כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טיול משפחתי 04/05/2008 00:41 לתגובה הבאה
  tovac לא מחובר tovac  משתמש מתחיל 9 הודעות עד כה
לאחר לבטים רבים החלטנו בבחירת מסלול הטיול, החלטנו להקדיש את הנסיעה הקרובה שלנו לארה"ב, לטיול באזור אורגון וושינגטון, עם שתי בנות בגילאי העשרה. מאחר שאנו נוסעים לבקר את בתי השוהה בל.א. ולצרף אותה עמנו לטיול, על הטיול להיות מעגלי, נקודת היציאה מלוס אנג'לס וחזרה.
אבקש עזרה בתכנון המסלול. מוקד הטיול הוא כאמור אורגון וושינגטון. בסאן פרנסיסקו כבר היינו בביקור קודם, ולכן נעדיף להקדיש לה רק זמן קצר, כתחנה בדרך.
אשמח לטיפים בכלל, והמלצה על מקומות מיוחדים שיעניינו את הבנות. מה מזג האויר בתקופה זו? המלצות לגבי טיסות לל.א. (אל על, חברה אחרת?)
לרשותנו שלושה שבועות. היציאה בסוף יולי.
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. טיול משפחתי תגובה ל - 1 04/05/2008 02:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2249 הודעות עד כה
טובה שלום,

ראשית מסגרת הזמן לא ברורה עד הסוף. האם 3 שבועות זה מסגרת הזמן לטיול המעגלי מל"א בלבד, או שמא זה גם כולל חיבוקים ונשיקות והתאקלמות בל"א Smile (שמן הסתם תרצו להיות שם יומיים שלושה בטרם תצאו לדרך).

בהנחה שמסגרת הזמן לטיול עצמו היא 18-19 ימים אני הייתי מציע להתרכז בצפון קליפורניה ואורגון עם אולי התגנבות לאתרים בדרום וושינגטון (כמו סיינט הלנס או ריינר). אבל לסיבוב יותר מעמיק בוושינגטון שיכלול גם את סיאטל ופארק אולימפיק, אני חושב שלא יהיה לכם זמן - או שלחילופין זה יכפה עליכם לרוץ בקטעים שלפני ושאחרי וסתם לחפף.

הנה מסלול אפשרי (אני יודע שאני מחזיר אתכם קצת גם למקומות שכבר ביקרתם):
2 ימים - יוסמיטי כולל חציית הפארק מזרחה על כביש טיוגה.
3-4 ימים - צפון קליפורניה: מונו לייק, טהו, לאסן, שאסטה, לבה בדס ויש עוד אפשרויות.
3 ימים - פנים אורגון: קרייטר לייק, אתרים נוספים לאורך הקסקייד ועד פורטלנד.
יום - הקולומביה גורג' על גבול וושינגטון
?? אפשרות להוסיף אתרים בדרום וושינגטון בהתאם למסגרת הזמן.
3 ימים - נסיעה לאורך החוף של אורגון עד גבול קליפורניה
2 ימים - החוף הצפוני של קליפורניה: רדווד ואתרים לאורך כביש 101 ו-1 עד סן-פרנסיסקו.
3-4 ימים - סן פרנסיסקו והמשך דרומה לל"א.

זה המסלול כפי שהייתי בונה לעצמי, וכמובן שהטיול שלכם.

הערות על המסלול:
א. אני יודע שכבר הייתם ביוסמיטי - אבל האם חצית את הפארק מזרחה על הטיוגה? אם לא זאת כבר סיבה טובה לחזור.
ב. נסיון בטיול עם ילדים אין לי. זה טיול עם דגש רב יותר על טבע. זה בדר"כ המצב בטיול באיזורים אלה. אם זה נראה לכם יותר מדי טבע, אז צריך לראות מה עושים ולמצוא את המומחים לנושא.
ג. מודה שבחלק של חוף אורגון לא הייתי. אם התכנית מקובלת עליכם, תצטרכו לקבל פירוט ממקור אחר (יש כאן את מוני והדוד פרנקל ששניהם טיילו באיזור זה).
ד. הנה כמה טיפים שכתבתי בעקבות טיול שלנו בצפון קליפורניה בקיץ האחרון:
http://www.lametayel.com/1001tips/tip.asp?id=49206
http://www.lametayel.com/1001tips/tip.asp?id=49242
http://www.lametayel.com/1001tips/tip.asp?id=49474
ועוד טיפ קצת מוזר
http://www.lametayel.com/1001tips/tip.asp?id=49749
ה. אם תכתבו מה כבר הספקתם בס"פ ולאורך כביש 1, אז אולי אפשר יהיה למצוא דברים נוספים בעיר ועל הדרך שטרם ראיתם. כמו כן, מצפון לעיר, אם טרם הייתם שווה אולי להתעכב יום בנאפה ואלי.

אני כמובן אשמח לפרט על כל אחד מהמקומות, באם תקבלי את המסלול - וגם אם לא Smile

לאסן מפל ליד נהר הקולומביה
לאסן(גודל:9.31KB)מפל ליד נהר הקולומביה(גודל:29.73KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. האם בא בחשבון שילוב של טיסה פנימית? תגובה ל - 1 04/05/2008 08:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mabat לא מחובר mabat  משתמש פעיל 1556 הודעות עד כה
אם כן, אולי אפשר לבנות את המסלול כך שמתחילים בטיסה פנימית לסיאטל (או, לחילופין, שתטוסו מהארץ ישר לסיאטל, והבת תפגוש אתכם שם), ומשם תתחילו מסלול קוי שיורד דרומה עד LA? בצורה כזו, "תפסידו" פחות זמן על נסיעות ארוכות מ-LA צפונה, וזה ישאיר לכם יותר זמן כדי להתעמק באיזור סיאטל ופארק אולימפיק.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. טיול משפחתי תגובה ל - 2 04/05/2008 23:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה.
1. צדקת שלושה שבועות לטיול עצמו. עוד שבוע לנשיקות וחיבוקים, יומיים בהגעה, ועוד קצת לפני החזרה.
2. בכל אופן אני חייבת להעמיק בהצעה שלך ולבדוק את זה על גבי המפות. ביוסמיטי לא הגענו לטיוגה, ונדמה לי שאפילו לא שמעתי על זה לפני. חייבת לקרא קצת.
3. בס"פ היינו ברציף הדייגים, בצ'יינה טאון, בגולדן גייט פארק, בגשר הזהב, באלקטרז, רח' לומברד (כמה פעמים, כי הבנות התלהבו), וזהו פחות או יותר.נסענו בכביש 1 לל.א, בדרך ביקרנו במונטריי, סן סמיון, טירת הרסט והגעה לל.א.
4. בגלל הבנות אני חייבת לשלב גם משהו עירוני, או אטרקציות כלשהן לצד הטבע, אחרת נראה לי שימאס להן. אנסה לחפש עוד המלצות.
5.איך אפשר לקבל המלצות ממוני והדוד פרנקל?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. טיול משפחתי תגובה ל - 4 05/05/2008 06:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2249 הודעות עד כה
א. אם יש מסגרת של 21 יום אז אולי תוכלו להגיע גם לסיאטל.

ב. כפי שכתבתי לך, בטיול עם ילדים אין לי נסיון (טרם צורפתי לועד הורים) וממילא כל ילד זה סיפור שונה. הרי יש גם ילדים שלצאת לטייל בטבע זה הכיף הכי גדול שלהם (יש לי אחיינית כזאת). אני יודע שבסיאטל יש בהחלט אטרקציות לילדים ואני מניח שגם בפורטלנד, וכמובן שבס"פ. גם בטבע שלאורך הדרך יש דברים שאינם רק טיול רגלי סטנדרטי: בלייק טהו אני בטוח שאפשר לשוט על האגם (בקייאק או סירת מנוע), בקרייטר לייק יש שייט, בשני מקומות בדרך יש הליכה עם פנסים במערות לבה. בקיצור יש כל מיני. השאלה אם זה בכלל מדבר אליכם או לבנות שלכם.

ג. דוד פרנקל, מכונה בפורום daf - את יכולה לחפש הודעות שלו ובהן קישור לבלוג שלו. שם יש תיאור מפורט של טיול שעשה שנה שעברה, בין השאר באיזורים אלה. לגבי מוני - הוא עונה כאן קבוע בפורום והוא בטוח עוקב אחרי הדיון הזה ואני בטוח שהוא יישמח להוסיף לך מהידע שלו לגבי איזור זה. הנה דיון בנושא אורגון בהשתתפות שלושתנו מלפני זמן לא רב (מתגובה 5 זה מתחיל להיות מעניין):
http://forum.lametayel.com/forum_rview/th-987382
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. טיול משפחתי תגובה ל - 5 05/05/2008 18:27 לתגובה קודמת
ממש תודה. העצות שלך ממש עוזרות לי להתחיל לתכננן את המסלול, וגם הכיוון לגבי הבנות מצויין. זה מה שאני צריכה, הן אוהבות טבע, רק שלא יהיה סתם הליכה וסתם נופים, אלא משולב עם דברים מעניינים, או תופעות מיוחדות.
אני שומרת לי את הזכות להכנס שוב בהמשך לשאלות ממוקדות יותר, בהתאם להתקדמות שלי בתכנון.
ממש תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:גן החיות בסאן דייגו
להודעה הבאה:5 ימים באורגון

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף