כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מסלול שתכננתי למערב ארה"ב - אשמח להערותיכם 02/05/2008 12:16 לתגובה הבאה
  r_o_n_i_t לא מחובר r_o_n_i_t  משתמש מתחיל 12 הודעות עד כה
שלום רב
לאחר קריאה מעמיקה של כל הטיפים והערות רלוונטיות בפורום (מעשיר ביותר) הגעתי למסלול מתוכנן מסוף ספטמבר 2008 למערב ארה"ב שלשה שבועות.
אנחנו משפחה עם שלושה ילדים (10,13,17) , אוהבים טיולים רגליים - יותר משעה באתר, עקרונית מעדיפה טיול ארוך באתר מסויים מריבוי אתרים.
המטרה של צימצום נסיעות לא כל כך צלחה בידי.
אשמח לקבל חוות דעתכם - מצורף קובץ.
תודה
רונית
מסלול.JPG
מסלול.JPG(גודל:3.56KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מסלול שתכננתי למערב ארה"ב - אשמח להערותיכם תגובה ל - 1 02/05/2008 12:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלון.י לא מחובר אלון.י  משתמש פעיל 1273 הודעות עד כה
רונית שלום.
אני מניח שיש לכם כרטיסי טיסה כי אחרת עדיף לנחות בס.פ.

לגבי כביש 1 צריך כ 3 ימים בלוקה של אל.אי עד סן סימיון,סן סימיון מונטריי ומונטריי ס.פ.
אם אתם אוהבים פארקים ויש לכם 4 ימים להגיע מס.פ לוגאס הייתי נוסע לסקויה פארק ומשם לוגאס לינה אחרי סקויה יכולה להיות בביקרספילד.

אחרי ברייס אפשר להגיע לפייג' ללינה.
נסיעה מפייג' לגראנד קניון 2.5-3
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. כמה הערות: תגובה ל - 1 02/05/2008 13:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mabat לא מחובר mabat  משתמש פעיל 1556 הודעות עד כה
אמנם הקציתם לנסיעה על כביש 1 שלושה ימים, אבל חלוקת הזמנים וחלוקת המרחקים שעשיתם שם היא בלתי הגיונית: למה ליסוע ביום אחד מלוס אנג'לס עד מונטריי, ואז עוד יומיים מלאים מוקצים למונטריי ולסנטה קרוז? לא תרצו לעצור קצת בסנטה ברברה? ומה עם ביקור בסן לואיס אוביספו והעיירה הדנית סולבנג? ומה עם טירת הרסט ועם מושבת פילי הים שנמצאת ממש בסמוך?
אני הייתי עושה את חלוקת הימים הללו כך:
יום אחד מוקדש לקטע שבין לוס אנג'לס לבין סן סימיון (טירת הרסט), כולל סנטה ברברה/סולבנג/סן לואיס אוביספו.
ביום השני - ביקור בטירת הרסט (אם מעוניינים. אם לא - אפשר לדלג. בכל אופן מכיוון שזה יוצא על סוף שבוע, מומלץ מאד להזמין סיור בטירה מראש, ולא להסתמך על הגעה למקום וקניית כרטיסים שם). לאחר מכן ביקור קצר במושבת פילי הים ב-PIEDRAS BLANCAS, ומשם ממשיכים צפונה,דרך איזור ה-BIG SUR (אם הזמן מאפשר, אפשר גם לעשות הייק קצר בביג סר) לכיוון כרמל.
ביום השלישי- נסיעה דרך 17 המיילים למונטריי, משם לסנטה קרוז (אני מניחה, שעם ילדים בגילאים הנקובים תרצו לבקר שם ב-MYSTERY SPOT) ובערב הגעה ללינה בסן פרנסיסקו.

גם עם חלוקת הימים ביוסמיטי יש קצת חוסר הגיון. יש לכם שלושה ימים ברוטו לפארק, כשביום האחרון אתם רוצים לצאת מזרחה, לכיוון לוס אנג'לס. אם כך, למה לעשות את הנסיעה של מעבר טיוגה, שהוא זה שמוביל אל היציאה המזרחית של הפארק, ביום השני? מעבר לזה, צריך לקחת בחשבון, שישנו סיכוי כלשהו שבתחילת אוקטובר הכניסה המזרחית של יוסמיטי כבר תהיה סגורה בגלל שלגים (אמנם הסיכוי לא גבוה, בהסתמך על שנים קודמות, אבל הוא בהחלט קיים), ואז זה אומר שתצטרכו לצאת מהפארק דרך היציאה הדרומית כדי לסוע ללאס ווגאס.
ההצעה שלי היא לארגן שתי חלופות לימים הללו:
א. אם אין שלגים ומעבר טיוגה פתוח לתנועה, בלו יום אחד באיזור הדרומי של השמורה, יום אחד באיזור המרכזי, ואת היום האחרון בטיול לאורך מעבר טיוגה, כשבסופו תחילת נסיעה מזרחה לכיוון לאס ווגאס (את שני הלילות תוכלו להעביר בלינה ב-EL PORTAL, שנמצאת ממש ליד הכניסה המערבית של הפארק.
ב. אם המעבר כבר חסום, זה אומר שבכל מקרה כבר לא תוכלו לטייל שם, ותוכלו להתחיל את הנסיעה שלכם ללאס ווגאס הרבה יותר מוקדם ביום השלישי, או לחילופין להמשיך להתעמק בפינות נוספות בפארק שלא הספקתם להגיע אליהן ביומיים הקודמים.

ביום מס' 16, לאחר בילוי של אפילו 8 שעות בציון פארק, תוכלו ליסוע מרחק של שעתיים ללינה ב-TROPIC, ממש ליד הכניסה לברייס. כך למחרת תוכלו, בנסיעה קצרה, להגיע לפארק. בימים 17+18 אני חושבת שבאמת מומלץ ללון ב-PAGE.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. כמה הערות: תגובה ל - 3 02/05/2008 17:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2250 הודעות עד כה
מילה ל-mabat - הם מתכוונים מיוסמיטי לנסוע לוגאס ולא לל"א (אני מניח שזה טעות פרוידיינית שלך Very Happy )

1. זה אני מסכים עם mabat שאת חציית הכביש מזרחה יש להזיז ביום. מעבר לכך, הצצה בהיסטורית הסגירה של כביש טיוגה (באז שנת 80) מגלה שתאריך הסגירה הכי מוקדם היה 17/10 ורק עוד פעם אחת הוא נסגר עוד באוקטובר - כך שאלא אם החורף יקדים באופן יוצא דופן השנה, הכביש יהיה פתוח. מה שכן, סופות שלג בעונה זו בהחלט כבר ייתכנו ומציע לעקוב אחרי התחזית ואולי לעשות שינויים בתכניות על סמך זה. כי גם אם הכביש פתוח, נסיעה בתנאי שלג בכבישים הרריים יכולה להיות לא סימפטית ואף מסוכנת.

2. באופן כללי בכל פארק שתגיעו את ממליץ לפנות למרכז המבקרים ולבקש המלצות מהריינג'רים שם לגבי טיולים רגליים ואיך לנצל את הזמן שעומד לרשותכם.

3. ביוסמיטי רוב המפלים יהיה יבשים בעונה זו. המקום העיקרי בו ניתן יהיה לראות זרימה יהיה במסלול של מפלי ורנל ונבדה. הטיפוס עד מפלי ורנל הוא לא קשה באופן יוצא דופן ואם יש לכם כושר תוכלו גם להמשיך עד לראש מפלי נבדה. אשתי ואני עשינו את זה בספט' האחרון. אם נפלתם על יום חמים, בברכות שמעל מפלי ורנל, אפשר להתרחץ - קחו בחשבון שאין מציל והאחריות היא עליכם (בתמונה).

4. בציון - מסלול יפה מאד יהיה לטפס חצי הדרך לאנג'לס לאנדינג. זה עלייה של 300 מטר ולא קלה, אבל על שביל סלול ומסודר. מגיעים לסלע ענק שממנו רואים את כל הקניון פרוס מתחתיכם. משם אפשר להמשיך את כל הדרך לאנג'לס לאנדינג - אבל כאן הזהרה: זהו קטע צר, עם תהום משני הצדדים ומצריך כושר, שיווי משקל והעזרות בשרשראות ברזל שהותקנו לצורך כך. לשיקולכם. מסלול אחר בציון זה ה-hidden canyon. מסלול שעולה 250 מטר מעל הקניון. גם כאן יש קטע שבו הולכים על הצוק ונעזרים בשרשאות, אבל זה קטע קצר ויותר קל - הכל תלוי ברמת הכושר ורמת החרדה שלכם (צירפתי תמונה).

5. ביום השני של ציון, אחרי שתחצו את המנהרה מזרחה, אפשר לעשות טיול קל של שעה ל-canyon overlook. המסלול מתחיל בחניה שמיד אחרי המנהרה.

6. אתר מעניין ממזרח ליוסמיטי זה ה-south tufa שמדרום למונו לייק. זה פארק קטן ובו רואים עמודי מלח בגובה של כמה מטרים, חלקם ביבשה וחלקם בתוך האגם. ביקור שם הוא עניין של שעה או קצת יותר.

הירידה מה-hidden canyon רחצה ביוסמיטי ביום חם
הירידה מה-hidden canyon (גודל:14.32KB)רחצה ביוסמיטי ביום חם(גודל:12.75KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מסלול שתכננתי למערב ארה"ב - אשמח להערותיכם תגובה ל - 1 02/05/2008 18:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה לכולם
המסלולים בציון הם בדיוק מה שהילדים אוהבים (גם בארץ אני בולשת אחר כל מסלול שיש בו סולמות חבלים וכדומה)
העצות התקבלו בברכה ואני אשנה את המסלול בהתאם.
האם בספטמבר ובמסגרת הזמן שיש לי סקויה עדיף? (בגלל שיוצא סוף שבוע יהיה עלי להזמין לינה מראש וזה לא נתון לשיקול דעת של הרגע האחרון).
אגב, הטיסה נקבעה לאחרונה ללוס אנג'לס שכן עלות כרטיסים לסן פרנסיסקו היא כ 200 דולר יותר לאדם. (קבעתי לפני כחודש ושניה לפני ששילמתי לאלאיטליה קראתי שהם על סף פשיטת רגל ונאלצתי לשנות).
טיסה פנימית מלוס אנג'לס לסן פרנסיסקו עולה כ60 דולר לאדם. זה עדיין בא בחשבון - אם באמת כדאי???(במקרה זה איך ניתן לשלב את כביש 1 עם סקויה? - איפה לצאת מזרחה?) או סביר להצפין לאורך החוף - סן פרנסיסקו ומשם בחזרה לאחד הפארקים - יוסמיטי או סקויה.
תודה
רונית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מסלול שתכננתי למערב ארה"ב - אשמח להערותיכם תגובה ל - 5 02/05/2008 19:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תראי, חשבון קל בעזרת אתרי המפות מראה שהתחלה בס"פ היתה מקצרת לכם את הדרך כ-3-4 שעות. כמו כן, זה היה מאפשר לכם לנסוע בכביש 1 דרומה וזה נח יותר. אבל בעיני אם כבר סגור שנוחתים בל"א - לא הייתי מוסיף טיסה פנימית נוספת. זה סתם טירטור נוסף שלא מצדיק בעיני את הרווח.

מאחר וציינת במפורש שאתם מהסוג שאוהב דברים אתגריים, אז הנה טיפ שאני ממעט לתת כאן בפורום - ביקור בשמורת pinnacles, שנמצאת מדרום למונטריי. אני ממעט, כי זה לא מקום סטנדרטי ואני לא רוצה שאנשים ילכו אחרי הטיפ שלי ויתאכזבו. מבחינת נוף זה מקום יפה ומעניין אם כי לא ברמה של מקומות אחרים שתהיו. מה שכן, הטיול שם מאד חוויתי. בין השאר יש שם מסלול שכולל הליכה עם פנסים במערה. שאר דברי הביקור שלנו שם -
http://www.lametayel.com/1001tips/tip.asp?id=52825
ואני מדגיש שוב, שזה מקום שלפחות לפי מדד הפופלריות - לא ממש גבוה בטבלה. אני הבאתי את המידע - אתם תעשו את החשבון שלכם.
לפני הכניסה למערה מהטיול לראש הרכס
לפני הכניסה למערה(גודל:15.07KB)מהטיול לראש הרכס(גודל:10.99KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. שאלה לאורי - south tufa שמדרום למונו לייק תגובה ל - 4 03/05/2008 08:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שריתZ לא מחובר שריתZ  משתמש פעיל 319 הודעות עד כה
אנחנו מגיעים מכביש 120 ליוסמיטי.
האם ממש לפני הפארק נימצא האתר הנ"ל?
האם כדאי להתעכב שם לרחצה מרעננת אחרי דרך ארוכה וחמה מלאס וגאס?
מה אתה אומר?
האם יש שם קמפינגים?

תודה מראש
שרית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. שאלה לאורי - south tufa שמדרום למונו לייק תגובה ל - 7 03/05/2008 08:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
להתרחץ? בואי נגיד שמונו לייק זה יותר כמו ים המלח מאשר ים כנרת Smile

וברצינות - זו ימה מלוחה. לכן גם התופעה המעניינת שתראו בפארק. ייתכן שיש אפשרות להתרחץ שם, אבל לא ממש נראה לי תענוג.

הפארק נמצא ממש על כביש 120, 20 דקות מלי וינינג. הנה לינק לאתר של הפארק ובו גם המיקום המדוייק שלו.
http://www.parks.ca.gov/lat_long_map/default.asp?lvl_id=151

מקום יפה ומעניין, אם אתם כבר שם ויש לכם שעה פנויה.

אני לא מטייל בקרוואן, אז אני לא ממש שם לב לקפמינגים, אבל אני מנחש ששם, בלי ווינינג או באיזור ג'וּן לייק תמצאו קמפינג. נדמה לי שהגולשת oc היתה שם עם קרוואן לפני שנה ואולי תוכל לעזור לכם יותר בנושא זה.
tufa.JPG
tufa.JPG(גודל:8.99KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. icon7.gif  אורי, תודה על העצות המועילות. תגובה ל - 8 03/05/2008 13:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. רחצה ביוסמיטי - שאלה לאורי תגובה ל - 4 04/05/2008 07:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שריתZ לא מחובר שריתZ  משתמש פעיל 319 הודעות עד כה
אורי
נראה שטעיתי, כששאלתי על רחצה במונו לייק
ראיתי את התמונה שצירפת להודעה 3 רחצה ביוסמיטי
וחשבתי שזה בעצם במונו.
אז שאלתי למעשה היא, האם בחודש יולי, יש זרימה ביוסמיטי וניתן להתרענן שם?
שוב תודה
שרית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. רחצה ביוסמיטי - שאלה לאורי תגובה ל - 10 04/05/2008 08:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אנחנו היינו בתחילת ספט' ונפלנו על יום חם. הרגשנו מזה פארשים שלא היה לנו בגד ים איתנו. ראינו הרבה אנשים שהתרחצו בכל מיני מקומות בפארק. יש רק לקחת בחשבון שברוב המקומות הרחצה היא על אחריות המתרחץ, אין מציל, וצריך לדעת מה עושים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. שאלה לאורי - south tufa שמדרום למונו לייק תגובה ל - 8 04/05/2008 10:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  _oc לא מחובר _oc  משתמש פעיל 311 הודעות עד כה
אכן אנחנו עשינו את המסלול מווגאס ליוסמיטי דרך טיוגה (סוף ספטמבר)
מצורף קישור לשרשור שהיה בפורום בנושא זה
אכן ישנו קמפינג נחמד (לא היינו אבל שמענו חוויות מאחרים) בלי וינינג על האגם וחוץ מזה האפשרויות עד ווגאס לא רבות
איך אתם רוצים לחלק את הזמן מהטיוגה ועד ווגאס ובאיזו שעה של היום מתכוונים לצאת לדרך???
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. לחלק את הזמן מהטיוגה ועד ווגאס תגובה ל - 12 07/05/2008 09:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עוד לא החלטתי איך לחלק את הזמן, אני מנסה לצמצם למקסימום שלש - ארבע שעות מסיעה ביום. אם אכן נחצה את מעבר טיוגה ונבקר באגם - כחצי יום (מניחה שארוך, כי אנחנו תמיד עוצרים והולכים קצת במקומות שנראים מעניינים), נתחיל בנסיעה אחה"צ - אין הרבה מקומות לינה, כך שאחפש מקום מראש (עדין לא הפנמתי את הקטע הזה במסלול (מעניין שאני שבקושי ידעה לפני חודש איזו עיר צפונית יותר - סן פרנסיסקו או לוס אנג'לס , מדקלמת מרחקים , אך עוד יש לי הרבה מה ללמוד).
תודה על הקישור

רונית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. לחלק את הזמן מהטיוגה ועד ווגאס תגובה ל - 13 07/05/2008 09:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שושי לא מחובר שושי  משתמש פעיל 3046 הודעות עד כה
אנו הזמנו מוטל ב Bishop,אני באה מכיוון הפוך,אבל בשבילכם,זה יהיה לפני שחוצים עמק המוות,כולם מקומות קטנים בסביבה,אבל בבישופ יש יותר מקומות לינה,ומסעדות לבלות בערב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. שאלה לאורי מונו לייק תגובה ל - 8 07/05/2008 10:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורי שלום

האם ניתן לבצע היום אחד את מעבר טיוגה, מונו לייק וbodie כולל טיולים קצרים ותצפיות ולהמשיך ללינה בTonopah?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. שאלה לאורי מונו לייק תגובה ל - 15 07/05/2008 10:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
למה טונופה?
את לא רוצה לחצות את עמק המוות?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. שאלה לאורי מונו לייק תגובה ל - 15 07/05/2008 16:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הכל תלוי כמה זמן ייקח לכם החציה של הטיוגה. אנחנו הספקנו לעשות זאת ביום אחד, אבל זה היה בעיקר כי אשתי לא הרגישה טוב בתחילת היום, אז ויתרנו על טיולים רגליים לאורך הטיוגה ורק עצרנו לתצפיות פה ושם. חוץ מזה אנחנו יישנו בווקר שמצפון שזה קצת יותר קרוב.

בין שאתם מתכוונים לנוסע דרך עמק המוות או לא - תזמינו לינה במרחק עד שעתיים מלי-ויינינג. ותראו, אם הנסיעה על הטיוגה תקח יותר זמן אז תוותרו על bodie - לא סוף העולם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. עמק המוות- תגובה ל - 16 07/05/2008 17:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כשחיפשתי מסלול לכוון עמק המוות תכנת המפות שרטטה מסלול דרך טונופה ולכן חשבתי לישון שם.
מהו המסלול דרך עמק המוות?
(לגבי לינה, ממילא זה מבצע לחפש לשלושה ילדים,אמשיך לחפור)
קיבלתי העצה למקום שעתיים מלי-וינינג.
תודה
רונית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. עמק המוות- תגובה ל - 18 07/05/2008 17:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. עמק המוות- תגובה ל - 19 08/05/2008 16:54 לתגובה קודמת
המון תודה - עזרת לי מאוד
רונית
סמן להדפסה   הוספת תגובה