כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. לאן כדאי ליסוע באוגוסט? נחיתה ביוהנסבורג 04/05/2008 20:21 לתגובה הבאה
  rinari לא מחובר rinari  משתמש מתחיל 49 הודעות עד כה
שלום לכולם,
אנו נוחתים ביוהנסבורג באוגוסט ומתכננים לטייל כ-3 שבועות.
השאלה - איפה כדאי לטייל באוגוסט באפריקה?
תכננו להישאר באזור הדרום - קרוגר פארק, לרדת לכיוון בלייד ריבר קניון, דרך הגנים וכו'. אבל הבעיה היא שהבנו שממש לא כדאי לטייל באזור הזה באוגוסט (קר!)
אז לאן הייתם ממליצים ליסוע באוגוסט, כאשר הנחיתה היא ביוהנסבורג? (את זה לא נוכל לשנות)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. לאן כדאי ליסוע באוגוסט? נחיתה ביוהנסבורג תגובה ל - 1 05/05/2008 09:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  הזברה לא מחובר הזברה  משתמש מתחיל 29 הודעות עד כה
ממש לא כדאי לטייל באיזור הזה באוגוסט?
שטויות!
אוגוסט הוא חודש מצוין לצפיה בחיות, אידיאלי לקרוגר.
החורף בדרא"פ הוא קריר-נעים ויבש (למעט איזור קייפטאון שם הוא רטוב). במפומלנגה (בלייד ריבר קניון והאיזור) יכול להיות קר מאוד מוקדם בבקרים, אבל בד"כ הטמפ' ביום מאוד נעימות. משהו כמו הסתיו אצלנו.
אפשר לעשות את המסלול שציינתם. באיזור מפומלנגה, קרוגר, דרבן והאיזור היותר צפוני מז"א יהיה אידיאלי. בחלק הדרומי יותר של איזור הגנים יכול להיות קצת גשום, אבל לא בהכרח.
אני הייתי באוגוסט ועשינו את כל הדרך מקייפטאון ליוהנסבורג. למעט גשם שהיה באיזור קייפטאון והרמנוס היה לנו מז"א מצוין לאורך כל הדרך.
זו גם העונה לצפיה בלוויתנים, בקיצור - מי שאמר לכם שזו לא העונה טועה לדעתי בגדול. דרא"פ מדהימה בכל עונה (והיתי בה בכל עונה) סעו ותיהנו.

אופציה ב' אם אתם בכל זאת רוצים לוותר על דרא"פ זה לעשות 3 שבועות בנמיביה/בוצוואנה. אוגוסט זה זמן מצוין לשתי המדינות האלו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. לאן כדאי ליסוע באוגוסט? נחיתה ביוהנסבורג תגובה ל - 2 07/05/2008 15:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי,

ראשית תודה על התשובה, אני חייבת להגיד שזה "בלבל" אותנו כי היינו בטוחים שאוגוסט זו בכלל לא אופציה... אגב, ההמלצה לא ליסוע לאוגוסט הגיעה דווקא מהרצאה על דרא"פ באחת מחנויות למטייל. הבחור שדיבר אמר שזה ממש שיא החורף שם שזה בערך כמו חורף כאן, ואנחנו מאוד לא אוהבים לטייל בקור, מעדיפים קיץ.
יחד עם זאת, מאוד מושך אותנו כיוון מזרח אפריקה בגלל השילוב האפשרי של ספארי מצוין + רילקס בזנזיבר, מאוד אוהבים חופים. הבעיה היא הטיסות המאוד יקרות (כ500$) מיוהנסבורג לטנזניה אז אנחנו עדיין קצת מתלבטים... אם יש למישהו מידע לגבי אפשרות לטיסות יותר זולות מיוהנסבורג לטנזניה אני מאוד אשמח לשמוע!
ובאשר לנמיביה, בוצואנה - מה סגנון הטיולים שם? האם הנוף מדברי לחלוטין או שיש גם אזורים "ירוקים" יותר? האם לעומת דרום אפריקה ומזרח אפריקה אלה מדינות מעניינות?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. לאן כדאי ליסוע באוגוסט? נחיתה ביוהנסבורג תגובה ל - 3 07/05/2008 18:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
האמת זה נשמע לי מוזר מאוד.
נכון, זה חורף, ונכון שיש מקומות מסוימים בהם יכול להיות קר, בעיקר בלילות ובבקרים. אבל לרוב מזג האוויר מאוד נוח. ביום נעים, אפילו נעים מאוד, אפילו אפשר להסתובב עם חולצה קצרה. לספארי זו התקופה האידיאלית, ללוויתנים זו התקופה האידיאלית. אולי לא התקופה האידיאלית בשביל לרבוץ על חוף הים אם כי גם את זה ניתן לעשות, למשל באיזור קופי ביי או דרבן. לפי דעתי טיפשי להגיע ליוהנסבורג ומשם לטוס לטנזניה.
לגבי נמיביה זו מדינה מדברית מדהימה ביופיה. הרוב שם זה מדבר, אבל המדבר שם כל כך שונה ממקום למקום, מגוון ואפילו צבעוני.
בבוצוואנה יש גם מדבר וגם ירוק אבל העיקר בה הוא ספארי.
בקיצור, יש המון מה לעשות בדרום היבשת באוגוסט. אתם יכולים לרכז את עיקר הטיול באיזור קרוגר, דרקנסברג והחוף המזרחי (קוואזולו נטאל, wild coast) שם לא יורד גשם.
בהצלחה בכל מקרה, לאן שלא תחליטו לנסוע.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. לאן כדאי ליסוע באוגוסט? נחיתה ביוהנסבורג תגובה ל - 4 11/05/2008 19:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה, מידע זה מאוד עוזר לנו להתכוונן.
נראה לי שכדאי לנו להתמקד בכ3 איזורים (קרוגר, דרקנסברג ואולי החופים?)
הסתכלתי קצת על אזור ה wild coast שנראה יפהפה (חולשה לחופים - כבר אמרתי?). אני מבינה שליסוע לטייל באזור הזה - אין בעיה, כי לא יורד גשם, אבל האם יש בכלל סיכוי "לרבוץ" שם על החוף/לשחות או שזה ממש לא הזמן...?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. לאן כדאי ליסוע באוגוסט? נחיתה ביוהנסבורג תגובה ל - 5 11/05/2008 23:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בהחלט אפשר גם לרבוץ על החוף ואפילו לשחות, תלוי במזג האוויר. מקום אידיאלי לכך הוא COFEE BAY, כדאי להשאר שם כמה ימים, לטייל באיזור, יש גם שיעורי גלישת גלים שם (אנחנו היינו באוגוסט ונכנסנו למים).
עוד המלצה - ST. LUCIA - יש שם שיט לצפות בתנינים והפלגות באוקיאנוס לראות לוויתנים שאסור להחמיץ. בכלל כל איזור החוף מקסים, אנחנו ראינו המון דולפינים מהחוף (באיזור בליטו, דרבן וקופי ביי).
בדרקנסברג החורף הוא עונה טובה ומומלצת - כדאי לעשות כמה מסלולי הליכה קצרים של יום בהרים, אם אתם בעניין.
ועוד המלצה - ללכת לאושנריום בדרבן - שווה "לבזבז" שם חצי יום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. לאן כדאי ליסוע באוגוסט? נחיתה ביוהנסבורג תגובה ל - 6 14/05/2008 18:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה על ההמלצות הספציפיות, חיפשתי מידע על המקומות שהמלצת, והם באמת נראים מקסימים.
במקומות ספציפיים אלה - דרקנסברג, החופים, st lucia...(אם נשים את קרוגר בצד) - עד כמה קיים חשש למלריה? יש לך מושג אם הם יותר/פחות מסוכנים מהבחינה הזו ממקומות אחרים? הנושא קצת מטריד אותי מכיוון שאני מאלה שהיתושים(ות) מחבבים במיוחד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. לאן כדאי ליסוע באוגוסט? נחיתה ביוהנסבורג תגובה ל - 7 16/05/2008 11:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eytanin eytanin לא מחובר eytanin  משתמש פעיל 312 הודעות עד כה
הי
אם מיתושים את פוחדת... אז בכל בית מרקחת בדרום אפריקה ימכרו לך citronela oil [לא להבהל, זה לא שמן]
אם תמרחי טוב, לא יעקוץ אותך שום יתוש! בדוק במשך 15 דורות.
בדרבן אפשר לצאת לים בסירה של ה shark board. הם יקחו אתכם לסיור של כמה שעות ותראו איך הם בודקים את הרשתות. תמיד רואים דולפינים וכלבי ים, לפעמים כרישים.החורף שם נעים. כמו הסתיו בארץ, אבל לא רטוב.
ב drakensberg יכל בחורף לרדת שלג כבד וכל הכבישים נסגרים. הכל עניין של מזל.
לא חשוב איפה בדיוק תיהיו. אם יגיע גל קור מאנטארטיקה, תקחו מקלות של ארטיק לתקוע אותם אתם יודעים איפה.....
באיזור קרוגר וeastren transval [היום mpumalanga] מובטח שיהייה לכם חמים לפחות בשעות היום. מהרגע שהשמש שוקעת הטמפרטורה יכולה לרדת ל0 ויותר נמוך. בדרך כלל בלילה 5-7 מעלות.
ביום, 20 מעלות וקצת יותר. אפשר חולצות קצרות.

אני מאזין לנאמר ומאמין למראה עיניים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. לאן כדאי ליסוע באוגוסט? נחיתה ביוהנסבורג תגובה ל - 8 18/05/2008 21:33 לתגובה קודמת
תודה רבה, למרות שדרא"פ נשמעת כמו יעד מעניין הכיוון של מזרח אפריקה בסופו של דבר יותר מושך אותנו גם מבחינת מזג האוויר באותה תקופה וגם מבחינת האפשרות לשלב ספארי ואי-זנזיבר. נמשיך להתלבט...
תודה רבה על העזרה! Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:טנזניה - תכנון טיול
להודעה הבאה:אבטחה במרוקו

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

מידע נוסף

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

דיברנו על זה בפורום

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר

חיפוש מהיר