|
| 2. אין לי תשובה לאף אחת מהשאלות שלך..... תגובה ל - 1 |
01/05/2008 14:17   |
| |
y y y |
1636 הודעות עד כה |
|
|
|
אבל כן יש לי הצעה- לא לתכנן כ"כ אובססיבי!! חמשת החודשים שיש לך עד הטיול הם, במונחים סיניים, נצח, וגם אם לא היו נצח הרי שהאיזור המדובר, במיוחד צפון יונאן, הוא איזור שבו הפער שבין מה ש"על הנייר" לבין מה שבפועל לא קטן. אם אדגום רק שבוע אחד מהטיול שלי באיזור, היו בו אוטובוס אחד שכלל לא יצא לדרך, אוטובוס אחר שיצא לדרך אך נתקע אי שם באמצעה (למזלי, באחד המקומות היפים שהייתי בהם בחיי), 3 הוסטלים שהופיעו בכל מדריך אך לא במציאות, מנזר אחד שנחשב "מרהיב" אך היה סגור ברובו ודי עלוב ומנזר אחר שלא רשום בשום מקום שהיה באמת מרהיב. עכשיו, אם הייתי מתכנן אובססיבי סביר להניח שכבר אחרי יומיים הייתי נכנס לדכאון פתולוגי מאחר שהתכנון האבסולוטי שלי, שעבר אופטימיזציה בשביל לראות כל שביב אתר שראוי לראות בדיוק בככמות השניות שראוי להקדיש לו, נכשל בלי ספק בצורה קולוסאלית. מכיוון שאני לא כזה, פשוט נהנתי מאקראיות ההתרחשויות.....
|
|
|
|
|
| 4. מסכים איתך- ויודע שזה כך תגובה ל - 3 |
01/05/2008 22:28   |
| ~נועה~ |
 |
|
|
קח נשימה עמוקה...
כמו שאמר YYY, חמישה חודשים הם הרבה זמן לתכנונים, אין מה להלחץ עכשיו!
לגבי דצ'ין - לא הגעתי לכפר ההוא, אבל מחברה שהיתה הבנתי שכמעט כל משפחה מסבה כיום את הבית שלה לGH. אני בטוחה שיהיה לכם היצע רב של לינה. (לרב באיזורים קטנים יש חדרים זולים של 2-4 אנשים, בערים היכן שהלינה ממילא יקרה יותר, יש דורמיטורים).
יואן יאנג זה איזור הררי, שעל ההרים מפוזרות אין ספור טראסות אורז.
לרב סוגרים עם נהג על מחיר לכל היום (מחירי הדלק עולים גם בסין, אז גם אם באתר רשום מחיר מסויים, היום זה כבר יהיה יקר בהרבה), והוא לוקח אותכם מוקדם בבוקר לראות את הזריחה מעל הטראסה הכי יפה, ואז לוקח לעוד כל מיני טראסות (או כפרים) לבחירתכם.
כל האיזור מלא בכפרי מיעוטים (כמה עשרות ק"מ מגבול וייטנאם, אז יש מיעוטים הדומים לאלה שבסאפא), בכל יום יש שוק בכפר אחר, שאליו באים מכל כפרי הסביבה. תנסו להגיע גם לשוק כזה.
כמה שעות נסיעה משם, בדרך לקונמינג, יש עיירה חביבה ומנומנמת בשם 建水 jianshui שמעבר לאוירה יחסית נעימה של סין מלפני עשרות שנים, ישנם גם כמה אתרים היסטוריים (גן מפורסם, מקדשים, ובעיקר שער הזהה לשער בכיכר טיין אן מן, והוא בעצם השער המקורי). מקום חמוד לשבור נסיעה ארוכה חזרה לקונמינג, ואפשר לבלות בו יום או שניים רגועים. משם יש המון אוטובוסים לקונמינג.
עוד מקום מגניב ולגמרי לא מתוייר ע"י זרים (אך כן ע"י סינים) הוא פוז'היי . מצ"ב לינק: http://english.cri.cn/2245/2005-6-23/153@250408.htm
בסינית - 普者黑
שווה להגיע כמה שיותר מוקדם, כדי לזכות לראות את פריחת הלוטוסים (אם נשארה). לנים בעיר בשם צ'יוביי 丘北.
בשני המקומות הנ"ל אין בעיה למצוא חדר זוגי, אבל הרחק ממפואר.
בצפון יונאן יש מלאאאאאאאאא מקומות שווים, שניים כמעט לא מוכרים אבל שווים כל ק"מ של דרכי עפר עם בורות ומהמורות הם שמורת liming שליד ליג'יאנג וכפרון קטן השם baoshan גם ליד ליג'יאנג - ממנו ניתן לטרק לכיוון אגם לוגו.
כתבה על באושאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3182542,00.html
וכן - יש חדרים זוגיים.
אני מצרפת גם לינק של תמונות הטיולים שלי מהאיזורים הנ"ל, המצלמה התקלקלה, אז האיכות מזעזעת, אבל אני מקווה שבכל זאת אפשר לראות כמה הם יפים.
|
|
|
|
|
|
|
|
|