| 1. הלונד בלגיה צרפת - בבקשה חוות דעת |
28/04/2008 00:03  |
| |
rora |
19 הודעות עד כה |
|
|
|
נוסעים לטיול עם בת 12 לשמונה ימים באמצע יולי.
לאחר שיטוטים רבים בפורום זה ובמקורות נוספים בנינו בסיס לטיול:
יום ראשון: הגעה בחמישי בבוקר(נחיתה ב-10)באמסטרדם: כיכר דאם, אנה פרנק, שוק פרחים צף, שיט בערב בתעלות אמסטרדם.
יום שני: שוק הגבינות באלקאמר, כפר וולנדם, זאנסה סכאנס.
יום שלישי: פארק אפטלינג.
יום רביעי: המוזיאון הפתוח בארנהיים, סיור באוטורכט- מוזיאון הנבינה, מגדל הפעמונים.
יום חמישי: נסיעה לבלגיה, מערות הנטיפים הן סור לס, סיור בבריסל, לינה בבריסל.
יום שישי: סיור בברוז', שמורת הפרפרים, נסיעה חזרה לבריסל וברכבת לפריז, שייט על נהר הסיין.
יום שביעי: פאריז- שאנז אליזה, שער הנצחון, מגדל אייפל, כנסיית נוטרדאם, גני ורסאי.
יום שמיני: פארק אסטריקס או פוטורוסקופ. טיסה חזרה בתשע בערב.
ההתנידות בהולנד ובלגיה ברכב.
האם כדאי לשלב גם את אקווטופיה? באיזו טירה/ארמון כדאי לבקר בדרך?
איפה כדאי לשלב טיול אופניים קצר (אפלדורן?)
נשמח מאוד להארות/הצעות וסיוע בהתלבטויות
תודה
רמי
|
|
|
|
| 2. הלונד בלגיה צרפת - בבקשה חוות דעת תגובה ל - 1 |
28/04/2008 00:30   |
|
|
מזל טוב לבת המצווה (?) וברכות על הטיול.
ועכשיו אתם צריכים להנמיך ציפיות ולכווץ את התכנית.
אחרי המוזאון הפתוח תספיקו לעשות טיול נחמד וקצר בעיר העתיקה של אוטרכט וזהו. האתרים בטח יסגרו, וגם אם לא - אל תרוצו.
אין שום סיכויי שבעולם להספיק את כל התכניות שלכם בבלגיה ביום אחד ועוד שתי חתיכות של ימים לא מלאים. תתחילו מברוג' ותוכלו באותו יום להספיק להגיע ללינה בבריסל. בבוקר תטיילו בבריסל ותצאו ברכבת לפריז. התכנית שלכם ליום הראשון בבלגיה לא סבירה, וגם נסיעה לברוג', חזרה לבריסל ויציאה ברכבת לפריז ביום אחד - תכנית ממש לא הגיונית (אולי אפשרית איכשהו אבל אתם רוצים פארק פרפרים ואני מניחה שטיול כיפי ונינוח).
אי אפשר להמשיך עם הרכב לפריז? אולי הייתם יכולים להיכנס למערות בדרך לפריז. בכל מקרה - התכנית עמוסה וזה לא הכרחי.
אני מתכננת טיול לפריז בקיץ, ולא נראה לי סביר שתצליחו להיות באטרקציות המרכזיות של פריז ובורסאי ביום אחד. לפוטורוסקופ אין לכם סיכויי להגיע. המרחק מפריז הוא למעלה מ-300 ק"מ, ואתם צריכים לחזור לישראל בערב.
אם יש לכם אפשרות, הייתי מצמצמת יעדים. אולי עדיין אפשר לשנות יעד טיסה? אתם שוכחים שאת הטיולים המאורגנים מובילים מדריכים משופשפים, שהכול אצלם מתוקתק עד לרמה של שניות כמעט, הם יודעים איפה החניה ואיפה השירותים ולא מתברברים בדרך.
אני חושבת שאתם מבזבזים הרבה זמן על הכביש ובמעברים בין מקומות לינה (צ'ק אין וצ'ק אאוט), מפספסים הזדמנות להיכנס קצת לאווירה של מקום, של אזור גאוגרפי או של מדינה ורצים בין אטרקציות. אף פעם לא הצלחתי להבין למה בטיולים המאורגנים מתכננים תכניות כאלה.
|
|
|
|
|
|
| 5. הלונד בלגיה צרפת - בבקשה חוות דעת תגובה ל - 4 |
28/04/2008 07:00   |
| |
ג'מוס |
2422 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 8. הלונד בלגיה צרפת - בבקשה חוות דעת תגובה ל - 6 |
28/04/2008 18:38   |
| |
ענת. |
774 הודעות עד כה |
|
|
מהלחץ בבוקר לא שמתי לב שכתבת את סדר הימים, כשיום חמישי הוא היום הראשון.
אז אלקמאר שובץ ליום הנכון .
טעיתי
ענת
|
|
|
|
| 9. הלונד בלגיה צרפת - בבקשה חוות דעת תגובה ל - 7 |
28/04/2008 18:47   |
| |
ענת. |
774 הודעות עד כה |
|
|
החלטה נבונה
מה דעתך לבקר באי טקסל שמצפון להולנד?
הגעה במעבורת מדן הלדר, שייט עם דייגים (דייג של שרימפסים - חוויה לראות) או שייט עד למושבות כלבי ים (אם יש ים "טוב").
אנחנו שטנו עם הדייגים.
אפשר להגיע במערב האי למרכז הצלה לכלבי ים.
אפשר לבקר באחד הכפרים שיש שם מרכז קניות גדול.
מאד נהננו באי, בילינו שם יום שלם.
אם מענין לכם, אכתוב פרטים יותר ממוקדים.
בבלגיה - נאמור עיר מאד יפה.
אפשר לעלות עם הרכב למבצר שחולש על כל העיר.
הקטע בין נאמור לדינאן - מדהים ביופיו. הנסיעה לאורך הנהר - דרך משגעת.
בקטע הזה, לא הרבה לפני דינאן יש את גני אנבואי , מאד יפה.
ועוד קרוב לשם יש את אופני הרכבת, אטרקציה חביבה למדי.
בדינאן עלינו למצודה עם הרכבל, בדיעבד היינו מוותרים שם על הסיור המודרך (המדריך דיבר רק בפלמית ולא הבנו מילה. לסייר לבד אי אפשר).
בגלל שנתקענו בסיור הזה, לא הספקנו להגיע למערות הן סור לס.
ענת
|
|
|
|
| 10. הלונד בלגיה צרפת - בבקשה חוות דעת תגובה ל - 7 |
28/04/2008 19:41   |
|
|
המוזיאון הפתוח הוא חוויה מיוחדת. לא כדאי לוותר עליו.
הייתי מוותרת על זאנסה סכאנס ובמקום זה הולכת לטירת מיודן.
ביום שנוסף לכם אתם יכולים לבלות באוטרכט או בהאג.
|
|
|
|
|
| 12. הלונד בלגיה צרפת - בבקשה חוות דעת תגובה ל - 11 |
28/04/2008 23:41   |
|
עם המרצה ישראלה גזית והיא היתה מעולה. תודה לך ישראלה. הוספת לי המון אינפורמציה ועשית לי סדר במסלולים.
[עודכן ב:28 אפריל 2008 23:51:]
|
|
|
|
| 13. הלונד בלגיה צרפת - בבקשה חוות דעת תגובה ל - 12 |
28/04/2008 23:54   |
|
|
תגידו לי, מה קורה כאן? אני בכלל לא כתבתי על המרצה ישראלה גזית. זו הודעה של מישהו אחר. כתבתי משהו אחר, ואין לי זמן עכשיו לחזור על הדברים. מה זו ההשתוללות הזאת פה באתר? נורא מאכזב.
|
|
|
|
| 14. הלונד בלגיה צרפת - בבקשה חוות דעת תגובה ל - 13 |
29/04/2008 00:41   |
|
|
אחרי התקרית המוזרה חזרתי.
רמי,
רציתי לשאול אותך משהו על הולנד, לא בשביל להציק: תוותרו על חיטהורן? אין לי כלום נגד כלבי הים ולא השתתפתי בהפלגה כזאת כיפית כמו שענת חוותה בהולנד עם בני משפחתה, אבל יש כמעט קונסנזוס פה באתר על כך שזהו יעד ראשון במעלה. ואחרי שתרחיב קצת את הטיול להולנד, פתאום תגלה שיש עוד כמה מקומות שלא תרצו לוותר עליהם. מכאן אני מגיעה לכך שאולי תעשו ויתור נוסף ותשמרו את בלגיה לטיול אחר? אולי בטיול הבא תהיו שבוע בבלגיה (ואפילו קצת יותר, אם אפשר) ועוד כמה ימים בפריז? בלגיה יכולה להתחבר די טוב לפריז.
שמונה ימים בהולנד זה לא הרבה בכלל. תקרא תכניות של מטיילים כאן ובטיפים, תקרא סיכומי טיול בעמוד הזה ובעמודים קודמים ותוכל להתרשם שזה מעט שבמעט.
בכל אופן, לגבי בלגיה: את דינאן אין להחמיץ. הסיור במצודה אינו חשוב. עולים אליה רק בשביל הנוף והעיר חמודה להפליא. אולי בכלל תלונו לילה אחד במלון בדינאן? המיקום של העיר המתכווצת בין הנהר למצוק, המסעדות על הרציף לאורך הנהר בשעות הערב, רחוב אדולף סקס המואר במנורות הסקסופון, המקומיים המשוטטים ברחובות הצרים ומדברים בצרפתית - זו אווירה מיוחדת לדעתי. אחד הדברים שהרשימו אותי בדינאן הוא היותה של העיר תיירותית מצד אחד ועדיין אותנטית מאוד מצד שני. אין בה הרגשה של מסחור כפי שיש בברוג' וגם בבריסל. גרנו במשך שבוע בכפר נופש דרומית לעיר, במקום יפהפה. עברנו בעיר (ובתוך הסלע המיוחד המפוצל לשניים) המון פעמים. וכל הזמן הבת שלי שאלה, למה אנחנו לא ישנים בתוך העיר?
את חווית יצור השוקולד הייתי ממקמת במקום די בינוני בסולם העדיפויות. היינו במפעל שוקולד משפחתי בארדנים. זה חמוד אבל ממש לא בסדר עדיפויות ראשון. התרשמתי גם מדיווחים של מטיילים אחרים שעל הביקור במוזאוני השוקולד בבריסל ובברוג' בהחלט אפשר לוותר.
|
|
|
|
|
| 16. האי טקסל תגובה ל - 11 |
29/04/2008 21:32   |
| |
ענת. |
774 הודעות עד כה |
|
|
|
רמי שלום,
ראשית אני רוצה להגיד שלנו היתה חוויה מאד מיוחדת באי טקסל,
ויחד עם זאת ההחלטה אם להגיע לשם או לא תהיה שלכם בלבד.
יש המון מקומות יפים בהולנד, וברור שבפרק הזמן שעומד לרשותכם אתם צריכים לעשות ויתורים.
אז ככה.
ההגעה לטקסל היא במעבורת שיוצאת מדן הלדר כל שעה בחצי שלה, 8:30 וכו'.
החזרה מהאי לדן הלדר בכל שעה עגולה. והם מדייקים באופן יוצא מן הכלל.
משך הנסיעה במעבורת 20 דקות.(אפשר כמובן להעלות את הרכב למעבורת).
ספינת הדייגים יוצאת מנמל oudeschild, כדי להגיע לשם יש לנסוע כ 10 דקות צפונה מהמקום אליו מגיעה המעבורת.
פעמיים ביום יש יציאה של ספינות דייגים ב 10:00 וב 13:00. או 10:30 ו 13:30, אני לא זוכרת את הפרט הזה.
השייט אורך כשעתיים, במהלכו יוצאים לים הפתוח, הדייגים פורשים רשתות ודגים את השרימפסים. גם מבשלים אותם ומי שאוהב לאכול אותם גם מאד נהנה.
אנחנו יצאנו מוקדם בבוקר, כי רצינו לצאת בשייט של הבוקר.
אבל היו רוחות איומות (ביולי) הים היה מאד סוער והשייט של הבוקר לא יצא.
אבל הדייגים אמרו לנו שעד הצהריים מזג האויר יתבהר, והם יצאו ב 13:30.(וכך היה)
בינתיים נסענו ל de koog , יש שם מרכז הצלה של כלבי ים.
מזג האויר היה כל כך סוער, ששמחנו להיכנס למבנה סגור בזמן הזה.
בריכות כלבי הים נמצאות בחוץ.
משם נכנסנו לכפר den burg.
השמים החלו להתבהר, השמש יצאה פה ושם, הרוחות החזקות נחלשו, ואנחנו הסתובבנו במרכז החנויות שבכפר. כמובן שאכלנו שם חטיפי דגים, טעימים מאד. בכלל בצפון הולנד אפשר למצוא את חטיפי הדגים הטעימים ביותר (מנסיוננו במחוז פריזלנד).
כיון ששעת צהריים התקרבה, חזרנו לנמל, השייט יצא בדיוק כפי שהבטיחו הדייגים.
חזרנו מהשייט לקראת השעה 16:00. לא רצינו לטוס כדי להספיק למעבורת,ולכן נסענו לצפון האי למגדלור.
למעבורת של 17:00 הספקנו.
זהו, באמת יום מהנה וכייפי.
חשוב לציין שכלבי ים אפשר לראות במהלך השייט אם יש שפל.
אבל את זה אנחנו לא יכולים לחזות מראש.
כמו כן, כדאי ורצוי להתקשר ולהזמין מקום מראש, אנחנו עשינו את זה יום קודם.
אנחנו יצאנו עם TX10 EMMIE , מס' הטלפון 0222-313639.
ענת
|
|
|
|
|
|
|
|
| 21. הלונד בלגיה צרפת - בבקשה חוות דעת תגובה ל - 19 |
05/05/2008 07:04   |
| אורנה1 |
 |
|
|
|
היי רמי, רונית ובת המצווה,
עכשיו אתם רואים איזה פורום מדהים זה? "אחלה" אנשים!!!
גם בלי לנסוע, כיף לקרוא את המידע הכה רב המופץ פה.
ולענייננו: סוף סוף וויתרתם על צרפת! אז למה לא שמעתם בקול האחות הבכורה קודם? טוב, לא משנה.
עוד כמה דברים: איך אפשר ללא מוזיאון הריקס בהולנד- קצת לנשמה של ההורים... בסימטה לידו ישנו גם מוזיאון ואן-גוך. מקסים!
איצטדיון "אייאקס"- אולי תתחילו להתחבר לתחום הכדורגל- ומוזיאון הקבוצה בצמוד אליו- אתר נחמד. לי, כידוע לכם, לא היתה ברירה ונאלצתי לנסוע לשם. טוב, זה המחיר ששילמתי על מוזיאון הריקס.
אישית, הייתי מתמקמת ברק בהולנד, רק לטיול "כוכב", ומוותרת גם על בלגיה לנסיעה זו שלכם.
אגב בלגיה- המקסים הוא סיור רגלי בברוז', בין המים ובין השוקולדים והתחרות בחנויות (מתכון מנצח, לא?)
על הרכב: הייתי מתחילה את הטיול באמסטרדם, שם אפשר להתנייד ללא רכב. הטראמים מצויינים! את הרכב אפשר לשכור לכמה ימים אחרי ולהתניידות לכפרים.
על טיול אופניים בהולנד לא הייתי מוותרת. לא לסינגלים, רמי!"ברגוע"!
הפנייה נוספת: ישנו אתר אינטרנט מזמין במיוחד של אישה מיוחדת במינה, דיצה. דיצה נמצאת כמה פעמים בשנה בהולנד ויש לה המלצות מיוחדות על בתי חווה ללינה ועל מקומות מיוחדים אחרים. אבדוק מהו הקישור לאתר ואשלח בפורום לטובתכם ולטובת הנוסעים הבאים.
ולעניין הלינה: הייתי מתחילה באמסטרדם (2 לילות) וממשיכה לחווה כלשהי לשאר הלילות. אבדוק לכם עם משפחות המתגוררות בהולנד על אפשרויות לינה. רק תכתבו באיזה איזור בהולנד.
|
|
|
|
| 22. הלונד בלגיה צרפת - בבקשה חוות דעת תגובה ל - 1 |
05/05/2008 08:15   |
| אורנה1 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 26. ליעל - האי טקסל תגובה ל - 25 |
08/05/2008 18:35   |
| |
ענת. |
774 הודעות עד כה |
|
|
הי,
חזרתי לפשפש בניירת מהטיול שלנו, ומצאתי שהשיט יוצא ב 10:30 וב 14:00 . כדאי להיות קצת קודם.
נברתי גם בפורום קצת, ולפי מה שמצאתי אין יותר שיט במיוחד למושבת כלבי הים.
יש שתי ספינות, TX10 ו TX20.
מומלץ לשאול מראש אם הם מתכוונים להגיע אל כלבי הים.
מצרפת קישורים שמצאתי של שתי הספינות.
http://www.robbentochttexel.nl/
http://www.garnalenvissen.nl/
ענת
|
|
|
|
|
| 28. ליעל ורמי - תוספת לאי טקסל תגובה ל - 27 |
09/05/2008 22:41   |
| |
נילי ר |
846 הודעות עד כה |
|
|
מצרפת קישור למרכז להצלת כלבי הים - עליו כתבה ענת.
|
|
|
|
|