כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טיול לאיטליה ב 9 ימים 08/05/2008 15:58 לתגובה הבאה
  mikiur לא מחובר mikiur  משתמש מתחיל 12 הודעות עד כה
שלום לחברי הפורום היקרים,
לא מזמן ביתנו טסה לאירופה ושיבחה אתכם ללא הפסק.
אשמח אם תעזרו גם לנו.
אנחנו זוג בני 60 המתכננים טיול ב 20 לחודש הזה.
בטיול אנחנו מעוניינים להתמקד כ4 ימים ברומא ו4 ימים בפירנצה (כבר הוזמנו מלונות למקומות הנ"ל).
לאחד מאיתנו ישנה מגבלת נכות ועל כן אינו יכול ללכת למרחקים ארוכים.
אנו מגיעים לרומא בבוקר. שם נגיע למלון להתארגנות ומנוחה קלה, ואני משערת שנספיק לטייל באתר אחד. ברומא נטייל רק בעיר עצמה.
כעבור ארבעה לילות אנו מתכוונים לקחת רכבת לפירנצה לארבעה לילות נוספים. רק שם אולי נשכיר אוטו בכדי לצאת לנופי הטבע ולעיירות השכנות. ביום התשיעי נסע ברכבת בחזרה לרומא ועד לזמן הטיסה ישנן לנו 4 שעות.
ברומא אנו מתעניינים בותיקן, ברובע היהודי, מעט מוזיאונים ושווקים. כמובן שאנו פתוחים להצעותיכם ואף שקלנו לקחת טיול מאורגן יומי.

1) מה דעתכם? היכן אתם ממליצים לנו להסתובב בשתי הערים ומחוץ לפירנצה?
2) היכן כדאי להסתובב ביום האחרון (4 שעות) ברומא עד לטיסה?
3) האם אתם מכירים מסלולים המותאמים לנכים?
4) האם אתם ממליצים לנו להשכיר רכב בטוסקנה?
5) נשמח לשמוע על מסעדות מומלצות ושאינן יקרות בשתי הערים.
6) אשמח לשמוע את חוות דעתכם לגבי המלונות בהם נלון:
מלון "אקדמיה" "accademia" ברומא על יד תחנת הרכבת.
מלון "אלאלמני" "alamanni" בפירנצה לא רחוק מהרכבת.
7) מה משך הסיעה ברכבת מרומא לפירנצה?
Cool האם כדאי להזמין כרטיסים לרכבת מראש עוד מהארץ או שכדאי לקנות כבר שם?

תודה רבה לכולכם.
Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. טיול לאיטליה ב 9 ימים תגובה ל - 1 09/05/2008 18:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכל א מיכל א לא מחובר מיכל א  משתמש פעיל 1402 הודעות עד כה
ברומא הולכים המון ברגל. אני מאד ממליצה לקנות כרטיס חופשי לתחבורה ציבורית כדי להקל עליכם.
רוב המקומות ברומא מותאמים לנכים, כולל מעליות בכל מקום. אני חושבת שהמקום היחיד שיהיה בעייתי לנכים יהיה הפורום.

מלון אקדמיה ברומא הוא מעולה. מיקום מצויין. הוא לא ליד תחנת הרכבת אלא ליד מזרקת טרווי.

Since light travels faster than sound, people appear bright until you hear them speak.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מבקשת תשובות נוספות .... תגובה ל - 1 09/05/2008 18:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכל, תודה רבה לך. למה הכוונה הפורום?
אם הבנתי נכון לא ניתן יהיה לכת ברגל מן המלון לתחנת הרכבת? מפאת הריחוק?

מה ידוע לכם לגבי ימי ראשון? יש תחבורה ציבורית?
מה עושים תיירים ביום שכזה?
האם האתרים פתוחים?

אשמח אם אקבל מענה לשאר השאלות.
תודה רבה ושבת שלום, חני.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. רכבות תגובה ל - 1 09/05/2008 22:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  tsipii לא מחובר tsipii  משתמש פעיל 261 הודעות עד כה
בספטמבר כשרציתילנסוע ברכבת ממילאנו לרומא, נאלצתי לחכות שלוש שעות כי לא היה מקום ברכבת שרציתי, כך שיש מקום לחשוב האם לקנות קודם כרטיסים לרכבת. אני הייתי קונה כרטיס במיוחד ליום שבו אני אתם חוזרים לרומא לקראת הטיסה. צריך גם לקחת בחשבון שהזמנים של הרכבות לא מדוייקים ויכולים להיות איחורים גדולים. כך שאם אתם צריכים להגיע לרומא בשעה ארבע למשל, הייתי מכוונת להגיע לרומא לפחות לשעה שתיים.
אין צורך לשלם כסף עבור מחלקה ראשונה, חבל על הכסף ברכבות . כן צריך לקחת בחשבון שלפעמים העליה לרכבת היא מטלה לא פשוטה, כי המדרגות די גבוהות מהרציף. קח שכדאי להגיע חצי שעה קודם לפני הזמן המתוכנן שליציאת הרכבת מהתחנה. ועוד דבר, אלו רכבות מאוד ארוכות, למשל עם 10 קרונות. בהליכה מהירה זה יכול לקחת 10 דקות להגיע מקצה לקצה, קחו גם את זה בחשבון.
אם יש לכם רק 4 ימים בפירנצה, לא הייתי שוכרת רכב, יש מספיק מה לראות בעיר, וחבל לרוץ. אם מתחשק לכם לקפוץ לאחת הערים כמו סיינה או סאן גימינג'יאנו, הייתי מברררת לגבי אוטובוסים שמגיעים לשם.
אבל זו כמובן העדפה שלי
איטליה משגעת וכיפית.
תהנו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מבקשת תשובות נוספות .... תגובה ל - 3 09/05/2008 22:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  tsipii לא מחובר tsipii  משתמש פעיל 261 הודעות עד כה
חני, קחי ספר טוב, כמו המישלין, או לונלי פלנט. כתוב שם בדיוק מה פתוח מתי. תמיד יש תחבורה ציבורים באיטליה, חוץ מה 1 במאי, ואולי גם בקריסמס. לא תהיה לך ברירה אלא לארגן את הדברים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מבקשת תשובות נוספות .... תגובה ל - 3 10/05/2008 00:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכל א מיכל א לא מחובר מיכל א  משתמש פעיל 1402 הודעות עד כה
הכוונה היא לפורום רומנו שבו נמצא שער טיטוס. לא מקום נוח להליכה.

מלון אקדמיה הוא לא במרחק הליכה קצרה מהטרמיני. תצטרכו לקחת מונית.
אנחנו לקחנו מונית משדה התעופה ישירות למלון. יחסית לשאר עלויות הטיסה, התוספת עבור המונית הייתה זניחה, וזו נוחות גדולה כמובן.
אם תתאמו את המונית דרך המלון (אפשר ליצור איתם קשר באימייל) המונית תחכה לכם כשתנחתו, והנסיעה תהיה זולה יותר מאשר לקחת מונית במקום.

התחבורה הציבורית פועלת כרגיל ביום ראשון. כל המקומות התיירותיים הרגילים, חוץ מאיזור הואתיקן, פתוחים כרגיל.
ביום א' מוזיאון הואתיקן סגור ובכנסיית סן פייטרו נערכת מיסה כך שהסיור בה מוגבל מאד.

אני מאד ממליצה בכל מקום לשכור audio guide שנותן הסברים מפורטים על המקום. יש הבדל גדול בהנאה מהמוזיאונים ושאר האתרים כשיש הסברים על הדברים שרואים.

Since light travels faster than sound, people appear bright until you hear them speak.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מתחילים להבין.... :) תגובה ל - 1 10/05/2008 01:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ראשית, תודה לכולכם. Smile
אנו חסרי נסיון בטיולים לחו"ל ולכן זקוקים לתשובותיכם Sad

1) אם כך ישנן רכבות בימי ראשון ולא תהיה לנו כל בעיה לקחת רכבת בינעירונית?
2) האם זכור לכם מהו משך הנסיעה ברכבת מרומא לפירנצה?
מישהו זוכר את העלות? האם היא כוללת מטען?
3) האם סביר להזמין מקומות שלושה ימים לפני? אולי כדאי להזמין מהארץ? סוכנת הנסיעות המליצה על כך...
4) האם המטען לרכבת יהיה צמוד אלינו?

5) שאלה קצת אחרת- מה ידוע לכם לגבי מכבסות? האם הן נגישות?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מתחילים להבין.... :) תגובה ל - 7 10/05/2008 11:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נת לא מחובר נת  משתמש פעיל 373 הודעות עד כה
יש כמובן רכבות בימי ראשון, העלות כוללת מטען והמטען צמוד אלייך. (אינני זוכרת עלות). כן כדאי להצטייד בכרטיסים מראש רק בשביל לא לקחת סיכון .אני נאלצתי פעם לשנות מועד נסיעה כי לא היו כרטיסים, לא יזיק שיהיו כרטיסים ביד ויחסוך טרחה לחפש מתי ואיפה לקנות אותם.
ולמרות כל האמור לעיל אני מציעה לכם לחזור לרומא יום לפני הטיסה, אפילו בשעות הערב המאוחרות, לא ברור לי למה כוונתך "עד לזמן הטיסה יש 4 שעות" אבל לא הייתי סומכת ב-100 אחוז על הרכבת האיטלקית מה עוד שאתם לא בני עשרים ויש מוגבלויולת הליכה.
מכבסות - בערים הגדולות יש, אבל לעיתים קשה למצוא מכבסה בשרות עצמי ואז צריך להמתין יומיים שלושה עד שהכביסה מוכנה. חלק מהמלונות נותן שרותי כביסה, יקרים אבל נוחים.
נסיעה טובה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מתחילים להבין.... :) תגובה ל - 7 11/05/2008 20:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שוב תודה לכולם.
אתם מאוד עוזרים לנו. Very Happy
הטיסה חזרה לארץ היא בלילה. עלינו להיות בשדה התעופה ב8 בערב.
חשבנו לצאת מפירנצה ב12 וכך נגיע בסביבות השעה 4 לרומא.
על כן חשבנו לתכנן משהו ל4 שעות.
טוב לדעת שהרכבות אינן עומדות בזמנים. אולי כדאי להמתין כבר מהבוקר...
האם אתם ממליצים אחרת?
כדאי להשאר בפירנצה עד הצהריים ואח"כ לנסוע לשדה ולהמתין שם עד הלילה?

אנו חוששים מאוד מתחנת הרכבת טרמיני. לפי 1001 טיפים ניתן להבין כי זהו מעוז הגנבים...
האם בכדי להגיע למקומות שונים בעיר חייבים לעבור דרכה?
מה עדיף יותר אוטובוסים או רכבות?

תודה Razz
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. עדיין זקוקים לעזרה לגבי תגובה ל - 9 12/05/2008 22:00 לתגובה קודמת
הצעה ליום האחרון בטיול....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:הדרך האטלנטית בנורבגיה
להודעה הבאה:איטליה באוקטובר

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום