|
| 2. אודה לכם על חוות דעת על מסלול הטיול שלי תגובה ל - 1 |
06/05/2008 20:42   |
|
|
בסוף ספט' עוד אפשר לבקר ביולסטון. כבר יהיה קר ואפילו שלג וכבישים חסומים אפשריים לתקופות קצרות, אבל אם תקצו לאיזור מספיק זמן ותבואו לבושים נכון, אני חושב שזה אפשרי. אבל, אם אתם רוצים להגיע לילוסטון, עדיף להתחיל את הטיול בסולט לייק סיטי ולשים את הביקור שם כיעד ראשון. מעבר לזה 3 ימים שכוללים גם את הטיסה הלוך חזור זה מעט מדי ולא מוצדק בעיני. אם שני אלה לא אפשריים, הייתי עם כל הכבוד לילוסטון מוותר ומשקיע את הזמן בשאר המסלול.
יש לי עוד הערות והצעות לשאר המסלול - אבל אני חושב שקודם תסגרו את נושא "ילוסטון כן או לא" שמן הסתם ישפיע על מסגרת הזמן לשאר המסלול.
|
|
|
|
|
| 4. אודה לכם על חוות דעת על מסלול הטיול שלי תגובה ל - 3 |
06/05/2008 21:42   |
|
|
אני מסכים - אמצע אוקטובר יכול להיות מאד בעייתי בילוסטון ובטח שזה רחוק מלהיות אידיאלי. באוקטובר ישנם גם ימים יפים אבל עונות המעבר הן מאד הפכפכות באיזורים אלה. יכול להיות יום שמש עם טמפ' נעימות ולמחרת שלג. לפעמים יש הפרשים של 20 מעלות ויותר בין יום ליום. מצד שני, זאת דווקא עונה לא רעה בכלל למדבריות של יוטה ואריזונה. גם שם כבר אפשר להתקל בימי חורף ראשונים, אבל זה עדיף מכל בחינה על החום של הקיץ. תבואו בפעם הבאה בחודשי הקיץ ואז תבקרו בילוסטון ובאיזורים אחרים בצפון מערב (ואולי גם קנדה).
הערות נוספות:
1. כתבת שאתם רוצים טיול מרווח עם לא יותר מ-3-4 שעות נהיגה ביום. אבל בכמה מקומות בטיול יש קטעי נהיגה לא קלים. המרחק מאיזור סן-סמיון ולוגאס אם נוסעים דרך עמק המוות מוערך ע"י אתרי המפות בקרוב ל-10 שעות נסיעה נטו. לא הייתי בעמק המוות, אבל למיטב ידיעתי תחילת אוקטובר עשוי להיות עדיין חם מדי לטיול של ממש וגם כאן צריך לברר האם ההשקעה שווה את הרווח. קטע נהיגה משמעותי נוסף זה הנסיעה מהגרנד קניון לציון\ברייס.
2. הצעה לסידור אחר של המסלול תהיה, לרדת מאיזור נפאה לאיזור מונטריי לפני יוסמיטי ומשם לנסוע ליוסמיטי. את יוסמיטי לחצות מזרחה על כביש טיוגה ללי וינינג ומשם לנסוע דרום-מזרחה לוגאס. אני חושב שזה יצא פחות נסיעות, תוכלו להרוויח גם את האיזורים המזרחיים של יוסמיטי וגם שילוב של עמק המוות (אם תרצו) יהיה טבעי יותר במסלול כזה.
3. כפי שכתבתי, בין הפארקים של יוטה ואריזונה יש לקחת בחשבון זמני נסיעות לא מבוטלים. בגרנד קניון עוד טרם הייתי, אבל הצצה במפה תגלה לכם שצריך סד"ג של 5+ שעות להגיע מוגאס לשם ועוד 5-6 שעות להגיע לציון\ברייס. אם הקצאה של יומיים בגרנד קניון ובציון היא במטרה לבלות שם מספיק זמן כדי לטייל ברגל (ואני 100% בעד - לפחות לגבי ציון אני חושב שזה הפארק לטיולים רגליים טובים) הרי שאתם צריכים עוד זמן בשביל הנסיעות, וכן לשלב אתרים נוספים בדרך (כמו באיזור פייג').
4. עדיף לבקר קודם בברייס ואח"כ בציון - פשוט קצר יותר מבחינת נסיעות.
|
|
|
|
| 5. ילוסטון והערות נוספות תגובה ל - 1 |
06/05/2008 23:13   |
| |
dhz |
1855 הודעות עד כה |
|
|
|
ילוסטון והפארק הסמוך אליו, גרנד טטון, הם פארקים נפלאים המשלבים נופים וולקניים (גייזרים, בריכות חמות ומבעבעות, בוץ), עם אגמים והרים ועם בעלי חיים (סוגי אילים למיניהם, ביזונים, זאבים, דובים ועוד).
הבעיה היא גודלם של הפארקים. לביקור ראשון בשני הפארקים הללו הייתי מקצה 5-7 ימים ולא 3 ימים. בנוסף, אם אתה מגיע לראשונה לאיזור, חבל יהיה לבקר בילוסטון ולותר על גרנד טיטון. ואני לא מזכיר את הנופים בדרכים המובילות לפארק (מצפון מזרח וממזרח) שגם הן מאד יפות.
לכן, אם בכונתך לבקר באיזור זה, והדבר תלוי בסדרי העדיפויות שלך, תצטרך לעדכן את תכנון הטיול כולו ואת הקצאת הימים לכל איזור בו תטיל.
לגבי העונה, אני ביקרתי בילוסטון במחצית ספטמבר ונתקלתי במזג אויר יפה. אינני יודע מה רמת השינוי עד סוף ספטמבר, ובודאי יש שינויים בין שנה לשנה. לחיוב, בעונה זו הפארק כבר איננו דחוס וצפוף כמו ביולי-אוגוסט, כאשר יש פקקים על הכבישים בפארק (שגם כך מוגבלים ביותר במבירות הנסיעה המותרת עליהם).
אני מסכים עם אורי כי לטיול בשני הפארקים הללו כדאי לנחות בסולט לייק סיטי (שהוא שדה תעופה מרכזי), או לקחת טיסות המשך משם או מדנבר לבילינגס במונטנה או לג'קסון בוויומינג.
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10. ילוסטון והערות נוספות תגובה ל - 8 |
07/05/2008 06:42   |
|
|
מאי עוד קצת מוקדם, גם מבחינת מזג האויר וגם מבחינת מצב הכבישים. זה לא שלא מטיילים שם בעונה זו, אבל זה לא אידיאלי. יוני כבר אפשרי. אם כוונתך גם לעשות טיולים רגליים יותר רציניים, אז ככל שההגעה תדחה לסוף יוני או אחרי - כך ייגדל הסיכוי לשבילים נקיים משלג ובוץ.
|
|
|
|
| 11. ילוסטון והערות נוספות תגובה ל - 10 |
07/05/2008 07:37   |
| |
avivbenz |
7 הודעות עד כה |
|
|
|
בוקר טוב!
ראשית - שוב תודה לכל המגיבים והתורמים מנסיונם.
לגבי טיול בילוסטון ובטייטן - מצטיירת תמונה בה המסלול המומלץ כולל לפחות 4-5 ימים מסולט לייק סיטי או ג'קסטון, דרך צמד הפארקים טייטן וילוסטון (אין טעם להפסיד אחד מהם), ואז חזרה ממונטנה. זה נשמע נהדר אבל ככל הנראה זה יחכה לטיול אחר פשוט כי אין מספיק זמן.
לגבי המסלול בקליפורניה - אני מקבל בשמחה את ההצעות (מונטריי קודם, אח"כ יוסמיטי דרך מעבר טיוגה וכו').
לגבי לוס אנג'לס - לא בטוח שהבנתי את התגובה לעיל, בכל מקרה אנחנו מוותרים על לוס אנג'לס כדי להקדיש יותר זמן לפארקים לאומיים אחרים (הייתי בעבר בלוס אנג'לס וזה עניין של טעם אישי).
כמה שאלות מעניינות -
1. המסלול מיוסמיטי ללאס וגאס - מה מומלץ? היינו רוצים להספיק את החלק הצפוני של כביש 1, ואז לחתוך לכיוון שני פארקים מעניינים - סאקויה וקינגס ואלי. כמה זמן להקדיש להם? אשמע לתגובות.
2. גראנד קניון, זאיון וברייס - אמא טבע התאכזרה לתיירים פשוטים כמונו וקבעה שהגדה הצפונית, שיותר נגישה לברייס וזאיון תהיה למעשה הפחות מתוירת ומפותחת. בעוד הגדה הדרומית היא במרחק יומיים נסיעה מהצפונית...
לכן חשבנו על האפשרויות הבאות:
- זאיון, ברייס והגדה הצפונית של גראנד קניון - ויתור על הגדה הדרומית (אין זמן).
- או זאיון וברייס תחילה, חזרה לוגאס והגעה לגדה הדרומית בטיול נפרד שמשלב גם שהייה של לילה בגראנד קניון (+ראפטינג?). לאופציה זו נדרשים לפחות עוד יומיים טיול.
- או (טיול יקר יותר אך מקצר לפחות יום של נסיעה) - טיסה מוגאס לגראנד קניון...(לא בטוח שהתקציב אוהב את האופציה הזו).
3. סתם שאלה שאלתית - מה יש לעשות בוגאס שמצריך 3 ימים (כלומר אחרי שהפסדנו הכסף ברולטה, טיילנו לאורך הסטריפ, ראינו את המזרקות המפורסמות והתחתנו (שוב) מול כומר לבוס כאלויס פרסלי)?
4. ואחרון חביב - סאן דייגו (כרגע מחוץ למסלול שלנו) - מה דעתכם?
שיהיה יום טוב לכולם -
אביב
|
|
|
|
|
|
|
| 15. ילוסטון והערות נוספות תגובה ל - 14 |
07/05/2008 09:49   |
| |
שושי |
2003 הודעות עד כה |
|
|
לגבי גרנד קניון,לא המלצה,כי אני בתוכניות,בדיוק כמוך,טוב יותר מתקדם, הכול כבר סגור,טסה בעוד 3 שבועות
הזמנתי מקום לינה בצד הצפוני,בלודג' שיושב ממש על הגדה,הנופים הם מול העיניים,כל הזמן,היה שיקול של מרחקים,ופחות צפוף,ובעיקר המקום הקסום הזה לשינה,השמורה הזאת נסגרת ב15 לאוקטובר,אולי בכלל לא מסתדר לך מבחינת תאריך
http://www.grandcanyonnorthrim.com/index.html
|
|
|
|
|
|
|
| 19. לוס אנגלס מדהימה? תגובה ל - 18 |
07/05/2008 17:13   |
|
|
עוד כמה הערות:
1. אני חושב שאלון רשם לכם 4 ימים בגרנד קניון מתוך התייחסות לרצון שלכם לעשות ראפטינג\קאנו בגרנד קניון. אני חושב שכוונתו הייתה שלצורך כך יש לרדת ברגל לתוך הקניון וזה באמת מצריך 3 ימים (יום ירידה, יום למטה ויום עליה). השאלה היא אם זה רצונכם, ויש לקחת בחשבון שמדובר בעליה של מעל 1,000 מטר. אני יודע שיש חברות שמפעילות ראפטינג של יום בגרנד קניון עם מסוק שלוקח אתכם למעלה ולמטה. זה עסק לא זול. היה כאן גולש בשם redbigdeddy שעשה את זה ואפשר למצוא את ההודעה שלו עם הפרטים.
2. בברייס לא הייתי מתכנן להיות יומיים. מקום יפה מאד שכדאי לא לוותר עליו, אבל יום מספיק לחלוטין ואפילו ביום שיתחיל ב2-3 שעות נסיעה לפני או אחרי תספיקו לבקר במרבית נקודות התצפית, לעשות טיול קצר תוך ה"קניון", להגיד וואו, ולהמשיך הלאה.
3. בסה"כ יש לכם 19 ימים - במסגרת זמן כזו צריך לעשות "ויתורים כואבים" - גם על מקומות וגם מבחינת הקצאת זמן. ציון לדוגמא זה מקום שמאד כיף לטייל בו ברגל. כבר טיילתי שם 6 ימים ויש עוד דברים שלא הספקתי. אם תשארו שם יומיים לא תשתעממו. אבל גם יום מלא יכול להיות מספיק בשביל לטעום מהמקום. ביוסמיטי אפשר לבלות כנראה שבועות רבים, אבל גם יומיים יכולים להספיק לטעימה בסיסית. בעיקר אם תבקרו קודם בסקויה, אז ביוסמיטי תוכלו לוותר על ביקורי בחורשות הסקויה. מציע לכם לשבת עם כל המידע שקיבלתם כאן ולגבש מסלול - אם תרצו אתם מוזמנים להעלות אותו בפורום ולקבל הערות.
|
|
|
|
|
|
|
|