|
|
|
|
|
|
|
| 8. מוני תגובה ל - 7 |
07/05/2008 16:05   |
|
|
במסגרת תכנון הטיול שלך, אם יש לך מקומות שעוד לא דובר עליהם כאן במסלול שלי , הרים לבנים, אדירונדאק, דרומה למסצ'וסטס, אשמח אם תשתף אותנו.מתי אתה מתכנן להיות שם? האם גם אנחנו ננופף יד על איזה כביש??
|
|
|
|
|
| 10. למוני -שוב תגובה ל - 9 |
08/05/2008 00:22   |
|
|
למה מה קרה לבריטיש???
הכרטיסים שלי אצלם.
למה אתה קורא לב האדירונדאק?? פרטים בבקשה.
ואם אתה חוזר בסוף ספטמבר מתי בדיוק? אנחנו מתכננים לצאת ב-3.10 - נספיק לשמוע חוויות??
|
|
|
|
| 11. למוני -שוב תגובה ל - 10 |
08/05/2008 11:33   |
| |
מוני |
6354 הודעות עד כה |
|
|
עד כמה ששומעים עוברת על בריטיש תקופה שלפחות בכל השנים הקודמות בהן טסנו עימה לא היו שום בעיות ,נהפוך הוא.עניני הגעה בזמן וקונקשנים,ובעיקר האחוז הגבוה של סיכוי לאי הגעת המזודות יחד עם הנוסע.
נקוה שעד ספטמבר יחזרו לעצמם.
לב האדירונדאק הוא כביש מס 30 היורד מ-Tupper lake דרומה.
הציצי במפה תראי את כמות האגמים האין סופית שלצידו,ההרים שמצדדיו
והיערות העצומים.
אז למי שזמנו איתו לדעתי לפחות מומלץ,גם אם העיירות שלצידי הדרך
קיבלו בפורום את ההגדרה -"רדומות".
דוגמית לנוף טיפוסי אפשר לראות בתמונה שבאתר המצורף ממש בקטע הדרומי ,ליד הישוב North ville
אם התוכנית לטיול שלנו תצליח נחזור ב-29/9 ,ובהחלט אפשר יהיה לדסקס.
מוני
|
|
|
|
|
|
| 14. למוני -שוב תגובה ל - 11 |
09/05/2008 16:04   |
|
|
בעניין מזוודות שלא מגיעות, עברנו את החוויה פעם אחת ולמדנו ש...לוקחים מזוודה קטנה ובה מוצרים הכרחיים ללילה ראשון בלי מזוודה, מודה שבנסיעות לארה"ב ההגעה היא למשפחה לכמה ימים כך שהבעייה לא ממש מטרידה, בכל מקרה כדאי תמיד להצטייד במוצרים ההכרחיים ללילה שהרי המזוודה תגיע לאחר יום או משהו כזה.
בכל מקרה נקווה שבריטיש יחזרו לעצמם כי הטיסה הקודמת איתם היתה מאד נוחה.
|
|
|
|
|
| 16. עזרה בתכנון מסלול מזרח-צפון ארה"ב תגובה ל - 15 |
28/05/2008 09:38   |
| |
מוני |
6354 הודעות עד כה |
|
|
|
עפרה שלום
אני אעשה לך העתקה למסלול מפורט שנתתי לגולש בפורום שעשה אותו ב-6 ימים והגיע לוואשינגטון כתחנה אחרונה.(היו עם 2 ילדים)
לכם יש יותר מ 6 ימים מה שיאפשר לכם לרווח ולתת יותר זמן איכות ביעדים כמו למשל טורונטו,מפלים ,וכו'.
מראש הודעתי לו שהמסלול מאומץ מדי ושאני לא שלם איתו,אבל כשחזר
הודיע לי שעמדו בו יפה.
לכם שיש עודף ימים ורצון לפקוד ממש את אותם היעדים,לכן עייני בהצעה ורווחי אותה לכמות הימים שעומדים לרשותכם.
כך יהיה הטיול שלכם הרבה יותר נינוח והספק הביקורים רב יותר.
עכשו עוד משהו ההצעה מתיחסת להתחלה מניוארק,וההתחלה שלהם היתה על הבוקר מה שאני מניח שאצלכם היא תצא מאוחר יותר ומניו יורק,קחו זאת בחשבון.
והנה מה שרשמתי:-
בכל מקרה אני רושם תוואי לנסיון הגעה אפילו עד לייק ג`ורג`- ליום הראשון דרך עמק הנהר הדסון,לשם כך בהשכרה ישמחו לכוון אותכם אל ה-95איתו תעברו את גשר וואשינגטון אל ניו ג`רסי והאם יציאה מס 74 מיד אחרי הגשר אכן מובילה אל Palisades interstate Parkway בכיוון צפון שאיתו תסעו ואיתו תעברו גם בפארק הארימן,כאשר מגיעים אל ההצטלבות עם כביש גדת הנהר מס 9W פונים אליו צפונה בכיוון ווסט פוינט ואחריה אפשר לסטות אל הכביש מס 218 הנושק ממש למי הנהר (לשים לב ומשנה זהירות לנסיעה בו) בסופו חוזרים שוב ל-9W צפונה עד Newburgh .
מ-Newburgh אפשר אם נמצאים בלחץ זמן! לעלות על ה-87 המהיר עד להפסקה בקינגסטון ,מה שיקח לכם 40 דקות, ברם אולם אם מצב השעון עדיין טוב פנו מ-Newburgh מזרחה אל הגשר כביש 84 ובגדה המזרחית פנו מיד צפונה על ה-D9 ואחר כך עם ה-9 תעברו את Poughkeepsi
כל הזמן על ה-9 תגיעו אל Hyde Park ובהמשך איזור האחוזות של הידועים לצידי הפארקים והשמורות, את כביש 9 תעזבו בהגיעכם אל הצומת עם 9G אליו תפנו בכיוון צפון וכעבור מייל אחד תפנו מערבה על ה-199 איתו תחצו את הנהר אל קינגסטון, כל הקטע הזה אמור לקחת נסיעה נוספת של שעה לעומת הנסיעה על ה-87 המהיר .
מקינגסטון אחרי הפסקה לדעתי על מנת להשתדל לעמוד ביעד הסופי של היום הזה עלו על ה-87 המהיר צפונה , לעוד 170 קמ =1:40 שעות ללינה ליד האגם בלייק ג`ורג` יציאה 22 .
מה שכן רצוי למחרת שתתחילו מוקדם ועם ה-87 תמשיכו לעלות צפונה אל Keeseville אליה תצאו ביציאה 34 וממנה אל שמורת הקניון של ה-Ausable Chasm.זמן נסיעה משוער 1:30 שעות.
לאחר מכן מערבה על ה-9N ובצומת שלו עם ה-86 לעבור ל-86 ,ואם מזג אויר שהראות סבירה לפנות אחרי Wilmington אל העליה עם הרכב שלכם כל הדרך אל ה-Whiteface Mountain הגבוה שם ליד הפיסגה אתם מחנים את הרכב ושתי אפשרויות לכם עכשו או לעלות אליה במעלית החצובה בתוך ההר, או כמי שמחפש אתגר טיפוס רגלי לגשת אל מרכז המבקרים ממנו יש שביל עליה למיטיבי לכת.
חיזרו אל ה-86 והגיעו אל לייק פלאסיד, שם בנוסף לאגם פלאסיד קיים גם אגם מירור(Miror Lake) שלבטח משקף את צבעי השלכת על מימיו חובה!
אהבנו את העיירה מאוד, מקוה שגם אתם, בכל מקרה אם אחרי הפסקה רצינית זמנכם איתכם והשעה סבירה ,תחשבו על אפשרות של לקדם אותכם על כביש 3 מערבה ללינה עד Watertown מדובר על עוד קרוב ל-200 קמ` ולא פחות מ-3 שעות,ושוב אני אומר רק אתם שם תדעו מה מצב השעון והכוחות,ולכן ישנה האופציה שהיות והלינות בלייק פלאסיד יקרות ולא בא בחשבון הרבה מערבה אפשר להמשיך לסרנה לייק ,ואו אולי ל-Tupper Lake הלא רחוקות וללון שם.
ההמלצה שלי שוב מוקדם למחרת מוואטרטאון לעלות עם ה-81 המהיר אל הגשר ואיתו עברתם לצד הקנדי,ועם ה-401 תסעו מערבה קצת אל Gananoque שם תנסו ללכת על השייט הקצר בינות לאיים.
זה בהחלט מספק, ושוב בתקוה שיש לכם זמן הגיוני לקדם אותכם כמה שאתם יכולים מערבה בכיוון טורונטו, ושימו לב אמרתי בכיוון לא אמרתי שחייבים שתגיעו אליה , מספיק לדעתי עוד שעה וחצי עד שעתיים
מ 1000 האיים!
יום רביעי מגיעים לטורונטו, ואם אפשר לבקש מכם לא להתחיל לחקור אותה כי רצוי מאוד מבחינתכם להגיע לצד הקנדי של המפלים עוד בשעות אחר הצהריים המוקדמות על מנת שתבלו שם עוד באור יום
ותכנסו עם האורות על המפלים ללילה.
ביום החמישי עוברים לצד האמריקאי עולים על ה-190 דרומה עוברים על שני גשרים (אגרה)וביציאה מס 16 פונים אל ה-290 ואיתו נוסעים עד ליציאה מס 50 שם פונים לכביש אגרה 90 מערבה,איתו נשארים עד ליציאה מס 42 שם פונים דרומה על ה-14 אל עבר וואטקינס גלן,שם יש לכם אפשרות לספק את רצון הטיפוס פעם נוספת בכך שתעשו את הקניון של ווטקינס גלן מהכניסה התחתונה אל העליונה.(לברר אם יש הסעה מלמעלה בחזרה אל הרכב!).
שוב מאחר ואינני יכול לדעת מה מצב הזמנים שלכם לגבי המשך היום ,ושוב רק אתם תוכלו לקבוע אם מוצדק להגיע ללינה באיתקה שלשת רבעי השעה מווטקינס או ללון במקום.
ואני חייב להעלות אפשרות שעל מנת שלמחרת הדרך הארוכה לוואשינגטון תתקצר קמעה אולי תגיעו ללינה לא לאיתקה אלא דרומה לקורנינג שם תבלו את הערב ובהכנה למחרת היום בו תעשו את הדרך לוואשינגטון(חמש וחצי עד שש שעות רק הגה!) .
מוני
|
|
|
|
|
|