כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. Joshua Tree National Park - שאלות על הכתבה בלמטייל 06/05/2008 15:22 לתגובה הבאה
  שריתZ לא מחובר שריתZ  משתמש פעיל 307 הודעות עד כה
שלום לכולם
קראתי את הכתבה הנ"ל ב"ספיישל למטייל" ויש לי שאלות עליה:
אנחנו נהיה שם ביולי.
1. האם ניתן לעשות את הדרך כולה עם קרוואן?
האם הדרך חוצה את הפארק ויוצאים מהצד השני, או פיתולים עד שחוזרים לכניסה ממנה הגענו?
2. האם לכל מסלולי ההליכה המפורטים בכתבה יש שלטים לאורך הדרך?
3. האם יש מסלול מסומן ל- COTTONWOOD SPRING ?
4. האם ניתן להרטיב רגליים במעיין הנ"ל?
5. האם בכלל יש שם מים בחודש יולי?
6. האם יש מקומות לאורך כבישי הפארק, בהם ניתן לעצור ולשבת בצל?

אנחנו לא מתכוננים ללכת הרבה , אלא להנות מהנופים, מסלולים קלים להליכה וקצרים באים בחשבון.

תודה מראש לכולם
וחג עצמאות שמח
שרית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. Joshua Tree National Park תגובה ל - 1 06/05/2008 16:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
daf daf לא מחובר daf  משתמש פעיל 981 הודעות עד כה
הי שרית!

את הכתבה על "ג'ושוע" בלמטייל לא ראיתי. תוכלי להפנות אותי אליה?
אבל בתור מי שטייל בפארק הנהדר הזה בקיץ שעבר, אני יכול לענות קצת.

אז ראשית, אפשר לעבור את כל הפארק עם הקרוואן ללא כל בעייה. הדרך אכן חוצה את הפארק ואפשר לעבור דרכו מכיוון הכניסה הדרום-מזרחית (מכביש מספר 10) ועד ליציאה הצפונית שאחרי העיירה ג'ושוע-טרי (יוצאים ליד "טוונטי-ניין פאלמס") - או כמובן בדיוק באותה דרך בכיון ההפוך. כמובן, אם לא רוצים לעבור את הפארק לכל אורכו אין מניעה להיכנס פנימה ואחר כך להסתובב ולחזור באותה דרך חזרה החוצה.

כל השבילים, החניונים, התצפיות והאתרים האחרים שבתוך הפארק משולטים. לחלקם אפשר להגיע בכביש סלול ולאחרים בדרך עפר.

במספר מקומות בפארק היו מיים בחודש מאי ואפילו בריכה טבעית עם ברווזים ועופות מיים. לגבי יולי - אינני יודע.

צל בדרכים תתקשי מאד למצוא. נכון שחלק מעצי הג'ושוע טרי צומחים לגובה רציני ומפתחים צמרות של ממש, ויש חורשות גדולות של קקטוס יפה זה, אבל ממש חניון מוצל לא זכור לי שם. הקמפים פתוחים ואין בהם עצים מצילים.

הנופים נפלאים. השקיעה והזריחה, והלילה זרוע הכוכבים - ממש חריגים ביופיים בשל האוויר הנקי והצלול במקום.

זהירות מנחשים. יש שם ריכוז של כמה מן הנחשים הארסיים והמסוכנים ביותר ביבשת אמריקה. אבל אם נזהרים היכן דורכים - לא צפוייה בעייה.

תוכלי לקרוא את תיאור הטיול שלנו בפארק (בין השאר) בכתבה על הטיול באמריקה. דפדפי ל- 20-21 במאי 2007: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1053466

טיול נעים

דוד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. Joshua Tree National Park תגובה ל - 2 06/05/2008 21:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי דוד
הוספתי קישור לכתבה של עצי יהושוע ומקווה שאפשר להעלות אותו כי זו פעם ראשונה שאני מצרפת קישור.

תודה על כל התשובות
אתה מאוד יסודי ולא מותיר אף אחד בסימן שאלה.
תודה גם על הדוא"ל שהחזרת לי בקשר לכל השאלות ששאלתי
(להזכירך שאלתי גם על הרכבל בפאלם ספרינגס)
שרית

http://www.lametayel.com/archive/article.asp?id=3163&pos tid=80&dest_id=&dest_type=

[עודכן ב:06 מאי 2008 21:45:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. אצלנו הפארק לא היה להיט תגובה ל - 3 07/05/2008 09:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  הקמחים לא מחובר הקמחים  משתמש פעיל 687 הודעות עד כה
אפשר למצוא עצים כאלו בהרבה מקומות אחרים בקליפורניה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. אצלנו הפארק לא היה להיט תגובה ל - 4 07/05/2008 13:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום לקימחים

בדיוק בגלל זה נכונה האימרה שעל טעם וריח ממש אסור להתווכח. למשל, אנחנו מצידנו לא הולכים לחפש חומוס ופיתות בחו"ל. אוהבים דווקא לאכול אוכל שאיננו רגילים בו. מצד שני, בטח תגידו בצדק שאני חכם בלילה - כי אני לא נוסע בחברת ילדים ולא מתמודד עם הצרכים שלהם כמוכם... אבל ככלל, קראתי בעניין את הכתבות שלכם בזמנו וראיתי שהיו מספיק מקומות בהם נהניתם כמונו - או אנו כמוכם, כך שמן הסתם הפער בטעם איננו גדול.

אולי גם שינתה התקופה בה ביקרתם במקום. אנחנו היינו באביב, ושמענו ממי שהיה בפארק בעונות שונות שהאביב היא התקופה היפה ביותר בו.

אבל מעניין מה שכתבתם לגבי עץ הג'ושוע במקומות אחרים בקליפורניה. שוטטנו די הרבה בה, ולא כל כך זכור לי שמצאנו אותו במקומות אחרים למעט אזור פארק זה עצמו וסביבות פאלם-ספרינגס. אתם בטוחים שמדובר בעצי ג'ושוע? אולי בקקטוסים אחרים כדוגמת "צ'ויה קקטוס" או "יוקה" שאותם באמת ראינו בפארק וגם בהמון מקומות אחרים?

דוד

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. Joshua Tree National Park תגובה ל - 5 07/05/2008 14:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי לדוד ולקמחים
אתם הייתם בפארק בעונה שאינה בוערת, תרתי משמע.
אז זה כבר לא שינה הרבה לדעתי אם הייתם מתעכבים שם או לא.
אנחנו נהיה בחודש יולי, אז יהיה חם מאוד.
מכיוון שאנחנו חובבים רכבלים, נבקר ביום השני לטיולינו (מתחילים מלוס אנג'לס שם לוקחים קרוואן) ברכבל בפאלם ספרינגס.
מאחר וזו דרכינו לכיוון הגרנד קניון נעבור מן הסתם ב- Joshua Tree National Park .לדעתי נחצה אותו עם הקרוואן ואולי נעשה הפסקה קצרה לצילומים, כי אי אפשר לספר לחבר'ה ולמשפחה בבית שהיינו במקום שכזה מבלי להוכיח.
ונמשיך לדרכינו.
האם אתם יכולים למקד את כניסתינו לפארק כדי שהדרך תהיה קצרה?
כלומר מדרום לצפון או ההיפך? ואז לצאת לכביש לכיוון LAKE HAVASU.
- בהודעה קודמת שאלתי אם אפשר לטבול במעיין ב- COTTONWOOD SPRING ?

תודה מראש
שרית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. Joshua Tree National Park תגובה ל - 6 08/05/2008 14:06 לתגובה קודמת
שרית, כאשר נוסעים מפאלם-ספרינגס לכיוון הגרנד קניון ורוצים לעבור דרך פארק ג'ושוע-טרי, הנסיעה היא כדלקמן:

אחרי שתרדו ברכבל מפארק המדינה MOUNT SAN JACINTO, אתם אמורים לחזור בעקרון בדרך הקצרה ביותר דרך שוליה של פאלם-ספרינגס לכביש מס' 10. (תעברו ליד יער ענק של תחנות רוח להפקת חשמל - מאד מפורסם ותמיד מראים אותו בסרטים...) נוסעים איתו עד לצומת כביש 62, וממשיכים בו צפונה ואח"כ מזרחה דרך YUCCA VALLEY עד לצומת עם שלט לכיוון דרום לעיירה ג'ושוע-טרי, ודרכה מגיעים לכניסה המערבית לפארק. יש גם אפשרות להמשיך בכביש 62 הלאה עד לעיירה "טוונטי-ניין פאלמס" ודרכה להיכנס לכניסה הצפונית לפארק. עקבו אחרי השילוט. הנסיעה בתוך הפארק היא בציר ראשי וצר לכיוון דרום מזרח, ובדרך כל השלטים המכווינים אתכם לאתרי הפארק, שבילי ההליכה, הקמפים והתצפיות השונות. לאחר סיום כל הציר תוביל אתכם הדרך ליציאה הדרומית של הפארק ומשם מתחברים שוב לכביש 10 ונוסעים איתו מזרחה לכיוון פיניקס, אריזונה.

זו הדרך הקצרה וההגיונית ביותר.

מציע שתעשו קצת יותר מאשר לעבור בפארק. לינת לילה בקמפים המדבריים שבו חווייתית. אם לא תשארו ללילה, אל תוותרו על כמה תצפיות יפיפיות ועל מסלול רגלי קצר. אני דווקא ממליץ על המסלול המוביל לסכר Barker Dam. העדפנו אותו על פני מעיין Cottonwood ולא הצטערנו. לא טבלנו בבריכה, אבל נהנינו משפעת הצמחייה, הפרחים המדבריים ובעלי החיים שהיו שם.

דוד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:אתר בעברית - ניו יורק
להודעה הבאה:מחפש מסעדה בבוסטון

חיפוש מהיר

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף

שאלות נפוצות