אין מקום בעולם בו אנחנו מרגישים יותר בבית מ... הבית. המזרח התיכון - האיזור הקטן והמופלא שלנו, קורא לכם לצאת ולטייל. מתלבטים לגבי טיולים לתורכיה
? מתכננים לצלוח את שביל ישראל
? אולי חולות סיני קוראים לכם? כל התשובות לכל השאלות נמצאות ממש כאן.
אני ובן זוגי מתכננים טיול לאזור הקצ'קר ביולי הקרוב. באפשרותינו לנסוע לשבועיים בערך.
קראתי את החומר באתרכם בנוגע לקצ'קר והתרשמתי שרובו כבר בן כמה שנים. כך שרציתי לשאול על המצב העכשווי.
אז יש לנו כמה שאלות..
1) האם תוכלו להמליץ על תוכנית למסע? ברצוננו לשלב הליכה יחד עם שהיה במקומות שקטים ליום יומיים. מעניינים אותנו מפגשים עם אנשים מקומיים וכמובן - הנופים והטבע.
2) איך אפשר לברר את המצב הבטחוני, והאם יש סכנה לנסיעה לאזור?
3) שמעתי מאנשים שטיילו בשנתיים האחרונות על עוינות כלפי ישראלים באזור, וגם על כמה הטרדות של נשים (שהקפידו על לבוש צנוע). האם תופעות אלה רווחות שם?
4) האם יש לכם מידע בנוגע לשכירת פרדה לנשיאת הציוד? (מחירים, האם זה מחייב לקחת גם מדריך).
5) האם כדאי לקחת טיסה פנימית לאזור, או לנסוע בתחבורה ציבורית? (בגלל מגבלות הזמן שלנו אשמח לדעת כמה זמן זה לוקח).
הי שרון,
לשאלתך הראשונה - תכנית למסע: ממליצה לנחות בטרבזון ולהמריא מארזורום או ואן. יום יומיים בטרבזון וסביבתה, ואחר כך לקבוע בסיס לכמה ימים באזור איידר - ולצאת לטיולים רגליים. ואז לנסוע ליוסופלי וסביבתה (ברהל, אולגונלר, טקלה), לעוד מספר ימים. אפשר, בין לבין, לנסוע לאזור אני וקארס. לבניית תכנית הטיול, אנא העזרי בחומר הנמצא בעולם התרמילאים תורכיה. אשמח ליעץ עוד.
לגבי מצב בטחוני - בצפון מזרח תורכיה, ככל הידוע לי, רגוע ושלו. נראה שהדבר היחיד שיכול להפר את השלוה הוא ריב בין פרות על שטחי מרעה.. ואם להיות רצינית - אין אזהרת מסע של משרד החוץ. באזור הדרום מזרחי של תורכיה (קו אהרי-ואן-דיארבקיר ודרומה) חיה בעיקר אוכלוסיה כורדית, ובעת האחרונה, כמו בעבר, יש התנגשויות לעתים בין אנשי המחתרת הכורדית למשטרה התורכית. למטייל - זה ניכר במחסומים בכבישים, אוירה (אני לא הרגשתי באוירה לא נוחה, אבל מכירה אנשים שדיווחו שכן, וכאלה שדיווחו שלהרגשתם זה היה במיוחד כשהבינו שהם ישראלים. ומצד שני, מכירה כאלה (כולל אני) שהרגישו בטוח ונוח לחלוטין). בכל מקרה, זה לא חייב להיות על מסלול הטיול שלך.
לשאלתך השלישית - על הטרדות כלפי ישראלים ונשים - לא ידוע לי, לא נתקלתי בכך. לא מכירה מקרים כאלה, ומניחה שיתכן ואם היו כאלה, הם באו בתגובת נגד להתנהגויות לא מכבדות (כניסה לשטחים פרטיים, לבוש, התמקחות מופרזת, וכיוב').
לגבי פרדות - לא יודעת מחירים עדכניים. זה לא מחייב מדריך, זה מחייב חמר, שבדרך כלל לא הולך צמוד אליכם. יש לו את העניינים שלו ואת הדרכים שלו. נפגשים על הבוקר, ושוב בערב במקום שקבעתם כמקום הלינה. לא תמיד נפגשים במהלך היום. תלוי גם במסלול.
במקרה שלכם - שבועיים - הייתי מעדיפה טיסה על נסיעה בתחבורה ציבורית. הטיסה לטרבזון אורכת כשעה וחצי, הטיסה לארזורום ממושכת יותר כיון שאינה ישירה. מואן, כמדומני, יש טיסות ישירות, וכך גם מהעיר מוש הסמוכה לה.
ממליצה בחום לבוא לשמוע את קייט קלאו - שבוע הבא בסניפי למטייל.
נטע שלום
בטח שמעת שבטלו את הטיסות הישירות לטרבזון. השמועות אומרות שהממשלה הטורקית רוצה לתת את זה ל"טורקיש איר ליין" אבל, אלו שמועות בלבד.
בקצור- השתנה לנו הכל וקצת יצאה הרוח מהמפרשים,אב, הנה הספור:
אנחנו 3 אמהות עם 3 בנות גיוס. מתכננות על הקצ'קר באמצע יולי.
כרגע, מצב הטיסות הוא כזה שנוכל לנחות בארזורום ב17.7 ב2100, או בטרבזון ב18.7 ב1915.
חזור מארזורום ב26.7 ב10 בבקר (רשימת המתנה על החלק של אסטנבול-ת"א), או ב27.7 מטרבזון ב7 בבקר.
מה דעתך? בתחילה בכלל לא חשבנו לבקר בארזורום,אבל,עכשיו נפתחה דלת..
חשוב לציין שבכוונתינו לשכר נהג וטרנזיט ולשלב הליכה בכל יום.
אם זה חשוב אציין מה היה התכנון המקורי (בגדול- איידר, יוסיפלי, ברהל, איספיר, אוזנגול, סומלה)
תודה מראש
ארנת
שלום,
קודם כל, מצטערת לשמוע על ביטול הטיסה ועוגמת הנפש.
מצד שני, ארזורום מקסימה בעיני, וגם אם לא, אפשר לצאת ממנה מיד לכיוון יוסופלי, דרך יפהפיה, ולהנות מאותו תכנון מקורי בדיוק. תוכלו לעשות מעין טיול מעגלי, דרך רכס האלטיפרמק (קצ'קר), ולחזור דרך ריזה ואיספיר (rize, ispir). מידע נוסף - בסיפורי גולשים, 1001 טיפים ובחיפוש לאחור בפורום.
תהנו!
ההתרגשות גדלה והטיול מתקרב.. יוצאים ביום ראשון הקרוב
בענייני טיסות - בסופו של דבר, בגלל המחסור בטיסות יוצא שאנחנו טסים לטרבזון, וממריאים משם בחזרה לארץ אחרי שבועיים ויומיים.
והנה כמה שאלות פרקטיות:
1)אנחנו נוחתים בטרבזון בשעות הקטנות של הלילה, ונשמח לנחות במקום נעים, זול ו"נורמאלי" לפני שמתחילים במסעות. האם יש לך המלצות? (ראיתי רק המלצה אחת בטיפים. אולי יש לך עוד?).
2)כמה כסף כדאי לקחת אתנו בחישוב ליום (זוג, לא מאד מפונק, אבל לא בכיוון התכלבות..)? כוונתנו לעלות לכיוון איידר/יוקרי קוורון ולטייל בסביבה זו (אולי להשאר בכפר ולעשות טיולי יום, ואולי לצאת לטרקים קצת יותר ארוכים). הנסיעות - בתחבורה ציבורית.
3)יש לנו עניין במפגש עם התרבות המקומית - שיחות עם אנשים מעניינים, אולי קצת ללמוד את השפה או המנהגים - האם יש לך המלצות מיוחדות בעניין זה?
4)האם כדאי לשלב במסלול גם כמה ימים על חופי הים השחור? איך מזג האויר שם בתקופה זו, ואיפה היית ממליצה לשהות?
5)האם יש צורך בחיסונים לפני נסיעה לתורכיה (שנינו אחרי הסטוריה של טיולים במזרח הרחוק, אבל אולי יש צורך לעדכן...).
הי,
1. המלצות לינה - הציצו בהודעה נוספת בדף זה בעניין, וכן בסיפורי הגולשים.
2. אני מעריכה שעליכם לקחת בחשבון 25-40 דולר לזוג ליום, כולל נסיעות, אוכל ולינה.
3. ממליצה בחום ללמוד כמה מלים בתורכית, ולהבין קצת, עד כמה שתוכלו לפני הטיול, ברכות, משפטים פשוטים ומבנים בסיסיים בתורכית. (איך אומרים ב-, ל-, מ-, עם, בלי..). אם זה מעניין אתכם, קחו שיחון בתורכית. זה יאפשר שביבי שיחה, ושיחה פותחת דלתות . פנו לאנשים, תתעניינו, ברכו לשלום, לכו למוזיאונים, כפרים, שכונות מרוחקות יותר, יאילות.
4. חופי הים השחור - לטעמי, לא ים ש"כיף" לרחוץ בו, משהו שמנוני במים, ואין "חופים" נרחבים ומזמינים. מאוד ממליצה כן לטייל לאורכו, ונראה שזה כבר בתכנון אצלכם - טרבזון, ריזה (Rize), מנזר סומלה, וכל מקום אחר שקורץ לכם.
5. אתם מוזמנים לפנות בעניין חיסונים לפורום בריאות, אינני גורם מוזמך להשיב בעניין. ככל הזכור לי, לא התחסנתי לפני טיולי בתורכיה.
הי,
800 דולר לזוג כולל הכל - מה זה הכל אצלך? מאחר ואיני מכירה אותך - תצטרך לפרט.
אפשר להסתדר בסכומים האלה, ואף פחות מכך.. אבל לא בטיול סטנדרטי, ורק עם לינת שטח, טרמפים וטרקים רבים. החישוב הוא בין 25-40 דולר לאדם ליום. במזרח תורכיה - קרוב ל-25 דולר לאדם ליום, בקפדוקיה בסביבות ה-35-30 דולר לאדם ליום ובאיסטנבול קרוב ל-40 דולר לאדם ליום. נסיעות, אטרקציות, שירותים שונים - מייקרים.
לגבי טיסות - לאן? ממליצה לבדוק בסוכנות נסיעות.
לגבי טיול בסוף ספטמבר - הנבואה ניתנה לשוטים.. זוהי עונה הפכפכה, תחילת החורף, לא בכאילו, אלא באמת. אפשר ליפול על ימים נוחים, ומצד שני אפשר ליפול על ימים קרים, עם ברד וגשם (גשם יש גם באוגוסט, אגב).
לגבי המזג אוויר, ברור שאי אפשר לצפות מראש, אבל מנסיונך מה רצוי?
אנחנו מתכננים לטוס באזור 25.09 עד אמצע אוקטובר.
האם בכלל מומלץ לטייל בתורכיה בתקופה הזאת?
לפי מה שקראתי פה בפורום, אז הטרקים בקצקר כבר סגורים!?
באלו אזורים מומלץ ואפשר לטייל בתקופה הזאת?
סמן להדפסה
הוספת תגובה
16. טיול בתורכיה בסוף ספטמבר-תחילת אוקטוברתגובה ל - 15
11/07/2008 08:50
נטע נטע - הנהלת הפורום
356 הודעות עד כה
הי Deboaz,
ממליצה להחליף כיוון, לאזור דרום מערב תורכיה - לאורך החופים ורכס הטאורוס. אפשר לשלב גם ביקור בקפדוקיה.
מזג האויר יהיה נוח יותר (למרות שאפשר גם שם להתקע ביומים מבול בספטמבר.. מנסיון:).
לגבי טרקים - שקלו ללכת חלקים מהדרך הליקית או מדרך סנט פול.
לגבי מידע נוסף - בעמוד הנוכחי של הפורום הודעות רבות שמצורפים אליהם קישורים מועילים למידע נוסף. חפש קישורים של עידו ושלי לכתבות העשרה.
תכנון מועיל ושבת שלום!
סמן להדפסה
הוספת תגובה
17. טיול בתורכיה בסוף ספטמבר-תחילת אוקטוברתגובה ל - 16
11/07/2008 17:06
Deboaz
12 הודעות עד כה
קודם כל תודה על העצה נשמע טוב.
מה עלויות הטיול באזורים אלו?
הי Deboaz,
לא פירטת את תכניותכם, ועל כן, באופן גס.. סוף ספטמבר הוא סוף העונה. אני מעריכה שעלות לאדם ליום תהיה סביב 35-40 דולר. טרקים, לינה בחוץ, מסעדות פשוטות או קנית מזון והכנה לבד, יכולים להוזיל את הטיול. נסיעות, אטרקציות (רפטינג), לינה משודרגת וכיוב' - יכולים ליקר.