|
| 2. הכל כבר כתוב רק לקרוא נשאר. תגובה ל - 1 |
09/05/2008 15:13   |
| |
יעקבס |
206 הודעות עד כה |
|
|
 |
| _3A_0362.jpg(גודל:3.39KB) |
|
|
|
|
|
| 4. קצת תשובות - צפון הודו במאי תגובה ל - 1 |
09/05/2008 18:22   |
| |
קש כפית |
366 הודעות עד כה |
|
|
|
1. מזג אוויר -רציתי לשאול לגבי מזג האוויר בחודשים הקרובים בצפון הודו
תשובה: לפעמים קריר בערב ולפעמים יש גשם קל, גופיה שרוול ארוך ושאל זה מספיק וגם גרביים. אני אוהבת להתלבש שכבות אז הייתי לובשת חולצה קצרה ועליה ארוכה וגם שאל ואם היה חם הייתי מורידה, או נוח זה שימלה בלי שרוולים ועליה טריקו שרוול ארוך כשקר. אז קחי 2 גופיות שרוול ארוך ואולי פליז אחד או סווצר
קחי לטיול מעט בגדים כי בטוח תרצי לקנות שם אז שלא יהיה לך כבד מידי.בגדים שאת לא ממש אוהבת שאפשר גם לזרוק. תקני בהודו שאל צמר זה ממש מחמם.
קחי שימלה נוחה וקלילה ו 2 טריקו קצרות, יש בהודו בגדים ולא יחסר לך.
2. ביטוח- יש לי ביטוח ל3 חודשים חינם (בריאות,מטען ) אבל לא כולל החילוץ והחיפוש לא כולל ספורט אתגרי ( בכלל לא חשבתי לעשות רפטינג וכד' ..) האם ללכת על זה או לא כדאי לוותר על חיפוש וחילוץ ואתגרי..? מה בד"כ עושים ? ואם כבר הראל או כלל מה עדיף?
תשובה: אין לי מושג.
3.חשמל- האם יש שקעים כמו בארץ? או צריך לקנות תוספת מיוחדת....?
תשובה: מתח חשמל כמו בארץ, שקעים פעם ככה ופעם ככה, יש תוספת קטנה שאפשר לקנות פה או שם, זה חלק קטן עם 2 חורים עגולים (כ 15 ש"ח)
בחנות חשמל או במסלול.
4.יתושים- האם צריך בכלל כילה ? ומה שמים נגד יתושים בלילות או ביום ? ואם צריך למרוח משהו גם במשך ימי הטיול ושיטוט בערי וכפרי הודו?
תשובה: יתושים בדרך כלל בדרום וכשחם מאוד. בצפון לא נתקלתי שצריך כילה ואני תמיד נושאת איתי חומר טוב דוחה יתושים בתיק הקטן כשצריך מורחים.
5. הגיינה - אפשר לקנות חומר לניקוי עדשות בהודו?
תשובה: לא יודעת
צריך להביא הרבה נייר טואלט איתי או שסתם מגזימים שחסר?
תשובה: לא צריך להביא נייר טואלט מהארץ, רק גליל אחד ליום הראשון
יש בהודו לקנות נייר טואלת, מ.שיניים, שמפו, סבון, טמפונים (או.בה)
חומר דוחה יתושים, אבקת כביסה, ותרופות.
6. האם יש אזהרות מיוחדות לגבי צפון הודו בכלל ובפרט על מקומות? שתוכלו להוסיף לי?
תשובה: בדרך כלל האזהרות הן מחבל ארץ קשמיר לפי מה שאני יודעת.
6. נפאל -אני רוצה להספיק גם את נפאל קצת, אם אני מגיעה לדלהי ב13 במאי מה ההמלצה שלכם? מייד לעזוב את דלהי וליסוע לנפאל? אפשרי בתקופה הזו מבחינת מזג אוויר? וגם איך בכלל מוציאים ויזה לשם?
תשובה: לא יתאים לך נפאל,התקופה המומלצת מבחינת מזג אויר לטרקים היא
מרץ-אפריל ואוקטובר-נובמבר
ויזה עושים בכניסה לגבול לא מכינים מראש אבל מגיעים עם תמונות מוכנות. אם את מתכוונת לטייל עד אוקטובר אז יתאים לך להיכנס לנפאל.
7.קניות-אנשים המליצו לי לקנות כבל, מנעול לתיק וגם מנעול לחדר בגסטהאוס, כיסוי לתיק. האם כל זה באמת נחוץ?? ואם כן, על מה אפשר לוותר ופשוט לקנות בהודו?
תשובה: איש איש ודעתו ודרכו, לא כולנו אותו דבר חושבים ועושים. אני לא מטיילת עם כבל אלא עם תרמיל גב לא גדול, משהוא כמו 35 ליטר, בלי כיסוי לתרמיל והתרמיל תמיד איתי ברכבת או באוטובוס. הכבל והכיסוי זה בעיקר אם שמים את התרמיל על גג אוטובוס אבל אני מעדיפה לא לשים על הגג. אני שמה מנעולים על התרמיל ומעדיפה כאלה עם מספרים כדי לא לאבד מפתח. סתם שיהיה. טוב שיש מנעול אחד לחדר בגסטהאוס, לא בכל מקום יש ולא לכל מקום זה מתאים.בטח כן יש לקנות מנעולים בהודו.
אני ממליצה לך בחום אם לא קראת, אם לא שאלת, אם לא היית בהרצאות כן לקנות לונלי פלנט על הודו. אישית אני לא מטיילת עם ספר אבל אני קוראת קודם ומדפיסה לעצמי כל מיני טיפים והמלצות ושמות של מקומות וקונה מפה.
|
|
|
|
|
| 6. המון שאלות אבל חשובות לטיול שלי להודו.... תגובה ל - 1 |
09/05/2008 22:28   |
| |
hagerty |
19 הודעות עד כה |
|
|
|
אהלן רות,
להלן תשובות לאחדות משאלותייך:
נשיאת הלונלי נראית לי ממש חיונית,גם אם חלק מן המידע אינו מעודכן בו(מחירי לינה ומסעדות ). את יכולה לקנות בארץ או במיין באזאר משומש באחת החנויות או בהארי ראמה מישראלי ששב הביתה, בהנחה שאת מגיעה לדלהי בראשית הטיול שלך. .בנוסף, כדאי לך לארגן לעצמך קלסר עם טיפים על מקומות, לינות , רכבות וכו'. אחרי שאת עוזבת מקום - השליכי את החומר שיש לך עליו וכך תצמצמי את הקלסר . אני מצאתי עצמי משתמשת בחומרים שצילמתי לי , במיוחד כשמגיעים למקום חדש, תשושים אחרי נסיעה ארוכה ותרים אחרי מקום לינה.
באשר לכבל - עבורי היה חיוני. קשרתי את התרמיל ברכבת למוט מתחת למושב או מעליו. ראיתי שגם ההודים עצמם קושרים את שלהם.
באשר לכיסוי לתרמיל - השתמשתי בו באופן קבוע , גם כהגנה על התיק ותכולתו מפני הגשם והטינופת וגם כדי שלא יקרוץ לעוברים ושבים. יחד עם זאת - הכיסוי שעשוי ניילון גורם להזעה, מעצבן ובעצם מבטל חלק ממעלותיו של התרמיל.
מציעה לך גם לדאוג שיהיו לך שקיות אטומות למים (לאחסון האייפוד, דרכון וכו')וגם פנס , רצוי פנס ראש.
|
|
|
|
|
8. תודה ! ולמגיב הראשון - מה נסגר?? תגובה ל - 7 |
12/05/2008 12:17  |
| |
ruth_21 |
13 הודעות עד כה |
|
|
תודה לכל העונים , ולמגיב הראשון - מה קורה?? יש לך מושג כמה קראתי פה ... המנוע חיפוש פה על הפנים לכן עד שאתה מוצא מידע על משהו מסויים יוצא לך המיץ ... מה אתה כ"כ מתעצבן ???
ובאמת אם יכניסו לפה מנוע חיפוש יותר רציני זה יחסוך ממכם הרבה
אבל בכל מקרה תודה ענקית!
|
|
|
|