כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שאלה חשובה בקשר לרישיון בינלאומי 29/04/2008 16:03 לתגובה הבאה
  sassi9 לא מחובר sassi9  משתמש מתחיל 9 הודעות עד כה
יש איזה עניין בעייתי בקשר לנהיגה בחו"ל.
ברור שהפרוצדורה היא - ללכת לממסי להוציא רישיון בינלאומי ולנהוג בחול כשהוא ברשותך ומצורף אליו רישיון ישראלי בתוקף.
אבל,
הבנתי שהרישיונות הישנים (יותר נכון ה-לא חדשים) שבהם עדיין כתוב:
"driving permit" ולא "driving licance" הם לא מוכרים בארה"ב, וגם הרישיון שמוציאים בממסי אינו מוכר (גם עלו כתוב "permit").

מצד שני - איך נהגו ישראלים בארה"ב עד היום? הרי הרישיון החדש יצא ממש לא מזמן.

משהו מכיר את הנושא??
בבקשה מידע
Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שאלה חשובה בקשר לרישיון בינלאומי תגובה ל - 1 29/04/2008 17:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אופיר אופיר לא מחובר אופיר  משתמש פעיל 1984 הודעות עד כה
לא ידוע לי על שום מקרה בו הרשיון של ממסי לא הוכר בארה"ב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שאלה חשובה בקשר לרישיון בינלאומי תגובה ל - 1 20/05/2008 12:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נטאשה נטאשה לא מחובר נטאשה  משתמש בינוני 80 הודעות עד כה
הרישיון של ממסי מוכר בארה"ב - בדקנו את הנושא בעצמינו כשהיינו שם באפריל. בנוסף הם מבקשים לראות את הרישיון הרגיל על מנת להעתיק את כתובת המגורים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. שאלה חשובה בקשר לרישיון בינלאומי תגובה ל - 3 20/05/2008 14:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  reshef1 לא מחובר reshef1  משתמש מתחיל 24 הודעות עד כה
In the US they will accept your memsi licencse only if you will show them your israeli liscence. Thats why its written "PERMIT
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. משרד התחבורה עשה לך סלט , הבהרות + טיפ תגובה ל - 1 20/05/2008 14:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  stamir לא מחובר stamir  משתמש פעיל 481 הודעות עד כה
הרשיון הבינלאומי (ההוא שמוציאים בממסי או בדואר), בצמוד לרשיון המקומי, הוא הרשיון המוכר.

ליפן יש סידור מיוחד.

משרד התחבורה, במסגרת מסע קידום מכירות, עשה עניין גדול מהחלפת הכותרת מ permit ל licance, למרות שהיא חסרת משמעות.

באותה הזדמנות משרד התחבורה הוריד מהרשיונות החדשים את תאריך מתן הרשיון, כך שכולנו הפכנו לנהגים חדשים - משמעותי מאוד מבחינת השכרה.
הטיפ הוא שתשמור את הרשיון הישן, כדי שתהיה לך הוכחה לגבי הותק.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אוי - שוב אתה השטות תגובה ל - 5 20/05/2008 16:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הסיפור הזה עם שנת ההוצאה של הרשיון הוא שטות גמורה. הרשיון החדש הוא זהה לתקינה האירופית ואם לגרמנים ולאנגלים אין שום בעיה לשכור רכב, אין שום בעיה לישראלי עם הרשיון החדש לעשות את זה. לרשיון הישן היו שני צדדים - אחד בעברית ואחד באנגלית. שנת ההוצאה ברשיון הישן היתה בצד העברי שלו ובכותרת עברית בלבד כך שאף אחד בדוכן השכרת רכב בחו"ל לא ידע איך ולמה לקרוא את זה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. הרשיון איננו זהה לתקינה האירופית תגובה ל - 6 21/05/2008 11:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ברשיון האירופי יש שנת קבלת הרשיון המקורי ולכן לגרמנים ולאנגלים אין בעיה.

כדי לדעת אם הרשיון תואם לרשיון אירופי צריך להשוות לרשיון אירופי, לא סתם להאמין להודעות של משרד התחבורה.
אני השוותי וראיתי שברשיון האירופי יש את הנתון הזה, אתה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. רשיון נהיגה בינלאומי תגובה ל - 7 21/05/2008 13:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלי מהגולן לא מחובר אלי מהגולן  משתמש פעיל 1439 הודעות עד כה
ראו תשובה בלינק המצורף מהאתר של משרד התחבורה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. בדקתי שוב תגובה ל - 7 21/05/2008 14:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ואכן חסר בגב הרשיון סעיפים 10 ו 11 אשר הם תאריך ההוצאה המקורי ותאריך התפוגה פר כל קטגוריית רכב. התאריכים שם מלאים ולא שנת הוצאה בלבד. פני הרשיון תואמים במלואם לתקינה האירופית רק הגב נשכח מאחור ...
בכל מקרה, כאשר מדובר בארה"ב זה לא רלוונטי כי ברשיונות האמריקאיים אין שום זכר לשנת הוצאה מקורית. כמו כן, אני חוזר ומזכיר כי ברשיונות הישראליים הקודמים שנת ההוצאה היתה בצד העברי בלבד ולצדה המלה "משנת" ללא שום אזכור או כוונה באנגלית. בצד "האנגלית" של הרשיון הישן לא היה שום אזכור לשנת ההוצאה ולא היתה עם זה שום בעיה. עם רשיון פלסטיק ישראלי פלוס רשיון ממסי ב 14 שקל לא צריכה להיות לאף אחד שום בעיה בשום מקום בעולם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. אני שמח שאנחנו מתכנסים תגובה ל - 9 21/05/2008 15:35 לתגובה קודמת
סיכמנו עם כן שלא מדובר בשטות, משרד התחבורה מנפיק רשיונות שאינם מתאימים לתקינה האירופית ואכן יכולים לגרום לבעיות.
אין כזה דבר "רק הגב". מדובר במסמך בעל שני עמודים, אי אפשר לקחת רק עמוד אחד ולהגיד שהכל בסדר.
נכון שברשיון הישן ליד שנת הותק לא הופיע כיתוב באנגלית, אבל לפחות הופיע משהו. ה"תיקון" קלקל עוד יותר.

אין לי רשיון אמריקאי לידי ואין לי זמן לחפש עתיקות בבוידם וחוץ מזה אני סומך עליך שאמרת שבדקת.

עצוב מאוד שמשרד התחבורה בהבהרה לציבור מגלה בורות או מטעה בכוונה, אני לא יודע מה גרוע יותר מבין שני אלה.
מה שבטוח הוא שהגרוע יותר משני אלה יחדיו היא העובדה שגם כשאזרח עירני מראה למשרד התחבורה שחור על גבי רשיון (יחד עם עותק רשיון אירופי) שהמשרד טועה המשרד מתעקש להמשיך בטעות ולא לתקן אותה.

לרשיון הבין לאומי אין שום מעמד בעניין הותק משום שהוא ממילא מכסימום לשנה. אם יתעוררו בעיות בגלל ותק הוא לא יפתור כלום.

תוסיפו לכך הטעיה קבועה הגורמת לאזרחים תמימים לחשוב שרשיון פלסטיק מקומי תקף בחו"ל (במדינות מסויימות) ללא צורך ברשיון בין-לאומי והנה יש את כל הסיבות שבעולם לא להאמין למשרד התחבורה.
לא הייתי קונה מהם מכונית משומשת.

לכן על האזרחים עצמם לבדוק טוב טוב לבד את כל ענייני רשיון הנהיגה ולהסב את תשומת לב שאר הציבור בכל מקום אפשרי.
מי שירצה יסמוך על שיטת מצליח, מי שלא סומך על מצליח צריך לפעול בהתאם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:אטלנטיק סיטי מJFK
להודעה הבאה:בקשת עזרה בלוח זמנים ומסלולים:וגאס-סאן פרנסיסקו

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף