|
|
|
| 4. זמן מספיק בקונקשן תגובה ל - 3 |
08/05/2008 22:18   |
| |
irits2503 |
196 הודעות עד כה |
|
|
זו הסיבה שבגללה שאלתי ... גם אם יש עיכוב של שעה בטיסה הרי ששלוש שעות המתנה מצטמצמות לשעתיים וזה מספיק.
החשש שלי הוא כשמראש יש המתנה של שעתיים בלבד (וזה מה שיש לנו בטיסה חזור).
וכמו שאומרת סבתי הפולניה... נו שוין, יהיה בסדר
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 12. תבדקי טוב טוב - תגובה ל - 11 |
09/05/2008 15:28   |
| |
irits2503 |
196 הודעות עד כה |
|
|
אם אכן אוכל לעשות את השינוי בטיסה חזור ברור שאבדוק ישירות דרך חברת התעופה שהכול סודר ותוקן.
חבל שאי אפשר לסמוך על סוכנויות הנסיעות שהכול יתוקתק לא תקלות 
אני כבר לא יודעת אם זו רק אני שמתנהגת בצורה חרדתית או שזה פשוט המצב וכל מי שטס נאלץ להתעסק בזה כל כך הרבה ולוודא כל דבר כמה פעמים מהחשש שיהיו תקלות ...
|
|
|
|
| 13. תבדקי טוב טוב - תגובה ל - 12 |
09/05/2008 15:53   |
| |
agatha1 |
1203 הודעות עד כה |
|
|
אני אסביר לך מספר דברים:
קודם כל,כשאני מוציאה כל כך הרבה כסף אני נוהגת לבדוק כדי להיות בטוחה שלפחות לפני היציאה הכל מתוקתק. מה שיקרה אחר כך, זה כבר לא תלוי בסוכנות הנסיעות. מה שכן, גם בחברת התעופה מישהו יכול לפשל, ולא לעדכן את השינוי.
איני יודעת מה היה במקרה שלי, אבל נאמר לי שהשינוי לא הגיע. .היה לי כרטיס לתאריך מאוחר יותר , כך שטסתי בכל מקרה. אבל הייתי רשומה פעמיים. ובתאריך המבוטל נרשם לי: NO Show. זה דבר שאסור שיקרה. אציין, כי אני טסתי טיסה ישירה.
לגבי קונקשין, אין לי נסיון בטיסה טרנס אטלנטית - אבל ברור שרצוי שיהיה לפחות 3-4 שעות. הקונקשין היחיד שהיה לי הוא דוקא בטיסת פנים בארה"ב, כ-3/4 שעה- באטלנטה שזה שדה תעופה ענק . זה היה טירוף - אבל הספקתי והמזודות הגיעו. ( לא מומלץ).
ועוד דבר: כשאת מזמינה טיסה דרך סוכנות נסיעות- אז מהארץ - רק סוכנות הנסיעות יכולה לטפל בך. אחרי היציאה, כשאת כבר בחו"ל, את יכולה להתקשר ישירות לחברת התעופה במקום שאת נמצאת - גם אם לא הזמנת דרכם - ולעשות שינוי או ברור.
שהיה לך טיול מהנה.
"הטוב אשר ישיג את הכלל הוא השכר למעשי הפרט".
|
|
|
|
|
|
|
|
| 18. קוד שר תגובה ל - 17 |
13/05/2008 15:16   |
| |
irits2503 |
196 הודעות עד כה |
|
|
חברים יקרים,
תאמינו או לא, החלטתי לקחת את עצתם, לא לשלם דמי ביטול ולהישאר על אותה טיסה של איבריה ולקוות לטוב. שושי, זוסי, risrt05, agatha1וכל המעודדים - תודה 
ועכשיו שאלה:
נאמר לי שהטיסה בחזרה לארץ היא עם קוד שר. הטיסה הטרנס טלאנטית מניו יורק לברצלונה היא עם אמריקן איררליננס ( AA152) ואח"כ משם לארץ עם אל על (LY394). זאת למרות שאני רשומה בטיסת איברייה.
מה זה אומר ?
אופיר, נדמה לי שכתבת על זה פעם פה, אך לא מצאתי את השרשור.
האם זה אומר שבסופו של דבר אני אטוס עם חברות אלה למרות ששילמתי מחיר נמוך יחסית כי מדובר באיבריה ? 
כמו כן, האם יש מצב שאל על מבקשים ממני לאסוף את המזוודה ולעבור בטחון שוב ? כי יש רק שעתיים בקונקשן הזה.
תודה לכם, אנשים טובים 
עירית.
|
|
|
|
| 19. מאד פשוט תגובה ל - 18 |
13/05/2008 16:24   |
|
|
קוד שייר זה כשחברה מסוימת מוכרת כרטיסים על טיסה של חברה אחרת איתה היא משתפת פעולה. במקרה שלך, הכרטיס הוא של איבריה אבל הטיסה היא של אל על. אין בזה שום פסול או כל סיבה לחשש כלשהו - זה מקובל מאד בעולם התעופה המודרני.
מה שלפעמים קורה עם אל על זה שהם מבקשים לזהות את המזוודות בגייט - לפני העליה למטוס. זה לא אמור לעכב אותך או לגזול זמן.
|
|
|
|
|
| 21. לאופיר תגובה ל - 19 |
13/05/2008 22:24   |
| |
irits2503 |
196 הודעות עד כה |
|
|
הי אופיר,
תודה על התשובה 
אצלי אני רואה שיש את הנושא של קוד שייר פעמיים - גם בטיסה הטרנס אלטנטית מניו יורק לברצלונה - עם אמריקן איירליינס וגם מברצלונה לארץ - עם אל על. גם זה הגיוני ? שאיביריה לא מטיסה אפילו לא חלק מהמסלול ?
|
|
|
|
| 22. לאופיר תגובה ל - 21 |
13/05/2008 23:01   |
| |
ריקי 5 |
1310 הודעות עד כה |
|
|
אל תדאגי כל כך, ועשית טוב שלא שינית. אסור להתגרות בגורל .
כל הטיסות (או כמעט כולן) מברצלונה לישראל הן קוד שייר. או שזה אל-על שמשתמשת באיבריה או ההפך. בטיסות מאירופה לניו יורק מאד מקובל להשתמש בחברה אמריקאית שותפה (גם מרומא לארצות הברית טסים עם דלתא ולא עם אליטליה).
|
|
|
|
| 23. לאופיר תגובה ל - 22 |
14/05/2008 00:28   |
|
|
על כל קודשייר יש גם טיסה אמיתית כך שלא כל הטיסות הן קודשייר ...
לגבי המסלול - הגיוני מאד שבחרת מסלול או זמן טיסה שבו 2 הטיסות הן קודשייר. זה קורה הרבה ואין ממה לחשוש פה.
|
|
|
|
| 24. זמן מספיק בקונקשן תגובה ל - 1 |
14/05/2008 00:29   |
|
מה את דואגת? זה טיסת קונקט עם אותה חברה אז הם אחראים לכל עיכוב או איחור ואין לך מה לחשוש.
לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
|
|
|
|
|
| 26. זמן מספיק בקונקשן תגובה ל - 25 |
14/05/2008 05:44   |
|
מה זאת אומרת? הם פשוט היו פריירים. כשאת קונה כרטיס מסוכנות נסיעות
גם חברת התעופה יכולה להגיד לך מה את רוצה מאיתנו תיפני למי שקנית ממנו כרטיס? אני פעם טסתי מארה"ב דרך בריסל לארץ. הטיסה מארה"ב לבריסל היתה עם אמריקן וההמשך עם אל על. בבריסל אמרו לי אנשי אל על שאני לא ברשימות שלהם ואין לי מקום על הטיסה. מה אתה רוצה מאיתנו?דלתא לא העבירו לנו את השם. הקמתי שם צעקות ואמרתי להם שלא מעניין אותי מי לא הודיע להם ושאני מחזיק בכרטיס (עליה למטוס) ושימצאו לי מקום. תוך 10 דקות הם מצאו לי מקום. אין שום דבר כזה שהם לא אחראים. זאת טיסת קונקט והם קשורים בהסכם עם החברה איתה טסת את הטיסה הראשונה. כל השאר זה בלבול בבחינת ננסה אולי זה ילך. אם תעמדי על שלך לא תהיה לך שום בעיה.
לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
|
|
|
|
| 27. זמן מספיק בקונקשן תגובה ל - 25 |
14/05/2008 07:51   |
|
|
הסיפור הזה יצא כל כך מפרופורציות ונופח למימדי ענק. באותו סיפור דובר על תקופה של החגים (או סוף הקיץ) בה לא היה שום מושב בטיסה מאירופה לארץ במשך כל השבוע. כש 5 נוסעים מפספסים קונקשן, ניתן לדאוג להם גם כשכל הטיסות מלאות אבל כש 60 נוסעים מפספסים קונקשן ואין שום מושב בשום טיסה (כולל חברות אחרות כמו לופטהנזה וסוויס שלא להזכיר אל על) זה קצת יותר קשה. אליטליה הציעו להם את ההצעה הכי טובה שהם יכלו - טיסה בעוד 3 ימים - כי פשוט לא היה להם משהו יותר טוב. הם לא יורידו 60 איש "חפים מפשע" מטיסות אחרות כי מישהו פספס קונקשן. אתה בטוח לא רוצה לבוא לטיסה ולקבל תשובה שלמרות שיש לך כרטיס מוזמן, מישהו פספס קונקשן אתמול והוא יקבל את המושב שלך. נכון שהם היו צריכים לממן את השהות שלהם ברומא אבל בתביעות קטנות הם בטוח היו מקבלים את הכסף בחזרה. הלקוחות הלא מרוצים פנו לדלתה והם הציעו רק מה שהם יכולים - הם לא יכולים לפנות מקומות באליטליה אבל היה להם מקומות בטיסה מאטלנטה אז הם הציעו את זה.
בכל מקרה, זה מקרה קיצוני מאד. מי שטס לארץ ב 31 לאוגוסט או ביומיים האחרונים של סוכות צריך אולי לרווח קצת את הקונקשנים או להעגיף טיסות ישירות בתוספת מחיר על פני הסיכון. בכל שאר ימות השנה, עשרות אלפי אנשים מפספסים קונקשנים ברחבי העולם וחברות התעופה דואגות להם. מקרה קיצוני אחד לא מצביע על הכלל.
|
|
|
|
| 28. זמן מספיק בקונקשן תגובה ל - 27 |
14/05/2008 11:32   |
| |
irits2503 |
196 הודעות עד כה |
|
|
אופיר,
אני מסכימה איתך, ואני בטוחה שיימצא פתרון לכל בעיה, אם תהיה כזו.
רק כדי שאבין את המנגנון, לכל צרה שלא תהיה 
אם מאיזו שהיא סיבה אני מאחרת את הקונקשיין בחזרה (הטיסה מניו יורק לברצלונה מתעכבת), מי אמור לספק את הפתרון ? האם איבריה , אמריקן איירליינס או אל על ?
אני מזכירה שוב, הטיסה חזרה לארץ נעשית כך :
מניו יורק לברצלונה עם אמריקן איררליננס ( AA152) ואח"כ מברצלונה לארץ עם אל על (LY394). כאשר את הכרטיסים עצמם קניתי בכלל באיבריה.
שיהיה לכולם המשך יום נעים ורגוע 
עירית.
|
|
|
|
|
| 30. זמן מספיק בקונקשן תגובה ל - 28 |
14/05/2008 13:52   |
|
|
חברת התעופה בה עשית את הצ'ק אין (במקרה זה - אמריקן) אחראית להביא אותך לקונקשן של אל על. לא איבריה ולא אל על אחריות על כך. בפועל, מכיוון שזה שדה תעופה ספרדי, קרוב לוודאי שהפתרון יבוא דווקא מאיבריה לה יש את מירב הכלים.
במקרה של תביעה לאחר הטיסה, היעד הוא כנראה איבריה בתור החברה שמכרה את הכרטיסים.
בכל מקרה, טפו טפו טפו שלא תזדקקי לזה ושתהיה נסיעה נעימה.
|
|
|
|
| 31. לאופיר תגובה ל - 30 |
14/05/2008 13:55   |
| |
irits2503 |
196 הודעות עד כה |
|
|
תודה אופיר, כאמור, יהיה בסדר 
עוד שאלה קטנה שנובעת מבורות בנושאי קונקשנים למיניהם מסוג זה של קוד שייר ...
בדרך חזרה, כאשר אני צריכה לטוס מקנדי לברצלונה - כדי לעשות הת הצ'ק אין האם עליי ללכת לדלפק של חברת אמריקן איירליינס או של איבריה ? כנ"ל בברצלונה - לחפש דלפק של אל על או של איבריה ?
|
|
|
|
| 32. תמיד ניגשים לדלפק של החברה המטיסה תגובה ל - 31 |
14/05/2008 14:06   |
|
|
במקרה שלך - אמריקן ואז אל על. ב JFK מדובר על טרמינל 8 (אל על בכלל בטרמינל 4). בברצלונה את פשוט ממשיכה לשער העליה למטוס של אל על - בלי לעבור ביקורת דרכונים. ברצלונה הוא שדה מאד יפה עם מגוון ענק של חנויות - לא זול במיוחד אבל מרשים.
|
|
|
|
| 33. אופיר, אין עליך !!! תגובה ל - 32 |
14/05/2008 14:10   |
| |
irits2503 |
196 הודעות עד כה |
|
|
המון תודה
|
|
|
|
|
|
| 36. אתה יודע איך מתחיל ספר בישול למרוקאיות? תגובה ל - 35 |
14/05/2008 16:41   |
|
|
"קודם כל תרגעי"!
שעתיים זה לא גבולי. בריטיש חברה אמינה ועומדת בזמנים פחות או יותר ויש לה מספיק טיסות בין היתרו ל JFK ביממה (משהו כמו 8 טיסות ביום) כך שבמקרה של איחור כלשהו יש מספיק מקום. המזוודות באות על אותן טיסות אתך וממשיכות אתך לטיסה הבאה בלי שתצטרך לאסוף אותן. באם הטיסות מהארץ ימשיכו להגיע לטרמינל 4 בהיתרו עד סוף אוגוסט תצטרך להחליף טרמינל ל - 5. פשוט - בנחיתה - פנה למרכז הקונקשנים (קשה לפספס את השלטים - Flight Connections Center) והם יפנו אותך לשאטל. הם גם הכתובת לכל בעיה.
ולכל המפחידים שאומרים ששעתיים זה לא מספיק, כל שדה תעופה קובע את זמן הקונקשן המינימלי שלו עפ"י היכולת של השדה והחברה לעמוד בזה.
יש שדה נחמד מאד באירופה (ולא קטן בכלל) בבירת אוסטריה - וינה. זמן הקונקשן המינימלי בשדה הזה הוא 30 דקות ומנסיון 30 דקות זה המון זמן בשדה הזה ואפילו המזוודות מגיעות. ככה זה כשעובדים יעיל ונכון. כל שדה בפני עצמו - עם העיכובים שלו ועם היכולת שלו לטפל בעומס - אין פה כלל ברזל לכל העולם.
|
|
|
|
|
|
| 39. זמן מספיק בקונקשן תגובה ל - 38 |
14/05/2008 20:03   |
|
|
כן מקרה קיצוני! אם המקרה הספציפי היה קורה בבריטיש או בלופטהנזה הם היו נתקלים באותו היחס (אולי היו אומרים להם לא קצת יותר באדיבות אבל ככה אנחנו אוהבים את האיטלקים).
לספר לך שבדלתה פעם איבדו לי מזוודה ואז ברוב חוצפתם ביקשו ממני 100 דולר על משלוח המזוודה למלון?
לכל חברה יש את סיפורי הזוועות שלה. זה לא בלעדי לאליטליה.
|
|
|
|
| 40. הבעיה שכמתכננים "דפנסיבית" ... תגובה ל - 37 |
15/05/2008 09:50  |
|
|
עוד סיפור מנסיון די טרי - 3 חודשים. בטיסת בונוס (על מיילים) ב KLM היתה לי בחירה בין קונקשן של שעה וחצי באמסטרדם לבין קונקשן של כמעט 4 שעות. מכיוון שזה כרטיס בונוס - הזכויות שלך כנוסע שמפספס קונקשן הן לא גבוהות אותה לא ממש בטופ פריוריטי מבחינת חברת התעופה (תשובה כמו תבוא עוד 3 ימים היא די לגיטימית). אז לקחתי את זה של ה 4 שעות.
הטיסה מברצלונה איחרה בחצי שעה אבל עדיין אלה היו 3 שעות מאד ארוכות באמסטרדם - שדה תעופה נחמד מאד כשלעצמו. הטיסה של הקונקשן של השעה וחצי הקדימה ב 3 דקות ...
הטיסות בלונדון מתעכבות לרוב באויר בממוצע של חצי שעה. זה לא חדש וקורה המון. עדיין, שעה וחצי אמורות להספיק. אם הטיסות הן באותו טרמינל זה מספיק בהחלט גם לכוס קפה ומאפה וגם לקצת סיבוב קניות (סופר יקר) ואם צריך להחליף טרמינל אז זה אמור להספיק להגיע לטיסה הבאה בלי סיבוב הקניות והקפה. אם מתכננים לפי פספוס קונקשנים ונותנים הרבה שעות, נתקעים הרבה לזמן ארוך בטרמינלים שניתן למצות אותם בשעה. במיוחד אם אתה טס עם ילדים, המון זמן סטטי יכול היות סבל נוראי לכולם.
חברת התעופה אחראית על הקונקשן שלך וזאת אחריותם להביא אותך לשם - זה עולה להם אקסטרא אם אתה לא מגיע. במיוחד בטיסות ל JFK, לבריטיש יש עוד 4-5 טיסות אחרי זאת בקונקשן מהטיסה מהארץ כך שגם אם מפספסים עולים על הטיסה הבאה ובדרך כלל מקבלים גם פיצוי כלשהו מחברת התעופה.
|
|
|
|