|
שלום לך...
מה יש לומר, מרכזי שיואננדה למדו את השיטה, בה מערביים מאוד רוצים להיות מורים, מבלי שיהיה ממש צורך להיות גם תלמידים על הדרך,
ומה שלקח פעם 30 שנות תרגול, מתומצת לקורס בן חודש, בו כל שתדרש זה לשלם (אם אני זוכר נכון... בערך 1600$) , והרי לך תעודת הסמכה כמורה ליוגה, תעודה מרשימה בנקיון הדפוס שלה, מעוררת השתאות, כתובה חלקה בהינדית, בתחתיתה חתומות מנטרות קדושות, מה יכול להיות רע.
(אמר לי פעם רופא בכיר, שאם אתה נכנס לרופא ויש לו המון תעודות מרשימות ובולטות על הקיר, קום מהכסא וברח מהר, מעניין לחשוב על זה...).
אני מכיר לא מעט אנשים המצויים ב"היכלה של היוגה", רובם במסירות מזה הרבה שנים, ואף אחד מהם לא יהיה מוכן לדון איתי על אוטרקאשי כמרכז הדרכה למורים ליוגה. אם לחשוב על זה, האם הגיוני כי מה שבישראל, (על אף תרבות האינסטנס שאימצנו) עדיין לוקח 4 שנים לערך לעבור הכשרת מורים (זאת לאחר שתרגלת בעצמך לא מעט שנים ונמצאת מתאים להדרכה), ומה שבהודו לוקח כ-20 שנה, (בטרם תלמיד יחשוב לפתוח פיו להיות למורה לאחרים), יכול להכנס באמת ל"קורס למורים" שאורכו חודש אחד בלבד (!!!).
כן, הקורס באנגלית ודורש הבנה וידיעה יותר מבסיסית של השפה...
אבל אם בחודש אפשר להיות מורה ליוגה, אז לא נראית לי שום בעייה כלשהי לעבור את הקורס מבלי להבין את כל מה שנאמר,שהרי התעודה עם שמך תודפס כבר רגע אחרי התשלום הראשון...
מאידך, אם לוקחים את זה כחודש של תרגול, (ללא קשר להדרכה, הוראה, תעודות ,וכו') אלא חודש להיות עם עצמך בשקט, אז זה כנראה יכול להיות חודש מצויין..(למעט מחירו הלא זול..)
בהצלחה
באבאג'י
|