתמש פעיל 880 הודעות עד כה
אני לא רואה בעיה בלהיות באפטלינג בתחילת הטיול, למרות שזה אחד מימי הכיף ולכן היה עדיף באמצע או לקראת סוף הטיול. הוא גם מאוד מתאים לגילאי הילדים שלך. הבנות שלי היו בגילאים של הצעירים שלך ומצאנו הרבה מה לעשות שם.
לגבי רוטרדם והאג לא הבנתי מה ההתלבטות. ממש אין בעיה בתוך העיר, לפחות לגבי האג כי ברוטרדם לא הייתי. אני הייתי בהאג בשבת והנסיעה בתוך העיר היתה חלקה. נסענו למדורדם וחנינו ליד (היתה חניה חינם מתחת לגשר שליד הכניסה למדורדם לפני החניה הרשמית שהיא בתשלום) ומשם נסענו לפנורמה מסדאך וחנינו ממש ליד. החניה בשבת וראשון היתה חינם. הייתי בימים האלה מבקרת ברוטרדם או מצרפת את אחד מהם ליום של גני קוקנהוף.
לגבי המוזיאון הפתוח והואה פלואה. אני לא יודעת אם תספיקו. אנחנו שילבנו עם גן החיות ובאמת לא הספקנו לפארק.
יום אחד באפטלינג מספיק, בייחוד שבאים בזמן שאין עומס ותורים (אנחנו היינו באוקטובר) אז ביום שלפני הנסיעה אפשר בהחלט לבקר באמסטרדם. לא הייתי מוותרת עליה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 4 27/04/2008 16:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי, תודה רבה על התגובה המועילה והלא ביקורתית. קראתי את סיפור הטיול שלך ומאד נהניתי מהתיאורים המפורטים ומהתמונות המרהיבות- מאד עוזר לקבל החלטות על דברים שמתלבטים.
ההתלבטות שלי לגבי הערים היא מכיוון שיש המון ואנחנו משתדלים לבנות טיול לא יותר מידי לחוץ.
הזמנו כבר מזמן צימר לכל התקופה ליד רוטרדם ובשניים מהימים אנחנו עוברים לצימר בצפון כדי לא להרבות בנסיעות וחוזרים לצימר הבית.
קראתי שנסעת בתוך העיר בחשמלית. מאיפה לוקחים אותה? אפשר להגיע לכל האתרים?
תודה רבה
רונית

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 2 27/04/2008 16:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא הבנתי. האפטלינג גדול על ילדות בנות 5, 7 ו- 10? אז לאיזה גילאים הוא מיועד? המליצו לפני כמה ימים למשפחה עם תינוקות ללכת לשם...אשמח לשמוע אם הוא באמת לא מתאים.
לגבי הצימרים- מוזמנים מלפני חודשיים. צימר אחד ליד רוטרדם לכל התקופה ובתוך התקופה צימר אחד ליד הדולפינריום כך שהנסיעה לחיטהורן היא ממש לא ארוכה.
תודה רבה על עזרתך
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 3 27/04/2008 16:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי זיוה, אני מאד נהנית לקרוא את תשובותיך ורואים שהן נאמרות מנסיון רב.
אני לא רואה את רוטרדם כעונש, בכלל לא. למרות שאמרו לי בעבר שהמיקום לא מוצלח לטיול כוכב אני חושבת ששידרגתי אותו באמצעות לינה באמצע של שני לילות ליד הדולפינריום.
מצד שני- הרבה אנשים כותבים שהיו מוותרים על דן האג ורוטרדם ומספרים על טיולים למציאת מקום חנייה שנראים לי בזבוז נוראי של זמן.
יש לך רעיונות למקומות בדן האג וברוטרדם? נראה לך רעיון טוב פשוט לנסוע ואז להיכנס ל- vvv ולשאול מה יש השבוע? נדמה לי שברוטרדם יש באותו שבוע ארוע של ספינות קיטור.
תודה בכל אופן והמשך שבוע נעים
רונית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 8 27/04/2008 17:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נילי ר לא מחובר נילי ר  משתמש פעיל 1231 הודעות עד כה
היי רונית,

קודם כל מתייחסת לשתי נקודות ואח"כ למסלול עצמו:

אפטלינג - לדעתי מאד מאד מתאים לגילאי הבנות שלך. קסום, צבעוני, מרהיב. יש גם את פארק האגדות וגם האקסטרים כך שתהנו מאד ממנו. אנחנו גם היינו בו ביום השני של הטיול (נחתנו ביום א' ובשני היינו בו) - עם ההתלבטות של "לבזבז את השיא של הטיול ישר בתחילתו". שאלנו את הילדים שאמרו שכך יהיו רגועים ולא יחכו כל הזמן לאפטלינג. בפועל היינו פעמיים באותה נסיעה מכיוון שביום הראשון היו הרבה תורים (למרות שזה היה אוקטובר ויום ב') ומבקרים, ירד גשם ואחד הילדים היה חולה. הפעם השניה היתה נהדרת.
+ נוסף להתחיל עם אפטלינג - אם תרגישו שלא מיציתם, יהיה לכם זמן "לתקן"... אני חושבת שזה פארק נהדר, כן יש מה לעשות בו יותר מיום אבל לא בזמן המוקצב לטיול שלכם - כי יש עוד אתרים שחבל להפסיד.

חניה בערים - מבזבזים זמן רק אם מנסים למצוא חנית חינם. אם מחליטים מראש שעדיף להוציא עוד כסף ולהרוויח זמן, תמיד ניתן למצוא חניון בתשלום (לפעמים יקר - שילמנו באמסטרדם משהו כמו 100 ש"ח עבור חניה. אבל לדעתי היה שווה).

ולמסלול...:

יום שישי-
פארק הציפורים - יפה מאד, אבל אם רוצים חיות גן החיות בורחר בארנהם בעיניי חוויתי יותר.

טחנות הרוח בקינדרדייק כבר פירטתי שלא אהבנו... אבל זו תפיסה מאד אישית של החוויה. אולי אם היינו מגיעים לשם בתחילת היום ומשלבים עם טיול אופניים, הייתי חושבת אחרת.

יום שני- דולפינריום - מאד מתאים לגילאים. אנחנו שילבנו עם טיול בעיר הרדוויק לאחר הבילוי בדולפינריום.

מוזיאון פתוח בארנהם - גם לדעתי מספק תעסוקה ליום שלם. מקסימום אם תראו שמיציתם לאחר חצי יום תוכלו לשלב עם גן החיות (לשים לב לשעות סגירה של "העולמות").

יום שלישי-
חיטהורן - נהדר. לקחת יותר מכיכר לחם אחת כי שלוש בנות יאהבו להאכיל הרבה ברווזים ושחפים...
ארמון הט לו - לדעתי ישעמם אותן. יפה - אבל למבוגרים.

מוזיאון אנה פרנק - מתאים כבר לגילאים - יש אשר אינם רוצים מכל מני סיבות להכנס - שלנו רצו, גם בת ה- 6. הרשים מאד.

טירת מיודן - לא היינו אך הומלצה מאד כאן בפורום.

ויש עודדדדד... Smile עכשיו מתחילה מלאכת המיון... Sad

בהצלחה! Smile

נילי

[עודכן ב:27 אפריל 2008 17:11:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 7 27/04/2008 17:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עפרית לא מחובר עפרית  משתמש פעיל 194 הודעות עד כה
התייחסות לאפטלינג:

איזור האגדות (נכון ללפני שנתים) עלוב ומוזנח למדי, תרפרפו עליו.

מתקני אקסטרים: אלא אם בת ה 10 גבוהה במיוחד אין לה סיכוי לעלות עליהם.
בכל מיקרה תצטרכו להתפצל כי בנות ה 5 יכולות לעלות על מספר מצומצם מאד של מתקנים.
המתקן הכי מדהים (אני לא זוכרת את הגבלת הגילאים) הוא יער הפיות.
ממליצה שתכנסי לאתר של אפטלינג ותבדקי את המתקנים.
מניסיוני, מאד מתסכל להישאר למטה כשכולם עושים חיים (יש לנו גם תינוקת בנוסף למתבגר הבית והדרדס)

אני ממליצה במקום, ללכת לפארק דונירל המשלב גם פארק מים חמוד.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 10 27/04/2008 17:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3739 הודעות עד כה
רק לגבי האפטלינג - לא מסכים בכלל עם עפרית - מתאים בדיוק לגילאים האלו.למתקן הכי אקסטרימי בפארק - הכניסה כמו שכתוב בתמונה מעל 1.20 וכך גם לשאר המתקנים ה"שווים"

הג'מוס
תמונה 030.jpg
תמונה 030.jpg(גודל:26.32KB)

[עודכן ב:27 אפריל 2008 17:43:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 9 27/04/2008 18:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי נילי, תודה על תשובתך המפורטת.
אני מורידה את ארמון הט לו. חבל לי להרוס את היום של חיטהורן.
לגבי היום שאחריו- כמה זמן נראה לך שכדאי לקחת בחשבון עבור הדולפינריום (הנסיעה ממנו לצימר מקסימום 15 דקות).
ולגבי אוטרכט- האם כדאי לעשות שם יום של מוזיאון דיק ברונה ומוזיאון הרכבת? זה די קרוב לצימר הראשון (בערך 1/2 שעה)

תודה רבה
רונית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 12 27/04/2008 19:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

הי רוני,

אם הייתי מאלה שנשמעו ביקרתיים, זו לא הייתה הכוונה. הייתה פה מישהי שסיפרה על "מתנה" ברוטרדם, לאחר שהתייחסנו למיקום הטיפה בעייתי. חשבתי שזו את. אם זו את או לא, אני חושבת שהתוספת של הלילות בצימר השני באמת פותרת את כל הבעיות, כי האזור כן אטרקטיבי, רק רחוק מאטרקציות מסוימות.

גם אני לא מסכימה עם עפרית. את פארק האגדות יש שאוהבים ויש שלא. אצלנו אהבו אבל לזמן מוגבל. לא התרשמתי שהוא מוזנח והייתי שם לפני פחות משנתיים. פארק השעשועים מתאים להפליא לגיל ילדייך.

דיברת על ניסיון, והניסיון שצברתי הוא יותר בעצות מאשר בשטח. הטיול העיקרי שלנו להולנד היה לפני שמונה שנים. לפני פחות משנתיים, כשטיילנו בבלגיה, הצצנו רק לאפטלינג ולאזור מאסטריכט-פלקנבורג בצ'ופצ'יק הדרומי של הולנד.
אני משתדלת לא לדבר על דברים שאני לא יודעת. הגאוגרפיה של האזור יושבת לי טוב בראש, אבל ברוטרדם לא הייתי כלל. אם היינו לנים קרוב אליה, העיר הייתה הופכת ליעד. אנחנו לנו לילה אחד באמסטרדם ושבוע בנפת חלדרלנד, דרומית לאפלדורן. הגענו יום אחד לאזור הזה ושילבנו בין מדורודם (ששם "זכינו" בקנס, כי החניה הרשמית הייתה מפוצצת, ודרך אגב זה היה ביום ראשון, אבל נראה שהשתנו מאז דברים) לגני קוקנהוף, ואחרי קוקנהוף עוד עשינו טיול ערב קצר בדלפט.
היות שאני מבלה הרבה באתר וקוראת חוויות של מטיילים, אני מבינה שיש הרבה מה לעשות בהאג, בליידן ובהארלם. אני לא ממליצה על דברים שלא ראיתי אבל יכולה לחשוב על היגיון של מסלול ועל מרחק או צירוף בין אתרים. גם את דלפט לא הספקנו למצות ולא ראינו את מפעלי החרסינות, אבל אני יודעת שהעיר יפה ומאוד מאוד שקטה, ואם מגיעים אליה אפשר לנצל אפשרויות נוספות על אלה שאנחנו התנסינו בהן.
כשהייתי חדשה פה, לא העזתי להתערב בדיונים על הולנד, אבל הותק והשותפות עוררו את כל הזכרונות, ומתברר שעוד לא הפכתי לסנילית.
עכשיו אני רושמת לעצמי חוויות של מטיילים שנראות לי משמעותיות לטיול עתידי שאעשה עם הבת הצעירה שלי בעתיד.

מאחלת לכם הרבה כיף והנאה, ובטוחה שזה מה שיהיה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 13 27/04/2008 20:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי זיוה,
תמיד כשאני קוראת את חוות הדעת שלך אני אומרת לעצמי שלמרות שקראתי שני ספרים וגלשתי המון שעות בפורום ובכל האתרים של הולנד ו- vvv אני נמצאת בפער...את לומדת את הארצות מאד לעומק ובשבילי כל מה שכותבים עוזר כי זו פעם ראשונה שלי בכל.
הבחירה שלי במיקום היא עניין של תחושה. פניתי להמון צימרים דרך כמה אתרים ולמעשה בסוף בחרתי באנשים שגם הומלצו בפורום וגם היו כל כך נחמדים ואדיבים וענייניים שזה סגר את הבחירה שלי. יכול להיות שבדיעבד הייתי צריכה לבחור מיקום יותר מרכזי בצד השני של אוטרכט.
לגבי הערים- לפי דברי מטיילים כל הולנד היא מקסימה. אבל אני רואה מוטיב חוזר שאומר שהילדים העדיפו אזורים כפריים עם חיות וטבע על פני האטרקציות בערים שלנו נראות נפלאות (ואולי עבורנו הן באמת כך).
תודה רבה על העזרה ואני ממשיכה להתלבט אבל בסוף אני אקבל החלטה.
רונית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 14 27/04/2008 20:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
mitzmitz1 mitzmitz1 לא מחובר mitzmitz1  משתמש פעיל 561 הודעות עד כה
רונית יקרה: יחסי הורות הם יחסים מורכבים... אבל בהחלט דיאדים.
גם אתם חלק מהטיול! ההנאה שלכם וקראות ההתפעלות שלכם הם בהחלט גם חלק מהנאת הילדים!
חשוב לזכור שמה שבעיני ילד אחד לא כ"כ יפה יהיה מדהים בעיני ילד אחר ואני בטוחה שלכולנו יש אין ספור דוגמאות לכך!
הולנד מקסימה ואני משוכנעת שתהנו היכן שתהיו. נכון שיש צורך בויתורים כי רוב המטיילים לא שוהים בה חודש (וגם אז לא היו רואים "הכל"...).
בקיצור, מה שאני מנסה לאמר - פשוט להוריד את הלחץ והציפיה! אתם נוסעים להולנד והולכים להינות! כולכם! ואם אוטרכט מדברת אליכם (והיא באמת מקסימה) אני משוכנעת שגם הילדים יהנו בה.
אומרים - הורים מאושרים ילדים מאושרים, אך המשפט הזה עובד גם ההיפך!
הכל תלוי בנו ובמה שנקרין לחבר'ה הצעירים.

רוית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 11 27/04/2008 21:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תגידי רונית
עוד לא השתכנעת לגבי האפטלינג?
צריכה עוד כמה תמונות לחיזוק?
בבקשה

הג'מוס
תמונה 019.jpg תמונה 044.jpg
תמונה 019.jpg(גודל:26.25KB)תמונה 044.jpg(גודל:25.04KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. לגבי האפטלינג- מסכימה מאוד עם ג'מוס תגובה ל - 16 27/04/2008 22:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  nailicq לא מחובר nailicq  משתמש פעיל 417 הודעות עד כה
מה פתאום לא מתאים לגילאים הללו?? אלה בדיוק הגילאים להאפטלינג!
היינו לפני קצת פחות משנתיים עם ילדה שהיתה אז בת 7 וילד בן פחות משנתיים.
אפילו את הקטן העלנו על חלק לא מבוטל מהמתקנים: קרוסלה, כוסות מסתובבות, עולם הפיות, רכבת, מכוניות ישנות, אבובים, מסלול שעובר מעל עולם של יצורים (מאין אלפים) ואולי עוד מתקנים, שאני כרגע לא זוכרת.
הגדולה יותר, שאז היתה בדיוק 1.20 (והילדה שלי נמוכה לגילה), עלתה על המתקן הכי אקסטרימי - הנשר, שזה רכבת הרים בחושך.
אזור האגדות ממש לא מוזנח ואנחנו נהננו ממנו מאוד.
בכלל, כשנכנסים להאפטלינג ישר מרגישים, בתוך עולם אגדות.
הפארק מקסים,מטופח ומלא פרחים. אפילו טווסים מסתובבים בפארק.
אל תפספסו!!!
2006_0707_170645.JPG 2006_0707_180943.JPG
2006_0707_170645.JPG(גודל:17.51KB)2006_0707_180943.JPG(גודל:16.43KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. האפטלינג - ריכוז האטרקציות תגובה ל - 17 27/04/2008 22:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  iritshinar לא מחובר iritshinar  משתמש בינוני 65 הודעות עד כה
הושבתי את הבן שלי ליצור קובץ של כל האטרקציות, היתה לי איזו מחשבה גם לתרגם, אבל היא פרחה מהר...
בכל מקרה בתחתית האטרקציה רשום למי היא מתאימה - לכל המשפחה, לנועזים וכו'.
שיהיה לעזר לכל הנוסעים.
אירית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. האפטלינג - ריכוז האטרקציות תגובה ל - 18 27/04/2008 22:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא הצטרף לי הקובץ, נסיון שני:
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. האפטלינג - ריכוז האטרקציות תגובה ל - 19 27/04/2008 22:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא הולך, אני רואה שאפשר רק קבצים עם סיומת של תמונות. איך מצרפים קובץ WORD?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. האפטלינג - ריכוז האטרקציות תגובה ל - 20 27/04/2008 22:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
או דרך ראפידשייר או תעבירי אלי - אני אשים אותו בראפיד.
אפשר גם דרך צוות האתר ואז הם ישימו אותו בטיפים

הג'מוס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 16 27/04/2008 22:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נכון ל10/07 יער האגדות מקסים. עולם הפיות אכן נהדר (הכי..). בפעם הראשונה שלנו באפטלינג היינו עם התאומים כשהיו בני 5. אז כמו בטיול האחרון גררנו אותם בשעת הסגירה. הגילאים הפעם היו 12,6,4.
מצרפת תמונה מאטרקציה שאפילו איני זוכרת את שמה, שגילינו בכלל רק בפעם השלישית. אז אנחנו מהאוהבים למצות עד תום, ואת עולם האגדות עשינו איזה 5 פעמים, אבל אובייקטיבית Rolling Eyes - אפטלינג פארק מקסים...
ולגבי זמנים וכו' - מצרפת קישור לסיפור הגולשים שלנו - שם הכל מפורט.

לילה טוב,

נילי

נ.ב. ועכשיו אני רואה שסוף סוף nailicq הצטרפה ללוחמי שחררו את אפטלינג... איפה היית? Very Happy
Nilli 287 (528 x 704).jpg
Nilli 287 (528 x 704).jpg(גודל:9.64KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. האפטלינג - ריכוז האטרקציות תגובה ל - 20 27/04/2008 23:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אין אפשרות להעביר קבצי וורד דרך האתר, רק לשלוח באימייל Sad

רונית,

ראשית - טעיתי בשמך. עכשיו אני יודעת Smile

שנית - אני יכולה לספר לך שבדיוק הערב שוחחתי עם בן-זוגי על הנושא (טיול עם ילדים). הוא סיפר על שיחה שהייתה לו עם שכנינו היקרים. במקום שבו אני גרה, זה לא חיזיון נפוץ לארוז פעם בשנה את כל המשפחה ולצאת לחו"ל. זאת העונה השלישית ברציפות שאנחנו עומדים לעשות את זה והפעם הרביעית, והשכנה שלנו תמהה מאוד ושאלה אם אנחנו נהנים ואיך אפשר ליהנות כשכל הטיול מתנהל סביב הילדים.
טוב, בעלי כמובן סיפר לה כמה הוא נהנה ואפילו נח פיזית ונפשית בטיולים, וכמה הוא נהנה ביחד עם הבנות, וכשהוא דיווח לי על השיחה, הזכרתי לו שמאז הטיול המשפחתי השלישי (שהיה האחרון בינתיים) אני כבר לא פוחדת לקחת את המשפחה למקום שהוא במיוחד בשבילי. בטיולים הראשונים באמת ויתרתי. עכשיו הגישה היא שהטיול הוא של כולם.

עוד סיפור בשולי הטיולים, ואני מקווה שזה מעניין אותך טיפה. אתמול בת השבע שלי ביקשה שאספר לה מה נעשה בפריז (היעד הבא שלנו). התחלתי מהקל (מגדל אייפל, שער הניצחון, דיסני וכו'). החכמה שלי שאלה מה זה שער הניצחון ובשביל מה צריך כזה שער. סיפרתי לה על נפולאון, שהיא כבר "פגשה אותו" בטיול לפני שנתיים. ואם כבר היסטוריה, אז אצל ילדים הכל מתערבב,והיא שאלה למה הרגו את מארי אנטואנט ואת לואי ה-16 (שכה אחיה, היא זכרה את זה משיחה קודמת). אז דיברנו על הארמון המפואר של ורסאי, והיא נזכרה בטירה מהטיול הראשון שלה מלפני שנתיים ושאלה מה ההבדל בין טירה לארמון.
באיזשהו שלב הזכרתי גם את המילה "מוזאונים".
היא אמרה: "אני לא אוהבת מוזאונים", ואז - "רגע, רגע... חוץ ממוזאון הילדים בחולון."
אמרתי לה: "בדיוק," וסיפרתי לה שיש מוזאון לקסמים ומוזאון לצעצועים שזזים ולכל מיני דברים מעניינים. העיניים נצצו (וטיפשה שכמוני תכף התחילה להנמיך ציפיות, כי לא שמעתי על מישהו שהיה במוזאונים האלה).
סיפרתי לה על סדרה של שטיחים, והיא אמרה: "אני לא אוהבת שטיחים".
אז סיפרתי שאלה לא סתם שטיחים, אלא שטיחים עתיקים, גדולים מאוד, עם ציורים של אישה (גבירה) וחד-קרן. השטיחים מקושטים בפרחים, יש להם רקע אדום לוהט, וחמישה מהם מתארים את חמשת החושים.
החכמה שלי: "גם על זה סיפרו במוזאון בחולון," (הכוונה לחושים).
אני: "בדיוק. ואת יודעת איך מתארים את החושים בשטיח?"
החכמה שלי: "איך?"
אני: "למשל בשטיח של חוש הטעם הם אוכלים ממתקים."
החכמה שלי:"וואו... ואיך החושים האחרים? רגע, תזכירי לי איזה חושים יש?", והיא התחילה למנות בעצמה.
אני:"את זה נראה כשנגיע לשם וננסה לגלות."

דרך אגב, תמיד אמרתי שלעולם לא אסע עם ילדת בית ספר יסודי לעיר גדולה. אבל מה לעשות שיש לנו גם גיל 16 במשפחה, ואצלה הטבע, הנוף ואווירת הכפר מוקצים עכשיו מחמת מיאוס. אז בת השבע תיהנה מאוד בפריז, אפילו שיכלה אולי לטייל בין מפלי מים באלפים ולהאכיל חיות בחווה.

לשאלה שלא התייחסתי אליה: שאלת האם אפשר לסמוך על הצעות בשטח של לשכות התיירות? אני חושבת שזה בשוליים. אני מכינה בבית מסלולים ורשימה של אלטרנטיבות שונות, ומחפשת גם את המידע הקשור באירועים. רק בטיול האחרון התחלתי לנצל את שירותיהן של לשכות התיירות. ראשית, דאגתי לבדוק היכן הן ממוקמות (תמיד במקום מרכזי, ובכל זאת רשמתי כתובות ובדקתי שאני מבינה בדיוק את המיקום), נכנסתי וביקשתי מפה ושאלתי מה שרציתי. אני חושבת שאפשר לטייל גם באופן יותר ספונטני, אבל בטיולים עם ילדים שמתעייפים מהר ובמסגרת זמן מאוד מוקצבת ומוגבלת, עדיף להיות יעילים ומצוידים בכל המידע הדרוש. בטיולים הראשונים לא נעזרתי בלשכות, אבל נדמה לי שחלק מהניסיון הוא השכלול של אפשרויות איתור המידע: מהספרים, מהרשת ובשטח.

[עודכן ב:27 אפריל 2008 23:28:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. האפטלינג - ריכוז האטרקציות תגובה ל - 23 28/04/2008 00:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ע ע לא מחובר ע ע  משתמש פעיל 499 הודעות עד כה
שלום רונית,

קודם כל יש לי כמה פערים להשלים: Embarassed
1. אורי - מזל טוב להולדת הנכדה. כל שנאמר עליה נכון, מתוקה
אמיתית.
2. רבקה - מזל טוב לדירה החדשה.
3. רווית - מקווה שבסוף יתברר שזו אזעקת שווא, והכל יהיה בסדר.

ועכשיו, אנחנו מתעתדים להיות בהולנד כמעט באותם תאריכים שלכם בין ה- 16 ל-23 במאי. כאמור אני ממש לא מומחית להולנד (זו הפעם הראשונה שלי בהולנד ופעם ראשונה טיול עם ילדים), ולאחר מעקב אחר הפורום התבלבלתי עוד יותר, אך בעזרתם הרבה והאדיבה של חברי הפורום ושל סיגלית, הצלחתי (לדעתי) להרכיב מסלול נחמד. Very Happy
כמוך גם אני רציתי לנסוע לקינדרדייק, אבל הסבירו לי שטחנות רוח אפשר לראות במוזיאון הפתוח ושזה מספק בהחלט.
המליצו לי "פה אחד" לא לוותר על אוטרכט. ולבקר בכפרי דייגים.

אני מצרפת לך את המסלול שאנחנו מתכננים, אולי הוא יהיה לך לעזר:
יום ו' (נחיתה ב-9 בבוקר) - גני קיקנהוף (לפי התוכנית שלך כנראה שנפגש שם).
יום ש' - אמסטרדם.
יום א' - מוזיאון פתוח + גן חיות.
יום ב' - אפטלינג.
יום ג' - הואה פלואה.
יום ד' - דולפינריום + חיטהורן.
יום ה' - אוטרכט, האג, מדורדם.
יום ו' - אלקמר וכפר/י דייגים. המראה חזרה הביתה ב-21:00.
לפי מה שהבנתי מזג האוויר הוא המכתיב העיקרי של הטיול, ולכן מומלץ להכין תוכנית מגירה לימי גשם.

ועכשיו יש לי שאלה למומחים האמיתיים:
אילו שקעי חשמל יש בהולנד (למטען של הפלאפון, המצלמה וכד')? צריך לקחת משהו מיוחד? כמו-כן ביום ג' האם להוסיף עוד אתר או שזה מספיק?

עפרה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. האפטלינג - ריכוז האטרקציות תגובה ל - 24 28/04/2008 00:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שני פינים - זה מה שאת צריכה.....
מה אתן מסמיקות Embarassed - Embarassed זאת האמת - מעביר עם שני פינים עגולים .המהדרין ובינהם אני קונים כבל מאריך שבקצהו האחד מחברים את המעביר -לתוך השקע האירופאי ובקצה השני - הפתעה - בלוק של 4 או 6 שקעים ישראלים והנה לכם תחנת טעינה. הכבל לא צריך להיות ארוך - מטר -שניים.ליתר בטחון קחי 2 מעבירים.ככה יהיו לך 4 פינים.

הג'מוס
נ.ב.
אני מבין גם בחשמל סטטי אם צריך.... Rolling Eyes
סמן להדפסה   הוספת תגובה
26. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 16 28/04/2008 02:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום שלום, עוד לא השתכנעתי אם ללכת פעם אחת או פעמיים....זה יהיה נכון יותר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
27. האפטלינג - ריכוז האטרקציות תגובה ל - 24 28/04/2008 02:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי עפרה,
תודה רבה על העזרה. נחזיק אצבעות יחד שהשמש תחייך אלינו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
28. האפטלינג - ריכוז האטרקציות תגובה ל - 23 28/04/2008 03:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי זיוה,
תמיד מעניין לשמוע זוויות שונות של התייחסות לטיול לחו"ל. עובדת אתי מישהי שכל שנה נוסעת ועד שהילדים שלה היו גדולים תמיד נסעה אתם ומאד עודדה אותי שזה אפשרי.
לגבי תכנית הטיול- אני מנסה לבנות אותו בהתחשב במגבלות.
אני יודעת שבנותיי יכולות לשבת ברכב שעה ואחר כך מתחילות המריבות אז מנסה לא למשוך יותר משעה נסיעה בגלל זה ויתרתי על חלק מהמקומות המומלצים זה פשוט יהיה עונש בשבילי. אני יודעת שאם יש מקום שבו הולכים ברגל רוב הביקור אז לא אוסיף עוד מקום שהולכים כי גם כשאנחנו נוסעים לספארי ברמת גן לא הייתי חושבת אפילו להוסיף לו את מוזיאון הילדים בחולון למשל.
לגבי ה- vvv שמתי לב שבהולנד השירות לתייר הוא מאד מפותח. בדף הראשי של ה- vvv מדברים רק הולנדית אבל כאשר נכנסים לדפים של המחוזות או של הערים עצמן (באופציה של zoek op kart - חיפוש על המפה) יש גם באנגלית כולל פירוט כל הארועים לתקופה הקרובה.
תודה רבה על העזרה
רונית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
29. עוד כמה מילים על טיול עם ילדים תגובה ל - 28 28/04/2008 08:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ורדה ש לא מחובר ורדה ש  משתמש פעיל 193 הודעות עד כה
אני קוראת נאמנה של פורום משפחות למרות שילדי כבר גדולים (צבא ומעלה). כאשר היו צעירים יותר הספקנו לבצע 2 טיולים של כל המשפחה ביחד - ועוד מספר גיחות עם נוכחות חלקית. המוטו שלנו היה ונשאר לטייל עם הילדים כל זמן שאפשר, מהר מאוד הם גדלים ויוצאים לעצמאות ואז יהיה מספיק זמן לטייל כזוג. בכל טיול משפחתי יש קטעים טובים יותר וגם קשיים ומתחים אך במבט לאחור נשאר רק הטעם הטוב.
הלואי שבזמן שיצאנו לטיולים המשפחתיים היה הפורום הזה אני קוראת פה כל כך הרבה המלצות ותיאורים שמעוררים תיאבון...
המשיכו לטייל בחברת הילדים כל זמן שאפשר כי זה נגמר מהר מדי..
יום טוב לכולם
ורדה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
30. האג ורוטרדם תגובה ל - 28 28/04/2008 13:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שרון לא מחובר שרון  משתמש בינוני 118 הודעות עד כה
שלום רונית,
לדעתי בחרת מקומות לינה מצוינים והם יתנו לך גמישות גדולה גם במערב הולנד וגם במזרחה.
אנחנו ביקרנו בהולנד בקיץ 2006 עם שלושה ילדים, שהיו אז מבוגרים מבנותייך בשנתיים שלוש. הילדים כבר לא משתעממים ולא רבים במכונית, ובכל זאת דוגמא: יש ספר שנקרא "הולנד עם ילדים" מאת יהודית יונגמן סעדון. זה יותר כמו קונטרס עם דפים שאפשר לתלוש ולקשקש עליהם, ובו משחקים ופעילויות לילדים בנושא הולנד. הילדים שלי בחרו פעילות אחת מתוך הספר וגזרו לעצמם כרטיסים למשחק רביעיות. המשחק הזה היה להיט אמיתי והפך את הנסיעות לשמחות ועליזות.

האג ורוטרדם ישמחו גם ילדים. הילדים שלי אהבו בהאג את מוזיאון ESCHER שהוא לא רק מוזיאון תמונות אלא גם אינטרקטיבי, ואת חוף סכויניגן, שביום יפה כיף לרוץ בו בחול מהמגדלור ועד תערוכת הפסלים לחוף הים של הפסל טום אוטרנס , ראי טיפ:
http://forum.lametayel.com/forum_msg/goto-2508012#msg_250801 2
ברוטרדם אהבו מאוד את פארק המים טרופיקנה.

אתרי vvv של האג ורוטרדם באמת מאוד מוצלחים ושימושיים להכנה מראש של הטיול.

טיול מהנה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
31. נרדמתי בשמירה!!! תגובה ל - 22 28/04/2008 15:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
32. האפטלינג - ריכוז האטרקציות תגובה ל - 25 28/04/2008 15:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ע ע לא מחובר ע ע  משתמש פעיל 499 הודעות עד כה
ג'מוס Exclamation

כרגיל אין כמוך Embarassed Embarassed תמיד, אבל תמיד, יש לך את התשובה המתאימה.

דרך אגב מה זה חשמל סטטי??? Rolling Eyes Rolling Eyes

עפרה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
33. נרדמתי בשמירה!!! תגובה ל - 31 28/04/2008 16:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אבל התעוררת בזמן, זה מה שחשוב... Cool

ולענייני מריבות באוטו - גם אנחנו (כמה צפוי) סובלים מהבעיה. אז כמה דברים...

1. בחו"ל רבים פחות. איכשהו האווירה משרה מעט (מעט!) יותר רגיעה.

2. רכב גדול - באמת משפיע. כשהם פחות דחוסים המרפק של הקטנה לא יכנס לגדולה בעין כשהברך של האמצעית "במקרה" על הקטנה...

3. עשינו הסכם (בעיקר עם הגדולים שהם עיקר הבעיה) - שהם נרתמים למאמץ ומשתדלים לריב פחות (צריך להיות ריאליים... אין בלי מריבות בכלל Sad ). לפני הנסיעה ממש התנינו בזה. אמרנו שאם מסת המריבות תהיה בלתי נסבלת נסיק מסקנות לטיולים הבאים. וזה עבד (כמובן עם עזרה שלנו).

4. משחקים - משחקים קטנים לרכב, אבל לא כאלה עם מליון חלקים שמתפזרים. אצלינו השנה למשל היה מאד באופנה הכנת צמידים מחוטים. בבקרים כשניסינו עוד לישון ובנסיעה הם הכינו צמידים. החזיקו אחד לשני, לימדו אחד את השני - ממש העסיק אותם. לקחנו קופסה מליאה בסלילים כך שהיו מספיק חומרי גלם לכולם.
לוח ציור מחיק, רביעיות, קיטים של טושים עם צבעים וכו' בתוך קופסא קשה שמהווה משטח ציור + ציורי צביעה, חי ארץ דומם... בטח יש כאן בפורום עוד המון רעיונות.
הלכתי לכפר השעשועים וחיפשתי משחקים קטנים בגודל.

תהנו!

נילי

[עודכן ב:28 אפריל 2008 16:04:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
34. קראתי הרבה ומבקשת חוות דעתכם - הולנד כמובן תגובה ל - 26 28/04/2008 18:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לדעתי לא צריך יותר מיום אחד. אמנם אי אפשר להספיק הכל, אבל יום אחד זה בהחלט ממצה. יש עוד המון מה לראות בהולנד. חבל להפסיד דברים אחרים.
סמן להדפסה