כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מסלולי הליכה קצרים בסקוטלנד 27/04/2008 13:51 לתגובה הבאה
talila1181  משתמש לא מוכר
שלום,

אנחנו נוסעים לסקטלנד לשבוע, חשבנו לעשות מספר מסלולים קצרים (4-6 קמ ליום),

נשמח לקבל המלצות לטיולי יום בסקוטלנד.

תודה רבה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מסלולי הליכה קצרים בסקוטלנד תגובה ל - 1 28/04/2008 00:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  noa Xscotland לא מחובר noa Xscotland  משתמש פעיל 1529 הודעות עד כה
שבוע זה זמן קצר מאד עבור סקוטלנד ולא ציינת אם כבר הייתם בה ומה המסלול (=באילו אזורים תהיו ותוכלו ללכת).
באופן כללי גם בלי תכנון מוקדם, שימו לב בהרבה מאד מקומות (בייחוד אם מדובר באיזור שלם שהוא שמורה) שיש בצד הדרך חניה ובשוליים שלה יש שלט עץ גדול שעליו מסומנת מפה עם שבילי הליכה - כל שביל עם הסימון הצבעוני שלו ועם ציון אורך המסלול ולפעמים גם זמן ההליכה המשוער. מובן שלאורך המסלול פיזית יופיעו סימוני השבילים בקורולציה למפה.
בשמורות יש גם מרכזי מבקרים שבהם ניתן לקבל מסלולי הליכה מקומיים (ומפת המסלול). יש גם rangers שמוציאים סיורי הליכה מודרכים (בדגש על הטבע, הצמחיה, בעלי החיים). סיורים כאלה ניתן למצוא גם בגנים או שמורות שמתוחזקים ע"י ה-National Trust for Scotland ואפשר גם למצוא עליהם פרטים באתר של ה-NT. אין צורך בדרך כלל בהרשמה מראש. הסיורים הם בתשלום קטן.
כמובן שצריך לזכור שבסקוטלנד עלול לרדת גשם וגם להיות קר בכל השנה כולל הקיץ, ולכן להצטייד תמיד בנעלי הליכה גבוהות (לא בסנדלים!), ורצוי גם ג'קט חסין מים.
כדאי לבדוק את האתר הזה: http://www.walkscotland.com להמלצות על מסלולים (מצויינים דרגות הקושי ומשך זמן ההליכה).
יש גם את החברה הזאת שמארגנת טיולים (כולל טיולי יום) בתשלום:
http://www.walkaboutscotland.com/day.php
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מסלולי הליכה קצרים בסקוטלנד תגובה ל - 1 28/04/2008 18:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נירית נירית לא מחובר נירית  משתמש פעיל 3575 הודעות עד כה
היי,
גם אנחנו שילבנו כמעט כל יום מסלול קצר בסקוטלנד.
היו לי המון המלצות מאתר חביב מאד שכבר לא קיים, או לפחות לא נפתח כבר "bev's favorites walks" , אבל בכל מקרה ההמלצות הטובות ביותר התקבלו מבעלי הצימרים או האכסניות שישנו בהם. בדרך כלל גם נתנו לנו מפה חינמית פשוטה או לקחנו כזו בטוריסט אינפורמיישן הקרוב.
חובה להצטייד בנעלי הליכה טובות וביגוד מתאים לגשם. מהסקוטים למדנו גם שמאד כדאי לקחת זוג נעליים להחלפה, ולהחליף את הנעליים הרטובות והמבוצבצות לפני העלייה בחזרה לרכב.
מצאתי אתר המכיל המון רעיונות מאד מפורטים, איך להגיע, איפה להחנות, וכו', מחולק לפי אזורים ומאורגן לפי דרגות קושי.
הכי נהננו-באי סקאי, בסביבות לוך מרי, בגלנקו עשינו איזה 2 מסלולים וליד לוך נס. מסלולים חביבים יש גם באזור לוך לומונד ויער המלכה ויקטוריה (אם אני זוכרת נכון את השם). יש גם שמורת טבע לא רחוק משם, וגם שם היה כיף ללכת.
תהנו!

מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מסלולי הליכה קצרים בסקוטלנד תגובה ל - 3 28/04/2008 18:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  סימה קריטי לא מחובר סימה קריטי  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
היי!!
אני ובעלי טסים בחמישי הזה לקוסטה בראווה וברצלונה..
מה המזג האויר שם?? ממש חשוב לכל מישיוכל לעזור אני אשמח !!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מזג אוויר בברצלונה-למה כאן??? תגובה ל - 4 28/04/2008 19:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נירית נירית לא מחובר נירית  משתמש פעיל 3575 הודעות עד כה
היי סימה,
למרות חשיבות העיניין, לא ברור למה שרשרת לכאן. Razz

בכל אופן, מזג האוויר באזור הקוסטה וברצלונה די דומה לזה שבארץ, אבל קצת יותר נעים.
צפוי להיות בסביבות 22-20 מעלות בצהריים ומתקרר בערבים.
בתחזית ארוכת הטווח של האתר הזה

http://www.accuweather.com/world-index-forecast.asp?partner= accuweather&locCode=CAC|PR|PR000|COSTA%20BRAVA|&u=1

נראה גשם בסביבות ה12 במאי, אבל לא הייתי סומכת על כך.
הנה עוד אתרים להשוואה (לפי הניסון שלי הBBC הכי מדוייק בתחזיות הקצרות:

http://www.bbc.co.uk/weather/5day.shtml?world=0042

ועוד אתר לקוסטה:
http://www.holiday-weather.com/costa_brava/index.html
טיול נעים!

מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מסלולי הליכה קצרים בסקוטלנד תגובה ל - 4 12/05/2008 20:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  krsim לא מחובר krsim  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
היי סימה
אשמח לעדכן אתכם כבעבר על מסלולי הליכה.
בעלך מתמצא בשטח כך שלא תהייה בעיה. המשיכו לטייל....
סימונה קרט
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מסלולי הליכה קצרים בסקוטלנד תגובה ל - 1 13/05/2008 02:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  re266 לא מחובר re266  משתמש מתחיל 27 הודעות עד כה
כפי שכבר ציינו, באמת שלא תהיה בעיה למצוא מסלולי טיול קצרים בסקוטלנד ומרכזי המבקרים יכולים לעזור יופי.

עם זאת, נקודה אחת למחשבה... הסקוטים (כמו האנגלים והוולשים) אוהבים ללכת ויודעים ללכת. זה לא תמיד עובד עבור המבקרים המזדמנים. בפעם הראשונה שהלכתי בגלנקו (לפני יותר משבע שנים), ניסיתי להביע לעמק האבוד... הוא נשאר אבוד ואני נתקעתי באופן לא סימפטי על שלוש האחיות :S
בפעם האחרונה שהייתי שם, טיפסתי יופי בשביל נפלא שאמור היה להביא אותי למפל. באיזשהו שלב השביל פשוט נגמר והחלטתי לעשות אחורה פנה במקום לחפש איך לעבור את הבולדרים.

בכל מקרה, יש מספיק מסלולים מסודרים ונוחים וסקוטלנד פשוט מדהימה. באזור הטרוסאכס בן א'אן הוא טיפוס קל למדי עם נוף מדהים בסוף ובאזור לוך לומונד יש אחלה מסלולי יער. סקאי הוא (כפי שצוין) מקום מדהים והטיפוס ל Old man of Storr (הרבה יותר קצר למיטב זכרוני מ 6 ק"מ) פשוט נפלא.

מחוץ למסלולים הקלאסיים, פארק היער בגולווי בדרום מערב סקוטלנד הוא פשוט פנינה ויש שם המון מסלולים קצרים ומקסימים אז אם אתם טסים ל/ממנצ'סטר - שווה לשקול לשלב גם אותו.

תהנו!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מסלולי הליכה קצרים בסקוטלנד תגובה ל - 7 14/05/2008 14:07 לתגובה קודמת
scotsman scotsman לא מחובר scotsman  משתמש מתחיל 23 הודעות עד כה
re266 לקח לי את המילים. אזור גלן קו לטעמי הרבה יותר מרשים מאזור גלן נביס המתויר עד דק. בסקאי יש באמת הרבה מסלולים ברמות קושי שונות, הכי פשוט זה להגיע לטוריסט אינפורמיישן בפורטרי ולשאול (או בכל מקום אחר..). אם אתם מחפשים חופים מדהימים ומבודדים שווה להגיע לאיים המערביים, בעיקר להאריס.
glenevis.jpg
glenevis.jpg(גודל:6.24KB)

[עודכן ב:14 מאי 2008 14:15:]

" כן, הכל בער ולי חיכתה הרכבת.. "
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:סלובניה עם כל המשפחה
להודעה הבאה:שלושה וחצי ימים בבלגיה והסביבה

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

מגזין על השולחן

כתבי למטייל כרגע באירופה