כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טיסהל NY דרך איבריה 03/05/2008 02:13 לתגובה הבאה
  irits2503 לא מחובר irits2503  משתמש פעיל 189 הודעות עד כה
שלום,
הזמנתי טיסה דרך IBERIA לניו יורק עם קונקשן דרך ספרד (בהלוך המתנה של שלוש שעות ובחזור שעתיים).
היום שמעתי לצערי חו"ד שלילית על החברה ובעיקר על נטייתה לאבד מזוודות ... האם אתם מכירים את הבעייתיות עם החברה הזו או שמדובר במקרה בלבד (שהרי מקרים קורים ... השאלה רק באיזו תדירות) ?

תודה!
תודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. טיסהל NY דרך איבריה תגובה ל - 1 03/05/2008 02:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סיגלית סיגלית לא מחובר סיגלית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 6633 הודעות עד כה
על כל חברה יש חוות דעת שונות. כל מי שנעלמה לא או איחרה לו מזוודה אי פעם זוכר את החברה לרעה. מזוודות אובדות או מאחרות. יש המון סטטיסטיקות על זה. איבריה לא חריגה בהרבה מהאחרות. אם המחיר אטרקטיבי, בהחלט שווה לטוס בה. אם לא, כמובן שעדיף טיסה ישירה ללא קונטקשנים. רצוי טיסת לילה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. טיסהל NY דרך איבריה תגובה ל - 1 03/05/2008 21:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  סוזי לא מחובר סוזי  משתמש פעיל 1056 הודעות עד כה
הי אירית(?),

אני יכולה לספר לתת לך חוות דעת ממקור שני (בת משפחה) שטסה עם איבריה מארה"ב דרך מדריד ובחזרה.

הרי דבר ראשון ששואלים את הבאים הוא: "איך היתה הטיסה?". ברוב עוונותיי, גם אני התפתיתי לשאול את השאלה הבנאלית הזו, והתשובה הייתה שהטיסה היתה נעימה, לא היו איחורים וכל המזוודות (3) הגיעו כמו גדולות...
משיחת טלפון ממש לפני כשעה, גם הטיסה חזרה היתה טובה (לא הייתי מקורית בשאלותיי גם הפעם...).

מקווה שעזרתי במשהו,
סוזי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. טיסהל NY דרך איבריה תגובה ל - 3 03/05/2008 21:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי סוזי
תודה !

בטח שעזרת Smile תמיד מחזק לשמע חוות דעת חיובית.

שבוע טוב לך ולכולם,
עירית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. טיסהל NY דרך איבריה תגובה ל - 4 03/05/2008 21:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי עירית,

תהיתי אם שמך נכתב עם א (אירית) או עם ע (עירית)...
אני רואה שהימרתי על הקלף הלא נכון :-)

שתהיה לך טיסה מוצלחת,
סוזי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. טיסהל NY דרך איבריה תגובה ל - 5 04/05/2008 07:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה סוזי.
הטיסה שלי רק לקראת סוף יולי וכבר עכשיו אני כ"כ מתרגשת ומתכננת וחיה את הטיול תוך כדי התכנונים ...

תמיד הייתי מאוהדי האתר, כמו כל מי שאוהב לטייל (ולדמיין כשאי אפשר לטייל ...) ולשמתחתי הפורום הזה ממש פורח ומלא באנשים שבאמת יש להם מה לתת. פשוט כיף Smile

עירית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. טיסהל NY דרך איבריה תגובה ל - 6 07/05/2008 19:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לצערי גם אתמול שמעתי חוות שעת שלילית על חברת התעופה הזו, מזוודות שמגיעות באיחור וגם - נוסעיפ שלא הופיעו על הטיסה.

אז קודם כל, תדעו.

שנית, שקלתי להחליף לבריטיש אירוויס או לחברה אחרת (אם זה בכלל אפשרי, אבדוק ביום א'). יש המלצות ?
לצערי הטיסות דרך אל על מאוד יקרות בסוף יולי - 1700 דולר לכרטיס !

תוה,
עירית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. אם יש אפשרות לשנות (האם כבר מכורטס?) תגובה ל - 7 07/05/2008 20:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ריקי 5 מחובר ריקי 5  משתמש פעיל 1300 הודעות עד כה
ממליצה לך על החברה הצ'כית. גם זולים וגם זכו לדרוג גבוה מאד בדיוק ובאי איבוד מזוודות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אם יש אפשרות לשנות (האם כבר מכורטס?) תגובה ל - 8 07/05/2008 20:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mrraz לא מחובר mrraz  משתמש בינוני 69 הודעות עד כה
מזוודות לא הולכות בדרך כלל לאיבוד. הם בסופו של דבר נמצאות ומגיעות אליך באיחור. לכן חשוב לקבוע שנים שלוש לילות ראשונים באתר הסמוך לשדה התעופה כדי שתהיה אפשרות לחברת התעופה להביא אליך את המזוודות.
בטיסה האחרונה שלנו מארצות הברית לישראל עם אמריקן איירלינס וBMI הבריטית המזוודות לא הגיעו יחד איתנו בטיסה.
כשהלכנו לקחת את המזוודות מהמסוע שמענו הכרזה על שמנו ברמקול. יש דוכן של חברת לאופר ושם הודיעו לנו שהמזוודות יגיעו רק בטיסה של מחר ומחרתיים יהיו אצלנו בבית עם שליח וכך היה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. אם יש אפשרות לשנות (האם כבר מכורטס?) תגובה ל - 8 08/05/2008 00:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אז ראשית כבר כרטסנו - וראיתי היום שדמי שינוי הם 150 יורו ...
לא מעט ...
מאז כבר קראתי פה ביקורת שלילית על בריטיש אירוויס ... אני מבינה שאף חברה לא חפה מפאשלות ...

אני אבדוק ביום ראשון את הנושא אבל אני מניחה שנצטרך פשוט לקוות לטוב.

אגב, מה השם של החברה הצ'כית ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. אם כרטסת - אל תשני. חבל על דמי הביטול תגובה ל - 10 08/05/2008 08:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ריקי 5 מחובר ריקי 5  משתמש פעיל 1300 הודעות עד כה
יכולה להוסיף לך עוד חוות דעת טובה על טיסת איבריה לניו יורק שהיתה בסדר גמור (עם תינוק בן שנה וחצי).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. הסתכלי גם על הצד החיובי... תגובה ל - 10 08/05/2008 08:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי עירית עם ע' :-)

המטרה של תגובתי היא בעיקר לעודד אותך...

אם כבר כרטסתם, דמי הביטול גבוהים ואינך רוצה לשלמם, הסתכלי מעתה על התגובות החיוביות שקיבלת (לפחות ממני - ממקור שני, ומ-risrt05 ממקור ראשון).
כפי שאמרת, אין חברת תעופה מושלמת ועל כל אחת תשמעי חוות דעת לכאן או לכאן.
עצתי לך, לארגן לך טרול עם ציוד ליום או יומיים ראשונים, אותו תעלי איתך למטוס, כדי שאם המזוודות תחלטנה לנטוש אותך במהלך הטיסה, יהיה לך ציוד לימים הראשונים, עד אשר תחזורנה אלייך. כך אני עושה בנסיעותינו לחו"ל.

חג עצמאות שמח ונטול דאגה :-)
סוזי.

[עודכן ב:08 מאי 2008 08:31:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. הסתכלי גם על הצד החיובי... תגובה ל - 12 08/05/2008 10:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תמיד כדאי לקחת טרול קטן שנכנס למטוס עם כל מה שחיוני.
חשוב לבדוק תמיד את היעד שרשום במדבקה על המזוודה כדי לוודא בדיוק להיכן היא תגיע. חשוב במיוחד כשיש קונקשנים.
עוד עצה ששמעתי ממתנדב ברשות שדות התעופה היא לרשום בבירור על כל מזוודה את השם ושאר הפרטים המזהים מאחר ולעיתים מזוודות מתגלגלות למקום הלא נכון, במידה ומאתרים שם הנוסע על המזוודה עושים בדיקה פשוטה ומגלים לאיזה יעד היא אמורה להגיע.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. הסתכלי גם על הצד החיובי... תגובה ל - 13 08/05/2008 10:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום לכולם, שניה לפני שנכנסים לשגרת לימודים ארוכה אני רוצה לנשום עוד טיפה עולם...
מתכננת טיול לאפריקה בחודשי הקיץ יוני יולי אוגוסט
מה תנאי מזג האוויר במערב בתקופה זו? חושבת על איזור גאנה וסביבותיה. מה העלות הממוצעת לתרמילאים במדינות הללו?
כל טיפ או המלצה יתקבלו בשמחה מרובה
תודה
נגה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. הסתכלי גם על הצד החיובי... תגובה ל - 14 08/05/2008 11:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מוני לא מחובר מוני  משתמש פעיל 6354 הודעות עד כה
עירית שלום
בפורום אפריקה ישנם חברה נחמדים(ואגב גם מגובשים מאוד ,מקיימים מפגשים מדי זמן).

עברי במקביל לגלוש בפורום אפריקה,שם לבטח תקבלי תשובות יותר מהימנות מכאן.
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. הסתכלי גם על הצד החיובי... תגובה ל - 14 08/05/2008 11:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום חברים,
קרה דבר מוזר מאוד ... כתבתי תגובה להודעתכם ולפתע ראיתי שבמקום ההודעה שבזה הרכגע ניחתי מופיעה שאלתה של נוגה תחת השם שלי ... ?
מוזר ומעניין.

אז הנה בכל זאת תקציר של מה שאני כתבתי :

ראשית, תודה לכולכם על העצות ואני אכן איעזר בהן. אין ספק סוזי, שתמיד צריך לשמור על אופטימיות ולהסתכל על חצי הכוס המלאה Smile

לשם ההבהרה, החשש שלי לא נבע רק מנושא המזוודות או האיחורים, אלא בעיקר לאחר ששמעתי סיפור מדודתי שחזרה רק לפני יומיים מטיול בספרד. הטיסה היתה של איבריה אך משום מה הם לא הופיעו ברשימת הנוסעים, למרות שהיה להם ok לטיסה ו e-tickets. בסופו של דבר מאחר והטיסה היתה מלאה הם נאלצו לקנות כרטיס בחברה אחרת ... המסר שלה היה חד משמעי: לא לטוס באיבריה ... זה הרבה יותר מרתיע מסתם איבוד מזוודה ולכן עלה הרעיון להחליף חברת תעופה.

אגב, אני עדיין מתכוונת לבדוק את הנושא ביום א' ואם נוכל להימנע מדמי הביטול, לשקול החלפת חברת תעופה. שוב, אשמח להמלצות על חברות תעופה טובות ואמינות (קיבלתי פה המלצה אחת על החברה הצ'כית).

יחד עם זאת, בסופו של דבר, אני מניחה שהכול עניין של מזל ומקווה שמזלנו יהיה טוב Smile

שיהיה לכולנו חג שמח ושקט,
עירית.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. הסתכלי גם על הצד החיובי... תגובה ל - 14 08/05/2008 11:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שושי לא מחובר שושי  משתמש פעיל 3086 הודעות עד כה
עירית
לכלתי יש את כל משפחתה בארגנטינה,כל שנתיים טסים לביקור,תמיד עם איבריה,בכל הטיסות שלהם המזוודות תמיד יגיעו יחד איתם
מצד שני זה יכול לקרות,בכל החברות,רק בימים החרונים קרה לשני אנשים בשני חברות שונות,לא איבריה,ככה זה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. הסתכלי גם על הצד החיובי... תגובה ל - 16 08/05/2008 11:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אגב, לסיפור שסיפרתי בזה הרגע, תוסיפוגם איחור של יומיים בהגעת המזוודה בהלוך ... ובחזור - לא יכלו לטוס כי לא הופיעו ברשימות ... ללא ספק חוויה לא נעימה ואני מניחה שמכאן נבע הכעס הרב על החברה הזו והאכזבה ממנה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. לשושי תגובה ל - 17 08/05/2008 11:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שושי, תודה.

אני מניחה שהבעיות העיקריות הן בטיסות עם קונקשנים ולא בטיסות ישירות. אני טסה לניו יורק דרך מדריד (אגב, אני יוצאת מנקודת הנחה שאין צורך לאסוף את המזוודות במדריד אלא שהן נשלחות ישירות לניו יורק, האם מנסיונכם זה אכן כך ?).

כמו שכתבתי מקודם, בסופו של דבר זה כנראה עניין של מזל ואני מקווה שהוא יעמוד לצידי.

שוב תודה וחג שמח Smile
עירית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. טיסות?? תגובה ל - 19 08/05/2008 12:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  הוינטרים לא מחובר הוינטרים  משתמש פעיל 514 הודעות עד כה
אנחנו משפחה של 5-נפשות שבחמש השנים האחרונות טסים לפחות פעמיים בשנה לחו"ל(כולל טיסות לארה"ב).

הסיכום שלי לנושא הוא הרבה מזל...
ניתן למצוא בפורום דעות שליליות ןחיוביות לכל חברת תעופה לכל מקום.
כל אחד וסיפורו הוא...
לנו (מלבד מקרה אחד שהטיולון של הילדה בטיסה חזרה לארץ הגיע באיחור של יום ושליח של חברת לאופר הביא הביתה) לא היו תקלות של איחורים עיכובים אבדות וכדו...

תמיד יש פעם ראשונה..

גם השנה אנו טסים לארה"ב בקונקשיין ומתרכזים יותר בתכנון הטיול
בצורה חיובית ולא חושבים יותר מדי על תקלות כאלה ואחרות.

העצות שנכתבו בפורום (טרולים עם ציוד ליום הראשון,כתובות מדוייקות וכדו...) הם נכנות ובמקום.

סעו ותהנו ..מחשבה חיובית (הסוד...) עוזרת תמיד..

מוטי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. לשושי תגובה ל - 19 08/05/2008 14:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שושי לא מחובר שושי  משתמש פעיל 3086 הודעות עד כה
גם מה שאני אמרתי,לא ישירה,אין בכלל טיסה ישירה לארגנטינה,זה עם קונקשון במדריד
לא,את לא צריכה לאסוף מזוודות,הם עוברים ישר
או שכן או שלא Twisted Evil Twisted Evil
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. טיסהל NY דרך איבריה תגובה ל - 1 08/05/2008 14:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  agatha1 לא מחובר agatha1  משתמש פעיל 1203 הודעות עד כה
תראי, לא טסתי עם איבריה. אבל הסיכוי לתקלות רבות יותר הן כאמור בטיסות עם קונקשינים כאשר המזודות לא עוברות איתך.
איבריה, בריטיש הן חברות עם תקלות רבות. לא יודעת מה לאמר לך. בהחלט צריך מזל. אבל יש גם סטטיסטיקות. מה עוד, שאין סיבה לטוס דוקא עם חברה ספציפית, אלא אם נותנים לך תנאים טובים במיוחד, מסיבות שונות, ואז מפתחים נאמנות מה שלא יהיה.
חברות טובות נחשבות הן אייר פראנס, גם לא הכי מדויקים אבל הם בסדר.
ן-KLM - עם נורתווסט. בעצם היום, אלו הן שתי חברות שהתאחדו.
וגם אמריקן אירליינס.

לגבי הכנת ציוד רזרבי בטרולי, טוב לעשות זאת גם בטיסה ישירה. תמיד יכולה לקרות תקלה.

מגורים ליד שדה תעופה, לא נראה לי. לדעתי,אין שום סיבה לעשות זאת ולשנות תכניות. חברת התעופה, היא כבר תגיע אליך איפה שלא תהיי.

מקווה שהתכניות תצאנה לפועל כפי שתכננת.

"הטוב אשר ישיג את הכלל הוא השכר למעשי הפרט".
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. טיפ לטיסות שלא מזיק.. תגובה ל - 22 08/05/2008 14:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

כשמכרטסים טיסה לא ישירות דרך חברת התעופה, עדיף להתקשר ישירות
למחלקת הזמנות של החברה ולוודא שאתם רשומים. ליתר בטחון. אמנם מקבלים היום במייל כרטיס אלקטרוני, וזה אישור לכל דבר.אבל, מה שבטוח - בטוח.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. טרולי שמעלים על המטוס תגובה ל - 23 09/05/2008 17:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חברים,
בהמשך לדיון המתנהלת כאן, יש לכם מושג מהו הגודל המקסימלי של הטרולי שניתן לעלות למטוס? חיפשתי בפורום ולא מצאתי ...

האם כל נוסע יכול לעלות איתו גם טרולי קטן כזה וגם תיק גב קטן ?

תודה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. טרולי שמעלים על המטוס תגובה ל - 24 09/05/2008 18:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי,

מצ"ב קישור לדף באתר של אל-על העוסק במטען האישי ואינפורמציה נוספת:

http://www.elal.co.il/ELAL/Hebrew/AllAboutYourFlight/BeforeY ourFlight/BaggageLuggage/handbag1.htm

ציטוט:
מידות כבודת יד המותרות בטיסות אל על:
56 (אורך) 45 (רוחב) 25 (עומק) ס"מ
או
22 (אורך) 18 (רוחב) 10 (עומק) אינץ'
המידות הנ"ל כוללות גלגלים, ידיות, כיסי צד וכו'

לפי מיטב ידיעתי, מותר לקחת בנוסף לטרולי גם תיק אישי קטן (לארנק, מסמכים אישיים, דרכונים וכו').

טיסה נעימה,
סוזי.

[עודכן ב:09 מאי 2008 18:14:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
26. טרולי שמעלים על המטוס תגובה ל - 24 09/05/2008 18:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בחלק מחנויות המזוודות יש מתקן של סמסונייט שבודק אם המזוודה עולה למטוס. מדובר על מסגרת בצורת תיבה שצריך להכניס אליה את המזוודה, אם נכנס אז עולה למטוס.
לפי גדלים מדובר על מקסימום 22 אינטש. מנסיון אישי אפשר להביא כל גודל בתנאי שהוא נראה כמו טרולי שעולה למטוס ומצליחים להכניס אותו לתא המטען שמעליך.
מעבר לזה ניתן להביא גם תיק אישי מתאים למחשב נייד או תיק לאשה. מעיל ומטריה.
אני עליתי בכמה חברות עם טרולי ביד ותיק גב (תיק יום) בלי שום בעיה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
27. טרולי שמעלים על המטוס תגובה ל - 24 09/05/2008 22:14 לתגובה קודמת
בהחלט - בטיסות טרנסאטלנטיות - את יכולה לעלות עם תיק יד או תיק גב + טרולי.
בכל חנות מזודות, יראו לך טרולי לעליה למטוס, אם יש לך ספק.
ובאנגלית , אם את קונה בחו"ל -זה מה שנקרא: Carry On.

ובאותו נושא, משהו נחמד לנוסע שרוצה להימנע ממשקל יתר של מזודות כמובן...Smile

[עודכן ב:09 מאי 2008 22:19:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:טיול לארהב עם תינוקת
להודעה הבאה:החוף המזרחי או המערבי ?

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף