כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. חזרנו מפלורידה + קרוז 30/04/2008 18:21 לתגובה הבאה
  ס.פ. לא מחובר ס.פ.  משתמש בינוני 57 הודעות עד כה
שלום לכולם

חזרנו לפני שבוע מטיול משפחתי כייפי במיוחד.
המסלול כלל יומיים באיזור מיאמי (אברגליידס וכו'), שבועיים באורלנדו (פארקים וכו') ושבוע מדהים של פינוקים בקרוז לקאריביים המערביים, על גבי ספינת התענוגות FREEDOM OF THE SEAS מבית רויאל קריביאן - מומלץ בכל פה.
נשמח לענות לשאלות ולמסור פרטים נוספים למעוניינים.
ביי
ספי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. חזרנו מפלורידה + קרוז תגובה ל - 1 01/05/2008 23:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  nonol לא מחובר nonol  משתמש בינוני 67 הודעות עד כה
איזה כיף...
אנו אמורים לסוע באוגוסט עם 2 מתבגרים, טיסה לניו יורק וחזרה ממיאמי ל17- יום.
האם יש לכם מקומות מומלצים לבקור (בעיקר טבע)? כמה ימים לאורלאנדו ועל מה לא לוותר שם? האם כדאי להגיע לוגאס? שמות של מקומות לינה מומלצים.
תודה מראש.נ.נ
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. כמה שאלות.. תגובה ל - 1 03/05/2008 09:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  jamjam לא מחובר jamjam  משתמש מתחיל 40 הודעות עד כה
גם אנחנו נוסעים, למסלול דומה- מיאמי, אורלנדו וקרוז לקריבים המערביים. אנחנו נוסעים באוקטובר עם 4 ילדים.
באיזה איים עצרתם?
טיילתם עם טיול מהאוניה או מצאתם עם הירידה לחוף?
מה לבשתם באוניה? האם באמת יש ערבים עם לבוש מוקפד יותר?

נשמח לקצת פרוט על השיט
תודה!!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. חזרנו מפלורידה + קרוז תגובה ל - 2 03/05/2008 18:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ביקרנו באברגליידס - נחמד מאד, לא מדהים. השיט בסירת ביצות מלהיב.
בוגאס היינו בעבר (ללא ילדים)- הביקור בה מומלץ מאד, אבל לא במסגרת 17 יום שרובו בחוף המזרחי. אפשר להשאיר לפעם אחרת.
לגבי אורלנדו - הקדשנו לה 12 יום ואפשר היה יותר. מינימום לדעתנו שבוע. על מה לוותר - תלוי בגילאי ועדפות הילדים. אנחנו מאד אהבנו את אפקוט, ממלכת הקסם, הוליווד סטודיוס (MGM לשעבר), יוניברסל ומרכז החלל. היינו גם בעולם הים וממלכת החיות, 2 פארקי מים (בליזארד ביץ וטייפון לאגון), עשינו קצת קניות (זול...)ונחנו בין לבין.
קשה מאד להתמיד ברצף של יותר מיומיים בפארקים. המאמץ הפיזי והשעות הארוכות מצטברות לעייפות רבה. תכנון נכון של העומסים הוא חובה על מנת ליהנות מכל מה שיש לאורלנדו להציע.
לינה - שכרנו וילה עם בריכה פרטית, במרחק של כרבע שעה נסיעה מדיסני. 900 דולר ל 12 לילות. אי אפשר להתחיל לתאר את הנוחות והפינוק של שהות בוילה.מומלץ ביותר.
נסיעה טובה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. כמה שאלות.. תגובה ל - 3 03/05/2008 19:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אח...הקרוז המדהים! זו היתה ללא ספק גולת הכותרת של הטיול.
ההבנה העיקרית שלנו לאחר הקרוז היא שהאיים/ היעדים הם פחות משמעותיים והחוויה האמיתית היא השהות בספינה: שפע הבילויים לכל הגילאים, האוכל (טעים ובשפע), הפאר, השירות המוקפד, בקיצור: הפינוק האולטימטיבי.
לא ציינת את גילאי הילדים. אבל כל ילד, החל מגיל 3, יכול להצטרף ל"מועדון" עם הפעלות מדליקות שמתאימות לאותו גיל. עד גיל 12, נדרש מבוגר על מנת להצטרף ולצאת מהפעילות (הורים לילדים בגילאים ממש צעירים מקבלים טלפון איתו אפשר לתקשר עם המועדון בתוך הספינה). מעבר לגיל 12, הילדים חופשיים לצאת ולחזור כראות עיניהם.
הילדים שלנו יצרו קשרים עם חברים מכל העולם ואהבו מאד ללכת לפעילות במועדון "שלהם".
גם למבוגרים יש שפע סדנאות, פעילויות ספורטיביות, הופעות ותכניות בידור, וכמובן - מקומות לאכול.
בערבים הרשמיים מתלבשים ממש בהידור (שלא כנהוג במחוזותינו), אבל חשוב להדגיש שהחובה היא רק בחדר האוכל (אפשר לאכול בשאר המסעדות במכנסיים קצרים) וכוללת הימנעות מג'ינס וכפכפים, כלומר לא ימנעו מכם כניסה לחדר האוכל במכנסים ארוכים שאינם ג'ינס (פשוט תרגישו קצת לא בנוח, כשכולם סביבכם בחליפות וטוקסידו). זו חוויה ולא כדאי לוותר.

לגבי האיים - היינו בהאיטי (לא אהבנו במיוחד, קצת ים תיכוני לטעמנו), ג'מייקה (הרבה קבצנים ברחובות), גרנד קיימן (אי יפהפה, חוות הצבים מומלצת, רצינו לשחות עם חתולי ים אך מזג האוויר לא איפשר זאת - המקום היחיד בו לקחנו סיור של האניה וקיבלנו החזר על מה שלא יצא לפועל)ומקסיקו(ביקרנו בשמורת טבע יפהפיה - צ'אנקנאב -אתר ארכיאולוגי עם הריסות המאיה, שנורקלינג, חופים עם חול לבן ומים כחולים, ממש התגשמות החלום).

איזה כייף לכם שהכל עוד לפניכם...
נסיעה טובה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. חזרנו מפלורידה + קרוז תגובה ל - 4 03/05/2008 21:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורלי אורלי מחובר אורלי  משתמש פעיל 273 הודעות עד כה
הי !
אנחנו בעיצומו של חיפוש אחרי וילה
האם תוכלו לתת לנו את שם הוילה בה התארחתם? לינק?
באיזו community באורלנדו?
המון תודה מראש על כל עזרה
אורלי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. חזרנו מפלורידה + קרוז תגובה ל - 6 04/05/2008 08:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הוילה בה שהינו - THE PINES - ממוקמת בשכונת FLORIDA PINES באיזור דבנפורט.שכונה שקטה בסמוך להצטלבות הכבישים 4 ו 27.
אם נוסעים עליהם, המרחק לדיסני הוא כרבע שעה.
אפשר לנסוע גם על 192 ואז זה יכול לקחת חצי שעה ויותר (בגלל העומס).
לא רחוק יש סופרמרקט גדול ומסעדות משפחתיות (צ'ילי'ס, אפלבי'ס).

הוילה נקייה מאד, מאובזרת בנוחות, יחידת הורים + 2 חדרי שינה שבכ"א מהם 2 מיטות יחיד. הבריכה מחוממת בחימום סולארי ולכן ללא תוספת עלות. יש אזעקת "ילדים" ביציאה לבריכה (מתריע כאשר ילד יוצא לאיזור הבריכה).

הבעלים בריטיים. התשלום בוצע בויזה (אפשר גם באמצעות PAYPAL). דרשו פיקדון של 300 דולר שהוחזר במלואו מייד בתום השהות.
יש חברת אחזקה שנענית לכל קריאה (לא הצלחנו לפתוח את הכספת, הגיעו תוך שעה וטיפלו בבעיה).

במטבח יש ציוד מלא לבישול, הגשה ואחסון. כמובן, יש מצעים ומגבות (כולל מגבות חוף לפארקי המים). לא חסר לנו דבר.
אם יש עוד שאלות ספציפיות אשמח לענות.

ביי
ספי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. לאורלי תגובה ל - 7 04/05/2008 09:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ערבה לא מחובר ערבה  משתמש פעיל 347 הודעות עד כה
הדיווח המפורט והיפה הזה של ספי (לגבי הוילה), נשמע נהדר.

אולי נמצאה האבידה... Confused . איך נראה לך?!

ערבה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. כמה שאלות.. תגובה ל - 5 04/05/2008 09:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  aliza1111 לא מחובר aliza1111  משתמש מתחיל 43 הודעות עד כה
שלום ספי

האם שמעת על האניה majesty ל חברת הרואי קרייבין? אני יודעת שהיא קטנה יותר מהפרידום שאתם הפלגתם בה. האניה שאתם הפלדתם עושה הפלגות של שבוע ואנחנו רוצים הפלגה של 5 ימים. האם שמעת משהו על הפלגה לבהמאס, איך שם?

תודה עליזה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. חזרנו מפלורידה + קרוז תגובה ל - 7 04/05/2008 09:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי ספי !
תודה מקרב לב על שפע המידע
נבדוק ברצינות לגבי אפשרות לשכור את הוילה הזו
איזה כיף שאפשר כך לחלק מידע ביננו...
אורלי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. לאורלי תגובה ל - 8 04/05/2008 10:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  סוזי לא מחובר סוזי  משתמש פעיל 807 הודעות עד כה
הי אורלי וערבה,

אמנם הלינק שצירף ספי הוביל אותי לשומקום :-) אך הנחתי שהכוונה ללינק הזה:

http://www.floridapinesusa.co.uk

אם אכן כך, אורלי, אני מסכימה עם ערבה. נראה נחמד מאד, ועוד עם המלצות חמות!
אולי סוף סוף תוכלי להכתיר את הנסיכה שלכם באורלנדו :-)

יום נפלא!
סוזי.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. כמה שאלות.. תגובה ל - 9 04/05/2008 13:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי עליזה,
עניתי לך במייל.
נסיעה טובה לך ולכל המאושרים שחופשתם עוד לפניהם...
איזה כייף לכם.

ספי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. לאורלי תגובה ל - 11 04/05/2008 13:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ההמלצה שלנו אכן חמה, אבל הלינק שצירפה סוזי אינו מתאר את הוילה "שלנו".
אני מצרפת שוב את הלינק הנכון - הפעם בגוף ההודעה:
http://www.thepinesvilla.co.uk

כאמור, הייתה לנו חווייה מאד חיובית במהלך 12 הלילות ששהינו בה והיא מומלצת.

ספי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. לאורלי תגובה ל - 13 04/05/2008 22:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי ספי !
האמת שממש קשה לבחור
כל כך הרבה היצע וכמעט כל הוילות טובות ...
כרגע כנראה שהחלטנו על וילה אחרת, אני מחכה לקבל תשובה מהבעלים שלה
אבל אני משוכנעת שעוד רבים יראו את המלצתכם ויהנו ממנה.
אני מודה על שיתוף הפעולה והנכונות לעזור !

אורלי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. ספי, הכל טוב ויפה. אבל מה עם המזוודות? (-: תגובה ל - 13 05/05/2008 22:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yohanand לא מחובר yohanand  משתמש פעיל 2448 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. ספי, הכל טוב ויפה. אבל מה עם המזוודות? (-: תגובה ל - 15 06/05/2008 08:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
"הר הבית בידינו"....הכל הגיע בסופו של דבר.
ד"ש מדניאל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. ספי, הכל טוב ויפה. אבל מה עם המזוודות? (-: תגובה ל - 16 06/05/2008 11:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  revitalll לא מחובר revitalll  משתמש פעיל 1082 הודעות עד כה
היי ספי. גם אנו מתכננים טיול דומה בפסח הבא, והתאורים המלהיבים שלך ממש עושים חשק כבר להיות שם. יחד עם זאת, הטריד אותי לקרוא שמזג האויר לא איפשר את הטיול עם חתולי הים בקיימן. אני חשבתי שבתקופה זו מזג האויר אופטימלי, ולכן בחרתי לערוך את הטיול בסוף מרץ עד אמצע אפריל למרות שלצערי זה נופל חלקית על הפסחא וחופשת האביב מה שאומר יותר עומס באורלנדו ומחיר יקר יותר של הקרוזים. כעת אני מתלבטת אולי בכ"ז כדאי לערוך את הטיול בתקופת החגים (ספטמבר אוקטובר). מה היו הבעיות עם מזג האויר? איך היה מזג האויר באופן כללי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. זו תקופה נהדרת - אל חשש תגובה ל - 17 06/05/2008 12:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מזג האוויר במשך כל הטיול האיר לנו פנים.
באורלנדו היה ממש נעים (22-25 מעלות) וגם במהלך השיט הים היה רגוע והשמים כחולים.
במשך כמה שעות טפטף גשם קל בזמן שעגנו הג'מייקה
וביום למחרת (שבו הגענו לגרנד קיימן) הומלץ שלא לצאת לעיר חתולי הים בגלל שהים עדיין היה עכור. המדריכים המקומיים הסבירו שזה עניין של זרמים בתוך הים, שמשפיעים על צלילות המים. אני יודעת שמי שיצא בסיור מאוחר יותר באותו יום נכנס למים - פשוט עניין של חוסר מזל ועיתוי לא מוצלח שחברו יחד. זה לא השפיע על אפשרויות הטיול האחרות באותו יום ולא הייתי מסיקה מכך מסקנות לגבי שינוי תאריכי הטיול. ממש לא.
זו תקופה ממש נהדרת לטייל באיזור זה.

לגבי העומסים בפארקים באורלנדו - מציעה לך להסתכל באתר הרישמי של דיסני - יש להם המלצות מתי כדאי להגיע (ממש תאריכים שנה קדימה) והם יודעים לצפות הכי טוב את העומסים.
דבר נוסף - אנחנו השתמשנו בתוכנת RIDEMAX ולא עמדנו יותר מ 5-10 דקות באף מתקן. אני יודעת שיש דעות לכאן ולכאן בעניין התוכנה. אנחנו, כאמור, מצאנו שזה היה ממש נהדר וביום היחיד שהחלטנו לאלתר ו"לזרום" בלי המסלול המתוכנן, עמדנו כל הזמן בתורים ולא הספקנו כמעט כלום. המסקנה שלנו ברורה - המלצה חמה!

ספי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. RideMax תגובה ל - 18 06/05/2008 12:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי ספי,

אין לך מושג כמה ההמלצה החמה שלך על RideMax שימחה אותי!
אנחנו נוסעים בסוף יולי, שכידוע חם, לח ועמוס באופן מיוחד.
מאד קיוויתי שה-RideMax יעזור לנו למזער את ההמתנה בתורים.

אכן, יש המתנגדים נמרצות לתוכנה בטענה, שהיא עלולה לקלקל את ההנאה מהפארק. היה דיון מאד סוער בנושא לפני מספר שבועות.

לפי דברייך, התכנה לא גרעה מהנאתכם מהפארק, נהפוך הוא!

ואם כבר מדברים - האם תוכלי לספר לי היכן רכשתם כרטיסים לפארקים?

תודה לך ספי,
סוזי.

[עודכן ב:06 מאי 2008 12:36:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. זו תקופה נהדרת - אל חשש תגובה ל - 18 06/05/2008 12:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה ספי! זה בהחלט מעודד. אם כך אשאר עם התכנון המקורי. לגבי העומסים בפארקים באורלנדו - בטבלאות שאני ראיתי יש צפי רק למספר חודשים קדימה. אם למישהו יש לינק לצפי העומסים בדיסני שכולל התייחסות למרץ-אפריל 2009 אני אהיה כל כך אסירת תודה כי לפי זה אוכל לקבל החלטה אם לעשות את השייט לפני או אחרי הביקור באורלנדו (הפרש של לפחות 500 דולר עבור אותו שייט בדיוק)!
אני ממש מודה גם על הטיפ לגבי תוכנת RIDEMAX. אני מבינה שמוציאים התוכנית מראש. מה קורה אם בפועל חל שיבוש מסויים בתכנון (למשל פתאום חשים צורך לנוח, עוברת במקרה דמות שרוצים להצטלם עמה וכד')? ממשיכים מהנקודה הבאה לפי השעה המתוכננת?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. זו תקופה נהדרת - אל חשש תגובה ל - 20 06/05/2008 13:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי רויטל,

אינני יודעת מה במסלולכם בנוסף לאורלנדו, אך סיבה נוספת לבחור דווקא במרץ-אפריל ולא בחגים (מבחינת אורלנדו) היא שבתקופה זו אין הוריקנים, שלא כמו בתקופת החגים.

במקור, שקלנו לנסוע בפסח 2008 (קסם לנו מזג האוויר הנוח ששורר באורלנדו בתקופה זו), אך כיוון שבשאר המקומות בהם רצינו לטייל כמו מפלי הניאגרה, ניו-אינגלנד ומדינת ניו-יורק עדיין מאד קר באפריל, ואף חלק גדול מהטרקציות סגורות, בחרנו ביולי-אוגוסט.

מה שבטוח - יהיה משעשע בכל תקופה,
סוזי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. זו תקופה נהדרת - אל חשש תגובה ל - 21 06/05/2008 13:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי סוזי. התכנית שלנו כוללת ביקור של כשבועיים באורלנדו ושייט לקריביים, לכן החלטנו באמת על תקופת הפסח, כי תקופת החגים כפי שציינת, לא כ"כ טובה ליעדים אלו. פשוט לרגע נבהלתי כשספי סיפרה שהיתה בעיה מסויימת מבחינת מזג האויר גם באפריל, אך עכשיו נרגעתי כשהבנתי שזו היתה רק בעיה נקודתית חולפת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. RideMax תגובה ל - 19 06/05/2008 14:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי סוזי,

אני מבטיחה לך שתיהנו מהתוכנה ותברכו את היום שרכשתם אותה.
מעבר למסלול האופטימלי, יש גם טיפים "שווים" בנוגע למקומות ישיבה מומלצים בזמן המופעים וכו' (במיוחד באמפיתיאטרון של מופע הערב בהוליווד סטודיוס).

את הכרטיסים רכשנו בסוכנות שהומלצה ע"י בעלי הוילה -KGS
שמחיריהם היו הנמוכים ביותר.

ספי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. זו תקופה נהדרת - אל חשש תגובה ל - 20 06/05/2008 15:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי,

הכנו כמה מסלולים מתוכננים לכל פארק (הגעה מוקדמת, הגעה מאוחרת וכו'). אם במקרה משהו מתפקשש ואי אפשר לפצות על הזמן האבוד, אפשר לעבור למסלול חליפי.
התוכנה מאפשרת בחירת זמנים מראש להפסקות מתוכננות במהלך היום כחלק מן המסלול.
כמו כן, ניתן לבחור קצב "רגיל" או "איטי". אנחנו בחרנו בקצב רגיל ובפועל, הקדמנו את התוכנה בכמה דקות בכל מתקן, עד הצהריים זה מצטבר לפרק זמן של כרבע שעה ויותר...בקיצור לא הייתי דואגת בקשר לזה. חוץ מזה, תמיד אפשר לחזור לאופציית השיטוט החופשי בפארק...
כאמור, לנו יותר התאימה אופציית התכנון המוקדם.

פסח זו תקופה נהדרת לטייל באיזור זה ואני בטוחה שתהנו.

ספי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. שיט - לפני או אחרי תגובה ל - 20 06/05/2008 15:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לגבי התוכנה, עניתי למטה בשרשור...

ועוד דבר בו נזכרתי: כדאי מאד להגיע לשיט לאחר אורלנדו
משני טעמים:
1. הביקור בפארקים מאד מעייף ומאתגר פיזית, בעוד שבשיט אפשר לנוח ולהירגע אחרי המאמץ המרוכז.
2. עם כל הכייף וההתרגשות של הביקור בפארקים, חוויית השיט עולה על הכל !!! זו מסקנה המבוססת על משאל רב-גילאי בשלוש משפחות שונות! מומלץ להשאיר את השיא לסוף הטיול, כי אחריו הכל מתגמד...

מה יותר יקר, לפני או אחרי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
26. שיט - לפני או אחרי תגובה ל - 25 06/05/2008 15:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
השייט אחרי אורלנדו יקר יותר בכ-500 דולר מכיוון שהוא בתקופת הפסחא/חופשת האביב. מצד שני אני מאוד חוששת מהתורים באורלנדו אם נעשה קודם את השייט ואז את אורלנדו, כי זה אומר כנראה להיות באורלנדו כשבוע לפני הפסחא (אני חושבת שאז כבר רבים בחופשת האביב) ובשבוע הפסחא עצמו, ואני חוששת שאפילו עם התוכנה העומס יהיה רב מדי ויפגום בהנאה...אני מנסה כרגע להרשם לאיזה אתר שאולי דרכו אוכל לקבל אינדיקציה לעומס הצפוי בתקופה בה נהיה שם (http://www.touringplans.com/tp2/UG2_index.php?PageID=14). אולי זה יסייע בקבלת ההחלטה...
רויטל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
27. RideMax - תודה :-) כך גם אני חשבתי... תגובה ל - 23 06/05/2008 17:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
28. חזרנו מפלורידה + קרוז תגובה ל - 1 09/05/2008 09:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  roni לא מחובר roni  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
הי ספי,
אנחנו אמורים לסגור בעוד יומיים מסלול כמעט זהה לעוד חודש.
רוצים מאד לשלב את ניו יורק לכמה ימים ואולי פחות לילות באורלנו (אנחנו זוג נוסעים ללא הילדים)
מה המסלול המומלץ ? להתחיל בניו יורק ולסיים בהפלגה ? או להיפך...
מאד מבולבלת , זו הפעם הראשונה שלי ואין לי מושג איך לעשות את הדברים.
אשמח מאד לעצות מכל מי שיכול בעיקר, מה הסדר העמומלץ של המדינות.

תודה
רוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
29. חזרנו מפלורידה + קרוז תגובה ל - 28 09/05/2008 11:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי רוני

מניסיון של חברים שלנו שהוסיפו יומיים וחצי בניו יורק בתחילת המסלול (אח"ב אורלנדו ולבסוף הקרוז) - זה הסדר המומלץ, הן מבחינת רמת האטרקטיביות והגירויים והן, בשל העובדה שניו יורק ואורלנדו מחייבות הליכה מרובה ומאמץ פיזי ואילו בקרוז אפשר להירגע, להתפנק ולנוח.
כמובן שתמיד יש אילוצים נוספים שמשפיעים על תכנון המסלול, אבל זה נראה לי הסדר האופטימלי.

ספי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
30. חזרנו מפלורידה + קרוז תגובה ל - 29 09/05/2008 19:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mirinv לא מחובר mirinv  משתמש מתחיל 41 הודעות עד כה
לרויטל
אני הייתי נוסעת בחגים ולא בפסח 2009 חג הפסחא יוצא מאוחר בשנה זו
ולכן גם לפני החג יהיה עומס באורלנדו. אני עשיתי קרוז בקריביים ולא כדאי לעשות את הקרוז לפני אלה אחרי. לגבי אוקטובר והוריקנים זה הכל עניין של מזל אני
מכירה הרבה אנשים שתמיד נוסעים בספטמבר אוקטובר לקרוז כי זה הכי זול ואף פעם לא נתקלו בהוריקן, את צריכה גם להבין גם אם יש סופה חברת הספנות משנה את המסלול למקום אחר הים הקריבי הוא גדול תחשיבי מה יקרה אם תשלמי כמעט כפול לקרוז באפריל ופתאום גם מזג האויר לא יהיה משהו.
אני הייתי השנה בפסח באורלנדו אבל חג הפסחא היה הרבה לפני וזו
היתה תקופה יחסית הכי פחות עמוסה והיה המון אנשים. לגבי הטבלה יש לי את הטבלה עד סוף אפריל 2009 ואם תתני לי תאריכים אוכל להגיד לך
אבל יותר חשוב מאיזה יום ואיזו תקופה ללכת זה ללכת עם תוכנית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
31. חזרנו מפלורידה + קרוז תגובה ל - 30 09/05/2008 19:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מירי, תודה רבה! המחשבה להעביר את הטיול לאוקטובר אכן חלפה בראשי, במיוחד שחברים שביקרו בחודש זה באורלנדו דיווחו שממש לא היו תורים. יחד עם זאת, ירד די הרבה גשם - ומכך אני חוששת ובעיקר לגבי גשם בעת הקרוז שיגביל את האפשרות להינות על סיפון האוניה ואולי אף יתבטלו תוכניות של סיורי חוף עקב מזג האויר. זה נראה לי סיכון גבוה מדי.
לגבי טבלת התאריכים - תבורכי! למרות כל מאמציי עד כה לא הצלחתי להגיע לנתונים אלו וזה ממש משמעותי ביותר מבחינת התכנון שלנו. התאריכים הרלוונטיים הם בטווח שבין ה-22.3.09 ועד 23.4.09 . אם אכן תוכלי לשלוח לי את טבלאות הצפי לתאריכים אלו, זה יהיה ממש גלגל הצלה עבורי!
אלפי תודות,
רויטל

[עודכן ב:09 מאי 2008 19:43:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
32. חזרנו מפלורידה + קרוז תגובה ל - 31 09/05/2008 20:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רויטל
כדי שתוכלי לראות את צריכה להירשם ולשלם 8$ אבל רק בשביל לראות את הטבלה זה לא הנקודה ובשביל זה מנסיון שלי לא צריך/כדאי לשלם בשביל לראות אם התור יהיה 80 דקות או 100 דקות.כי זה מה שבעצם אומרת הטבלה. אם את חושבת להישתמש בתוכנית שלהם אז תשלמי
אני הלכתי בתקופה בה נאמר שהתור יהיה 50-60 דקות ואכן התורים היו כאלו ואף 90 דקות
אבל לא לנו
כי הלכנו עם תוכנית ועשינו מה שאמרו לנו כולל להגיע 40 דקות לפני שהפארק ניפתח כו' ולא עמדנו בתור יותר מ 10 דקות.
פגשתי שם מישהי שאמרה שיש לה את הספר שלהם אבל לא היה לה כח לקרוא וללכת אחרי התוכנית ולכן היו תורים שהיא חיכתה יותר משעה שהיא שמעה שלא חיכנו הרבה והיתה בשוק שנכון לנקודה שבה ניפגשו הספקנו כל כך הרבה יותר ממנה. בעיקרון התוכנית חוסכת 3-4 שעות של עמידה בתורים
לא אוכל לשלוח אותם כי זה לא חוקי רק אומר לך שמה20.3 עד ה24.4 זה עמוס דיי באותה מידה ומאוד עמוס לכן זה לא משנה. את חייבת תוכנית או תוכנה אני ממליצה לך להירשם אליהם או אם תחליטי לרכוש את תוכנת
הRIDEMAX
למה שלא תקדימי את כל הטיול בשבוע אני שוב מדגישה לא כדאי לך לעשות את הקרוז לפני הפארקים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
33. חזרנו מפלורידה + קרוז תגובה ל - 32 09/05/2008 22:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אנחנו נוסעים באוקטובר 2008 עם הילדים. במסלול שלנו מיאמי (הכרח)
קרוז ןאחר כך אורלנדו.
אכן גם אנחנו קראנו שרצוי קרוז בסוף, אבל הבדלי המחירים מאד משמעותיים (כמעט 1000$ יותר). שוחחנו עם כמה משפחות שעשו את הקרוז בהתחלה וכולן נהנו מאד גם כך. כשהתחלנו לחפש נלחצנו משפע האפשרויות והמידע- גם של הקרוזים וגם של כל השאר- אחר כך נרגענו והבנו ששיקולים כלכליים הם כן חשובים וההבדל הוא כנראה לא כל כך גדול.
עוד דבר- יש הבדלי מחירים משמעותיים בין מיאמי פורט קנברל ופורט לאודרדייל, ושווה לבדוק קרוזים בשלשת הנמלים. כל פעם יש משהו אחר שיוצא זול יותר והאניות מאד דומות.
בהצלחה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
34. חזרנו מפלורידה + קרוז תגובה ל - 33 09/05/2008 23:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גם אני חושבת שצריך להתחשב במחיר קודם לכן אמרתי לרויטל להקדים בשבוע
לגבי אוקטובר לא ראיתי הבדלים במחירים בין התחלה אמצע או סוף בקרוזים
טוב שבחרתם בתקופה זו בשביל אורלנדו אני ניסיתי לשכנע את רויטל לנסוע
בתקופה זו שחוץ מהרבה פחות טורים גם המחיר של הקרוזים יותר זול ממרץ אפריל, אך רויטל מפחדת מגשם, אתם לא מודאגים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
35. חזרנו מפלורידה + קרוז תגובה ל - 34 10/05/2008 11:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא מודאגים. אי אפשר לדאוג מכל דבר וצריך גם קצת מזל בטיולים.את מזג האוויר דווקא בדקנו, ועונת הגשמים אמורה להסתיים בערך בתחילת אוקטובר. או שיצליח או שלא, אבל בתאוריה זה בסדר. המחירים נמוכים הרבה יותר (של כמעט כל דבר שבדקנו) כאשר יש שש נפשות כמו אצלנו זה הבדל ענק. יש פחות תורים והכי חשוב- זה זמן שאפשר לקחת כמעט חודש חופש ולהפסיד מעט מאד לימודים ועבודה.
כפי שציינתי יש גם אילוצים- אנחנו צריכים להיות כמעט שבוע באזור מיאמי. העונה לא מתאימה לאברגליידס- חם מדי ויש המון יתושים לכן ניסע לכיוון קי ווסט. הקרוז שמתאים לנו מבחינת המחיר והטיול הוא לפני אורלנדו ולא אחרי- נכון, עדיף לפני, אבל לא מסתדר. אני בטוחה שנהנה גם כך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
36. חזרנו מפלורידה + קרוז תגובה ל - 35 10/05/2008 20:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי, ממש עכשיו חזרנו מביקור אצל חברים שהיו באורלנדו באוקטובר ומאוד נהנו. לדבריהם ממש לא היו תורים והתור הארוך ביותר היה כ-10 דקות. יחד עם זאת ירד די הרבה גשם, אך זה לא הפריע להם להנות במתקנים, למעט רכבות הרים פתוחות שבעת גשם זה מכאיב מאוד (ממש כמו אבנים על הפנים והגוף), אך עדיין יש מספיק הפוגות כדי לעשותן. אני החלטתי בכ"ז להשאר עם התקופה של מרץ-אפריל בעיקר בגלל השייט, אך בהחלט לוקחת בחשבון את התורים (ננסה למזער נזקים ע"י שימוש בתוכנה+רכישת פסטפאס ביוניברסל). אני מאחלת לכם בכל ליבי המון מזל והנאה. דרך אגב, האם כבר סגרתם לגבי השייט? דרך איזו סוכנות? באיזו ספינה ואילו נמלי חוף? (בטבלאות ממוצעי גשמים שמתי לב שיש הבדלים ניכרים בסיכוי לגשם באוקטובר בין האיים השונים)

[עודכן ב:10 מאי 2008 20:55:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
37. תכנת RIDEMAX תגובה ל - 18 17/05/2008 21:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  finzy לא מחובר finzy  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
שלום לכם
אנחנו מתכננים טיול לארה"ב בקיץ, ואמורים להיות באורלנדו באוגוסט 7 ימים. איפה אפשר לרכוש את תכנת הRIDEMAX שאתם מדברים עליה?

תודה על העזרה, ובכלל על כל הטיפים המעולים שמופיעים כאן
ענת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
38. תכנת RIDEMAX תגובה ל - 37 17/05/2008 22:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי ענת,

את התכנה רוכשים דרך האתר שלהם:
http://www.ridemax.com

אפשר לרכוש רישיון ל-90 יום או לשנה.

בהצלחה,
סוזי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
39. מניו יורק למיאמי תגובה ל - 4 27/05/2008 13:48 לתגובה קודמת
  nonol לא מחובר nonol  משתמש בינוני 67 הודעות עד כה
האם מומלץ לבצע את המסלול מניויורק למיאמי ברכב? כמה עולה טיסת פנים במסלול זה והיכן מזמינים? ואם לסוע ברכב - מי יכול לסייע לנו להכין מסלול בן 17 יום שיכלול 2-3 ימים בניו יורק + 4-5ימים באורלנדו. אנו זוג + 2 ילדים מתבגרים.תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:DEET
להודעה הבאה:בעקבות הדיון על קבלת מפות בAAA