|
| 2. מוזיאונים פתוחים בהולנד תגובה ל - 1 |
06/05/2008 09:33   |
| |
mitzmitz1 |
459 הודעות עד כה |
|
|
בוקר טוב איתי:
מכיוון שהיינו בשלושתם ממש לא מזמן הזכרונות עוד טריים, אז צריך לנצל זאת...
המוזיאון הפתוח באינקהויזן נמצא לגדות הים, מגיעים אליו בשיט חביב והוא משמר ומתעד אורח חיים הולנדי במעין עיירת דייג טיפוסית, הסירות הרבות, השיט בסירה ובגונדולה ומעשנת הדגים עוזרים מאוד באוירה, כמובן שבנוסף יש עוד מתקנים ומבנים רבים שהובאו במיוחד ממחוזות שונים בהולנד (כתוב עליהם מאין הגיעו) ואפשר כמובן לסייר בחלקם. יש בית מרקחת, חנות ממתקים "של פעם" נגריה, נפח,מכבסה (אפשר להתנסות בהרבה דברים), בית ספר, פינת משחקי עץ "עתיקים", בע"ח שביניהם תיש שזכה מספר פעמים בתחרות היופי של התיישים שמתקימת בהולנד...
המוזיאון בארנהם הוא ענק, אפשר להתנייד גם באמצעות חשמלית ישנה וחמודה, אנחנו עשינו סיבוב היכרות בנסיעה ואח"כ יצאנו לדרך.
המקום הוא מעין שיקוף קטן של כל הולנד ויש בו ייצוג של מספר מחוזות.
יש כאן מספר טחנות רוח, מבנים מקסימים, בתים על תכולתם (כמעט לכולם אפשר להכנס), גם כאן יש מכבסה, מאפיה, חנות ממתקים (איזה ריח...), מעין חליבת פרות, פינת חי, אופניים להתנסות, מרפאה,מחלבה ו - ההולנדרמה מיזם ענק של תולדות הולנד, אמנם בהולנדית אבל לא נורא בכלל! אין לי מושג לגבי גילאים, אולי לא הכי מתאים לגיל שנתיים, מקסימום מתפצלים לחצי שעה.
זאנסה סכאנס מורכב גם מבתים רבים ותחנות רוח שאפשר לטייל בהן. הוא נמצא על שפת הנהר והנוף מקסים. יש שם מפעל קבקבים גדול מאוד, חנות של דברי דלפט, מחלבה קטנה ומוזיאונים שונים - בגדים מהעבר, מכולת ועוד.
אני חושבת בלי להחליט בשבילך כמובן... שההתלבטות היא בין אינקהויזן לארנהם, כל מקום והאוירה הייחודית לו, גם הריח השונה כמובן (דגים... איך לא?!). נראה לי שההחלטה היא בעיקר לפי נוחות הנסיעה והמסלול שלכם המתוכנן לטיול כולו.
רוית.
[עודכן ב:06 מאי 2008 09:36:]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 8. ג'מוסי תגובה ל - 5 |
12/05/2008 23:04   |
| |
ענתי |
1720 הודעות עד כה |
|
|
תראה
 |
 |
| מתחם האופניים(גודל:5.79KB) | מתחם החליבה(גודל:6.55KB) |
|
|
|
|
| 9. ג'מוסי תגובה ל - 8 |
12/05/2008 23:25   |
|
חנפנית
הצלחת להוריד אותי מהעץ....
'
'
'
'
קצת אטבים בשבילך בכל מיני צבעים
אני כאן
ת'געגעתי
הג'מוס
[עודכן ב:12 מאי 2008 23:26:]
T TC TCP TCP/IP
|
|
|
|
|
| 11. נכון תגובה ל - 10 |
12/05/2008 23:58   |
| |
ענתי |
1720 הודעות עד כה |
|
|
אין לי....
אני מקווה שהחזקת חזק שם למעלה....על העץ...
הרגתם אותי עם האטבים היום....
מתה עליך.
|
|
|
|
|