כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טיול אחרי צבא ! 01/05/2008 15:49 לתגובה הבאה
חייל משוחרר  משתמש לא מוכר
אני מתכנן לטוס לאוסטרליה ולניו זילנד בספטמבר הקרוב..
ורציתי לדעת כמה דברים.

* קודם כול כמה קשה לקבל את הויזה בארץ, האם כדאי לקנות את הכרטיס רק אחרי קבלת הויזה ?
* האם יש אפשרות להאריך את הויזה כשאני כבר נמצא באוסטרליה, ובמידה וכן כמה זמן לפני תום הויזה יש להגיש בקשה ?
*מבחינת הכסף, האם לטוס עם מזומן או כרטיס אשראי ?
*אשמח לשמוע בקצרה על מסלולים מועדפים, מקומות מיוחדים, ערים שחייבים לבקר בהם וכו'.
*לכמה זמן כדאי לטוס? האם 4-6 חודשים מספיקים למצות או שמה זה יותר מידי?
*כמו כן, מה עלות המחייה שם? כלומר, במידה ואני מתכנן לטוס לתקופה של 4-6 חודשים לאיזה סכומים להיערך פחות או יותר?
*ושאלה אחורנה האם יש אתרים/מקומות שניתן לקבל הכוונה יותר פרטנית על מסלולים-מלונות וכו' באוסטרליה וניו זילנד?

מצטער על מבול השאלות.. תודה מראש !!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. טיול אחרי צבא ! תגובה ל - 1 01/05/2008 20:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידן אוריגינלי עידן אוריגינלי לא מחובר עידן אוריגינלי  משתמש פעיל 2880 הודעות עד כה
1)מעל ל90% מהמבקשים ויזה לאוסטרליה מקבלים ויזה. לניו זילנד אין צורך בויזה. לגבי כרטיס טיסה העסק הוא שקו די עמוס לכן כדאי לתפוס כרטיס זמן מסוים מראש ורק לאחר קבלת הויזה , אותה מומלץ לבקש כחודש לפני הטיסה, לשלם על הכרטיס.
2)הארכת ויזה באוסטרליה- תלוי אם תקבל ויזה עם סעיף 8503 אז התשובה היא לא. אם ברצונך לשנות תנאי כלשהו בויזה שלך אזי אתה צריך לחזור לישראל. אם לא תקבל (סיכוי קטן) סעיף 8503 אזי תוכל להאריך את הויזה באוסטרליה כל עוד היא בתוקף אחרי שתוכיח שיש לך דרך לממן את עצמך שם ללא עבודה (לא חוקית לבעלי דרכון ישראלי) ותשלום אגרה כלשהי.
3)מזומן או אשראי- מה שנוח לך. עקרונית אוסטרליה היא מדינה מערבית ורוב כרטיסי האשראי יתקבלו שם ברוב המקומות, אולם משיכת כסף מהכספומט אינה מומלצת עקב העמלות הגבוהות יחסית לסכום המשיכה המקסימלי (800$AUS ליום). אפשרות אחרת טובה מאד אם תשהה באוסטרליה יותר מ3 חודשים היא לפתוח חשבון בנק מקומי ולקבל כרטיס EFTPOS אוסטרלי ולהעביר סכום כספי גדול במכה אחת. אגב שער ההמרה למזומן נמוך יותר משער הטרבלים לכן תקבל פחות דולר אוסטרלי עבור השקלים שלך אם תבוא עם מזומן.
4)אתרים מומלצים ומסלולים - תחפור קצת באתר ובפורום כבר שאלו כל מה שאפשר בקשר לזה. אם זה לא יספיק לך, לך להרצאה.
5)כמה שאתה רוצה וכמה שתתיר לך הויזה שתקבל. אתה יכול לשהות שם חודש וזה יהיה יותר מדי או שנתיים וזה לא יספיק לך.
6)עלות מחיה משוערת היא היא 1200-1500$USA לחודש לא כולל כרטיסי טיסה, החישוב כולל מס' הוצאות קבועות כמו קניית רכב או פאס אוטובוסים כאשר פורסים את העלות הקבועה ע"פ כל תקופת השהייה.
7)בניו זילנד יש את רשת חנויות המידע לתיירים הממשלתיות הinfo מסומנות ע"י האות i שהן אמינות למדי וישמחו לבצע עבורך הזמנות לכל דבר ממיטה באכסניה ועד השכרת רכב בנוסף בכל חור יש את משרד הדוק המקומי שהוא מקור המידע לגבי טרקים ואתרי טבע. באוסטרליה המצב מסובך יותר כי דוכני האינפורמיישן הם בבעלות פרטית ומקבלים כסף מבעלי עניין ולכן לא תמיד אמינים. בנוסף יש את התנ"ך של המטיילים והוא הלונלי פלנט שהוא אמין מאוד ויחסית מעודכן לפחות בנוגע לאטרקציות ואכסניות. פרט לכך יש אתרי אינטרנט שונים של משרדי התיירות ושל מפעילים שונים של אתרי התיירות ורשתות של אכסניות.

אני רוצה עוגייה, אהההההההההה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. הערכת עלויות תגובה ל - 2 01/05/2008 20:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1727 הודעות עד כה
אני חושבת שהערכה של 1500$ היא הערכה קצת נמוכה מדי. זה היה משהו כזה בערך כשאני טיילתי לפני כשנתיים, אז הדולר היה מעל 4.5 ש"ח. היום, כשהדולר הוא 3.4 (מעל 20% פחות...) ובכל זאת, המחירים עצמם עלו, אני חושבת שההערכה הזו לא ממש רלוונטית. תוסיף עוד... גם המחירים של הטיסות עלו, מאז.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. הערכת עלויות תגובה ל - 3 01/05/2008 21:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Ariel_Sivan לא מחובר Ariel_Sivan  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
תודה רבה על כול המידע.
מה זה בדיוק הסעיף הזה שהזכרת בקבלת הויזה סעיף 8503 ?
ומה הסיכויים לקבל ויזה מעל לחצי שנה ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. הערכת עלויות תגובה ל - 4 01/05/2008 21:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Ariel_Sivan לא מחובר Ariel_Sivan  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
שאלה נוספת:
יש אפשרות לקבל אישור עבודה באוסטרליה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. ויזה- הרחבה תגובה ל - 4 01/05/2008 22:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידן אוריגינלי עידן אוריגינלי לא מחובר עידן אוריגינלי  משתמש פעיל 2880 הודעות עד כה
הסטנדרט בויזות לישראלים הוא ויזה עם תאריך כניסה אחרון לשנה קדימה עם אישור שהייה של חצי שנה באוסטרליה וכניסות מרובות. במילים אחרות אם אתה מוציא ויזה היום תוכל להיכנס לאוסטרליה עד ה1.5.09 ובכל כניסה תקבל אישור שהייה לתקופה של עד 6 חודשים עד ה 1.05.09 .
סעיף 8503 הוא סעיף שמונע ממך לשנות את תנאי הויזה שלך באוסטרליה. כלומר הוא מונע ממך להאריך את הויזה לקבל אישור עבודה לעבור לויזת סטודנט או לקבל מעמד קבע באוסטרליה אם תתחתן עם מישהי. לאחרונה בעקבות ניסוי שעשו האוסטרלים הוחמרו שוב תנאי הויזה לאחר תקופה מסוימת של הקלות ולכן חזר שוב סעיף 8503.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. הערכת עלויות תגובה ל - 5 01/05/2008 22:11 לתגובה קודמת
לא על דרכון ישראלי. רק דרכונים של בריטניה, צרפת, אירלנד, שבדיה, נורוגיה, גרמניה, יפן, ניו זילנד, קנדה, הולנד, דרום אפריקה, פיג'י יכולים לקבל היתר עבודה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:עזרה דחוף למבינים
להודעה הבאה:למביני הויזה...

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר