|
| 2. הממ... נשמע נחמד תגובה ל - 1 |
05/05/2008 11:21   |
| |
Or |
697 הודעות עד כה |
|
|
|
זה יכול להיות מדהים! אבל תצתרכו לדעת בדיוק לקראת מה אתם הולכים.
מזג האוויר זה תמיד נעלם, ואי אפשר להבטיח הרבה לגביו. בעונה הזאת מזג האוויר אמור להיות קר יותר מאשר בקיץ. - אני לא יכול להגיד הרבה יותר.
בעונה הזאת המחירים לא בהכרח זולים בהרבה, פה ושם דברים יכולים להיות זולים יותר... אולי השכרה או אטרקציות מאוד מסויימות... אולי לינה במלונות/מוטלים (לא יהיה הבדל משמעותי באכסניות).
לגבי חופים, בניוזילנד יש חופים מדהימים, וגם כאלה עם אווירה טובה... אבל המים בהם קרים. יש המון מקומות שאפשר למצוא בהם חופים מאוד יפים שקטים יחסית (איזור הקייטלינז, קורמנדל, המון מקומות בנורת'לנד... וכו), ויש מקומות עם אווירה של קצת יותר היפים/גולשים (גולדן ביי/רגלן (ממערב להמילטון).
לגבי טרקים, יכול להיות שהטרקים בהרים יהיו קצת בעייתיים, מצד שני כשתעשו כל מיני טיולי יום תראו המון שלג על הפסגות, לדעתי זה יפה יותר.
עכשיו.. לגבי מסלולים, אם אתם רוצים לעשות דברים שקשורים לשלג, או חשוב לכם לראות יותר שלג. להתחיל מדרום לצפון. אם אתם יותר מפחדים מהקור להתחיל מצפון לדרום.
בכל אופן, אני ממליץ לכם לחפש בפורום מסלולים לחודש, רשמו כאן לא מעט הצעות, אם יש לך עוד שאלות, את בהחלט מוזמנת לשאול.
|
|
|
|
| 3. ירח דבש-חודש בניו זילנד? תגובה ל - 1 |
05/05/2008 16:28   |
|
|
אני לא הייתי נוסעת לנ"ז דווקא בשביל סתלבט על חופים, בטח לא בעונה הזאת. גם בקיץ בניו זילנדי בד"כ קר מדי לישראלים בשביל ללכת לים. כבר כתבתי את זה לפני כמה שבועות לזוג אחר ששאל, אם אתם מוכנים להמיר את החופים, נאמר ב"צימרים" או משהו כזה אז זה מצוין.
אם אתם נוסעים לחודש אז נראה לי לא עקרוני אם תתחילו מהדרום לצפון או מצפון לדרום. גם ככה אתם תהיו באי הצפוני בטח איזה שבוע-שבועיים וזו תקופה קצרה מדי בשביל שתהיה השפעה אמיתית של מזג אוויר. העיקר לטוס ליעד אחד ולחזור מאחר. מה שכן, ראש השנה הא בהתחלת אוקטובר, אז אם חשוב לכן לחגוג במקום של קהילה יהודית או בית חב"ד - קחו את זה בחשבון בתכנון.
אני בספק אם קראוון ישתלם לכם מבחינה כלכלית. לשכור קראוון זה יותר יקר מאשר לשכור רכב פריווט ולישון בחדר זוגי באכסניה. בנוסף, הנהיגה ברכב קטן הרבה יותר נוחה. האכסניות הן בד"כ טובות ואם תדאגו כמה ימים מראש לוודא שיהיה לכם חדר זוגי זה נראה לי סדר גמור.
|
|
|
|
| 4. ירח דבש-חודש בניו זילנד? תגובה ל - 1 |
05/05/2008 21:27   |
| |
טליה |
33 הודעות עד כה |
|
|
|
מבחינת מזג האויר - יהיה קר וגשום. זה מזג האויר לעונה הזו בניו זילנד. כמובן שגם בקיץ קר וגשום שם. בהבדל יחיד שהטמפ' עולות בקיץ עד ל- 24 מעלות בממוצע.
לגבי קראוון - הייתי ממליצה על רכב פרטי שהשכרתו זולה באופן משמעותי ולישון באכסניות. תזכרי שקשה לחמם רכב... כמו כן, קראוון לא יכול לנסוע במספר דרכים בניו זילנד, בעיקר בדרכי עפר. ויש הרבה כאלה שם.
מבחינת מחירים - פער המחירים לא כזה משמעותי בין עונת הקיץ לחורף. כמו כן, לא זול בניו זילנד. צפי להוצאה ממוצעת של כ- 5000$ ניו זילנדי לזוג. קחי בחשבון כמובן שזו הערכה גסה והמחיר תלוי בהרבה גורמים.
לגבי מסלול - עדיף להתחיל באי הצפוני ולרדת לדרומי. מזג האויר עשוי להשתפר באי הדרומי, ככל שתתקרבו לעונת הקיץ ואולי תזכו ליותר ימי שמש וימים נוחים וחמימים לטיולים.
לגבי חופים - באי הצפוני סעו לקורומונדל פנינסולה, לראסל, ראגלן, ניו פלימות, ועוד. באי הדרומי - החופים של טרק האייבל טזמן (אפשר להגיע גם בסירה) ובכל אזור נלסון, שווים במיוחד. יחד עם זאת, אני לא בטוחה שתוכלו להיכנס למים. קר שם מאוד. אם תראו גולשים בחליפות גלישה, תבינו שאפילו המקומיים לא נכנסים למים בלי הגנה כלשהי...
אבל אל תתני למידע הזה לרפות את ידייך - ניו זילנד מדהימה ושווה את ההגעה אליה. ובכלל - מזל טוב!
|
|
|
|
| 5. בחופים שבאזור ניו פלימות' יש לפעמים כרישים! תגובה ל - 4 |
05/05/2008 21:53   |
|
|
הודעה ללא תוכן
|
|
|
|
|
|
|
| 9. ירח דבש-חודש בניו זילנד? תגובה ל - 1 |
13/05/2008 02:25   |
| |
re266 |
26 הודעות עד כה |
|
|
בתור בוגר ירח דבש בניו זילנד כל מה שאני יכול להגיד הוא - סעו!
אנחנו היינו שם בשיא החורף והיה נהדר. מזג האוויר היה מצוין (בסדר, היו כמה ימים של גשם אבל גם חברים שהיו שם בינואר נתקעו כמה ימים - זאת המדינה), המחירים זולים יותר והאווירה נהדרת. אני בטוח שגם באביב יהיה מדהים.
כפי שכבר כולם ציינו, החופים בניו זילנד מופלאים, אבל לא לבטן גב. אנחנו קינחנו בכמה ימים באיי קוק אבל זה יעלה לכם. לחילופין, אם אתם ממש רוצים חופים - תנסו לטוס דרך תאילנד ותקנחו בכמה ימים באיים שם...
טרקים ארוכים יהיה לכם קצת קשה לעשות (להוציא את הקווין שרלוט והאבל טסמן) אבל אנחנו טיילנו מסלולי יום גם במאונט קוק באמצע אוגוסט כך שהכל אפשרי 
מזל טוב ותעשו חיים...
|
|
|
|
|