| 1. סרי לנקה- האם כדאי...? |
27/04/2008 15:08  |
| |
rotemimi |
52 הודעות עד כה |
|
|
היי,
חברי ואני רוצים לטוס לסרי לנקה בסוף חודש מאי למשך שבועיים - שלושה. חשבנו על טיול שישלב "בטן גב" וטיולים כיפיים יומיים (לא טרקים סטייל גיבוש למטכ"ל).
האם זה מתאים מבחינת העונה? האם בשבועיים שלושה אפשר להספיק לראות ולשהות מבלי להרגיש שעושים V על מקומות?
הייתי כבר בהודו ואמרו לי שהאופי מאוד דומה, אשמח לקבל תשובות /טיפים/ עצות ידידותיות/ עלויות ממוצעות לתקופה כזאת...
תודה רבה מראש
רותם
|
|
|
|
| 2. סרי לנקה- האם כדאי...? תגובה ל - 1 |
27/04/2008 17:15   |
| |
ronya |
813 הודעות עד כה |
|
|
|
פנינה מרקו ואנוכי מתכוונות לטוס לשם ביולי, חפשי התכתבויות בנושא גם תחת שמנו, רוב המטיילים, להנחתי, מקדישים לאזור את פרק הזמן שציינת ובמידה מסויימת, לדעתי, מונחים ה- v פה ושם....
סרי לנקה מזכירה במידת מה את הודו, אם כי ההתנהלות בה קצת אחרת, יותר מסודר, פחות מבולגן, כשהזמן הוא אותו זמן- הודו....
באשר לעלות- תלוי איך תטיילו- אם ברכב ציבורי וברכבות- עניין שיוזיל במידה רבה את העלויות. טיול עם נהג צמוד לזוג,פלוס לינה במלונות בדרגה ממוצעת של 3 כוכבים- משהו סביב ה330-400 דולר לאדם.
אנחנו בחרנו להתחיל ולטייל ברכבת ומדי פעם לקחת נהג, גם כדי לא לרוץ ולהשאר היכן שיתחשק לנו...
יש באתר לא מעט טיפים בנושא- שימי לב במיוחד להמלצות הסותרות על נהגים מסויימים.
באשר למאי- אני מתעניינת בזמן בו ניסע- יולי- ואם אינני טועה זו עונת המונסונים- תבדקי יותר ואל תסמכי רק על הערתי זו.
בהצלחה
רוניה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 9. סרי לנקה- האם כדאי...? תגובה ל - 7 |
28/04/2008 08:15   |
 |
פנינה מרקו |
2829 הודעות עד כה |
|
|
רוב הזמן רכבות. יש מערכת רכבות די טובה בסרי לנקה, לפחות לפי אתר הרכבות. אני לא יודעת איך זה פועל בשטח עצמו ואיך מצב הרכבות, מישהו פעם כתב פה באתר שהן די ג'יפה, נצטרך לבדוק בעצמנו ולדווח לאחר מכן.
במקומות שלא יהיו רכבות ניקח טיול יום או מעבר ממקום למקום עם נהג ומכונית, אני מקווה שזה לא יקרה.
הנה הלינק לאתר הרכבות בסרי לנקה:
http://www.seat61.com/SriLanka.htm
שיהיה בהצלחה.
|
|
|
|
| 10. סרי לנקה- האם כדאי...? תגובה ל - 9 |
28/04/2008 08:49   |
| ~נועה~ |
 |
|
|
מצטערת להשבית את השמחה, אבל אני טיילתי בס"ל בחודש מאי, והיה די גשום!
אמנם לא כל יום, אמנם לא כל היום, אבל צריך לקחת את זה בחשבון.
בעניין הבטן גב - שוב פעם עונת הגשמים יכולה להיות בעייתית. ניסינו להכנס פעם, פעמיים לים (ולא בחופי גולשים), ואחרי שכמעט נסחפנו, ונשטפנו קשות עם גלים גבוהים, הבנו שזה פשוט לא שווה את הסיכון.
בנוסף - רב המקומות ש"מסמנים עליהם V" לא נמצאים בקרבת החופים, אלה במרכז המדינה, מה שיצריך טיולים של הרבה יותר מיום כדי ראות אותם.
אני מציעה לכם לשקול טוב טוב את היעד/תזמון, או לתאם ציפיות עם הנמצא.
ופנינה - לא הייתי מהללת רכבות שמגבלת המהירות בהן היא 16 קמ"ש!
|
|
|
|
|
|