כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. קובה - ריחרוחים ראשונים 27/04/2008 21:01 לתגובה הבאה
  capoochino לא מחובר capoochino  משתמש מתחיל 16 הודעות עד כה
שלום לכולם.
בימים אלה אני מגבש טיול לקובה, ולפני שאני מתחיל לקרוא חומרים באתי ישר לפה.
שאלותי:
1. מגבלת הזמן שלי היא בין שבועיים לשלושה - האם זה סביר לקובה?
2. איך מגיעים לשם אם אין ויזה לארה"ב?
3. (והנה פרט שאני לא ממש שלם איתו, אבל זה לפורום אחר לגמרי) אני בן 38 ושנות ההתכלבות בחו"ל מאחורי. בהנחה שני רוצה לישון כמו בנאדם ולאכול כנ"ל, כמה העלות הממוצעת ליום?
4. בספרדית אני יודע להגיד רק "כן", "לא" ו"סליחה, אבל החללית שלך חוסמת לי את החמור" - האם זו בעיה? האם אפשר להסתדר שם רק עם אנגלית?
5. אחר, פרט: ______________ (זה המקום בו אני מזמין אתכם להמליץ לי על מקומות ספציפיים, אתרי "מאסט", קאסות משובחות ושאר טיפים)

תודה מראש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. הסדר פשוט הפוך. קודם טיפים וקריאה. אח"כ שאלות. תגובה ל - 1 28/04/2008 06:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  iyaniv לא מחובר iyaniv  משתמש בינוני 61 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. ידוע, אבל מפאת קוצר הזמן אני עושה הכל במקביל.תתחשב תגובה ל - 2 28/04/2008 09:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  capoochino לא מחובר capoochino  משתמש מתחיל 16 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. קובה - ריחרוחים ראשונים תגובה ל - 1 28/04/2008 10:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  iyaniv לא מחובר iyaniv  משתמש בינוני 61 הודעות עד כה
אין קשר בין ויזה לארה"ב וויזה לקובה. מה בדיוק השאלה?
לטעמי קובה מעניינת מאד ושלושה שבועות בקושי יספיקו להבין מה באמת קורה שם.
בשבועיים אפשר לחלוף, לסמן "וי" אבל זה ממש קצר מדי.
רק באנגלית יהיה ממש קשה לתקשר. אנגלית מבינים רק במקומות של ריכוזי תיירים (נמל תעופה, מלון מפואר, מסעדה לתיירים).
בגלל שקובה צרה וארוכה כדאי לנחות ישירות בסנטיאגו דה קובה ומשם לעלות לכוון הוואנה.
אם תקדיש זמן לסיפורי מטיילים וטיפים מקובה תרכוש ידע רב יותר מאיזושהי תשובה (סובייקטיבית) כאן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. קובה - ממליצה על לימודי ספרדית לפני תגובה ל - 1 12/05/2008 14:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  dalit225 לא מחובר dalit225  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
בנוגע למגבלת זמן, אני הייתי שם חודש והרגשתי שהייתי יכולה עוד הרבה... אבל מכירה גם אנשים שהיו שם שבועיים וחצי-שלושה - ומה אני אגיד לך? עדיף קצר מאשר בכלל לא....
בנוגע לאנגלית - הם ממש לא יודעים אנגלית ואני ממליצה ביותר על לימודים לפני (גם אם אפשר להסתדר לפעמים עם שפת הסימנים) זה פותח עולם אחר לגמרי..
אני למדתי במכון לידידות אמריקה וממש ממש ממליצה. יש שם גם קורסים מקוצרים למוצ'ילרים וגם קורסים ארוכים יותר (בערך שלושה וחצי חודשים). יש שם גם תרגולי דיבור וזה ממש מועיל!!!
הייתי הולכת על זה כי לדעתי עם ספרדית זו חוויה אחרת!
תהנה בקובה
מקנאה...
דלית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. קובה - ממליצה על לימודי ספרדית לפני תגובה ל - 5 13/05/2008 10:01 לתגובה קודמת
efratsimhi12 efratsimhi12 לא מחובר efratsimhi12  משתמש פעיל 163 הודעות עד כה
1.סביר לקובה- עדיף לעשות אותה בשבועיים שלושה מאשר לוותר עליה בכלל.
2.מגיעים דרך אירופה( הרבה טיסות יוצאות ממדריד).
3.לינה החל מ15-30 דולר . לרוב תמצא ב20 דולר ללילה.
ארוחה בקאסה : בוקר - 3 דולר. ערב- 7-9 דולר.
תוכל לאכול ברחוב בדוכנים ולחסוך אם תרצה..
4.קצת קשה לתקשר בלי ספרדית אבל זה לא בעיה. בכל מקום שתלך אליו תקרא טיפים ותחפש בעלי קאסות שדוברים אנגלית. בטרינידד יש את חוויאר. בהוואנה -קנדידה. אתה תמצא את כולם ב1001 טיפים. זאת הבעיה האחרונה שלך.
חוץ מזה יש מילון והרבה פנטומימה...אין לך מה לדאוג...
5. תקרא את 1001 טיפים. שם תמצא הכל.
וגם אני מקנאה בך....תהנה..

נ.ב אם יש לך עודף זמן תעשה כמה שיעורים בסלסה... תמיד טוב להגיע עם ידע לפני...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מהונדורס לגואטמלה
להודעה הבאה:איך מגיעים ממקסיקו לקובה בלי טיסה?