|
|
| 3. כן, אני! תגובה ל - 2 |
28/04/2008 21:11   |
|
|
שלום לכולם,
לא פתחתי שירשור חדש בנושא של לינה ליד יוסמיטי, משום שהשאלה נשאלה כאן, ומקווה שמישהו יקרא...
האם יש המלצות למלון טוב מחוץ לפארק בקרבת הכניסה הקרובה לסן פרנסיסקו?
טוב אז רק להבהיר...אנחנו לא מאלה שישנים באהלים, במיוחד כשמצורפות ללינה הנחיות זהירות מדובים...ולא בשל חוסר מקום, אנחנו מעדיפים ללון בסמיכות ליוסמיטי במלון מוגן... מדובים ומשאר חיות...
מג
|
|
|
|
| 4. כן, אני! תגובה ל - 3 |
28/04/2008 21:29   |
|
|
אנחנו ישנו במריפוסה - כ-50-60 דקות מהכניסה לואלי. יש שם הרבה מלונות ומוטלים ברמות שונות. אנחנו היינו ב-Comfort Inn שבעיני היה מצויין. שילמנו בערך 80$ ללינה לחדר לזוג, כולל ארו"ב.
מלון קרוב יותר לכניסה ויותר יקר, יש ב-El portal.
|
|
|
|
| 5. כן, אני! תגובה ל - 3 |
28/04/2008 22:07   |
| |
שושי |
2463 הודעות עד כה |
|
|
זה לא מתאים לנסיעה שלכם,אבל חייבת שתראי,אנו מגיעים מלס וגאס,ישנים בתוך הפארק לילה 1,בביקתה מעץ,דלת סגורה,שרותים פרטים,כי הזמנתי לפני הרבה חודשים,אבל לא זה רוצה לספר לך,בלילה השני.....
יוצאים בדרך לסן פרנסיסקו אבל ישנים כ60 ק"מ מהפארק באזור איפה שהיה הבהלת לזהב,ושומרים על הסיגנון,תראי איפה הזמנתי
http://www.gunnhousehotel.com/rr1.html
עם דובונים במיטה
|
|
|
|
| 6. כן, אני! תגובה ל - 5 |
28/04/2008 22:19   |
|
|
לאורי,
תודה על ההמלצות, נשמע טוב, משום שיוצא לנו להגיע בסביבות הערב לאיזור, כך שלמחרת נקום וכל היום לפנינו.
האם לדעתך יש להזמין מראש?
מג
|
|
|
|
| 7. כן, אני! תגובה ל - 5 |
28/04/2008 22:28   |
|
שושי שושי...
מה את צריכה דובים על הראש...גם מאחורי דלת סגורה...אבל האמת נראה לי שאת כזאת גזעית,את יודעת מה- שיפחדו הדובים ממך!!!
ולגבי המקום- בדקתי,החדר מקסים, ויש מקום בתאריך שאני צריכה, אבל אני באמת מעדיפה ללון מחוץ ליוסמיטי, לא יודעת להסביר את זה, יש בי חשש ללון במקומות כאלה (למרות שאני יודעת שכל כך הרבה אנשים עושים זאת)
תודה כבר אמרתי?
מג
|
|
|
|
| 8. כן, אני! תגובה ל - 6 |
28/04/2008 22:32   |
|
בטח שתזמינו מראש - הרי לא להזמין מראש טוב רק כדאי לשמור על גמישות. אבל לכם יש בדיוק 4 ימים בין ס"פ לוגאס (לא טעיתי בספירה נכון?) ואתם יודעים בדיוק איפה תהיו בדרך, אז ממילא גמישות לא תעזור לכם.
קחו בחשבון שבכביש 140 שמוביל לפארק היתה מפולת סלעים לפני כמה שנים ושמו שם מעקף שהוא חד כיווני וזה יוצר עיכוב של 5-10 דקות בנסיעה (ההערכה של 50-60 דקות שנתתי זה כבר כלול). זה אגב די מרשים לראות את המפולת ואיך היא קברה איזה 100-200 מטר של כביש.
http://forum.lametayel.com/forum_rview/th-967801
|
|
|
|
| 9. כן, אני! תגובה ל - 7 |
28/04/2008 22:34   |
| |
דודו מרמת גן |
3955 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
| 10. כן, אני! תגובה ל - 8 |
28/04/2008 22:53   |
|
אורי, תודה, קיבלתי את המלצתך ונזמין מראש.(אכן איננו גמישים בזמנים במערב)
אגב, נכנסתי ללינק שצרפת, נראה מעניין והתמונה אכן ממחישה היטב את הבעיה, אבל לא נראה לי שהעיכוב משמעותי.
ידוע על עוד מפולות סלעים באיזור יוסמיטי? (נו, אם אנחנו בעינייני חששות - דובים...מפולות סלעים...פשוט נלך על זה )
מג
|
|
|
|
| 11. כן, אני! תגובה ל - 9 |
28/04/2008 22:57   |
|
דודו ושושי,
שוב חברתם יחדיו?
מחר בבוקר- הבנות תתעוררנה- נשאל אותן.בהחלט יתכן ואף סביר מאוד שהן תהיינה בעד.
תשובות בהמשך.
מג
|
|
|
|
| 12. כן, אני! תגובה ל - 11 |
28/04/2008 23:13   |
| |
שושי |
2463 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
| 13. כן, אני! תגובה ל - 11 |
28/04/2008 23:14   |
|
|
מג, אם אפשר וזה במסגרת התקציב - אני גם מצביע בעד לישון בתוך הפארק. אנחנו לא עשינו את זה בעיקר כי את הטיול ההוא ארגנתי מהיום למחר כמעט. אבל אחרת לא הייתי מהסס. זה גם יחסוך לכם זמן וגם החוויה נשמעת לי שווה את זה.
ובקשר לדובים - אני מאמין שהדובים היחידים שתראי יהיו מודפסים על הציפוי של הכרית. לפני כמה זמן שמעתי סטטיסטיקה שב-20 השנים האחרונות היו 30 מקרי תקיפה פאטליים בכל ארה"ב. המקרים האלה קורים לאנשים שיוצאים ל-back country, מטיילים ביערות או לנים בקמפינגים יותר נידחים.
המעקף באמת אינו סיפור, רק ציינתי את זה, שלא תגלו שם ותקללו את האבו-ארבע ששלח אתכם...
|
|
|
|
| 14. כן, אני! תגובה ל - 12 |
28/04/2008 23:46   |
|
|
הי שושי,
אני חוששת שטעיתי, הלינק הקודם ששלחת לי הוא באיזור מחוץ ליוסמיטי(הבהלה לזהב) ואני חשבתי שזה לינק ללינה ביוסמיטי...
טועים, לא נורא, אני אבדוק את הלינק ששלחת לי בתגובה האחרונה.
מג
|
|
|
|
|
| 16. אורי תגובה ל - 15 |
29/04/2008 00:19   |
| |
שושי |
2463 הודעות עד כה |
|
|
אני כאן נועזת כי נמצאת בין חברים אבל אל נשכח שלעולם לא היתי שם
ובכל זאת יש לי מפות,אם מג צריכה לינה בכניסה הקרובה לדרך שבא מסן פרנסיסקו,היא צריכה על הכביש 120,מריפוזה זה על 140,או לא משנה?
כי בדקתי בפארק,אין שום מקום פנוי לאוגוסט,לפחות לא בביקתות,ובאהלים.....,עד כאן,אפילו אותי זה מפחיד אם הבנות צריכות בלילה לשרותים,לצאת החוצה,כאן נגמרת ההמלצה שלי ללינה בתוך הפארק
בלי להפחיד את מי התחילה עם השירשור
[עודכן ב:29 אפריל 2008 00:20:]
|
|
|
|
| 17. אורי תגובה ל - 16 |
29/04/2008 00:33   |
|
|
לפי אתרי המפות הנסיעה ליוסמיטי דרך 120 קצרה מזו דרך מרסד ומריפוזה ב-15 דקות בערך. ממריפוסה לואלי זה שעה, כפי שכתבתי ומהכניסה הצפון מערבית זה סד"ג של חצי שעה. אם את מכירה המלצה על מלון טוב שנמצא פחות מ-30 דקות מהכניסה הצפון מערבית אז יש על מה לדבר. ללינה במריפוזה יש יתרון נוסף אם יש כוונה ביום הביקור לנסוע לחלקים היותר דרומיים של הפארק ולצאת דרך אוקהרסט ומשם למריפוסה זה לא נורא.
|
|
|
|
|
| 19. כן, אני! תגובה ל - 15 |
29/04/2008 08:28   |
| |
שושי |
2463 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
| 20. כן, אני! תגובה ל - 15 |
29/04/2008 10:21   |
| |
_oc |
286 הודעות עד כה |
|
|
תנסו לבדוק מקומות לינה ביציאה מיוסמיטי על כביש 140 קיימת עיירה בשם el portal ויש שם מוטלים שונים - שווה בדיקה אם יש מקומות לינה מבחינת מרחק חושבת שהכי קרוב לעמק.
צרפתי קישור אחד לא יודעת מחירים אבל שווה לנסות
|
|
|
|
| 21. ואם נוסעים דרך טיוגה (כן, זה שוב אני...) תגובה ל - 19 |
29/04/2008 18:29   |
| |
דורון1 |
3855 הודעות עד כה |
|
|
אז אני מאוד ממליץ ללון בעיירה Lee Vining במוטל של מרפי. לינק מצורף. הזמינו ישירות מהם.
|
|
|
|
| 22. ואם נוסעים דרך טיוגה (כן, זה שוב אני...) תגובה ל - 21 |
29/04/2008 21:57   |
|
איזה כייף לקרוא את כל התגובות, לא יודעת מאיפה להתחיל...
אז, ראשית ערב טוב,
דודו..שושי הפנתה אליך, האם ,לדעתך, יש לותר על סקוייה פארק, הסיבה שלא רציתי לוותר עליו היא שפספסתי אותו בפעם שעברה וכבר אז היה לי חבל...
_oc ו דורון- תודה לכם על הלינקים
עכשיו ממש התבלבלתי, (אורי, help - מה המיקום הכי טוב בשבילי ללינה?? מכיוון סאן פרנסיסקו כמובן)
שושי, כרגיל, אין עליך, תמיד חושבת על כולם
מג
[עודכן ב:29 אפריל 2008 21:57:]
|
|
|
|
| 23. ואם נוסעים דרך טיוגה (כן, זה שוב אני...) תגובה ל - 22 |
29/04/2008 23:29   |
|
|
תראי מג,
ראשית לא הייתי בפארק סקויה כך שקטונתי מלהמליץ אם לוותר או לכלול. אני בטוח שאף שהסקויות נתנו לפארק את שמו, הביקור שם יכול לכלול הרבה מעבר (לדוגמא היינו בפארק רדווד בצפון קליפורניה, וזה היה הרבה הרבה מעבר לרק לראות עצי רדווד...). הדבר היחיד שאני יכול לאשר הוא שהנסיעה דרך סקויה תאריך לכם את הדרך ושביוסמיטי יש גם סקויות. בעיני תופעת עצי הענק היא אחד הדברים המרשימים ביותר שיש לראות בקליפורניה ושווה שתתכננו להקצות לכך מקום גם בטיול קצר יחסית.
אם תבחרו לוותר על סקויה, הרי שביוסמיטי יש 3 חורשות של עצי סקויה. חורשת מריפוזה בדרום ושתי חורשות סמוך לקצה המערבי של כביש טיוגה. היה כאן דיון לא מזמן על כך.
בקשר ללינה - כמו ש-oc ואני ציינו, יש אפשרות לינה ב-el portal שסמוך לכניסה. אם יש להם מקום, הייתי הולך על זה, וזה כמובן אני אומר מבלי שהייתי שם ולא עשיתי להם מסדר הרס"ר, אבל המיקום הוא טוב ולא הייתי מתלבט יותר מדי. אם לא, אז מריפוסה.
|
|
|
|
| 24. ואם נוסעים דרך טיוגה (כן, זה שוב אני...) תגובה ל - 23 |
30/04/2008 00:01   |
|
|
אורי ערב טוב (לילה טוב?)
מתקשה מאוד לוותר על סקוייה, כפי שכבר ציינתי- הפארק הוא בבחינת השלמת פערים מהטיול הקודם שבו ראינו סקויות ביוסמיטי, אבל הבנתי שבסקוייה מרשים יותר- מהבחינה הזו.
מאוד אהבתי לראות את העצים הענקיים האלה ביוסמיטי ואני לא מרגישה שזה בזבוז, ובכלל ביוסמיטי יש כל כך הרבה מה לעשות שנראה לי שעדיף שאני אמקד את רצוני לראות סקויות בסקוייה, וחוצמזה אני ח י ב ת לראות את "גנרל שרמן" ולטייל בשביל הקונגרס, ולראות את סלע מורו ומערת הקריסטל...
ולגבי הלינה- בכל זאת נראה לי שנלון במריפוזה, משום שהמיקום הכי מתאים לתכניות שלנו.
תודה
מג
|
|
|
|
|