|
קודם כל, אני ממליץ לך לקרוא דברים שכבר נכתבו, ונכתבו לא מעט בנוגע לאוסטרליה, ולחוף המזרחי.
קודם כל, בנוגע ליעד הראשוני, האם בחרת את סידני בתור נקודת ההתחלה כי כבר יש לך איזשהו מסלול בראש ותקופת זמן מסוימת או כי זה מה שהציעו לך בחברת הנסיעות?
אני אישית מאוד אהבתי את מלבורן, והייתי ממליץ לך לשקול, במידה וזה רלוונטי לבקר גם בה, באופן הכי מפחות מטרטר זה אומר לנחות בסידני לעלות לקיירנס ומשם לטוס למלבורן ומשם לטוס לאן שבא, או להגיע למלבורן ומשם לטוס לקיירנס\סידני ולעלות\לרדת בהתאמה.
בנוגע לשאלתך, לא פירטת יותר מדי מה את מחפשת, לכן אני אגע באופן כללי מאוד בדברים העיקריים שפרושים על החוף המזרחי.
ראשית, ליד סידני יש את ההרים הכחולים, טיול יום יפהפה, אפשר לעשות אותו באופן עצמאי ע"י נסיעה ברכבת, ואפשר לעשות אותו באופן מאורגן ולא מאוד יקר (כ-70$).
אחת העיירות נופש הפופולריות על החוף המזרחי היא ביירון ביי (בערך 11 שעות נסיעה, אם אני זוכר נכון מסידני). זו הייתה העצירה הראשונה שלי. חופים יפים, אנשים יפים, מקום בילוי נחמד לכמה ימים.
לאחר מכן עצרנו ב-surfers paradise, יש שם כמה פארקי שעשועים נחמדים (ושוב, חופים, מקומו בילוי...).
בריסביין העיר הגדולה (והלא מאוד מרשימה) שבסביבה.
noosa, מקום חביב ושקט, הרבה אנשים מקבלים טיול קאנו "בחינם" מהחברת טיולים שלהם, לנו היה מזג אויר גרוע שחירבן לנו את הסיפור הזה, אבל העיירה עצמה שווה לדעתי עצירה.
מהארווי ביי יוצאים לטיול בפרייז'ר איילנד ומאירלי ביץ' לוויסאנדייס.
בפרייז'ר בד"כ זורקים אותך עם רכב שטח ועוד כ-10 אנשים עם ציוד באי חול מגניב, ובשלושה ימים הקרובים את מטיילת עם החבר'ה האלה באי. האי עצמו ממש מגניב, מאוד מיוחד ומאוד יפה, אבל החוויה החברתית אפילו עוד יותר מיוחדת. מומלץ מאוד.
הוויטסאנדייס זו קבוצת איים יפים, עם חול מיוחד מאוד (כמעט לבן) שאליהם מגיעים בשיט שלוקחים עם אחת החברות. אנחנו לקחנו שיט קצת יותר יקר, אבל פינקו אותנו בספינה עד הסוף וזה עשה לנו את הטיול. אוכל מצוין, נופים יפים, צלילות מדהימות (לא כולם עושים שם צלילות, רק ספינות מסוימות, ככה שאם אתם בעניין, שווה לבדוק).
אני מאוד נהניתי משני הטיולים האלה, ואפשר להגיד שאלו שתי האטקרציות המרכזיות על החוף המזרחי.
מעבר לכך יש את מגנטיק איילנד שהרבה עושים, קייפ טריבוליישן ליד קיירנס וכו'.
ניסיתי לציין את כל הדברים המרכזיים הזכורים לי, כמובן שיש המון מקומות שלא ציינתי. מה שציינתי זה הדברים היותר תיירותיים, לפעמים שווה לסטות מהמסלול שאותו כולם עושים ולגלות דברים מדהימים.
שיהיה בהצלחה.
|