| 1. מסלולי הליכה קצרים בסקוטלנד |
27/04/2008 13:51  |
| talila1181 |
 |
|
|
|
שלום,
אנחנו נוסעים לסקטלנד לשבוע, חשבנו לעשות מספר מסלולים קצרים (4-6 קמ ליום),
נשמח לקבל המלצות לטיולי יום בסקוטלנד.
תודה רבה
|
|
|
|
| 2. מסלולי הליכה קצרים בסקוטלנד תגובה ל - 1 |
28/04/2008 00:13   |
| |
noa Xscotland |
1529 הודעות עד כה |
|
|
שבוע זה זמן קצר מאד עבור סקוטלנד ולא ציינת אם כבר הייתם בה ומה המסלול (=באילו אזורים תהיו ותוכלו ללכת).
באופן כללי גם בלי תכנון מוקדם, שימו לב בהרבה מאד מקומות (בייחוד אם מדובר באיזור שלם שהוא שמורה) שיש בצד הדרך חניה ובשוליים שלה יש שלט עץ גדול שעליו מסומנת מפה עם שבילי הליכה - כל שביל עם הסימון הצבעוני שלו ועם ציון אורך המסלול ולפעמים גם זמן ההליכה המשוער. מובן שלאורך המסלול פיזית יופיעו סימוני השבילים בקורולציה למפה.
בשמורות יש גם מרכזי מבקרים שבהם ניתן לקבל מסלולי הליכה מקומיים (ומפת המסלול). יש גם rangers שמוציאים סיורי הליכה מודרכים (בדגש על הטבע, הצמחיה, בעלי החיים). סיורים כאלה ניתן למצוא גם בגנים או שמורות שמתוחזקים ע"י ה-National Trust for Scotland ואפשר גם למצוא עליהם פרטים באתר של ה-NT. אין צורך בדרך כלל בהרשמה מראש. הסיורים הם בתשלום קטן.
כמובן שצריך לזכור שבסקוטלנד עלול לרדת גשם וגם להיות קר בכל השנה כולל הקיץ, ולכן להצטייד תמיד בנעלי הליכה גבוהות (לא בסנדלים!), ורצוי גם ג'קט חסין מים.
כדאי לבדוק את האתר הזה: http://www.walkscotland.com להמלצות על מסלולים (מצויינים דרגות הקושי ומשך זמן ההליכה).
יש גם את החברה הזאת שמארגנת טיולים (כולל טיולי יום) בתשלום:
http://www.walkaboutscotland.com/day.php
|
|
|
|
| 3. מסלולי הליכה קצרים בסקוטלנד תגובה ל - 1 |
28/04/2008 18:42   |
|
היי,
גם אנחנו שילבנו כמעט כל יום מסלול קצר בסקוטלנד.
היו לי המון המלצות מאתר חביב מאד שכבר לא קיים, או לפחות לא נפתח כבר "bev's favorites walks" , אבל בכל מקרה ההמלצות הטובות ביותר התקבלו מבעלי הצימרים או האכסניות שישנו בהם. בדרך כלל גם נתנו לנו מפה חינמית פשוטה או לקחנו כזו בטוריסט אינפורמיישן הקרוב.
חובה להצטייד בנעלי הליכה טובות וביגוד מתאים לגשם. מהסקוטים למדנו גם שמאד כדאי לקחת זוג נעליים להחלפה, ולהחליף את הנעליים הרטובות והמבוצבצות לפני העלייה בחזרה לרכב.
מצאתי אתר המכיל המון רעיונות מאד מפורטים, איך להגיע, איפה להחנות, וכו', מחולק לפי אזורים ומאורגן לפי דרגות קושי.
הכי נהננו-באי סקאי, בסביבות לוך מרי, בגלנקו עשינו איזה 2 מסלולים וליד לוך נס. מסלולים חביבים יש גם באזור לוך לומונד ויער המלכה ויקטוריה (אם אני זוכרת נכון את השם). יש גם שמורת טבע לא רחוק משם, וגם שם היה כיף ללכת.
תהנו!
מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
|
|
|
|
| 4. מסלולי הליכה קצרים בסקוטלנד תגובה ל - 3 |
28/04/2008 18:48   |
| |
סימה קריטי |
2 הודעות עד כה |
|
|
היי!!
אני ובעלי טסים בחמישי הזה לקוסטה בראווה וברצלונה..
מה המזג האויר שם?? ממש חשוב לכל מישיוכל לעזור אני אשמח !!
|
|
|
|
| 5. מזג אוויר בברצלונה-למה כאן??? תגובה ל - 4 |
28/04/2008 19:55   |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 8. מסלולי הליכה קצרים בסקוטלנד תגובה ל - 7 |
14/05/2008 14:07  |
|
re266 לקח לי את המילים. אזור גלן קו לטעמי הרבה יותר מרשים מאזור גלן נביס המתויר עד דק. בסקאי יש באמת הרבה מסלולים ברמות קושי שונות, הכי פשוט זה להגיע לטוריסט אינפורמיישן בפורטרי ולשאול (או בכל מקום אחר..). אם אתם מחפשים חופים מדהימים ומבודדים שווה להגיע לאיים המערביים, בעיקר להאריס.
 |
| glenevis.jpg(גודל:6.24KB) |
[עודכן ב:14 מאי 2008 14:15:]
" כן, הכל בער
ולי חיכתה הרכבת.. "
|
|
|
|