כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מישהו ישן ב Curry Canvas Tent ביוסמיטי? 27/04/2008 12:32 לתגובה הבאה
  10orit לא מחובר 10orit  משתמש מתחיל 37 הודעות עד כה
האוהל הזה הוא האפשרות היחידה שנותרה ללינה בפארק- האם נקי? סביר? האם לא מפחיד עם הדובים?
יש לנו שלשה ימים. יום ראשון בבוקר יציאה מסן פרנסיסקו- טיול לגולדן גייט וסקרמנטו ואז נסיעה לכיוון היוסמיטי.מכיוון שאין לינה בפארק באותו תאריך כנראה נישן מחוץ לפארק באותו לילה. למחרת יומים בפארק כאמור: לינה באוהל.
האם יש המלצות ליום הראשון למלון טוב מחוץ לפארק בקרבת הכניסה הקרובה לסן פרנסיסקו? הצעות לארגון יומיים ביוסמיטי יתקבלו גם הן בברכה.
תודה!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. כן, אני! תגובה ל - 1 27/04/2008 14:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דורון1 לא מחובר דורון1  משתמש פעיל 3855 הודעות עד כה
האוהל נקי וסביר מאוד. מדובר באוהל קבוע, גבוה עם דלת מברזל ומאוד יציב. המקלחות והשירותים המשותפים נמצאים משהו כמו 100 מטר משם. גם, נקיים ומסודרים.
לגבי הדובים - אין מה לפחד, אבל יש נוהל שמחייב אתכם להוציא כל שריד לאוכל ומים מהאוטו, ולשים אך ורק בתוך ארונות ברזל מיוחדים המיועדים לכך. אסור לשים אוכל באוהל. זה לא כל כך נוח, אבל ממש לא נורא, ומתרגלים לחווייה.
יש במתחם האוהלים של ה-Curry Village מסעדת בופה נחמדה מאוד. די נהנינו מהאוכל, שהיה מגוון ועשיר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. כן, אני! תגובה ל - 2 28/04/2008 21:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ilanwei ilanwei לא מחובר ilanwei  משתמש פעיל 545 הודעות עד כה
שלום לכולם,
לא פתחתי שירשור חדש בנושא של לינה ליד יוסמיטי, משום שהשאלה נשאלה כאן, ומקווה שמישהו יקרא...

האם יש המלצות למלון טוב מחוץ לפארק בקרבת הכניסה הקרובה לסן פרנסיסקו?

טוב אז רק להבהיר...אנחנו לא מאלה שישנים באהלים, במיוחד כשמצורפות ללינה הנחיות זהירות מדובים...ולא בשל חוסר מקום, אנחנו מעדיפים ללון בסמיכות ליוסמיטי במלון מוגן... מדובים ומשאר חיות...

מג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. כן, אני! תגובה ל - 3 28/04/2008 21:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2118 הודעות עד כה
אנחנו ישנו במריפוסה - כ-50-60 דקות מהכניסה לואלי. יש שם הרבה מלונות ומוטלים ברמות שונות. אנחנו היינו ב-Comfort Inn שבעיני היה מצויין. שילמנו בערך 80$ ללינה לחדר לזוג, כולל ארו"ב.

מלון קרוב יותר לכניסה ויותר יקר, יש ב-El portal.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. כן, אני! תגובה ל - 3 28/04/2008 22:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שושי לא מחובר שושי  משתמש פעיל 2463 הודעות עד כה
זה לא מתאים לנסיעה שלכם,אבל חייבת שתראי,אנו מגיעים מלס וגאס,ישנים בתוך הפארק לילה 1,בביקתה מעץ,דלת סגורה,שרותים פרטים,כי הזמנתי לפני הרבה חודשים,אבל לא זה רוצה לספר לך,בלילה השני.....
יוצאים בדרך לסן פרנסיסקו אבל ישנים כ60 ק"מ מהפארק באזור איפה שהיה הבהלת לזהב,ושומרים על הסיגנון,תראי איפה הזמנתי

http://www.gunnhousehotel.com/rr1.html

עם דובונים במיטה Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. כן, אני! תגובה ל - 5 28/04/2008 22:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לאורי,
תודה על ההמלצות, נשמע טוב, משום שיוצא לנו להגיע בסביבות הערב לאיזור, כך שלמחרת נקום וכל היום לפנינו.

האם לדעתך יש להזמין מראש?

מג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. כן, אני! תגובה ל - 5 28/04/2008 22:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שושי שושי...

מה את צריכה דובים על הראש...גם מאחורי דלת סגורה...אבל האמת נראה לי שאת כזאת גזעית,את יודעת מה- שיפחדו הדובים ממך!!!

ולגבי המקום- בדקתי,החדר מקסים, ויש מקום בתאריך שאני צריכה, אבל אני באמת מעדיפה ללון מחוץ ליוסמיטי, לא יודעת להסביר את זה, יש בי חשש ללון במקומות כאלה (למרות שאני יודעת שכל כך הרבה אנשים עושים זאת)

תודה כבר אמרתי? Smile

מג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. כן, אני! תגובה ל - 6 28/04/2008 22:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בטח שתזמינו מראש - הרי לא להזמין מראש טוב רק כדאי לשמור על גמישות. אבל לכם יש בדיוק 4 ימים בין ס"פ לוגאס (לא טעיתי בספירה נכון?) ואתם יודעים בדיוק איפה תהיו בדרך, אז ממילא גמישות לא תעזור לכם.

קחו בחשבון שבכביש 140 שמוביל לפארק היתה מפולת סלעים לפני כמה שנים ושמו שם מעקף שהוא חד כיווני וזה יוצר עיכוב של 5-10 דקות בנסיעה (ההערכה של 50-60 דקות שנתתי זה כבר כלול). זה אגב די מרשים לראות את המפולת ואיך היא קברה איזה 100-200 מטר של כביש.

http://forum.lametayel.com/forum_rview/th-967801

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. כן, אני! תגובה ל - 7 28/04/2008 22:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דודו מרמת גן לא מחובר דודו מרמת גן  משתמש פעיל 3955 הודעות עד כה
מג, עוד המלצה

אני עם שושי. מאוד מומלץ ללון בתוך הפארק.
זה הופך את כל עניין הטיול בפארק לחוויה שונה לחלוטין.
לקום בבוקר לפתוח את החלון או לצאת החוצה אל תוך הנופים המהממים.
לא עושים את זה כל יום.
אני יכול להמשיך להשתפך ככה עוד ועוד
אבל נראה לי שהרעיון מובן.

לא תצטערו. עזבי את החששות. תראי שהילדות יודו לך. Thumbs Up Thumbs Up Thumbs Up

[עודכן ב:28 אפריל 2008 22:36:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. כן, אני! תגובה ל - 8 28/04/2008 22:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורי, תודה, קיבלתי את המלצתך ונזמין מראש.(אכן איננו גמישים בזמנים במערב)

אגב, נכנסתי ללינק שצרפת, נראה מעניין והתמונה אכן ממחישה היטב את הבעיה, אבל לא נראה לי שהעיכוב משמעותי.

ידוע על עוד מפולות סלעים באיזור יוסמיטי? (נו, אם אנחנו בעינייני חששות - דובים...מפולות סלעים...פשוט נלך על זה Smile )
מג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. כן, אני! תגובה ל - 9 28/04/2008 22:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דודו ושושי,
שוב חברתם יחדיו? Smile Smile Smile

מחר בבוקר- הבנות תתעוררנה- נשאל אותן.בהחלט יתכן ואף סביר מאוד שהן תהיינה בעד.

תשובות בהמשך.

מג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. כן, אני! תגובה ל - 11 28/04/2008 23:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מאוד מקווה שיהיה לך מזל,אבל את בטוחה שיש מקומות בביקתות מעץ לקייץ?
שולחת לך את הקישור להזמנות בתוך הפארק,בידקי שוב לפני שאת שואלת את הבנות

http://www.yosemitepark.com/Accommodations.aspx
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. כן, אני! תגובה ל - 11 28/04/2008 23:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מג, אם אפשר וזה במסגרת התקציב - אני גם מצביע בעד לישון בתוך הפארק. אנחנו לא עשינו את זה בעיקר כי את הטיול ההוא ארגנתי מהיום למחר כמעט. אבל אחרת לא הייתי מהסס. זה גם יחסוך לכם זמן וגם החוויה נשמעת לי שווה את זה.

ובקשר לדובים - אני מאמין שהדובים היחידים שתראי יהיו מודפסים על הציפוי של הכרית. לפני כמה זמן שמעתי סטטיסטיקה שב-20 השנים האחרונות היו 30 מקרי תקיפה פאטליים בכל ארה"ב. המקרים האלה קורים לאנשים שיוצאים ל-back country, מטיילים ביערות או לנים בקמפינגים יותר נידחים.

המעקף באמת אינו סיפור, רק ציינתי את זה, שלא תגלו שם ותקללו את האבו-ארבע ששלח אתכם...

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. כן, אני! תגובה ל - 12 28/04/2008 23:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי שושי,
אני חוששת שטעיתי, הלינק הקודם ששלחת לי הוא באיזור מחוץ ליוסמיטי(הבהלה לזהב) ואני חשבתי שזה לינק ללינה ביוסמיטי...

טועים, לא נורא, אני אבדוק את הלינק ששלחת לי בתגובה האחרונה.

מג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. כן, אני! תגובה ל - 13 28/04/2008 23:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי אורי ,

לגבי הלינה ביוסמיטי- אני אבדוק את הלינק ששלחה לי שושי (בכל זאת, איך אפשר שלא להתרשם מחבירה של דודו, שושי ואורי, אתם בודאי יודעים ומבינים וכנראה גם מנוסים יותר ממני Smile )

לגבי הדובים- נרגעתי (אבל בכל זאת...30 מקרי תקיפה...סתתתתם Very Happy )

מג

[עודכן ב:28 אפריל 2008 23:52:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. אורי תגובה ל - 15 29/04/2008 00:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני כאן נועזת כי נמצאת בין חברים אבל אל נשכח שלעולם לא היתי שם
ובכל זאת יש לי מפות,אם מג צריכה לינה בכניסה הקרובה לדרך שבא מסן פרנסיסקו,היא צריכה על הכביש 120,מריפוזה זה על 140,או לא משנה?

כי בדקתי בפארק,אין שום מקום פנוי לאוגוסט,לפחות לא בביקתות,ובאהלים.....,עד כאן,אפילו אותי זה מפחיד אם הבנות צריכות בלילה לשרותים,לצאת החוצה,כאן נגמרת ההמלצה שלי ללינה בתוך הפארק
בלי להפחיד את מי התחילה עם השירשור

[עודכן ב:29 אפריל 2008 00:20:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. אורי תגובה ל - 16 29/04/2008 00:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לפי אתרי המפות הנסיעה ליוסמיטי דרך 120 קצרה מזו דרך מרסד ומריפוזה ב-15 דקות בערך. ממריפוסה לואלי זה שעה, כפי שכתבתי ומהכניסה הצפון מערבית זה סד"ג של חצי שעה. אם את מכירה המלצה על מלון טוב שנמצא פחות מ-30 דקות מהכניסה הצפון מערבית אז יש על מה לדבר. ללינה במריפוזה יש יתרון נוסף אם יש כוונה ביום הביקור לנסוע לחלקים היותר דרומיים של הפארק ולצאת דרך אוקהרסט ומשם למריפוסה זה לא נורא.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. אורי:בסדר,הבנתי תגובה ל - 17 29/04/2008 00:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. כן, אני! תגובה ל - 15 29/04/2008 08:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מג:עכשיו הרגע לבקש עזרה מדודו,בקשר להמשך הנסיע לכיוון לס ואגס,כי לעבור דרך פארק הסקוויות מאריך את הנסיעה בהרבה מאוד ק"מ,בזמן הכל כך קצוב שלכם,ובידיעה שאת סוג העצים יש לראות גם ביוסמיטי,תשאלי אם לא כדאי לכם לחסוך כמה שעות טובות של נהיגה,ולצאת דרך טיוגה פס,דרך שגם אורי מכיר,ואני מקווה מכל הלב שגם אני אכיר

http://maps.yahoo.com/index.php#mvt=m&lat=37.15723&l on=-117.128685&mag=12&zoom=8&trf=0&q1=lee%20 vining%20ca%2C%20us&q2=las%20vegas%20nv%2C%20us
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. כן, אני! תגובה ל - 15 29/04/2008 10:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  _oc לא מחובר _oc  משתמש פעיל 286 הודעות עד כה
תנסו לבדוק מקומות לינה ביציאה מיוסמיטי על כביש 140 קיימת עיירה בשם el portal ויש שם מוטלים שונים - שווה בדיקה אם יש מקומות לינה מבחינת מרחק חושבת שהכי קרוב לעמק.
צרפתי קישור אחד לא יודעת מחירים אבל שווה לנסות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. ואם נוסעים דרך טיוגה (כן, זה שוב אני...) תגובה ל - 19 29/04/2008 18:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דורון1 לא מחובר דורון1  משתמש פעיל 3855 הודעות עד כה
אז אני מאוד ממליץ ללון בעיירה Lee Vining במוטל של מרפי. לינק מצורף. הזמינו ישירות מהם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. ואם נוסעים דרך טיוגה (כן, זה שוב אני...) תגובה ל - 21 29/04/2008 21:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איזה כייף לקרוא את כל התגובות, לא יודעת מאיפה להתחיל...

אז, ראשית ערב טוב,

דודו..שושי הפנתה אליך, האם ,לדעתך, יש לותר על סקוייה פארק, הסיבה שלא רציתי לוותר עליו היא שפספסתי אותו בפעם שעברה וכבר אז היה לי חבל...

_oc ו דורון- תודה לכם על הלינקים Smile

עכשיו ממש התבלבלתי, (אורי, help - מה המיקום הכי טוב בשבילי ללינה?? מכיוון סאן פרנסיסקו כמובן)

שושי, כרגיל, אין עליך, תמיד חושבת על כולם Smile Smile

מג

[עודכן ב:29 אפריל 2008 21:57:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. ואם נוסעים דרך טיוגה (כן, זה שוב אני...) תגובה ל - 22 29/04/2008 23:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תראי מג,
ראשית לא הייתי בפארק סקויה כך שקטונתי מלהמליץ אם לוותר או לכלול. אני בטוח שאף שהסקויות נתנו לפארק את שמו, הביקור שם יכול לכלול הרבה מעבר (לדוגמא היינו בפארק רדווד בצפון קליפורניה, וזה היה הרבה הרבה מעבר לרק לראות עצי רדווד...). הדבר היחיד שאני יכול לאשר הוא שהנסיעה דרך סקויה תאריך לכם את הדרך ושביוסמיטי יש גם סקויות. בעיני תופעת עצי הענק היא אחד הדברים המרשימים ביותר שיש לראות בקליפורניה ושווה שתתכננו להקצות לכך מקום גם בטיול קצר יחסית.

אם תבחרו לוותר על סקויה, הרי שביוסמיטי יש 3 חורשות של עצי סקויה. חורשת מריפוזה בדרום ושתי חורשות סמוך לקצה המערבי של כביש טיוגה. היה כאן דיון לא מזמן על כך.

בקשר ללינה - כמו ש-oc ואני ציינו, יש אפשרות לינה ב-el portal שסמוך לכניסה. אם יש להם מקום, הייתי הולך על זה, וזה כמובן אני אומר מבלי שהייתי שם ולא עשיתי להם מסדר הרס"ר, אבל המיקום הוא טוב ולא הייתי מתלבט יותר מדי. אם לא, אז מריפוסה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. ואם נוסעים דרך טיוגה (כן, זה שוב אני...) תגובה ל - 23 30/04/2008 00:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורי ערב טוב (לילה טוב?)

מתקשה מאוד לוותר על סקוייה, כפי שכבר ציינתי- הפארק הוא בבחינת השלמת פערים מהטיול הקודם שבו ראינו סקויות ביוסמיטי, אבל הבנתי שבסקוייה מרשים יותר- מהבחינה הזו.

מאוד אהבתי לראות את העצים הענקיים האלה ביוסמיטי ואני לא מרגישה שזה בזבוז, ובכלל ביוסמיטי יש כל כך הרבה מה לעשות שנראה לי שעדיף שאני אמקד את רצוני לראות סקויות בסקוייה, וחוצמזה אני ח י ב ת לראות את "גנרל שרמן" ולטייל בשביל הקונגרס, ולראות את סלע מורו ומערת הקריסטל...

ולגבי הלינה- בכל זאת נראה לי שנלון במריפוזה, משום שהמיקום הכי מתאים לתכניות שלנו.

תודה
מג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. ישנו שם ביוני 2008. מצטרפת להמלצה. תגובה ל - 21 07/07/2008 14:31 לתגובה קודמת
  הרשו לא מחובר הרשו  משתמש פעיל 210 הודעות עד כה
מיקום מצויין ונוח - ממש על הכביש, כך שאין מקום ל'התברברות'. אך ללא רעש של תנועה.
נקי, מאובזר היטב (מיני מקרר, מיקרוגל, מכונת קפה), מרווח מאוד.

דקות ממונו לייק מחד (ממליצה על גיחה למקום לקראת דמדומי שקיעה) ומהכניסה למעבר טיוגה מאידך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:וושינגטון
להודעה הבאה:הצעות לטיול באזור ניו אינגלנד

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף