כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. icon5.gif  יעוץ על מסלול במערב ארה"ב 05/05/2008 22:56 לתגובה הבאה
  pelegeyal לא מחובר pelegeyal  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
שלום לכולם,

אנחנו מתכננים טיול סוף שליחות של כחודש מתוכם שבועיים באזור מדבריות אריזונה ויוטה עם קרוון ושבועיים בקליפורניה.
התאריכים המתוכננים הם: 7-17 ביולי עם קרוון ו 18.7-6.8 בקליפורניה
אנחנו משפחה בת 6 נפשות - גיל הילדים הוא 12,10,6,2 - כולם מורגלים (ואוהבים) הליכות בטבע כולל יום שלם.
הנושאים עליהם רציתי לשאול:
1) מזג האויר במדבריות בתאריכים אלו? אני יודע שחם, רציתי להבין ממישהו שטייל בקיץ עד כמה ניתן לטייל במסלולים והאם זה נסבל.
2) האם יש צורך להזמין מקום ב CAMPGROUNDS מראש?
3) האם כדאי לדלג על KINGS ו SEQUOIA ןלהתרכז ביוסמיטי? אולי במקום זה עדיף להוסיף ביקור באיזור LAKE TAHOE?
4) מלבד לגולנד וגן החיות - האם שווה לעשות עיקוף ולבקר בסן דייגו?

המסלול המתוכנן:
1) 7/7 - RV Pick up in Las Vegas
2) Round trip to Arizona-Utah and back to LV - 10 days
3) Back to LV - 1 day and night in the city
4) Yosemite, sequoia and kings – 4 days
5) SF – 2 days
6) RD #1 – 3 days
7) LA – 2 day
8) SD - 2 days
8) Back to LV and flight to Israel

תודה מראש
אייל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. יעוץ על מסלול במערב ארה"ב תגובה ל - 1 05/05/2008 23:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 1909 הודעות עד כה
לגבי מזג האויר בדרום יוטה: תראה,בעונה זו רבים מטיילים באיזור זה ואפשר ליהנות גם בתנאי מזג האויר של הקיץ. אבל בעיני זה לא עונה טובה לטיולים רגליים מאומצים. במקומות כמו פארק ציון או הפארקים שבאיזור מואב אפשר ביולי להתקל בטמפ' של 35-40 מעלות בשיא היום. בפארקים היותר גבוהים (כמו ברייס) המצב מעט יותר טוב. מה שכן, הבקרים בדר"כ קרירים ובמקום כמו ציון, בגלל שזה קניון לוקח לקרני השמש זמן לחדור. לכן באופן כללי, אם אתם מעוניינים בשילוב טיולים רגליים, אני מציע לעשות זאת תמיד בבוקר מוקדם ואת שעות אחה"צ וערב לנצל למנוחה, טיולים יותר קצרים, או נהיגה ליעד הבא.

בסקויה וקינגס לא הייתי. על יוסמיטי לא הייתי מוותר וגם לייק טהו איזור יפה. בכלל, איזורים אלה ואיזורים יותר צפוניים יותר מתאימים מבחינת מזג האויר למי שמחפש טיולים רגליים.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. יעוץ על מסלול במערב ארה"ב תגובה ל - 2 05/05/2008 23:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה.
האם תוכל להמליץ על אתרים בצפון קליפורניה?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. יעוץ על מסלול במערב ארה"ב תגובה ל - 3 06/05/2008 02:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 1909 הודעות עד כה
תראה, אני לא חלילה מנסה להניע אתכם מלטייל במדבר של יוטה ואריזונה. להיפך, אלה איזורים יפים והנופים הם לעתים עוצרי נשימה. רבים מטיילים שם גם בשיא הקיץ. רק צריך לקחת בחשבון שהטמפ' יכתיבו אופי מסויים לטיול.

ולשאלתך על צפון קליפורניה - טיילתי שם בקיץ האחרון. הנופים מצפון ליוסמיטי הם פחות דרמטיים מאלה שתמצא ביוטה, אבל גם שם יש עניין. יש את פארק לאסן, עם אגמים, יערות ותופעות וולקניות. יש את פארק רדווד, שבו נמצאים העצים הגבוהים בעולם ויש שם גם מעיין יער גשם. אם מצפינים עוד לתוך אורגון יש את קרייטר לייק - תופעה יוצאת דופן של אגם שנוצר בתוך קלדירה של הר געש (בתמונה). ויש עוד כל מיני דברים מעניינים בדרך.
מטיול בלאסן קרייטר לייק
מטיול בלאסן(גודל:9.82KB)קרייטר לייק(גודל:8.17KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. לדעתי - סן דייגו יפהפיה תגובה ל - 1 06/05/2008 07:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ענבל ה לא מחובר ענבל ה  משתמש בינוני 87 הודעות עד כה
יש המון מה לראות, חוץ מגן החיות (בלגולנד לא היינו עדיין).
הטיילת של לה הויה מקסימה, עם כלבי ים משתזפים על החוף.
נושאת המטוסים מידוויי, המוזיאון הימי עם הספינות העתיקות והצוללת הסובייטית, ובכלל - הטיילת וקורונדו.
אנדרטת קבריו עם נוף ים מ-3 כיוונים
ועוד...

לגבי מזג האויר- לא הייתי באריזונה בקיץ אלא בחורף, ולדעתי זה ענין מאד אישי. יש אנשים שיותר סובלים מקור ויש כאלו שיותר סובלים מחום. אם אתם אנשים שיכולים באוגוסט בישראל לצאת לטיול רגלי ארוך, למשל במדבר יהודה, אז מן הסתם זה לא יפריע לכם. אנחנו יותר סובלים מהחום ולכן העדפנו לטייל בחורף, למרות שהיה קצת קר וקצת מושלג.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. יעוץ על מסלול במערב ארה"ב תגובה ל - 1 06/05/2008 08:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלון.י לא מחובר אלון.י  משתמש פעיל 1010 הודעות עד כה
אייל שלום.
לגבי המסלול נראה בסדר מלבד ס.פ 3 ימים וסן דייגו(לא מידע אישי) המלצות הפורום ל 3 ימים.

לגבי מזג אויר טיילנו (אמנם בלי ילדים) ביולי שנה שעברה היה חם מאד(זה היה נושא מרכזי בחדשות לכמה ימים) אבל נסבל כמו אילת או בקעת הירדן.עשינו מסלולים לא ארוכים מלבד יוסמיטי כ-4 שעות נחשב כקל בינוני.

לגבי סוקויה שווה מאד ביקור של יום בדרך ליוסמיטי 4 ימים שהקצבת מספיקים למסגרת הזמן (תמיד אפשר עוד).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. יעוץ על מסלול במערב ארה"ב תגובה ל - 6 07/05/2008 06:35 לתגובה קודמת
תודה לכולם על העצות.

לאור ההמלצות נראה לי שנשנה מעט.
ב - 17.7 נקדיש את היום לנסיעה עד איזור קינגס וסוקויה ונוותר על לאס וגאס היות שלילדים אין כל כך מה לעשות ואני ואישתי נהיה שם בשבוע הבא. כך נוכל לטייל ביום שישי ב cedar grove ולהמשיך ליוסמיטי לפני שבת (דוסים, לא מטיילים בשבת)

ענבל - יש לך המלצות לביהכנ"ס עם מלון קרוב לסאן דייגו?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:כרטיס אשראי (בתקווה שזה הפורום הנכון..)
להודעה הבאה:בריטיש ארוויז!!!!!

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף