כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. סולט לייק סיטי, ברייס וציון 02/05/2008 07:29 לתגובה הבאה
  ענבל ה לא מחובר ענבל ה  משתמש בינוני 98 הודעות עד כה
שלום לכולם, אנחנו גרים בסן דייגו וחשבנו על טיול קצר באיזור סולט לייק סיטי והקניונים.
מה דעתכם על התוכנית הבאה -
לצאת מסן דייגו בחמישי בערב בטיסה לסולט לייק סיטי.
שישי בבוקר לטייל באיזור. נשמח לשמוע רעיונות.
אנחנו דתיים - שבת בחב"ד סולט לייק סיטי (האם יש שם קהילה אורתודוכסית אחרת?)
במוצאי שבת לנסוע לכיוון ברייס, חשבנו על נסיעה של שעתיים-שעתיים וחצי ואז לעצור לישון בדרך. המלצות על מוטלים יתקבלו בברכה.
ראשון בבוקר - להמשיך לכיוון ברייס, לטייל שם כל היום. לישון בפארק או בדרך לציון.
שני - להמשיך לציון ולטייל שם כל היום. לישון באיזור.
שלישי - לצאת בחזרה לסולט לייק סיטי, לתפוס טיסה אחר הצהריים בחזרה לסן דייגו.

האם מסגרת הזמן מתאימה? איך כדאי לחלק את שני הימים בין 3 הפארקים - יום אחד לכל פארק או שיש פארק מסויים שכדאי להקדיש לו יותר זמן?
איפה כדאי לישון בכל אחד מהפארקים ובדרך?

תודה מראש לכולם!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. סולט לייק סיטי, ברייס וציון תגובה ל - 1 02/05/2008 08:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2247 הודעות עד כה
1. כתבת "איך כדאי לחלק את שני הימים בין 3 הפארקים" אני מניח שהתכוונת "איך כדאי לחלק את 3 הימים בין שני הפארקים" Very Happy . הנסיון שלי אומר שבציון כדאי לבלות יותר זמן. זה לא עניין של יופי, אלא פשוט זה פארק גדול יותר ועם יותר דברים לעשות ולראות. ברייס פארק יפה מאוד וגם בו אפשר לבלות זמן רב, אבל גם בביקור של 6 שעות אפשר להספיק לנסוע בדרך הנופית, לעצור באי אלו נקודות תצפית ולעשות טיול רגלי שיורד לתוך הפארק. בציון אני מציע, אם רוצים לטייל בנחת, לבלות יום מלא בקניון ואם יש עוד זמן אפשר גם לטייל בחלק המזרחי ולעצור לתצפית בחלק הצפוני (הקולוב). אם אתם אוהבים טיולים רגליים של מעט יותר מהליכות קלות לנקודות תצפית - בציון יש כמה טיולים מעולים. בהנחה שתשנו במוצ"ש כשעתיים מברייס, הייתי מציע להגיע ללינה במאונט כרמל, כך שתוכלו להגיע לציון מיד למחרת בבוקר.

2. בדיון הזה
http://forum.lametayel.com/forum_rview/th-994224#msg_num_4
רשמתי רשימה חלקית של אפשרויות מה לעשות ביום בסולט לייק. אם יש לך עוד שאלות על כך, אני אשמח להרחיב.

3. בסולט לייק יש קהילה יהודית קטנה יחסית וידוע לי רק על בי"כ אחד של חב"ד ואחד רפורמי.

4. סתם שאלה - האם שקלתם לעשות את הדרך הזו באוטו שלכם? לטוס ולראות גם את סולט לייק זה יופי של רעיון, אבל לפחות מבחינת מרחקים וזמני טיסה ונהיגה - וגאס עדיף.

על איזה תאריכים אנחנו מדברים?
ברייס ציון
ברייס(גודל:13.99KB)ציון(גודל:13.36KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מדובר בסוף מאי - ממוריאל דיי תגובה ל - 2 02/05/2008 09:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הרעיון לטיול כולו צמח מכך שיש לנו שוברים לטיסות של קונטיננטל ושל דלתא, ויש לקונטיננטל קוד-שייר עם דלתא על טיסה מסן דייגו לסולט לייק סיטי (שהיא ה"האב" של דלתא ולכן יש טיסות ישירות בתדירות גבוהה ובמחיר נמוך). כך שאם התוכנית תצליח יצא שנטוס כמעט חינם. לנסוע לשם זה ארוך מדי בשבילנו, עם ארבעה ילדים בגילאי 2.5 - 11 נסיעות ארוכות הן קשות ומתישות. בוודאי כשמדובר בחופשה קצרה.

התכוונתי איך לחלק את 2 הימים בין 2 הפארקים, כי ביום השלישי אנחנו צריכים לנסוע חזרה ולהספיק לטיסה כך שלא נראה לי שנספיק גם לטייל ממש.

לא הבנתי לגבי מאונט כרמל - אתה ממליץ לישון שם בין 2 הפארקים? כלומר לנסוע ביום ראשון כשעתיים, לטייל בברייס, לנסוע למאונט כרמל ולישון שם, ואז לטייל בציון ולישון שם?
אפשרות אחרת היא לנסוע עוד יותר קרוב לציון, לישון בתוך הפארק (אם עוד נמצא מקום, זה תאריך קצת עמוס) או בספרינגדייל. מה דעתך?

תודה על העזרה
ענבל

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מדובר בסוף מאי - ממוריאל דיי תגובה ל - 3 02/05/2008 18:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני חושב שאפשר להזמין שני לילות בספרינגדייל, אבל עם שתי הערות:
1. זה טוב רק בתנאי שבאמת מתחילים את היום הראשון שעתיים מברייס.
2. זה מצריך מעט משמעת בסופו של היום הראשון. את הדרך ממאונט כרמל לספרינגדייל אני ממליץ בכל לשון של המלצה לעשות באור מלא. זו דרך מפותלת ובשום אופן לא הייתי עושה אותה בחושך ואף לא בדימדומים וחוץ מזה זו דרך מאד יפה ושווה לראותה באור מלא ושיהיה מספיק זמן לנסוע בנחת ולעצור בנקודות שונות לאורך הדרך. כלומר, תצטרכו לצאת מברייס ב-5 לכל המאוחר. לעומת זאת, ללינה במאונט כרמל תוכלו להגיע גם באור אחרון. שתי האופציות סבירות - לשיקולכם.

לינה בלודג' של ציון אני בספק רב אם תמצאו. בעיני גם אין לזה עדיפות על לינה בספרינגדייל (שגם שם כדאי להזדרז). ספרינדייל נמצאת ממש על הכניסה ואפילו יש מערכת אוטובוסים שמסיעים את התיירים מספרינדייל לתוך הפארק ללא תשלום.

הנסיעה מספרינדייל לסולט לייק לקחה לנו 4.5 שעות. אם יש זמן בבוקרו שם היום השלישי, אפשר להכנס לתצפית בקולוב קניון.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מדובר בסוף מאי - ממוריאל דיי תגובה ל - 4 04/05/2008 08:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קצת שינוי בתוכניות -
החלטנו לוותר על השבת ולצאת ביום ראשון. נגיע לסולט לייק סיטי בצהריים והתוכנית היא לנסוע עד הברייס או לפחות קרוב אליו.
מה מומלץ לעשות בדרך?
רצינו לנסוע לאי אנטילופ אבל הוא בכיוון ההפוך ודי רחוק ולא יהיה לנו זמן. מצד שני אנחנו כן רוצים לראות את אגם המלח עצמו. יש נקודה אחרת מדרום לעיר שמומלץ לעצור בה לתצפיות?
בנוסף, חשבנו לנסוע בדרך הנופית (אלפיין לופ). כמה זמן זה לוקח בערך? על המערה כנראה נוותר בגלל חוסר הגמישות בזמן. חייבים סיור מודרך, סביר להניח שלא יהיו כרטיסים במקום (ממוריאל דיי וויקאנד) ואנחנו לא רוצים להתחייב מראש על שעה. איך היא בכלל ביחס למערת הנטיפים בארץ?
איפה מומלץ לישון בדרך לברייס? האם הדרך אליו צריכה להיות באור, ואז כדאי לעצור קודם ולהמשיך לנסוע בבוקר, או שעדיף לנסוע עד אליו ממש?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מדובר בסוף מאי - ממוריאל דיי תגובה ל - 5 04/05/2008 18:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ענבל - לא ברור ממה שכתבת מה היא מסגרת הזמן החדשה. אני מבין שאתם נוחתים בסולט לייק ביום א' בצהריים - אבל מתי הטיסה חזרה?

עוד כמה תשובות:
א. את ימת המלח הגדולה קצת קשה לראות מדרום. אני חושב שיש שם איזשהו חוף, אבל לא ידוע לי שזו אטרקציה גדולה. האי אנטילופ זה מקום נחמד, אבל לא יודע אם הייתי ממליץ על זה במסגרת הזמן הקצר יחסית שיש לכם. אני מציע להסתפק בלראות את ימת המלח מהמטוס Smile

ב. ה-alpine loop זו דרך נופית מאד יפה בעיני. זה מצריך כמה שעות טובות. זו דרך צרה ונוסעים בה לאט ובאותו יום סביר שלא תהיו שם לבד. מלבד מערת הנטיפים של שם כל מני טיולים רגליים לאגמונים בהרים, ערוצים זורמים, מפלים וכו'. אגב, אני לא יודע מתי פותחים את הדרך במלואה לתנועה. אני יודע שלפני שנתיים באמצע מאי זה עוד היה סגור (יכול להיות שממוריאל דיי זה הפתיחה).

ג. כבר ראיתי מערות נטיפים יפות יותר. היא יפה, ובעיקר יש שם תופעה של נטיפים ש"צומחים" לא אנכית, אלא בצורה מפותלת. מעבר לזה מסלול הטיול למערה הוא יפה מאד בעיני. צריך לקחת בחשבון שעה+ הליכה עם עליה של 300 מטר על שביל סלול היטב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מדובר בסוף מאי - ממוריאל דיי תגובה ל - 6 04/05/2008 21:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הטיסה ביום רביעי (במקום שלישי). כלומר התכנון הוא כזה:
ראשון - הגעה בצהריים, טיול קצת מסביב, נסיעה לכיוון ברייס.
שני - ברייס, נסיעה לספרינגדייל
שלישי - ציון, שינה באותו מקום
רביעי - נסיעה חזרה וטיסה הביתה

יש פארק מדינה - גרייט סולט לייק בדרום האגם. איך הוא?
אם אנחנו מגיעים ב-2 וצריכים לקחת רכב מההשכרה, מה סביר לתכנן ואיפה כדאי לעצור לשינה - קרוב מאד לברייס או באמצע הדרך?
לעצור קרוב - נותן לנו יותר זמן בברייס למחרת, לעצור באמצע - נותן לנו יותר זמן לטיול בדרך. מה עדיף? האם אפשר לנסוע בחושך?

תודה רבה על כל העזרה!
ענבל

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מדובר בסוף מאי - ממוריאל דיי תגובה ל - 7 05/05/2008 06:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
במסגרת הזמן הקצר הזה, הייתי מרכז את עיקר המאמץ בטיול בציון וברייס. אם בכל זאת תרצו להספיק משהו באיזור סולט לייק, הייתי משאיר את זה כאופציה ליום האחרון, או לחילופין לעשות זאת ביום ההגעה, אבל להשאר לישון באיזור סולט לייק ולא לתכנן יחד עם זה גם נסיעה משמעותית דרומה.

בפארק שמדרום לימה לא הייתי, אבל אני חושב שמדובר יותר בריזורט ולא במקום לטייל ולראות את האגם. ניצלנו היום את סופ"ש היפה לבקר שוב באנטילופ - היה יפה מאד, אבל זה לוקח זמן הביקור שם. אני חושב שמשדה התעופה יקח לכם קרוב לשעה רק להגיע לתוך הפארק.

אני אישית לא ממליץ על נהיגה בחושך, בטח שלא בכבישים של דרום יוטה. בעונה זו גם יש אור עד 8:30-9:00 כך שבאמת אין סיבה להכנס לחושך. אם אתם לא חוששים מנסיעה רצופה של 4-4.5 שעות, שימו את הלינה הראשונה ליד ברייס (ברוביס אין או בטרופיק). אם קרוב להגעה תראו שיש עוד שעה אור פנויה, תוכלו לטייל ברד קניון שלאורך כביש 12 ממש לפני ברייס. אופציה אחרת לנסוע רק עד פאנגוויץ' או ביוור.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מדובר בסוף מאי - ממוריאל דיי תגובה ל - 8 05/05/2008 08:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורי תודה - הזמנו לינה בביוור.
אנחנו מתכוונים לטייל קצת באיזור אלפיין ואולי לראות (לפני כן) את מחצבת הנחושת, אבל כן להספיק נסיעה משמעותית דרומה באותו יום, ולכן נוותר על אנטילופ ועל מערת הנטיפים. ביוור יושבת ממש על ה-15 כך שלא צריכה להיות בעיה לנסוע גם בלילה. לפי גוגל יש עוד שעה וחצי נסיעה משם לברייס, מה שישאיר לנו די הרבה זמן שם. ל-2 הלילות הבאים הזמנו לינה בספרינגדייל, כך שיהיה לנו יום נטו לציון.
תודה על כל המידע!
איפה אתה נמצא שטיילת היום שם? אתה גר בסביבה?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. מדובר בסוף מאי - ממוריאל דיי תגובה ל - 9 05/05/2008 17:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני גר בסולט לייק סיטי זה 3 שנים Smile

נראה לי קצת דחוס להספיק גם את המחצבה וגם כניסה לאיזור האלפיין, אפילו אם לוקחים על עצמכם כניסה ללילה. אבל תתחילו עם המחצבה ואח"כ תראו.

לפי מה שאני רואה, אתם "אוכלים את המערב בביסים קטנים" - כל פעם יוצאים לחופשה קצרה ורואים עוד פארק או שניים. לפי זה עוד תבואו פעם נוספת לסולט לייק כדי לנסוע לילוסטון, ואז תשלימו את החסר גם באיזור זה.

ואגב - שאלה שמאד מסקרנת אותי - בדצמבר תכננת טיול לגרנד קניון. האם זה יצא לפועל ואם כן, איך היה שם במבחינת מזג אויר?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מדובר בסוף מאי - ממוריאל דיי תגובה ל - 10 05/05/2008 19:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סחטיין על הזיכרון!
אכן, בחורף נסענו לגרנד קניון, לגדה הדרומית. ברגע האחרון שינינו את תוכנית הימים בגלל תחזית מזג האויר - החלפנו בין יומיים כי היתה תחזית לגשם ועננים בקניון. היה טיול מוצלח, קצת קר אבל הצלחנו לטייל. בקניון הגדול היה בערך 6-7 מעלות. בפלאגסטף היה קר יותר, בסביבות 0-2 ביום ו-14 בלילה (הכל צלזיוס... עדיין לא התרגלנו). בגלל שהחלפנו את הימים היה לנו קצת פחות זמן בקניון הגדול עצמו והפסדנו כמה דברים שרצינו לראות בסדונה כי היה חג המולד והפארקים היו סגורים. אבל הסתובבנו מסביב וראינו את הנופים. טיילנו במכתש (סנסט קרייטר אם אני לא טועה) וראינו את הפואבלוס. היינו לבושים היטב כך שטיולים של חצי שעה-שעה ברגל היו סבירים.

נחמד מאד שישראלים בכל מיני מקומות מייעצים זה לזה בעברית... Cool

חשבנו על ילוסטון אבל הבנו שצריך שם 4-5 ימים, זה נכון? אני מקווה שנספיק להגיע גם לשם, אנחנו אמורים לחזור לארץ בעוד שנה וקצת. בקיץ הזה אנחנו מתכננים לטייל בקליפורניה - סקויה, יוסמיטי, סן פרנסיסקו וחזרה על כביש מספר 1. עוד מעט אני אעלה את תוכנית הטיול להערות הפורום המחכימות.

לגבי המחצבה - רואים אותה מלמעלה או שנכנסים ממש? כמה זמן להקצות לזה?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. מדובר בסוף מאי - ממוריאל דיי תגובה ל - 11 05/05/2008 20:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני מסכים ואין ספק שנעזר בכם כאשר לנגיע לדרום קליפורניה (אם כי אין עוד תכנית כזו בינתיים). מוכרח לציין שעד לפני מספר חודשים היתה כאן בפורום נציגות מאד מגוונת של ישראלים מכל רחבי היבשת ושלצערי כמעט כולם נטשו. בכל מקרה תודה על הדיווח לגבי הגרנד קניון - זה פשוט עניין אותי, מפני שעקרונית זה מקום שמטיילים בו כל השנה, אבל ברור שמזג האויר בשיא החורף מכתיב אופי שונה של טיול. אנחנו נסענו לציון בפברואר, ומסלולי ההליכה היו מכוסים שלג.

לגבי המחצבה - מודה שברוב עוונותיי, עוד לא הגעתי לשם בעצמי. הוריי היו שם שנה שעברה וחזרו מאד מורשמים. בהחלט רואים את המחצבה מלמעלה, אבל אני לא חושב שממש יורדים פנימה (אולי רק קצת). מדובר במחצבה פעילה ועומק ה"בור" שיצרו שם הוא קרוב ל-1,000 מטר. מה שכן, רואים את משאיות הענק שמובילות את החומר. יכול להיות שסופ"ש הבא, אני אקפוץ לשם להשלים את החוב הזה, ואם כך יהיה אני מבטיח לדווח.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. איך מזג האויר? תגובה ל - 10 06/05/2008 07:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קראתי ב trip advisor ביקורות על מלונות, ומישהו כתב שירד שלג במאי! האם זה שכיח וסביר שיורד שלג? איך צריך להתארגן מבחינת ביגוד? איך מזג האויר בקניונים לעומת בסולט לייק סיטי עצמה?
אצלנו כרגע קצת קריר (16-18 צלזיוס) אבל היו לנו כמה ימים של שרב כבד. חשבתי על בגדים קלים וז'קט לכל אחד (פוטר או פליז) - האם זה מספיק או שצריך עוד שכבות, מכנסיים עבים, כובעים וכו'?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. איך מזג האויר? תגובה ל - 13 06/05/2008 08:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לפני 4 ימים - ב-1 במאי, ירד כאן בסולט לייק שלג כל היום. את מוזמנת לדפדף אחורה בפורום - העליתי שתי תמונות מהאירוע.

בסה"כ בסוף מאי כבר די חם. גשם ייתכן בהחלט ולעתים הטמפ' צונחות וקר, אבל זה די נדיר (לפני שנה היה פתאום בשבוע הראשון של יוני 3-4 מעלות בעמק ושלג שכיסה את ההרים מעל 2,000 מטר). ברייס מעט יותר קר ושם גם יש יותר סיכוי לרוחות. הסיכוי שתראו שלג הוא קטן ואם זה יקרה, זה לא ישבש את הטיול אלא להיפך - זו תהיה חוויה ותדעו שראיתם משהו יוצא דופן. בציון סביר להניח שיהיה חם, ורק צריך לקוות שלא חם מאד. מה שכן, זה מזג מדברי - בלילות ובבקרים בעונה זו תמיד קר וההבדל בין היום ללילה הוא עצום. לכן שווה, בעיקר בציון לנצל את שעות הבוקר המוקדמות לטיולים רגליים.

בעקרון הייתי מתארגן עם שכבות - מלבד מספר חולצות דקות תקחו גם סוודר אחד ופליז אחד, יכול להיות שבלילות או מוקדם בבוקר תצטרכו את השילוב של שניהם. חוץ מזה, הרי מדובר ב-4 ימים - אז פשוט יום קודם בודקים את התחזית.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. מדובר בסוף מאי - ממוריאל דיי תגובה ל - 12 11/05/2008 08:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אז באמת נסעתי למחצבה - והנה הדיווח:
זה מקום מרשים, את הגודל והעומק של הבור שחפרו שם קצת קשה לעקל - לא מהתמונות וגם לא כשנמצאים שם. המכרה כל הזמן בעבודה, ורואים שם את משאיות הענק מובילות את החומר. זה מדהים לראות משאית רגילה חולפת ליד המשאיות שלהם ונראית כמו צעצוע. מעבר לזה הביקור שם הוא די מוגבל. מהכביש שעולה למרכז המבקרים יש תצפית מאד יפה על העמק והרוקיס, אבל אין איפה לעצור (וגם יש שלטים שאוסרים זאת במפורש). מרכז המבקרים נמצא בערך 2/3 גובה ומלבד לרחבה שלידו, אין שום אפשרות לתצפית אחרת, לא לבד ולא במסגרת סיור מודרך. יש שם מוזיאון קטן על המקום וכן מוקרן סרט של 15 דקות ששווה לראות. ואיך לא, יש שם חנות מזכרות שבעיקר מוכרת דברי נחושת - תכשיטים, כל מיני שמונצס לבית, כלי נחושת, גלויות מנחושת... סה"כ הייתי אולי קצת יותר משעה.
bingham.jpg
bingham.jpg(גודל:10.92KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. תודה תגובה ל - 15 11/05/2008 08:24 לתגובה קודמת
אני חושבת שנשאיר את זה ליום האחרון, אם ישאר לנו זמן בדרך לשדה התעופה. אנחנו יוצאים מציון והטיסה שלנו ב-5.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:והמסלול הזוכה הוא: המסלול של רוניה בירושלים
להודעה הבאה:כביש 1/קליפורניה ביומיים

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף