כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שאלה לשועלי הקרוואנים בפורום ומומחי קנדה 28/04/2008 19:56 לתגובה הבאה
  galitfu לא מחובר galitfu  משתמש מתחיל 27 הודעות עד כה
אנחנו מטיילים עכשיו בארה"ב בקרוואן ומתכננים בשלב מסוים לעבור לקנדה.
השאלה שלנו היא לגבי חניות יבשות האם יש שם רשתות (כדוגמאת וול מרט) שמאפשרות את זה או מקומות אחרים?

שאלה נוספת למי שיודע מה קורה כשמשלמים בכרטיס אשראי מחשבון דולרי.
האם ניתן לבקש שנחויב בדולרים אמריקאיים או שהחיוב הוא בדולר קנדי?
(כל עוד החיוב בדולר אמריקאי אין לנו עמלת המרה, אבל אם החיוב במטבע אחר תהיה לנו)

תודה מראש
גלית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שאלה לשועלי הקרוואנים בפורום ומומחי קנדה תגובה ל - 1 28/04/2008 22:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  akleinmann לא מחובר akleinmann  משתמש מתחיל 14 הודעות עד כה
הי,
אני לא מומחית ולא שועלת קרוואנים, אבל יודעת שבקנדה משלמים בדולר קנדי בלבד. אפשר לשלם בדולרים רגילים בחלק מהמקומות, אבל הם מחשבים עמלת המרה שאינה כדאית.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שאלה לשועלי הקרוואנים בפורום ומומחי קנדה תגובה ל - 2 28/04/2008 22:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ריקי 5 לא מחובר ריקי 5  משתמש פעיל 718 הודעות עד כה
החיוב בכרטיס אשראי בקנדה הוא רק בדולרים קנדים (המערכת שלהם לא בנויה למשהו אחר). במזומן אפשר לשלם בדולרים במקומות מסוימים אבל הם מחשבים 1:1 כך שזה כמו עמלה.
וחוץ מזה, ולא מתכוות להעליב - בטיול כל כך ארוך וכנראה גם יקר - עוד כמה סנטים או עמלת המרה יעשו את ההבדל?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. האמת שלא כל כך תגובה ל - 1 29/04/2008 10:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  הקמחים לא מחובר הקמחים  משתמש פעיל 658 הודעות עד כה
בוונקובר לא מצאנו חניה כזו. יש וולמארט אבל היו שלטים שאסור ללון שם בלילה.
תבדקו במפות שלכם אם יש rest area על כבישים ראשיים בקנדה (1,5). זה מסומן במשולש ירוק.
כשאתם עוברים בגבול, תעדיפו את מעברי הגבול בעיירות הקטנות. זה אמור לקחת פחות זמן.
ועוד משהו: בהרבה מעברי גבול הקרוואן עובר בין 2 עמודי מתכת. אל תשכחו להרים את המדרגה. לנו היא נשברה שם (פדיחה גדולה)

תבלו
אושרה

[עודכן ב:29 אפריל 2008 10:45:]

בקרו בבלוג שלי - לטייל בעולם http://blog.tapuz.co.il/oshrak
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. האמת שלא כל כך תגובה ל - 4 29/04/2008 12:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מוני לא מחובר מוני  משתמש פעיל 6119 הודעות עד כה
גם אני נקלעתי לאותו מצב בענין החשבון הדולרי והבנק לא מוכן להוריד את חיובי כרטיס האשראי שיגיעו מהצד הקנדי מחשבון הדולר האמריקאי שלנו,ומה שיקרה שנצטרך לתגבר את חשבון העו"ש השקלי בזמן שהותינו בקנדה.
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. שאלה לשועלי הקרוואנים בפורום ומומחי קנדה תגובה ל - 1 30/04/2008 20:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה לכולם על התגובות
נראה לי שבסוף נשלם בכרטיס אשראי ונתגבר את החשבון השיקלי
אם יש למישהו עוד רעיונות לחניות יבשות נשמח.
ביי בינתיים
גלית ודן פורמן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. האמת שלא כל כך תגובה ל - 4 30/04/2008 20:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
התגובה הזו באה לנו בדיוק בזמן.
אתמול נכנסתי לתחנת דלק וביציאה נתתי נגיחה עם הישבן לעמוד ברזל שעמד שם. לעמוד שלום אבל לקרוואן קצת פחות. איזה באסה.
על כל פנים תודה על התגובה, והמידע.
דן Embarassed
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מארה"ב לקנדה בקרוואן תגובה ל - 6 01/05/2008 15:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
daf daf לא מחובר daf  משתמש פעיל 887 הודעות עד כה
שלום

כמי שמטיילים בשנים האחרונות בעיקר בקרוואנים, בקיץ האחרון טיילנו גם אנו בארה"ב וקנדה בקרוואן. יעניין אתכם בוודאי יומן המסע שלנו, ובו הרבה דברים שוודאי חוויתם ועוד כאלה שאולי תחוו. היומן נמצא בבלוג שלי "לטייל בקרוואן":

http://blog.tapuz.co.il/caravan

וזהו הקישור הישיר לכתבה:

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1053466

מציע שתעיינו גם בכתבות האחרות. יכול לסייע ולעניין.

ולשאלותיכם:

1. אנחנו טיילנו בבריטיש-קולומביה ובאלברטה הקנדיות ובשתי פרובינציות אלה חנויות הוול-מארט קטנות יחסית ואינן חנויות מסוג "סופר-סנטר". בחנויות שאינן סופר סנטר לא מאפשרים ל- RV לחנות ללילה כי הן אינן פתוחות 24 שעות. סתם לידיעה: בכל קנדה הגדולה יש שלוש חנויות סופר-סנטר וכולן בפרובינציית אונטריו. נוכחנו שלא מקובל ואי אפשר לסמוך על רשת וול-מארט בקנדה לצורך חניות יבשות. כמו כן אינני מכיר בקנדה אף רשת חנויות אחרת שמאפשרת זאת, אף שכמובן אינני יכול להתחייב על כך לגבי מרכז ומזרח קנדה.

2. אם תשלמו בקנדה בדולרים קנדיים בכרטיס אשראי המוגדר לחיוב מחשבון דולרי (דולרים אמריקאיים), הדבר יביא לתוצאה הבאה:
הדולרים הקנדיים יומרו לדולרים אמריקאיים לפי שער חברת האשראי, לזה תתווסף עמלת המרה (למיטב זכרוני בסך 1.75%) ובתוצאה הסופית יחוייב החשבון הדולרי (כמובן שבדולרים אמריקאיים).
והרע הזה הוא רע הכרחי: אין לכם כל אפשרות לבקש בקנדה שיחייבו אתכם בדולרים אמריקאיים.

זה מה שאני יודע מתוך נסיון אישי.

דוד

דוד פרנקל. ///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט): http://blog.tapuz.co.il/caravan
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. הערה נוספת לגבי החיוב הדולרי תגובה ל - 8 01/05/2008 16:16 לתגובה קודמת
daf daf לא מחובר daf  משתמש פעיל 887 הודעות עד כה
אני חייב לסייג: מה שרשמתי בהודעתי הקודמת מתייחס לכרטיסי אשראי מאסטרכארד לפי המדיניות של ישראכרט. אני מעריך שכך הדבר גם בחברות האחרות אבל אינני מתחייב לגבי ויזה-כאל או לאומי-כארד.

וכדי להדגיש שוב את מה שכתבתי - ברור שאין לכם מה לתגבר את החשבון השקלי. החיוב ירד בדולרים מן החשבון הדולרי.

דוד פרנקל. ///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט): http://blog.tapuz.co.il/caravan
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:אלסקה -טיול קיץ!?
להודעה הבאה:קשיים בתכנון מסלול מטורונטו לבוסטון

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף