כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. חודשיים בהודו - התייעצות לגבי מסלול 28/04/2008 15:32 לתגובה הבאה
  victordek לא מחובר victordek  משתמש מתחיל 40 הודעות עד כה
אהלן,

אנחנו 4 חבר'ה שמתחילים את הטיול במזרח בחודשיים בהודו. רציתי להתייעץ לגבי מסלול שלדי פחות או יותר לחודשיים האלה, כדי לדעת לפחות בערך איפה אני הולך להיות.
אציין מהתחלה שאנחנו ממש לא רוצים לתזז ולרוץ ממקדש וטראק. לסמן V על מקומות לא מעניין אותנו. רוצים לטייל ולהנות ממה שבא טוב באותו רגע. ריכוזים של ישראלים גם לא מפריעים לנו כל עוד כיף. מעניין בעיקר - שלווה, נופים, ספורט אתגרי, טראקים במינון נמוך. וכן - הסאטלה היא חלק אינטגרלי בטיול.

אז ככה (התאריכים לטובת המחשה בלבד):
הנחיתה בדלהי היא ב25 במאי.יום התאקלמות, יום באגרה, יום הגעה לשימלה והתאקלמות שם... נגיד שב1 ביוני אני מתחיל לטייל משמלה צפונה.

??????
מה בדיוק יש לעשות בשמלה?
הבנתי שיש משם טיולי ג'יפים למנאלי. אפשר לעשות טיול ג'יפים לקאסול כדי להכניס גם אותו למסלול?
?????

בקאסול בפרט ועמק הפרוותי בסביבה אני מתכנן כשבועיים. לטייל, להתפנן, להינות ממה שיש לאזור להציע. יוצא שבערך ב15 ליוני אני יוצא לכיוון מנאלי.

במנאלי והאזור שלה אני מתכנן כ3 שבועות (נופל גם על פול מון).
????
לא שמה שהסתיגמה של מנאלי מציעה לא מספיק לי, אבל אני אשמח ליותר. הבנתי שיש באזור המון טיולי ג'יפים, ראפטינג, טראקים.... אמת? מה בדיוק אפשר לעשות שם?
????

ממנאלי יוצאים בסביבות ה6 ליולי, ושמים פעמינו ללדאק. או יותר מדויק ללה. שם הבנתי שאני חייב שבועיים.
מה בדיוק עושים בלה וסביבתה?
פה יש לי התלבטות אם לטייל שם באזור ברגוע במשך שבועיים ולהתחיל חזרה לדלהי בערך באותו כיוון שהגעתי, או להכליל גם את הצד המערבי של קשמיר בטיול לעשות את החזרה דרך סרינגר.
בכל מקרה בסוף יולי צריך להיות בדלהי כדי להמריא לתאילנד.

מה אתם אומרים על המסלול? פרקטי? לא מתזז יותר מדי? לא מפסיד דברים ממש חשובים (למשל דרמאסלה, אנחנו לא כל כך בקטע של קורסים, פיספוס?)?...
אודה לכם אם תוכלו לענות לי על המסלול בכללי וגם על השאלות שפיזרתי באמצע. כל תוספת מידע תתקבל בברכה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. חודשיים בהודו - התייעצות לגבי מסלול תגובה ל - 1 28/04/2008 18:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  arie2004 לא מחובר arie2004  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
וואלה נשמע לי אחלה מסלול אני עושה בערך אותו דבר בחודשיים בהודו (יוצא ב11 למאי) אבל אני נוסע לדרמאסללה כי זה מעניין אותי...

אגב איפה אני מוצא תאריכים של הפול מון בהודו?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. למה לרוץ משימלה למנאלי אם תהיו במנאלי? תגובה ל - 1 28/04/2008 19:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  לימור75 לא מחובר לימור75  משתמש פעיל 774 הודעות עד כה
נסיעה משימלה למנאלי או לקאסול בג'יפ היא בערך 12 שעות

שימלה עיירה קטנה ויפה. אין הרבה מה לעשות בה עצמה, אבל זו התחלה טובה כי היא "הודו לייט". יש בה כנסיה יפה, מקדש קופים והרבה אווירה.

משימלה יש כמה מסלולי יום לאיזור, יוצאים בבוקר וחוזרים באותו יום וגם מסלולים עם לינה בדרך שפחות מומלצים לטעמי.

מטיול של חודשיים הייתי מקציבה לשימלה חמישה ימים.

האווירה והנוף בקאסול ובמנאלי דומים (המרחק בערך 4 שעות).
ואגב, אני לא זוכרת ראפטינג באיזור.

הייתי מאריכה את התקופה בלה כי מזג האוויר טוב יותר ויש הרבה אפשרויות טראקים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. למה לרוץ משימלה למנאלי אם תהיו במנאלי? תגובה ל - 3 29/04/2008 18:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על התגובות

אוקיי, שאלה כזאת:
מה ההבדל המהותי בין מנאלי לקאסול??
אני לא מצליח להבין.
מכל הסיפורים והתגובות שקראתי באתר זה נשמע לגמרי אותו דבר. עיר מגניבה בהרים, המון סמים המון ישראלים ומסיבות. נוף מדהים.
ההבדל היחיד הוא שחצי אומרים שקאסול זה אדיר ומנאלי זה כמו אילת בגיל 16 (יענו ישראלי מוגזם), וחצי אומרים ההפך.

אז מישהו יכול להסביר בקצרה (או לא בקצרה)?

ועוד דבר:
אם מישהו יכול לענות לי על השאלה מההודעה המקורית-
"ממנאלי יוצאים בסביבות ה6 ליולי, ושמים פעמינו ללדאק. או יותר מדויק ללה. שם הבנתי שאני חייב שבועיים.
מה בדיוק עושים בלה וסביבתה?
פה יש לי התלבטות אם לטייל שם באזור ברגוע במשך שבועיים ולהתחיל חזרה לדלהי בערך באותו כיוון שהגעתי, או להכליל גם את הצד המערבי של קשמיר בטיול לעשות את החזרה דרך סרינגר."
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. למה לרוץ משימלה למנאלי אם תהיו במנאלי? תגובה ל - 4 02/05/2008 12:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מישהו?...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אין הבדל משמעותי בין קסול למנאלי תגובה ל - 4 02/05/2008 18:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שתיהן קרובות האחת לשניה (4 שעות באוטובוס) אקלים דומה, נוף דומה, מחירים דומים, עשבים דומים. מנאלי גדולה יותר, ויש בה יותר מסעדות וקצת לימודים.

שתיהן מהוות יעדי יציאה לטיולים (בזה קסול טובה יותר)

בשתיהן יש חברה ישראלית ומעט מאד תיירים אחרים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. עדיף לוותר על סרנגר והאזור תגובה ל - 4 02/05/2008 18:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא אוהבים אותך שם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. עדיף לוותר על סרנגר והאזור תגובה ל - 7 02/05/2008 18:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  טרקי לא מחובר טרקי  משתמש בינוני 101 הודעות עד כה
אני לא בטוח שאת צודקת לגבי קשמיר. כן הם מוסלמים, לא, הם לא שונאים ישראלים. חברים שלי היו ודיווחו על הרגשה טובה. הסיבה שממליצים לתיירים לא להגיע זה בגלל ש(כמו בישראל) יש שם לפעמים פיגועים. לדעתי בתור ישראלי, זה קצת מצחיק לפחד לנסוע לשם, אבל שכל אחד יעשה את השיקול שלו. לגבי לה - טרקים, טיולים במקדשים, וסתם להנות מהשקט וממזג האוויר והנוף. זה אזור מקסים ומיוחד. אל תהיה בלחץ "למלא" את הזמן בכל מיני אטרקציות. פשוט תבוא ותהנה מהמקום, מלקום בבוקר ולשבת חצי יום בבית קפה ולשחק קלפים, וכשימאס לך תכנס לסוכנות ותצטרף לקבוצה שמטפסת על הר. לה מקסימה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. בקשמיר שונאים ישראלים תגובה ל - 8 03/05/2008 09:16 לתגובה קודמת
אלא אם שריפת דגל ישראל נראית בעיניך כאות הערצה והזהות עם המנגל של יום העצמאות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:חודש ביפן- עזרה
להודעה הבאה:נוסעת ביום ראשון לתאילנד-עזרה דחוףףףף!!!

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף