כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. 05/05/2008 11:29 לתגובה הבאה
  oranje לא מחובר oranje  משתמש מתחיל 17 הודעות עד כה
אולי עדיף לשאול את זה כאן...
שלום לכולם.
בתחילת חודש יוני אני ומשפחתי (אשה + 3 ילדות, 7.5,6 ו שנתיים) נוסעים לדרום הולנד לשבוע, בעירה בשם מכלן (ההולנדית).
אני מכיר קצת את האיזור, אבל לא מספיק כדי לתכנן טיולים עם ילדים קטנים...
למישהו יש המלצות על מקומות שכדאי להגיע אליהם?
נהיה קרובים למשולש הגבולות - הולנד, בלגיה וגרמניה.
תודה רבה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 1 05/05/2008 17:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ענת. לא מחובר ענת.  משתמש פעיל 1197 הודעות עד כה
מכלן זו לא עיר בצפון בלגיה?

מצרפת כתבה מצוינת של ספי מאתר למטייל על איזור משולש הגבולות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 2 05/05/2008 17:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
התפספס הקישור, הנה הוא...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 3 05/05/2008 20:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 3864 הודעות עד כה
ערב טוב,

כמעט נפלתי גם אני בעניין מכלן, אבל היות שהדגשת שמדובר במכלן ההולנדית מצאתי במפה את Mechelen, עיירונת פצפונת (אולי כפר?) באמצע הדרך בין מאסטריכט לאכן (גרמניה).

בתקווה שלא טעיתי (חבל שלא כתבת את השם בלועזית), אני יכולה לומר שהאזור מאוד יפה. הייתי בסה"כ יום אחד במאסטריכט ובפלקנבורג, ובאותו ערב נסענו במסלול יפהפה בחלק הקרוב של הארדנים בבלגיה. אני יכולה לזרוק לך לא מעט כיוונים ורעיונות. אין המון ניסיון עם חלק מהאתרים פה ב"למטייל", ותצטרכו לנסות. יהיה נפלא אם תוכלו לדווח על הניסיון שלכם כשתחזרו.

היות שענת צירפה את הכתבה של ספי, לא אחזור על מה שנאמר שם, אבל נדמה לי שהכותבת לא הייתה במערכות המנהרות הקיימות גם במאסטריכט וגם בפלקנבורג. בפלקנבורג מתקיים גם סיור ברכבת בתוך המנהרות. כמו כן, כדאי להיכנס לאתרי האינטרנט של שתי הערים וגם לזו של העיר אכן לחפש פעילויות מעניינות לילדים. לצורך הניסיון נכנסתי לאתר של מאסטריכט, ומוצעות שם יופי של פעילויות לילדים ולמשפחות:
http://www.vvvmaastricht.nl/index2.php3

כמו כן, על הנהר מאס, החוצה את מאסטריכט, ראיתי סירות שניתן לשוט בהן לאורך הנהר (לא השטה עצמית).

גם באזורים הקרובים בבלגיה, נפת לימבורג ההולנדית ונפת ליאג' בארדנים, יש הרבה אפשרויות:
בנפת לימבורג נמצאת העיר Hasselt. העיר כנראה שווה ביקור (לא הייתי בה). יש לה מרכז עתיק, מוזאון אפנה, גן יפני, ולא רחוק ממנה מוזאון פתוח בשם בוקריק.
http://www.trabel.com/hasselt.htm
על המוזאון הפתוח כבר היו דיווחים באתר, ונראה שהפסדתי שלא הגעתי אליו.
על המוזאון:
http://www.trabel.com/hasselt-bokrijk.htm

בשתי הנפות, לימבורג וליאג', יש מסלולים של אופני רכבת.
http://www.lametayel.com/1001tips/tip.asp?id=46299&var_n ame=country&var_id=54&cat=

סמוך לעיר Eupen בבלגיה (נפת ליאג') יש אזור שידוע כגבוה ביותר בארדנים, ושמו Hautes Fanges. האזור פופולרי לטיולי הליכה רגליים. בלשכות התיירות של Eupen או Spa אפשר בוודאי לקבל יעוץ. במרומי ההר יש אתר עם קוריוז: גובה הפסגה הגבוהה בארדנים הוא 694 מטר. בנו שם שש מדרגות, כדי שהמבקרים יוכלו להתמוגג מתצפית בגובה 700 מטר. נשמע מצחיק, אבל האזור באמת יפה. אחד ממסלולי אופני הרכבת נמצא באזור הזה (אני חושבת שהוא קצת ארוך מזה שאני עשיתי במקום אחר, ואולי הוא טיפה קשה).
http://www.trabel.com/eupen/eupen-touristattractions.htm

ליד העיר הזו, Eupen (אני לא יודעת איך מבטאים את שמה ולכן נאלצת לדבוק בלועזית) יש אגם בשם La Gileppe. זהו אגם שנוצר כתוצאה מסכירת מימיו של אחד הנהרות. בספר של זאב יפת על האזור, שאותו קראתי לקראת הטיול שלנו, יש המלצה חמה מאוד על האגם הזה ועל הסכר שלו. זאב יפת מעניק לו סופרלטיבים מבטיחים. לא הספקתי, לצערי להגיע אליו. באתר המצורף כתוב שניתן לשוט בו בסירות אבל לא בסירות עם מנוע. אני לא יודעת אם יש שם נקודת השכרה. צריך לעשות חיפוש רציני יותר ברשת, או לברר בלשכת התיירות, כשתהיו במקום. בכל אופן, אחד האגמים הדרומיים יותר (כולם תוצאה של סכרים שנבנו כדי לאגור מי שתייה), משמש כמרכז לפעילויותת ספורט ויש בו השכרת סירות.
http://www.trabel.com/eupen/eupen-gileppe.htm

עד כמה שזכור לי יש איזה ספארי ליד עיירה בשם Aywaille. נדמה לי שהוא מופיע ביחד עם אטרקציות רבות אחרות בספרים של יונית (בלגיה-הולנד) ושל סיגלית (בלגיה, טיולי כוכב למשפחות)

בגבולות הרחוקים יותר של המרחב יש מערות נטיפים ועיירות יפות שניתן לבקר בהן עם אטרקציות נוספות (למשל העיירה Durbuy) ומערת Hotton. יש גם פארקי שעשועים קטנים. אם תרצו לנסוע רחוק יותר תוכלו להגיע ליום אחד לאזור נאמור ודינאן האטרקטיבי (אני הגעתי משם למאסטריכט).

כדאי לקנות את הספרים שהזכרתי.

תהנו.

[עודכן ב:05 מאי 2008 20:49:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 4 05/05/2008 22:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה,

אין עלייך.

ענת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 5 06/05/2008 08:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

בתקווה שהשואל חוזר לקרוא את הדברים-

הסתכלתי במדריך מישליין וראיתי שהוא לא מעניק כוכבים לשמורה של הרכס הגבוה בארדנים. המקום בטח לא מכוער, אבל המסלול שמקבל הערכה גבוהה (שני כוכבים) הוא מסלול הנהר Ambleve בסביבות העיר ספא. כדאי מאוד להיכנס ללשכת התיירות בעיירה הזאת ולבקש המלצות. זה האזור שאותו חצינו בנסיעה. את הנהר המדובר חצינו (לא נסענו לאורכו, להוציא קטע קצרצר), ובאמת מאוד יפה שם.

ענת, אין עלייך. אולי בכלל סתם קישקשתי. איך אני יודעת אם קלעתי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 6 06/05/2008 09:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בודאי שאני חוזר לקרוא...
המון תודה על ההמלצות, אופני הרכבת נראה כמו רעיון נפלא למשפחה, אני מניח שנעשה לנו יום אחד כזה, כנראה שניסע גם לאחד הפארקים בגרמניה - movie park germany או phantasialand, חשבתי גם להגיע ל drielandenpunt (מישהו היה שם? שווה משהו?), ול valkenbag, שבה יש משהו דומה לספידי כיף שהיה פעם במבוא בית"ר, למי שמכיר.
(http://www.kabelbaan.nl/Chairlift_and_Tobogann.1598.0.html)
במסטריכט נבקר גם, כנראה שבמערות.
כילד, אני זוכר שהייתי בארדנים, ודי התלהבתי מהמקום, יש אולי איזושהי המלצה ליום טיול בארדנים, בקרבת הגבול עם הולנד? (וזה חייב להיות טיול קליל - הילדה בת השנתיים לא תרצה לכתת רגליה יום שלם...) - ראיתי מקום בשם telecoo (http://www.plopsa.be/main.html)
ואין לי מושג אם הוא שווה משהו, או אם הוא בכלל באיזור שלי..
גם את durbury והמבוך שבה ראיתי (http://www.lelabyrinthe.be/en/concept_en.php), נראה לא רע.
לא פשוט לתכנן טיול בימינו...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 7 06/05/2008 12:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

הי,

אני שמחה שחזרת. פתאום חשבתי: רגע, אולי זה לא המכלן הנכונה?

זה לא העסק שלי, אבל מעניין אותי, אם אתה מוכן לומר - מה יש במכלן ההולנדית (משפוחה? צימר? כפר נופש?). יש לי מחשבה לחזור פעם לאזור. לא בקרוב, אבל יש סיכויי שזה יקרה בעתיד.
אכן, כשאני חושבת של זה עכשיו - האזור מלא באפשרויות, ואולי זו הצרה Smile

ה"קבלבאן", בפלקנבורג, שהבאת את הקישור שלו, זה המקום שספי מתארת בכתבה. היינו שם. המגלשות האלה בהחלט מתאימות לילדים רכים ביחד עם מבוגר. לבת שלי בגיל חמש וחצי היה ברק בעיניים כשעשתה את המסלול.

לגבי המנהרות: תחושת הבטן שלי אומרת שאולי עדיף בפלקנבורג. עד כמה שאני זוכרת מבדיקה שערכתי לקראת הטיול, במאסטריכט מדובר בסיורים מודרכים בלבד. אני קצת חוששת מסיורים מודרכים עם ילדים קטנים. לגבי פלקנבורג אני לא בטוחה, אבל יש סיור ברכבת שיוצא בכל שעה עגולה. הגענו לפתח המערה קצת אחרי שיצא סיור. רצינו ללכת למדרחוב הנחמד, שאותו חצינו קודם לכן ברגל, ולחזור לסיור הבא. הבת הגדולה שלי שמה וטו. החנויות במאסטריכט השכנה קראו לה (זה היה יום אחרון והובטח למתבגרת מסע קניות). כדאי להיכנס לאתרי האינטרנט של המערות בשתי הערים ולבדוק את האפשרויות.

פארק השעשועים שהבאת את הקישור שלו נמצא במקום מאוד יפה ובהחלט במרחק סביר. אפילו הנסיעה על האוטוסטרדה הזאת יפה (בשונה מאוטוסטרדות אחרות בארדנים שאינן מעניינות). לא היינו בו. ירדנו ביציאה אחת לפני הפארק, לעיירה ספא. אם תפתח הודעה על אטרקציות בארדנים, בוודאי יגיעו כל אלה שהיו וידווחו על ההתרשמות שלהם.

גם במבוך שליד דרבי לא הייתי. במבוך של מפגש שלושת הגבולות (הקישור שהבאת) ענת הייתה ותוכל לספר לך. תחושת הבטן שלי אומרת שלילדים קטנים עדיף המבוך של מפגש שלושת הגבולות. שמעתי חוות דעת משירלי, גולשת קבועה, שסיפרה שהמבוך בדרבי בעייתי עם ילדים קטנים. הוא ענק ומתאים אולי לבת הגדולה שלך ופחות לקטנה.

אם רוצים לנסוע לדרבי, יש הרבה אטרקציות אחרות שאפשר לצרף: מערות הנטיפים בהוטון (אני הייתי בהאן סור לס, אבל מערות הוטון מקבלות די הרבה שבחים בספרות הנסיעות והן קרובות לדרבי), מפעל שוקולד משפחתי בכפר קרוב. כתבתי טיפ במדור הטיפים על המפעל הזה. זו אטרקציה קטנה מאוד, אבל השוקולד פשוט אלוהי, ואם אתם לא מגיעים לאתרי שוקולד אחרים - זה דווקא יכול להיות נחמד. פארק השעשועים שהזכרת קרוב למדי.

כדאי אולי לבקר בטירה אחת. ספי מזכירה בכתבה את טירת רינהרדסטיין, ליד סטבלו (קרוב מאוד לפארק השעשועים). קרוב לשם נמצא האגם שבו שטים בסירות (האגם של העיירה Stavelot).
אני חושבת שהליכונת קצרצרה לאורך הנהר אמבלב (לא מסע אלונקות), בסביבות העיר ספא, יהיה נחמד ולא קשה לבת השנתיים.

בקיצור, האזור מלא באפשרויות.

אה... לגבי אופני הרכבת: תיקח בחשבון שעל שני המסלולים שרלוונטים לאזור שלכם אין כאן דיווחים. היה דיווח צונן למדי של משפחה אחת שנסתה את המסלול בטסנדרלו. קשה לדעת מה היו הציפיות שלהם ואיך המסלול הזה ביחס למסלול המאוד פופולרי של Falaen (בין נאמור לדינאן), שקצת מרוחק ממכם. תכין תכנית טובה להמשך היום, שאם לא יהיה מוצלח, עדיין יהיו הנאות אחרות. שימו לב לזמני הפתיחה. עד כמה שאני זוכרת הם מוגבלים מאוד. כמו שאמרתי קודם, אם אתם מוכנים לנסוע שעה וחצי תוכלו לבלות יום אחד בין נאמור לדינאן, ובמסלול הזה יש גנים יפים, מסלול אופני רכבת שנוסה על ידי רבים, ערים יפות ונהר משגע (אותו נהר שעובר במאסטריכט). אבל יש מספיק עניין גם באזור שלכם, בוודאי בצירוף פארקי השעשועים שציינת (אולי גם אפטלינג הוא אפשרות).

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 8 06/05/2008 13:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מה יש במכלן ההולנדית?
קרוב לודאי שכלום...
קצת רקע - אני ישראלי ממוצא הולנדי, שהיה כמה וכמה פעמים בהולנד עם ההורים, ולבד.
אם יש משהו שנורא אהבתי בהולנד, זה העיירות הקטנות.
רוב האנשים שנוסעים להולנד (שלא כמו רוב האנשים שפה, שהם "טיילים" מדהימים, לפי מה שראיתי) לא באמת רואים את הולנד.
ולדעתי, כדי לראות את הולנד, צריך להיות בעיירה - רצוי כמה שיותר קטנה.
אז שכרנו דירת נופש לשבוע, בחווה של הולנדים מקסימים שגרים כמה דקות נסיעה ממכלן (הוראות הנסיעה היו מקסימות בעיניי - נוסעים ב... פונים ימינה, עוברים את הנחל, ושם נמצאת החווה...), ומבחינתי, רק לקום בבוקר ולשמוע את הציפורים מצייצות, את הפרות גועות, וללכת לטייל שם באיזור זה מספיק.
כילד, הייתי חודש במאסטריכט, כך שאני זוכר את האיזור מאוד לטובה, לכן החלטתי לנסוע אליו.
נהיה בו שבוע, ואח"כ עוד שבוע במקום בקרבת ארנהם.
את הולנד אני מכיר היטב, לכן אני לא מבקש המלצות לגבי השבוע השני, אבל את איזור משולש הגבולות, אני מכיר קצת פחות טוב.
אני אתחיל לחפור קצת, קנינו היום את הספר שהמלצת עליו (בלגיהולנד), וההמלצות שלך מדהימות.
באמת.
תודה רבה, על הכל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 9 06/05/2008 15:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי,
איזה כייף לך, לכם... Laughing Laughing

אני מתה על הולנד (ולא הייתי בהרבה מקומות בעולם), וחולמת להגיע לשם לפעם שלישית..
ואתה צודק, אין כמו הכפרים הקטנים השלוים האלה, הציוריים והמקסימים. והשקט, והירוק, אחחחח, נצבט לי הלב מגעגועים.

ולעניננו,
אנחנו היינו 5 לילות בבלגיה , ישנו בכפר קטנצ'יק בארדנים.
יום אחד הקדשנו לאיזור משולש הגבולות, מגלשות הרים בוולנקבורג, ומאסטריכט.
וכל הקרדיט לזיוה Smile שגם את החלק הזה של הטיול עשינו בהמלצתה.

בצד הגרמני קראתי שיש מגלשות הרים ליד מונשאו, גשם זלעפות הבריח אותנו משם עוד לפני שמצאנו אותם.

ענת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 10 06/05/2008 16:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ענת, הייתם גם בואלס, במפגש הגבולות, האתר עם המגדל והמבוך, נכון? אז מה את אומרת על המבוך? בזמנו קראתי שעוברים בו כל מיני הרפתקאות. היה או לא היה?
בענין מבוכים, כמו בדברים רבים, אני חושבת שצריך לאהוב את זה. הבת שלי מתה על מבוכים. היא הייתה איתי בשדה יעקב ולאחרונה היינו בחממות בבחן. היה חום מטורף, היא הייתה כבויה ונבולה, אבל כשעברנו ליד המבוך היא לא ויתרה ורצתה סיבוב נוסף. אח"כ ראינו במפה שהחמצנו מבוך נוסף. חזרנו וצעדנו בו. לכל שאר מוקדי העניין באתר הזה הייתי צריכה להמריץ אותה ולשכנע.

ולך, שאני לא יודעת מה שמך (אולי איזה כינוי?)
שמחתי לקרוא את הסיפור שלך. תמיד מעניין לקרוא על כל מיני סיפורים של אנשים ועוד יותר נחמד לשוחח קצת. אני נפעמת שאחרי כל הניסיון שלך עוד יש לי מה להציע. אבל זה באמת שונה להיות במקום כילד ולהיות כמבוגר שמתכנן.
גם לי יש איזו נטייה להידבק למקומות שכבר הייתי בהם קצת. יש מקומות באירופה שהם בטח יותר מסעירים מבחינת הנוף וגם מבחינת התרבות, אבל מתאים לי העניין הזה של להתיישב על איזה צ'ופציק ולחקור אותו. והקטע של "ימינה, שמאלה ולעבור את הנחל" באמת נחמד. בספטמבר התיישבנו בכפר לוקסמבורגי. אין בו שום דבר מיוחד בכפר הזה, אבל בית הקברות הצמוד לכנסייה היה אוצר בלום של עניין בשבילי. הבית שגרנו בו, המפגש עם בעלת הבית והסיפור שלה, הם היו עולם מרתק. החלטתי שמעכשיו, שלום לכפרי הנופש, ולינה רק במקומות קטנים, שבהם יש מגע עם מארחים מקומיים.

אם יהיו לך המלצות ותובנות על איזו פינת חמד קטנה בהולנד - החברה' פה מאוד ישמחו.

שיהיה לכם בכיף.

[עודכן ב:06 מאי 2008 16:31:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 10 06/05/2008 16:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כן, קראתי גם על מונשאו...
יותר מדי אופציות, פחות מדי זמן?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 11 06/05/2008 16:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורי, זה השם.
נעים לי מאוד.
ומבחינת נסיון - אני חושב שלנסוע לבד, או כזוג, ולנסוע עם ילדים זה שני דברים שונים לגמרי.
אני מסוגל לא לצאת מהחווה הזו שבוע, חוץ מגיחה יומית לסופר ולפאב המקומי וללגום בירה הולנדית משובחת...
אבל הבנות...צריכות קצת אקשן, שלא יגידו אח"כ שהולנד משעממת.
היום בערב אני אעיין בספר, אני בטוח שמהשילוב של הידע שלי עם הספר והעצות הנהדרות שאני מקבל פה נוכל לארגן טיול נחמד.
באחת מהנסיעות הקודמות שלי להולנד הייתי בישוב קטן בשם ארמלו, משהו כמו חצי שעה נסיעה מאמסטרדם.
הייתי שם חודש, חרשתי את הולנד מקצה לקצה, וראיתי מקומות מדהימים.
אבל עיקר החוויה, מבחינתי, היתה לקום בשבת בבוקר, להכנס ליער שגובל בישוב, וללכת.
פשוט ללכת ביער, לאן שרגלי לוקחות אותי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 11 06/05/2008 16:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ובקשר לפינות חמד - אני מניח שאתם יכולים ללמד אותי...
המקומות שזכורים לי מאוד לטובה, מהטיולים הקודמים הם afsluitdijk, שהוא הכביש שנוסע בתוך הים, giethoorn שראיתי שמכירים היטב, zaanse schans, כל איזור Friesland שהוא, לדעתי, אחד האיזורים היפים בעולם, urk, כפר דייגים יפיפה ולא ממוסחר כמו וולנדאם ומרקן, שאחד מהזכרונות החזקים ביותר שלי הוא ביום ראשון, את אחד מצעירי הכפר, מקועקע ומלא בפירסינג, נכנס לכנסיה ששמה "בית אל".
ליד ארמלו, היה מקום שנקרא "israel centrum".
אחרי שבועיים שעברתי שם כל יום, הייתי חייב להכנס, ולראות מה זה.
מסתבר שזה מקום של פרוטסטנטים אוהבי ישראל, תמונות של ישראל היו מפוזרות בכל מקום, והתנהגו אלי כאילו אני המשיח...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 12 06/05/2008 17:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איזה כייף לקרוא את מה שאתה כותב על הולנד.
מחוז פריזלנד הוא באמת מחוז יפה, בדרך כלל לא מגיעים אליו בטיול "רגיל" להולנד.
בפעם השניה שלנו היינו שם, לא נכנסנו ל URK ואת המרכז הישראלי לא ראינו, אבל כן נכנסנו לכפר הינדלופן - מדהים ביופיו, ועוד צפונה מזה נכנסנו להרלינגן.
היתה לנו הרגשה שאנחנו בסוף העולם שמאלה.
ואת הדגים הטעימים ביותר בהולנד אכלנו במחוז הזה, כן , בשני הכפרים
לא ויתרנו על המעדן.

ובמשולש הגבולות, כמו שמזכירה לי זיוה אכן נכנסנו לכפר וולס שבשטחה של הולנד, שם קיים אתר מפגש הגבולות.
את תמונת האבן שמציינת את מקום המפגש ומכל צד שלה כתוב שם של מדינה אחרת, אני לא יכולה להעלות בפורום, כי הילדים שלי מצולמים מחבקים אותה, וחל "איסור פרסום" , אבל יכולה לספר שהם השתעשעו ברעיון שבו זמנית הם נמצאים בשלוש מדינות....

למבוך הם לא נכנסו, להם זה נראה ילדותי מידי, והקטנה לא מאד רצתה.

אבל כן, יש שם מבוך, ויש גם מגדל תצפית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 15 06/05/2008 21:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

ענת ואורי, אני שומרת את מה שאתם כותבים לטיול שאעשה פעם בהולנד. אכן, יש נופים מיוחדים שקסמם אינו מוסבר, לא קודקודים של הרים גבוהים ולא גרניום בחלונות.

נראה לי שאני טיפוס של מטיילת אחרת, אבל אני חושבת שהסיטואציה אחרת כשיוצאים פעם בהמון זמן לארץ זרה וכשחוזרים למולדת לחוות נופים של ילדות.

ענת, מה שאתמתארת נראה לי יותר כמו "סוף העולם ימינה", ואני דווקא שמאלית, אבל מה לעשות שיש מוסכמה על צד ימין וצד שמאל, והיופי הזה בטח שייך לצד ימין.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 16 07/05/2008 06:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יחסית להולנד בהחלט ימינה,
יחסית לישראל שמאלה ....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 17 08/05/2008 08:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סימה סימה לא מחובר סימה  משתמש פעיל 845 הודעות עד כה
אתם ממש עושים לי חשק לנסוע שוב להולנד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 16 09/05/2008 18:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
טוב, יש לי סוג של מסלול, תעזרו לי איתו - זה לא מחולק באופן "מדעי" לימים, זה יהיה תלוי בעיקר בילדול, מזג אוויר, והכח של ההורים...

יש לי בסך הכל 5 ימים בדרום הולנד -
נוחתים בשבת, ובשישי יוצאים לכיוון השבוע השני - ליד אפלדורן.

ביום הנחיתה, בעיקר ניסע.
נגיע, נתמקם.

שאר הימים -
חשבתי שנעשה יומיים בבלגיה -
כנראה את שניהם באיזור דינאן.
אנחנו רוצים לראות את המצודה, הגנים, העיירה, ולעשות שם שיט.
נראה לי שזה ימלא יום אחד.
עוד יום, לאופני הרכבת, ולמערות סור לס.
יש עוד משהו שכדאי לעשות שם?
להזכיר - הילדות קטנות - 7.5, 6 ושנתיים, כך שאי אפשר לעשות כל מני דברים אקטיביים במיוחד.
יום נוסף נעשה בגרמניה, באחד הפארקים, פנטזיה או פארק הסרטים.
עוד יום במפגש הגבולות, ובואלקנבורג.
ויום נוסף במסטריכט.
עוד רעיונות?
תוכניות סבירות?

אני פתוח להצעות...

בשבוע השני, יהיו לנו שבעה ימים, משישי עד שישי, באיזור אפלדורן.

חשבתי לחלק אותו כך, בלי קשר לימים כרגע -
אמסטרדם יום מלא, וביום החזרה לארץ.
יום נוסף בחיטהורן, אפסלאודייק, ואולי, אם יהיה זמן, וולנדם ומארקן, אם לא, ניסע לשם אחרי הביקור בזאאנסה סחאנס.
יום אחד באפטלינג.
יום אחד בזאאנסה סחאנס
יום במוזיאון הפתוח ובארמון הט לו.
יום מדורודם וסחוונינגן.

אני יודע שיש את אוטרכט, ואת הנסיעה ברכבת הקיטור מהורן למדמבלינק, עם המוזיאון והכל, וכמובן את פריסלנד, שלגמרי פספסתי.(אולי כדאי לצרף משהו משם ליום חיטהורן ואפסלאודייק)
כדאי לשנות?
להחליף?
לדחוס קצת ימים?
אני מעדיף לטייל בסדנון "הולנדי" -שיהיה רגוע, לא להיות המון זמן באופן רצוף ברכב, ולא לרוץ בשום מקום.

אני רגיל לתכנן נסיעות לעצמי, מסתבר שעם ילדים זה לא פשוט...

סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 19 09/05/2008 21:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רבקה.ק. לא מחובר רבקה.ק.  משתמש פעיל 2444 הודעות עד כה
שלום אורי

הגעתי לשרשור המקסים הזה בעקבות המלצתה של זיוה, כי לעניין היעד הספציפי אין לי מה לתרום. כן אני חשה צורך להגיב לגבי המסלול:

את/ה (לא ברור לי, אני מתנצלת) מדבר על תחושת השלווה בילדותך, על הרוגע של הכפרים הקטנים, ודוחס כל כך הרבה פעילויות לילדות שלך שזה ישאיר להן לדעתי בדיוק תחושה הפוכה. יש לי הרושם שעוד תהיו הרבה בהולנד, ואפשר לחתוך לפחות חצי מהפעיליות, ולתת להן קצת לרוץ בשדות, לטייל ליד התעלה הקרובה וכו'. אני יכולה לספר על חברתי שמשפחתה מאנגליה וכילדה בילתה המון בסוף העולם במקום עם שם שנגמר ב"שיר" (shir)לא זוכרת את השם המדויק. וכל הנאתה מהטיולים האלה היה לאסוף את העשב שהצטבר על גדרות האבן שהקיפו את השדות. משונה לא? אז היא לקחה את ילדותיה לאותה חוויה. וראה זה פלא - גם ילדותיה נהנו מאוד.

תיהנו. כולנו מסכימים שהולנד מקסימה.

רבקה

...שתי דרכים נפרדו ביער עבות, בחרתי בזאת שהלכו בה פחות וזה היה כל ההבדל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 19 09/05/2008 21:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נילי ר לא מחובר נילי ר  משתמש פעיל 1132 הודעות עד כה
היי אורי,

לגבי איזור בלגיה - אשאיר למומחים, אני רק חלפתי דרכה וטיילתי בברוז'.
הולנד - מניחה שאתה מומחה גדול ממני אבל מכיוון ששאלת והתייחסת לעובדה שאתה רגיל לתכנן לעצמך ובת הזוג:

אמסטרדם יום מלא, וביום החזרה לארץ. - מתי החזרה? אם אתם חוזרים בטיסת ערב לדוגמא, אולי אותו יום יספיק באמסטרדם ויתפנה לכם יום.

יום נוסף בחיטהורן, אפסלאודייק, ואולי, אם יהיה זמן, וולנדם ומארקן, אם לא, ניסע לשם אחרי הביקור בזאאנסה סחאנס.- לנו חיטהורן מלאה יום שלם. אז זאנסה נראה לי כבר יותר מדי. בכל מקרה - תוכלו להחליט בסוף היום...

יום אחד באפטלינג. - נפלא.

יום אחד בזאאנסה סחאנס - אתם מתכננים גם מוזיאון פתוח, הזמן מועט - לדעתי ניתן לוותר ואוטרכט על שלל הצעותיה מתאימה יותר.

יום במוזיאון הפתוח ובארמון הט לו. - ארמון הט לו לדעתי ישעמם את הילדים בגילאים הללו. אם תחליטו לוותר ניתן לצרף את גן החיות, Hoge Veluwe ויש עוד פינות חמד שהיינו בהן בטיול לא האחרון:

פארק עם טירת רוזנדל.יש שם גן יפה ומסלולי הליכה בתוך היער. מזרקות חבויות מדליקות שמפעילים עם סיור מודרך. ניתן לצרף אותה ליום של המוזיאון הפתוח של ארנהם. רצ``ב הלינק לאתר.

עיר יפה נוספת שמאד אהבנו - אולי אתה מכיר - Zierikzee. פשוט עיר יפה לטיול.

יום מדורודם וסחוונינגן. - בסחוונינגן לא הייתי לכן אין דיעה. מדורדם - מניחה שאתה מכיר...

לגבי הרכבת של הורן - אל תרגיש שאתה מפסיד... אנחנו לא "התעלפנו"...

ובנוגע לדחיסת הימים - הגישה שלך מצויינת, הנינוחות ההולנדית רק תיטיב עם הטיול שלכם... אל תדחסו. אחר צהריים תמיד ניתן להוסיף משהו אם סיימתם מוקדם (אישית זה לא אירע לנו מעולם Smile ).

תיהנו!

נילי

[עודכן ב:09 מאי 2008 21:29:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 21 10/05/2008 00:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורי, ערב טוב,

אני לא חושבת שדחסת המון פעילויות, אבל יש משהו בדבריה של רבקה, שעם כל ההיכרות שלך את הולנד והאהבה שלך לכפרים ולעיירות הקטנטנות, הלכת בסוף על הדגם הקלאסי הישראלי. בקשר להולנד אני לא יכולה ליעץ הרבה, כי הייתי שם בטיול אחד לפני כבר די הרבה שנים, אבל אני זוכרת שביום שהיינו בחיטהורן עצרנו בדרך בסתם עיירה ושם שתינו קפה, אכלנו עודה ושוטטנו קצת. אין לי מושג איזו עיירה זו הייתה. זה היה באפריל, בשבוע קר. אי אפשר היה לעשות פיקניק בחיטהורן ולמרוח את היום, ובכל זאת איכשהו העברנו את המשך היום בסביבה. באתר של חיטהורן יש פירוט של אפשרויות בסביבה. למה לא תנסה למצות יותר את האזור הזה? ואם כבר כפרי הדייגים - למה לא Urk הפחות ממוסחר. את חווית כפרי הדייגים בהולנד אני הפסדתי. ההתייחסות שלי היא עקרונית, בעקבות הסיפורים שאתה שיתפת אותנו בהם. אני חושבת שיש לך הזדמנות פז להעביר לילדות שלך איזו חוויה אישית שלך, והיא תעבוד מצוין, פי אלף מהמתכונים שנותנים פה באתר.

ולתכנית בבלגיה:
גם כאן הלכת בסופו של דבר על התכנית הסטנדרטית. קשה לי להגיד לך בלב שלם שתלך לראות מערת נטיפים אחרת ולא את האן סור לס (כי הייתי רק בהן סור לס) או אטרקציות שרק עברתי לידן ולא התעכבתי בהן, אבל גם כאן ההערה שלי היא עקרונית. אני הייתי באזור דינאן ולמאסטריכט ופלקנבורג הגעתי ליום אחד, אבל אצלך מיקוד הטיול שונה. יום אחד באזור דינאן זה יכול להיות נחמד. חבל לנסוע רחוק פעמיים. הסירות על הנהר בדינאן הן אותן סירות בדיוק כמו אלה שבמאסטריכט. תוכלו לשוט אולי ביום ההגעה (הנה משהו קטן שאפשר לעשות אחרי הנסיעה הארוכה של היום הראשון). אפשר גם להתחיל ביום הראשון במגלשות ההרים שבפלקנבורג, כי זו פעילות מעוררת.
אני מאמינה שלמערות האן סור לס יש תחליף. אולי בהוטון, ואם אתה רוצה מערות ששטים בהן אז ב-Aywaille (ויש שם גם ספארי). לא הייתי בהן ואני מקווה שלא תכעס עלי כשתחזור, אבל שוב... הגיאוגרפיה. ומה זה כבר משנה לילדות קטנות הגודל של המערה?
באזור דינאן הייתי הולכת לגני אנוואי, לאופני הרכבת ולדינאן עצמה.
בעיר דרבי יש גן של טופיארי, שזה די קיטש אבל עשויי להיות מהנה מאוד לילדות. ושוקולד? אתם לא רוצים לקנות קצת שוקולד בלגי? בדרך כלל אני אומרת לאנשים שלא ירוצו למפעלי שוקולד, אבל אתם לא נוסעים לברוג' או לבריסל, אז כדאי לכם. מפעלון השוקולד הזה הוא עסק משפחתי. רואים שם את הנוזל החום זורם בפס הייצור. בקיצור, הייתי מקדישה יום לאזור הזה, הקרוב יותר.
אם ישאר לכם זמן ריק באזור משולש הגבולות - תזכור את העיירה הסלט.

ודבר אחרון: לא התכוונתי שהעצות שנותנים פה לא טובות. הרעיון של נילי לבקר דווקא בטירת רוזנדליס יכול להיות נחמד. התכוונתי שלא תחשוש ללכת אחר נטיות הלב שלך.

[עודכן ב:10 מאי 2008 00:10:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 22 10/05/2008 10:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בוקר טוב,

אורי, בדקתי קצת הערכות של זמני נסיעה באתר המפות של מישליין. לידיעתך הממצאים מעלים שהנסיעה לדינאן היא שעה וחצי אבל לאופני הרכבת (כנראה, היות שמדובר בכביש צדדי) - קרוב לשעתיים. הנסיעה למערות האן סור לס - שעה ו-42 דקות. בפועל זה תמיד ארוך יותר, כי התכנה לא לוקחת בחשבון עיכובים בדרך.
בטיול ההוא שהגענו מאזור דינאן למאסטריכט קצת השתוללנו בנסיעות. ההרכב שלנו היה שונה. הבת הצעירה הייתה בת 51/2 ולא היו עוד ילדות קטנות. מאז אני משתדלת לא לתכנן ככה טיולים.
מערת הנטיפים ב-Aywaille הרבה יותר קרובה. אז מה אם היא הסגנית של הן סור לס. יש שם שייט, ואולי האטרקציה לבנות אפילו גדולה יותר.
הייתי מתכננת נסיעה אחת לעיירה Hasselt, עם המרכז החמוד והגן היפני, ואח"כ נוסעת לאופני הרכבת בטסנדרלו. העיירה הזאת, Tessenderlo, נמצאת קרוב מאוד לאוטוסטרדה של ליאג'-אנטוורפן, צפונית לעיירה Diest. התרשמתי ממדריך מישליין שגם בדיאסט יש מה לראות. לא הייתי מתרשמת ברצינות מחוות הדעת הצוננת של אותה משפחה שהייתה ודיווחה שההנאה בינונית. רואים בתמונות היטב שאופני הרכבת הם אותם אופניים בדיוק כמו אלה שבפלן, קרוב לדינאן. אנחנו לא יודעים עם אלו ציפיות הם הלכו לשם. אולי הם ציפו לראות כוכבים.
בעיני - חבל מאוד לפספס את הסביבה הקרובה. אם היית מחפש את הטיול הקלאסי של הארדנים, היית צריך להתמקם אחרת. אבל אני מאמינה שהאזור הזה לא פחות אטרקטיבי. רק צריך אומץ לנסות אתרים שלא היו עליהם המלצות של שלושים אלף ישראלים. אני עשיתי טיול אחד כזה בלוקסמבורג, ותאמין לי שהאתרים שהגענו אליהם היו מוצלחים לא פחות מאלה שהרוב הגדול נוסעים אליהם.
המרחק למפעלון השוקולד שסיפרתי עליו, סמוך ל-Erezee, גם הוא שעה וחצי, והוא בהחלט לא חובה. אבל אם מצרפים אותו לאתרים אחרים, קרובים יותר, והוא נקודת הקצה הרחוקה ביותר בסופו של יום (ובדרכי נסיעה יפות ולא רק על האוטוסטרדות) אז זה כבר סביר בעיני.
בכתבה של ספי סופר על טירת Jehay, זו שהם נסעו אליה ביום שלג. היא יושבת על מים ששטים בהם ברבורים. מה יותר כיף לילדות בגיל של הבנות שלך מהאכלת ברבורים וברווזים? משם המרחק למערות הנטיפים שהזכרתי ולעיירה ספא או לעיירה דרבי קרוב מאוד. אני זוכרת שהיינו בדרבי וראינו שבכניסה לעיירה, לאורך הנהר יש משטחי אחו ירוקים שכיף לטייל לאורכם. מרוב שהיו לנו תכניות (הגענו לשם לאחר מסלול הליכה ברגל ולאחר הביקור במפעל השוקולד) אפילו לא טיילנו לאורך הנהר. לא היה כוח. אבל בטיול עם ילדות צעירות, זה מה שהייתי עושה: לשוטט קצת בסמטאות, ללכת לטירה של העיירה ולגן הטופיארי, ולטייל לאורך הנהר. אנחנו נורא ממהרים בטיולים שלנו מאטרקציה לאטרקציה.
אפשר להמשיך ולחפור. יש לי בבית גם ספר של סיגלית, "טיולי כוכב למשפחות", ובו היא מציינת עוד אטרקציות בנפת לימבורג הבלגית. אני לא רוצה להתחיל לצטט מהספר שלה.

אני מצרפת קישורים לאופני הרכבת בטסנדרלו. מניחה שאתה מסתדר עם השפה טוב ממני Smile

http://www.tessenderlo.be/product/1568/default.aspx?_vs=0_N& amp;id=1032

http://www.vvvtessenderlo.be/

זהו בינתיים. נראה מה אתה אומר.

[עודכן ב:10 מאי 2008 10:05:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 23 11/05/2008 11:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מה אני אומר?
תודה.
תודה.
תודה.
את מדהימה.
אני אנסה לפנות לי כמה שיותר זמן השבוע, ולחפור קצת עם המקומות שרשמת.
שוב - תודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. דרום הולנד - מועתק מפורום אירופה. תגובה ל - 24 12/05/2008 00:05 לתגובה קודמת

לאורי,
שיהיה בכיף Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:עזרה בתכנון טיול לשוודיה
להודעה הבאה:מחפשים רעיונות לטיולי טבע בתחילת יוני