|
| 2. טיול משפחתי בניו-זילנד תגובה ל - 1 |
09/05/2008 19:41   |
| |
talorishula |
9 הודעות עד כה |
|
|
אז ככה, אני טסתי בתור ילדה עם ההורים שלי לפני 7 שנים לניו-זילנד.
היינו שם 3 שבועות נטו שזה מה שיהיה לכם אחרי שתורידו יומיים לכל כיוון טיסה.
הגענו לניו-זילנד באמצע מרץ לכרייס צ'ירץ' באי הדרומי כי החורף מתחיל שם מוקדם יותר, סיימנו מאוקלנד ומשם טסנו לאוסטרליה.
טסנו מהארץ לבנקוק עשינו יום עצירה כדי להתחיל את הטיול בנוחות שלדעתי הייתה החלטה נכונה כי הטיסות קשות, בייחוד אם יש ילדים קטנים (אחותי הייתה אז בת 6).
מבנקוק טסנו דרך אוסטרליה לכרייס צ'ריץ. צריך לשים לב שכדי לטוס דרך אוסטרליה צריך ויזת מעבר. אפשרות אחרת היא לטוס מהמזרח ישירות לניו זילנד.
אז נחתנו בכרייס צ'ריץ ושכרנו מיני ואן, והיינו 6 אנשים והיה מקום גם לציוד.
מכרייס צ'ירץ נסענו דרך ארתור פס וירדנו דרומה ואז חזרנו דרך דנדין צפונה לפיקטון.
אני לא אפרט את כל מסלול הטיול אבל אלו לדעתי כמה מקומות מומלצים:
*הקרחון פרנץ ג'וזף - עשינו שם טיול של כמה שעות לקרחון ואפשר גם לקחת טיול שמטפסים עליו.
*בוואנקה יש את פאזל וורלד שיש בו מבוך ענק וכל מיני חדרים עם משחקי היגיון וחדרים שיש בהם כל מיני טריקים אופטים- מומלץ בחום.
*קווינסטאון- אפשר לבלות בעיר הזאת שבוע בכייף, אנחנו היינו 4 ימים. עשינו שם באנג'י, יצאנו משם לטיול קאנו שלקח כל היום, יש רכבל שלוקח להר שצמוד לעיר ויש עליו מן מסלול של מכוניות, שטנו בג'ט בואט שזאת סירה שמונעת ע"י מים ושטה ממש מהר. התכנון היה גם לעשות שם עוד כל מיני דברים כמו צניחה ואחי רצה ל"טוס" במן מטוס כזה שקשור כמו מטוטלת אבל היה מזג אוויר לא נוח.
* שייט במילפורד או בפיורד אחר.
* בדנדין יש מוזיאון שמציג את התרבות המאורית ואת ההגעה שלהם לניו זילנד- בילינו שם חצי יום והיה מאוד מעניין. ליד זה גם הייתה מסעדה לבנונית שקנינו בה פלאפל.
*לא כתוב לי בידיוק מה ואיך אבל מדנדין לקחנו רכבת לראות את הנוף באזור.
*בדרך מדנדין לקיאקורה נסענו לראות מן אבנים כאלו שנראות כמו צבים נראה לי שקוראים למקום מוארקי בולדרס.
*בקיאקורה יש שייט לראות לוויתנים ודולפינים ויש שם גם כלבי ים והמון חיות.
*מעבורת בפיקטןן- בפיקטון יש חוף נחמד וגם מיני גולף אם יש לכם זמן לשרוף עד למעבורת.
ככה באי הצפוני כמעט ולא היינו רק נסענו לכמה נקודות, התחלנו מוולינגטון ונסענו צפונה:
*רוטורואה- זאת עיר שבנויה על מלא גייזרים ויש שם כפר מאורי לדוגמא כזה שאפשר לקחת בו סיור של חצי יום ומסבירים על איך הם השתמשו בגייזרים ועל המסורת.
*היינו במופע מאורי שזה היה ממש מגניב- אסף אותנו אוטובוס מהמוטל ולקח אותנו לכפר ואז עשו טקס של קבלה של האורחים והיה כל מיני מייצגים כאלו על חיי המאורים ואז נכנסנו להופעה של שירים וריקודים מאורים ובסוף ארוחת ערב מאורית.
*זורבינג שזה כדור ענק מגומי שמתגלגלים בתוכו מגבעה.
*יש כל מיני מערות של זחלים זוהרים- יש כמה בהם ויש כל מיני אופציות לסיור בהם, אנחנו לקחנו סיור שבהתחלה הולכים ברגל ואז שטים בסירה, יש כאלו של מן אבובים או באדי ראפטינג.
*הוט ווטר ביץ' שזה חוף שאם חופרים בחול יש מים ממש ממש חמים.
*בסוף הגענו לאוקלנד ושם היינו במוזיאון על חיות תת ימיות ואנטרטיקה שהיה לא ממש מוצלח אבל הגן חיות שם היה ממש מגניב.
בדרך מעיר לעיר הרבה פעמים עצרנו בכל מיני טיולים של כמה שעות, בד"כ מעגליים.
בקשר למכוניות ולינה- כפי שציינתי היה לנו מיני וואן ששכרנו ובין האיים החליפו לנו וואן כדי לא להעביר את האוטו במעבורת.
בד"כ היינו לנים במלונות דרכים או בבתים שאנשים משכירים לכמה לילות כמו צימרים בארץ. זה עלה בסביבות בזמנו לפני 7 שנים זה היה עולה 100-150 דולר מקומי ללילה, לא יודעת איך זה עכשיו. ברוב המקרים אלו היו דירות מרווחות עם מטבח מצויד וחדרי שינה ממש נוחים.
כמובן שתמיד יש גם דברים יותר יקרים, בשולי הערים יותר זול.
כמעט ולא ישנו בקמפינג כי היה קר יחסית.
מבחינת מזג אוויר אותנו טפס הגשם בעיקר באי הצפוני ששם היו ימים שהוא ירד בלי הפסקה אבל רוב הזמן היה שמשי ונעים.
מבחינת מסעדות אז ככה- לרוב לא אכלנו במסעדות בעיקר קנינו אוכל מהסופרים ובישלנו במלון או בגזיות. בשר היה ממש זול ואבא שלי אוהב לבשל אז זה היה מאוד נוח. צריך לשים לב שהם מאוד מוזרים שם.
יש במסעדות ארוחות בוקר: קפה מאפה פנקייקים וחביתות וכאלו.
ארוחת צהריים שם זה עד שעה 18 מגישים שם רק כריכים וסלטים, לא כמו בארץ וגם סופרים נסגרים באותם שעות.
ארוחות ערב יש הכל מאוכל אסיאתי, מסעדות סטייקים ומסעדות צימחוניות.
אנחנו השתגענו קצת מעניין הכריכים כי לפעמים עברנו בערים והיינו מתים לאכול וכמו ישראלים טובים ארוחת צהריים זה הארוחה החמה ואז היינו מתחרפנים.
כמו בכל מקום יש שם גם מקדונלדס ובורגר קינג ופיצה הט. הפיצות שם קצת מוזרות כי התוספות שלהם טיפה שונות מהארץ אבל טעימות.
מומלץ להצטייד בגזיה ולקנות שם איזה סיר קטן לבשל בדרך.
זהו נראה לי...
אם יעלו לך עוד שאלות אז אני אשמח לענות
|
|
|
|
|
|
| 5. המוזיאון הלאומי בוולינגטון תגובה ל - 2 |
10/05/2008 13:05   |
|
|
מצוין גם לילדים וגם לגדולים. אפשר אולי לעניין את הילדים גם בתערוכות של ההסטוריה - אבל תערוכות הטבע הן הצלחה בטוחה. יש הרבה מוצגים "אינטראקטיביים" כמו זה של הרעידות אדמה ובכלל... מוזיאון ממש מצוין (אני הייתי בו 3 פעמים במצטבר), כניסה חופשית ככה שממש אין סיבה לוותר. אפילו אם אתם לא מתכוונים להשאר בוולינגטון, תעצרו בו בדרך מ- או אל המעבורת....
|
|
|
|
| 6. המלצות ספציפיות לטיול משפחתי בניו-זילנד תגובה ל - 1 |
11/05/2008 08:39   |
| |
טליה |
33 הודעות עד כה |
|
|
|
לגבי לינה - הטריפל A המקומי מפרסם מידי שנה ספר עב כרס, המפרט את מגוון מקומות הלינה הקיימים בניו זילנד. הספר מחולק בחינם במרכזי המידע או בסניפים של טריפל A. הספרים יכולים להיות לאי הדרומי, הצפוני ולשני האיים יחד. בהם מפורטים מגוון אפשרויות הלינה (מלונות, מוטלים, אכסניות, קמפינגים ועוד) ובחלוקה נוספת של ערים ועיירות. לרוב, מפורסמים גם מחירים עדכניים ורמת המקום.
למעט בשיא העונה (דצמ' - ינואר), אין צורך לקבוע את מקום הלינה עד יומיים שלושה לפני הגעה ליעד.
במידה ואתם שוכרים קראוון, בקמפינגים תמצאו את כל המבוקש - מקלחות, מטבח וכו'. ניתן להתחבר לנקודת חשמל במקומות אלו ולהפעיל את המכשירים החשמליים הנלווים בד"כ לקראוון. בקמפינגים יש גם חדרים להשכרה, המותאמים למשפחות ובמחירים זולים יחסית.
לגבי ילדים - אל תחששו לקחת אותם לטיולי יום ואפילו טרקים. בטיול שלנו פגשנו הרבה ילדים על מסלולים, שפשוט דהרו את המסלול.
מומלץ להצטייד במספר כלי בישול (סיר, קערה, צלחות פלסטיק, סכו"ם, פותחן, גזיה) וערכת תבלינים. ניתן לרכוש בזול יחסית ברשתות המקומיות (לדוג' mitra 10). הסופרים, להבדיל ממסעדות, פתוחים ברוב המקומות עד שעה מאוחרת (8-9 בערב) ואפילו בשבת וראשון.
מצטרפת להמלצה על מוזיאון טה-פאפה בוולינגטון. הכניסה חופשית, התצוגות אינראקטיביות והמקום מותאם מאוד לילדים.
מפאת מזג האויר, אולי עדיף לכם להתמקד באי הצפוני. קחו בחשבון שבמרץ מתחיל להיות קר בדרום. יחד עם זאת, האי הדרומי זוכה לפופולריות רבה יותר... לשיקולכם.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 12. איך אנחנו מטיילים תגובה ל - 10 |
12/05/2008 05:09   |
| |
בצל טוב |
268 הודעות עד כה |
|
|
|
אנחנו בדרך כלל מטיילים שתי משפחות ביחד. לנו יש תינוקת בת חמישה חודשים, ולמשפחה השניה יש שני ילדים בגילאי שלוש ושש.
מבחינת רכב, גם לנו וגם להם יש רכב סטנדרטי, לא ואן ולא סטיישן, למרות שאני מסכים שסטיישן יכול להקל מאד על כמות המטען שאפשר לקחת.
כששוכרים רכב, אפשר בהחלט לקחת ואן ולנסוע כולם יחד, או לשכור שתי מכוניות - זה לא משנה. הדבר היחיד שמשנה הוא להודיע לסוכנות ההשכרה שאתם צריכים מושבי בטיחות, כדי שיוכלו להתארגן בהתאם.
מבחינת לינה - אנחנו ישנים בעיקר באתרי קמפינג. בקיץ באוהלים ובחורף/סתיו (שזה פחות או יותר המצב לגבי הטיול שלכם) פשוט שוכרים שם בקתה שמתאימה לכולם ביחד. אין עם זה בעיה ואפילו כמעט בכל המקומות יש לול לתינוקת.
יצא לנו גם כמה פעמים לישון בבתי מלון או צימרים, כשההורים של אשתי היו. לרשתות הולידיי-אין ונובוטל יש נוכחות בכל עיר בינונית ומעלה, ויש הרבה מאד מוטלים גם. בעניין צימרים - כנסו לאתר של : jasons שמאגד בתוכו המון מקומות לישון בהם כדי לקבל מושג על אפשרויות ומחירים. זה לא כזה סיפור, רק צריך לשים לב אם אתם נופלים על סופשבוע ארוך שאז חלק גדול מהמקומות מלאים עד אפס מקום...
לגבי אוכל וכאלה - אני מצטרף לדיעת הלקנות ולבשל לבד, אבל ברור שהרבה פעמים אין כוח וכאלה. ברוב הערים תמיד תמצאו משהו פתוח בערב, ובמקומות הקטנים יותר פשוט להכנס לפאב המקומי (תמיד קוראים לזה גם Hotel) ולאכול שם. כן, גם עם הילדים, זה בסדר, כל עוד הם לא שותים אלכוהול - ובדרך כלל אוכל טוב ולא יקר.
דנית - מה זאת אומרת אין אבקת מרק בניו זילנד? את רוצה שאני אשלח לך מהאי הצפוני? יש בכל סופר...
|
|
|
|
|
| 14. אוסם או Stock powder תגובה ל - 13 |
12/05/2008 07:43   |
| |
ניצן nz |
74 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 16. לגבי ההזמנה מראש תגובה ל - 11 |
12/05/2008 16:14  |
|
|
לא רציתי להגיב על זה בהתחלה, אבל מאחר וגם מרב וגם דנית כבר הגיבו אני אוסיף את שלי: גם לתרמילאים כדאי מאוד להזמין מקום מראש הרבה פעמים. כשמגיעים לעיר גדולה יחסית אפשר למצוא אולי מקום לינה בהתראה של רגע, אבל במקומות יותר קטנים זה הרבה יותר בעייתי. חוץ מזה שאם באים אחרי יום ארוך של טיול - למי יש כוח להתחיל לחפש? הרבה יותר פשוט להרים טלפון יום-יומיים מראש ולבחור מקום לינה שרוצים באמת ולא מה שלא אכפת להתפשר עליו. בסה"כ מדובר בשיחת טלפון, שאמנם מחייבת שימוש באנגלית למשך כמה דקות אבל עדיפה בהרבה על הגררות וחיפוש מקום לינה. לא טיילתי בנ"ז עם ילדים (כי אין לי...) אבל אני זוכרת מטיולי משפחה באירופה עד כמה זה מבאס להגיע לאזור ב-8 בערב ולהתחיל לחפש צימר או מוטל פנוי, אפילו אם יש הרבה בסביבה....
|
|
|
|