כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. ינואן לחודש ותכנון אובססיבי (לכככול הסינים!) 01/05/2008 11:35 לתגובה הבאה
heretric heretric לא מחובר heretric  משתמש פעיל 1060 הודעות עד כה
אני מתכנן טיול של 25-30 ימים במדינת יונאן בלבד. הביקור מתחיל בסוף ספטמבר. אכנס לסין דרך מעבר הגבול עם ויאנטנם באיזור לאו-קאי.

בגלל שאני מתכנן טיול קצת אובססיבי ולא משאיר הרבה ליד המקרה יש לי מספר שאלות ספציפיות:

1. הטרק בדאצ'ין: קראתי את ההמלצה של האתר chinabackpack אך עדיין לא ברור לי מה תנאי השינה ביבאנג: האם יש שם מבחר גסט-האוסים?
האם ישנים בהם בחדר זוגי אישי או יש רק דורמטוריס? (חברה שלי לחוצה בעניין).

2. איזור YUANYANG: מה יש שם לראות? איזה מסלולים ממולצים? קשה מאוד להשיג חומר על האיזור ולכן כל תגובה תתקבל בברכה.

עוד הרבה שאלות יגיעו בהמשך. כמו שאמרתי: תכנון אובססיבי Smile

ערן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. אין לי תשובה לאף אחת מהשאלות שלך..... תגובה ל - 1 01/05/2008 14:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  y y y לא מחובר y y y  משתמש פעיל 1629 הודעות עד כה
אבל כן יש לי הצעה- לא לתכנן כ"כ אובססיבי!! חמשת החודשים שיש לך עד הטיול הם, במונחים סיניים, נצח, וגם אם לא היו נצח הרי שהאיזור המדובר, במיוחד צפון יונאן, הוא איזור שבו הפער שבין מה ש"על הנייר" לבין מה שבפועל לא קטן. אם אדגום רק שבוע אחד מהטיול שלי באיזור, היו בו אוטובוס אחד שכלל לא יצא לדרך, אוטובוס אחר שיצא לדרך אך נתקע אי שם באמצעה (למזלי, באחד המקומות היפים שהייתי בהם בחיי), 3 הוסטלים שהופיעו בכל מדריך אך לא במציאות, מנזר אחד שנחשב "מרהיב" אך היה סגור ברובו ודי עלוב ומנזר אחר שלא רשום בשום מקום שהיה באמת מרהיב. עכשיו, אם הייתי מתכנן אובססיבי סביר להניח שכבר אחרי יומיים הייתי נכנס לדכאון פתולוגי מאחר שהתכנון האבסולוטי שלי, שעבר אופטימיזציה בשביל לראות כל שביב אתר שראוי לראות בדיוק בככמות השניות שראוי להקדיש לו, נכשל בלי ספק בצורה קולוסאלית. מכיוון שאני לא כזה, פשוט נהנתי מאקראיות ההתרחשויות.....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מסכים איתך- ויודע שזה כך תגובה ל - 2 01/05/2008 17:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אבל בכל זות, מי יודע על הטרק? אני מנסה לשכנע את חברה שלי...

ערן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מסכים איתך- ויודע שזה כך תגובה ל - 3 01/05/2008 22:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
~נועה~  משתמש לא מוכר
קח נשימה עמוקה...
כמו שאמר YYY, חמישה חודשים הם הרבה זמן לתכנונים, אין מה להלחץ עכשיו!

לגבי דצ'ין - לא הגעתי לכפר ההוא, אבל מחברה שהיתה הבנתי שכמעט כל משפחה מסבה כיום את הבית שלה לGH. אני בטוחה שיהיה לכם היצע רב של לינה. (לרב באיזורים קטנים יש חדרים זולים של 2-4 אנשים, בערים היכן שהלינה ממילא יקרה יותר, יש דורמיטורים).

יואן יאנג זה איזור הררי, שעל ההרים מפוזרות אין ספור טראסות אורז.
לרב סוגרים עם נהג על מחיר לכל היום (מחירי הדלק עולים גם בסין, אז גם אם באתר רשום מחיר מסויים, היום זה כבר יהיה יקר בהרבה), והוא לוקח אותכם מוקדם בבוקר לראות את הזריחה מעל הטראסה הכי יפה, ואז לוקח לעוד כל מיני טראסות (או כפרים) לבחירתכם.
כל האיזור מלא בכפרי מיעוטים (כמה עשרות ק"מ מגבול וייטנאם, אז יש מיעוטים הדומים לאלה שבסאפא), בכל יום יש שוק בכפר אחר, שאליו באים מכל כפרי הסביבה. תנסו להגיע גם לשוק כזה.
כמה שעות נסיעה משם, בדרך לקונמינג, יש עיירה חביבה ומנומנמת בשם 建水 jianshui שמעבר לאוירה יחסית נעימה של סין מלפני עשרות שנים, ישנם גם כמה אתרים היסטוריים (גן מפורסם, מקדשים, ובעיקר שער הזהה לשער בכיכר טיין אן מן, והוא בעצם השער המקורי). מקום חמוד לשבור נסיעה ארוכה חזרה לקונמינג, ואפשר לבלות בו יום או שניים רגועים. משם יש המון אוטובוסים לקונמינג.

עוד מקום מגניב ולגמרי לא מתוייר ע"י זרים (אך כן ע"י סינים) הוא פוז'היי . מצ"ב לינק: http://english.cri.cn/2245/2005-6-23/153@250408.htm
בסינית - 普者黑
שווה להגיע כמה שיותר מוקדם, כדי לזכות לראות את פריחת הלוטוסים (אם נשארה). לנים בעיר בשם צ'יוביי 丘北.

בשני המקומות הנ"ל אין בעיה למצוא חדר זוגי, אבל הרחק ממפואר.

בצפון יונאן יש מלאאאאאאאאא מקומות שווים, שניים כמעט לא מוכרים אבל שווים כל ק"מ של דרכי עפר עם בורות ומהמורות הם שמורת liming שליד ליג'יאנג וכפרון קטן השם baoshan גם ליד ליג'יאנג - ממנו ניתן לטרק לכיוון אגם לוגו.
כתבה על באושאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3182542,00.html
וכן - יש חדרים זוגיים.

אני מצרפת גם לינק של תמונות הטיולים שלי מהאיזורים הנ"ל, המצלמה התקלקלה, אז האיכות מזעזעת, אבל אני מקווה שבכל זאת אפשר לראות כמה הם יפים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. השער המקורי? תגובה ל - 4 01/05/2008 22:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  y y y לא מחובר y y y  משתמש פעיל 1629 הודעות עד כה
עכשיו סיקרנת אותי, למה הכוונה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. ממש תודה על התשובות- אבל למה לחוץ? תגובה ל - 5 01/05/2008 23:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
להיפך! אני פשוט מת לטייל כבר Smile אני נהיה רגוע מעכשיו Smile
אחרי כשנה במצטבר במזרח קשה להגיד שאני חושש... אפילו חברה שלי כבר טרקרית מנוסה (לא, סתאם, לא צריך להגזים ).

התשובות שלכם ממש מענינות. קניתי הערב את הספר של לונלי פלנט:
china's Southwest
הוא ממש אחלה, יש בו על כל המקומות שציינתם והוא אפילו פתר לי חידה נוספת: יש שיט מג'ינג-הונג לתאילנד כל יום שני, רביעי ושבת במעבורת. השיט לוקח 7 שעות וכנראה נעים במיוחד. הבעיה היא שהסיפור די יקר: 800Y...

לגבי הכפר yebung אני עדיין לא מצליח לברר אם אפשר לישון שם בחדר זוגי... נראה במשך הטיול.

ולסיום, כמו שאמא שלי אומרת, מטיול נהנים 3 פעים: בתכנון, בטיול ולהיזכר... אני מנסה לעשות את הראשון ארוך במיוחד Smile

ערן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. כן, כן תגובה ל - 5 01/05/2008 23:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
~נועה~  משתמש לא מוכר
נכון באיזור טיין אן מן יש שניים או שלושה שערים?
ובכן - אחד מהם (אני לא זוכרת איזה) הוא רק העתק מדוייק של השער ההוא. השער הזה נמצא ממש במרכז של העיר, נדמה לי שאפילו היה עליו בית קפה, אבל אני לא בטוחה.
אם הROUGH GUIDE שלי לא היה נגזל בעזרתם הנדיבה של פקידי המכס בסין, הייתי מביאה לך ציטוט בנושא.

מצרפת תמונה, זה הדבר הכי קרוב שמצאתי.
ולינק (בסינית, לצערי): http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.gogocn.com /admin/upload/200677144717.jpg&imgrefurl=http://yunnanto ur.gogocn.com/67//sight_1400.htm&h=200&w=300&sz= 16&hl=iw&start=179&um=1&tbnid=uiUOkcip8W2McM :&tbnh=77&tbnw=116&prev=/images%3Fq%3D%25E5%25BB %25BA%25E6%25B0%25B4%26start%3D160%26ndsp%3D20%26um%3D1%26hl %3Diw%26rls%3Dcom.microsoft:he:IE-SearchBox%26rlz%3D1I7GZHZ% 26sa%3DN
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. כן, כן תגובה ל - 7 02/05/2008 00:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
~נועה~  משתמש לא מוכר
בעצם - גם בויקי יש לינק. (משום מה אני לא רואה בשום מקום איזכור לקשר של השער בבייג'ינג, אינ מקווה שלא סתם הטעתי).
בכולופן - העיר היתה ממש חמודה לטעמי, עם פוטנציאל לטעום מסין הישנה, השקטה ויחסית גם הפחות ממוסחרת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. ממש תודה על התשובות- אבל למה לחוץ? תגובה ל - 6 02/05/2008 12:27 לתגובה קודמת
  shtel לא מחובר shtel  משתמש מתחיל 47 הודעות עד כה
לגבי יובאנג - אני לא יודע מה המצב כרגע מבחינת גסטהאסים אבל בזמנן היו שם 2 גסטהאסים אני לא זוכר אם יש שם חדרים זוגיים אבל אני די בטוח שהיו חדרים של 3 ( אל תתפוס אותי במילה ). חוץ מזה האזור לא מתוייר יותר מידי כך שיש סיכוי טוב שתקחו חדר גדול רק בשבילכם או שתקחו חדר של שלוש רק לעצמכם זה יעלה לכם 20 יואן יותר אבל אם אתם כל כך לחוצים על זה אז יוצא משתלם .
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שאלה דחופהההההה מאוד!!!!!
להודעה הבאה:עזרה בתכנון טיול לתאילנד

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף