כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עבודות כבישים ביוסמיטי - עיכובים 08/05/2008 06:28 לתגובה הבאה
  שמוליק לא מחובר שמוליק  משתמש בינוני 111 הודעות עד כה
חג שמח לכולם,
היום סיימנו ביקור בן יומיים ביוסמיטי. בכניסה למטה לכיוון ה Valley יש עבודות בכבישים שיימשכו עוד זמן רב וגורמות לעיכובים של יותר מחצי שעה גם בכניסה וגם ביציאה. אני ממליץ בחום למצוא מקום לינה בתוך הפארק כדי לחסוך זמן יקר. אנחנו התגוררנו במרחק של 24 מייל מהכניסה המזרחית (כביש 120) ולקח לנו כמעט שעתיים להגיע למטה.
לידיעתכם.

בברכה,
שמוליק
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עבודות כבישים ביוסמיטי - עיכובים תגובה ל - 1 08/05/2008 10:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שושי לא מחובר שושי  משתמש פעיל 2012 הודעות עד כה
כניסה המזרחית?
לכיוון טיוגה?
או רצית להגיד כניסה מערבית?
חשוב לי לדעת,כי אם היציאה המערבית,כביש 120,שם הביעה,אז נצא דרך כביש 140
איפה ישנתם?
תודה מראש
שושי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. עבודות כבישים ביוסמיטי - עיכובים תגובה ל - 2 08/05/2008 18:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שמוליק לא מחובר שמוליק  משתמש בינוני 111 הודעות עד כה
שווי,
סליחה, סליחה, סליחה. כניסה מ ע ר ב ית. הכניסה המזרחית סגורה בשלב זה ואין תאריך לפתיחה. אנחנו ישנו בחניון קראוונים מקסים בתוך היער ב Groveland שנקרא yosemite pines.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. עבודות כבישים ביוסמיטי - עיכובים תגובה ל - 3 08/05/2008 18:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שושי לא מחובר שושי  משתמש פעיל 2012 הודעות עד כה
בסדר,תודה,חשבנו לצאת מכביש 120,נצא מ140,וניסע דרך כביש 49,מסומן במפה ככביש נוף
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. עבודות כבישים ביוסמיטי - קישור לכתבה תגובה ל - 4 09/05/2008 06:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שריתZ לא מחובר שריתZ  משתמש פעיל 283 הודעות עד כה
גלשתי באתר של יוסמיטי ושם באמת כתוב על עבודות בכביש זה.
כנראה יפתחו אותו בסביבות יוני.
צריך להתעדכן מידי פעם.
http://www.nps.gov/yose/planyourvisit/tioga.htm
בכל אופן אם אנחנו מתכננים (יולי) לנסוע לשם מלאס וגאס, האם ניצטרך להאריך את הדרך עד לכניסה הדרומית?
כי אני לא רואה אפשרות אחרת במפה?

מי יכול לאמר?
ואולי בכלל יפתחו עד אז את הכביש...
תודה
שרית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. עבודות כבישים ביוסמיטי - קישור לכתבה תגובה ל - 5 09/05/2008 07:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2010 הודעות עד כה
שרית,

מדובר על שני דברים שונים. הקישור שהבאת מתייחס לעבודות פינוי השלג מכביש טיוגה שמספרו 120 ומאפשר את הכניסה ליוסמיטי ממזרח. העבודות האלו ייגמרו בעוד כמה שבועות וביולי אין חשש - הכביש יהיה פתוח.

מה ששמוליק צייו זה לגבי עבודות בכביש שמהכניסה הצפון מערבית של הפארק לואלי - גם זה כביש 120, אבל בקטע אחר שלו. אם אתם ממשיכים מיוסמיטי לס"פ, פשוט תצאו מהפארק דרך כביש 140 לכיוון מריפוזה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. עבודות כבישים ביוסמיטי - קישור לכתבה תגובה ל - 6 09/05/2008 07:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עכשיו נזכרתי שאתם עם קרוואן:
אם כך, ייתכן וכביש 140 יהיה סגור עבורכם. ציינתי כאן כמה פעמים בתקופה האחרונה שבקטע הכביש שבין יוסמיטי למריפוזה היתה לפני כמה שנים מפולת סלעים שחסמה את הכביש ונבנה מעקף - אם כן, המעקף הוא לרכבים עד גודל מסויים. משאיות, או רכבים מעל אורך מסוים (28 פיט) לא יכולים לעלות על המעקף. יש שם גם שלטים שמזהירים על כך מראש.

הנה קישור להודעה:
http://www.dot.ca.gov/hq/roadinfo/sr140
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. עבודות כבישים ביוסמיטי - עם קרוואן תגובה ל - 7 09/05/2008 17:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שריתZ לא מחובר שריתZ  משתמש פעיל 283 הודעות עד כה
היי אורי
אורך הקרוואן שאנו שוכרים הוא 25 פיט.
האם בכל זאת לדעתך נוכל לעבור בכביש 140?
אין לי בעייה לצאת מכביש 120 לכוון סאן פרנסיסקו אבל הייתי רוצה שנבקר בחורשת מריפוסה לראות עצי ענק ואח"כ אפשר לחזור על עיקבותינו לכביש 120.
בכל אופן האם עד גליישר פוינט ועד מפלי ההינומה ומפל נבדה נוכל להגיע עם קרוואן?
ראיתי שבמפה מסומנים הרבה פיתולים, העלתי את מפת יוסמיטי דרך האתר שלהם.

http://www.nps.gov/PWR/customcf/apps/maps/showmap.cfm?alphac ode=yose&parkname=Yosemite%20National%20Park

תודה
שרית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. עבודות כבישים ביוסמיטי - עם קרוואן תגובה ל - 8 09/05/2008 18:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שרית - לא טיילתי אף-פעם עם קרוואן, כך שאני ממש לא מומחה. אני לדוגמא, לא יודע האם המידה של הקרוואן (25 פיט) מציינת את האורך הכולל של הרכב או משהו אחר. אני חלפתי בדרך זו בשנה שעברה וזכרתי את עניין המעקף והמגבלה על גודל הרכב - וחשבתי שמן הראוי שתדעו ותבררו האם זה תקף לגביכם או לא.

אני חושב שמרבית כבישי הפארק ביוסמיטי פתוחים עבור קרוואנים. לא צריך להתרגש מהפיתולים - רק לדעת ששם הולכים לנסוע לאט.

מלבד חורשת מריפוזה בדרום יש עוד שתי חורשות של עצי סקויה בצפון השמורה, לאורך כביש 120 שעשויות להתאים לכם יותר למסלול ולחסוך לכם את הנסיעה דרומה עד חורשת מריפוזה. הנה דיון בנושא, ובעיקר המלצה של דוד פרנקל (שאגב יכול לתת לכם תשובות הרבה יותר מהימנות בנושא הקרוואן):

http://forum.lametayel.com/forum_rview/th-992974
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. עברנו שם עם קראוון תגובה ל - 8 10/05/2008 14:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורלי אורלי לא מחובר אורלי  משתמש פעיל 273 הודעות עד כה
הי שרית
בשנה שעברה עברנו בכביש 140 מיוסמיטי לכיוון סנטה קרוז עם קראוון.
המגבלה למעבר היא של רכבים עד לגודל של 28 פיט. המגבלה של אורך הרכב נובעת ממעקף של גשר אשר הכניסה והיציאה ממנו הם מכביש בן מסלול אחד (יחסית צר) ולכן קשה לרכבים ארוכים לעשות את הפנייה.
הקראוון שלנו היה באורך של 32 פיט ובעלי התעקש ש"הכל יהיה בסדר" ולמרות מחאותי נסענו. אני ישבתי, דאגתי, נלחצתי, כעסתי וכו' וכו' עד שהגענו למעקף שבגללו יש את המגבלה.
כמובן שכשהגענו לשם אני הייתי במצב היסטרי מתקדם, אבל הבעל שלי (שבחיים הרגילים מעולם לא נהג ברכב יותר גדול מהרכב המשפחתי שלנו) תמרן ובזהירות הצליח ללא כל בעיה (כמעט) להעביר אותנו בשלום את המכשול !!!
אני אישית ממש לא ממליצה לרכבים שעוברים את מגבלת האורך לנסות לעבור שם , אבל לגבי 25 פיט - נראה לי בהחלט אפשרי (שוב תלוי במיומנות ובשקט הנפשי של הנהג...)
הנאה גדולה
אורלי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. עברנו שם עם קראוון תגובה ל - 10 10/05/2008 18:23 לתגובה קודמת
אנחנו הגענו לשם מבלי לשים לב לשלטים יותר מדי. כשהגענו לתמרור שמורה לעצור, שאלתי את אשתי: "מעניין מה כבר יכל לקרות שהכביש נחסם?" אחרי כמה דקות קיבלנו את התשובה. המראה של המפולת קוברת מאות מטרים של כביש היה כ"כ מרשים, שביום למחרת (חלפנו שם שוב) שלפנו מצלמה וצילמנו (מי שרוצה להבין את הגודל, ישים לב לעמוד החשמל בצד ימין של התמונה).

והנה הוכחה שגם קרוואנים עמדו בתור לעלות על המעקף (אבל קשה לראות כמה פיט...)
מפולת הסלעים בכביש 140 רכבים ממתינים לפני המעקף
מפולת הסלעים בכביש 140(גודל:8.05KB)רכבים ממתינים לפני המעקף(גודל:10.79KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:לאס וגאס
להודעה הבאה:שאטל משדי תעופה לאס וגאס לסטריפ

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף