כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. יום בפריז 10/05/2008 22:40 לתגובה הבאה
  שנינו יחד לא מחובר שנינו יחד  משתמש בינוני 86 הודעות עד כה
יש לנו יום שלם בפריז (המתנה בין קונקשנים) ואין לנו רעיונות מה כדאי ואפשר לעשות.
אנחנו נוחתים בדה גול בשבע בבוקר וממריאים ברבע לשבע בערב מאותו שדה.

נשמח לדעת מה קרוב, מה אפשרי וכו'.

הערה- אנחנו שומרי כשרות...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. יום בפריז תגובה ל - 1 10/05/2008 22:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  טלוש לא מחובר טלוש  משתמש פעיל 1185 הודעות עד כה
אין ממש "קרוב"
לכן השאלה המשמעותית היא האם זו פעם ראשונה שלכם בפריס ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. יום בפריז תגובה ל - 1 10/05/2008 23:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  לי 8 לא מחובר לי 8  משתמש בינוני 134 הודעות עד כה
תצטרכו לקחת משדה התעופה - שאטל, מונית שירות במחיר של 15 יורו לכיוון לנוסע. ולהזמין מראש את השאטל לפחות כשעה לפני מועד ההתייצבות בשדה התעופה בערב.

http://www.lametayel.com/archive/article.asp?id=3628&pos tid=148&dest_id=361&dest_type=3

ליום אחד המקומות החשובים לדעתי מתוך המפורט בכתבה:
אייפל,
כנסיית נוטרדם או כנסיית שאפל, הוטל דל ויל, פומפידו.
הלובר, גני טוילרי, קונקוד, שד' שאנז אליזה, שער הניצחון.

תקנו קרנה, 10 כרטיסים למטרו/לאוטובס שניתן להשתמש גם בזוג, במחיר של 11.10 יורו.

בגלל קוצר הזמן, לא נכנסים לכל האתרים, רק לכנסייה אחת, מתרשמים מהמבנים המיוחדים מבחוץ, כדאי לעלות לתצפת מהאייפל.
אם נשארו לכם שעתיים, תקנחו בשייט על הסיין.

לגבי מסעדות כשרות ובעברית, תמצאו ברובע המארה, רח' רוזייר
(אזור המארה הוא קרוב להוטל דל ויל / פומפידו)
בילוי נעים!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. יום בפריז תגובה ל - 2 10/05/2008 23:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זו הפעם הראשונה שלנו מחוץ לגבולות הארץ בכלל....
כמה זמן נסיעה משדה התעופה למרכז העיר ואיזה אמצעי תחבורה יש?

ועוד הארה- הבנתי שיש גם הרבה כנסיות- אז זו גם לא אופציה מבחינתנו.
חשבנו יותר על דברים כמו האייפל, שאנז אליזה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. יום בפריז תגובה ל - 4 10/05/2008 23:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  לי 8 לא מחובר לי 8  משתמש בינוני 134 הודעות עד כה
זמן הנסיעה מהשדה ללב פריז, הוא לפחות שעה בשאטל, שאוסף/מוריד נוסעים נוספים.
כאמור כדאי להזמין את השירות מראש להלוך ולחזור .

אפשר לראות כנסיות רק מבחוץ, יש תורים מאוד ארוכים בפתחה של כל כנסייה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. יום בפריז תגובה ל - 5 11/05/2008 11:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
kltal kltal לא מחובר kltal  משתמש בינוני 126 הודעות עד כה
כדאי גם את מגדל אייפל לראות רק מלמטה, התורים לעלות למעלה במשך היום פשוט בלתי אפשריים, סתם תשרפו שם זמן...
עדיף באמת להתרכז באזור מסוים, כמו שאנז אליזה ושער הנצחון, מאד כדאי להיות במרכז פומפידו כמוזיאון מיוחד.
הלובר ענק ואם תחליטו להיות בו כדאי להכנס לאזור קטן בלבד, חשוב לבדוק עלויות של כרטיסים (יש באתרי האינטרנט)
אישית הייתי מעדיפה את מוזיאון אורסיי, שהוא מדהים ולא ענק כמו הלובר והחוויה בו מעשירה מאד ומגוונת, והוא קרוב לנהר וניתן לעשות פיקניק כשר על הגדה.

תהנו, פאריז מדהימה וכל שתספיקו מה טוב
טליה

Happiness is your own responsibility
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. יום בפריז תגובה ל - 1 11/05/2008 12:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  tamarky לא מחובר tamarky  משתמש בינוני 56 הודעות עד כה
אנסה לעזור - שדה התעופה רחוק מהכל וצריך תחבורה לכניסה לעיר נכון יש את האפשרות לנסיעה בשטל הבעיה היא שכאשר אתם נוחתים ב7 בבוקר תצאו בערך ב8 ותקלעו לכל הפקקים של הבוקר של כל הנכנסים לעיר מה שיכול במקרים חמורים להכפיל את זמן הנסיעה משעה לשעתיים -אז אולי כדאי לקחת את המטרו תלוי באיזה חברה אתם טסים עם אלעל אז תצטרכו ללכת כ 10 דקות עד לתחנה עם צ'רטרים ישראלים תצטרכו שטל קטן בתוך השדה ועם איירפראנס או חברה אירופאית גדולה כנראה התחנה תהיה קרובה יותר רק דקות ספורות של הליכה. בכל מקרה מחיר הנסיעה בכיוון אחד לאדם כ9 אירו. ומשכה חצי שעה. כנראה שתגיעו לעיר בערך ה9 ותאלצו לזוז לכיוון השדה בערך ב17 מה שמשאיר לכם נטו 8 שעות בילוי בעיר וזה נהדר - אני הייתי מפחיתה את זמן השהייה מתחת לקרקע כלומר ברכבת התחתית למינימום והולכת כמה שיותר אבל אני אוהבת ללכת ובמיוחד בפריז הכל יפה ומקסים אז שווה וככה חווים את העיר - אבל עם אתם לא יכולים/רוצים ללכת אז באמת תקנו את הקרנה (10 כרטיסי מטרו) שהוצע קודם. אני מקווה שהמזודות שלכם מגיעות ישר ליעדן הבא אם לא תשכרו לוקר בשדה ועל תסחבו אפילו עם תיק גדול.אני הציעה לכם עכשיו את מה שאני הייתי עושה : יורדת מהמטרו בתחנת CHATELET זה ישיר מהשדה תעופה ועולה למעלה וכבר רואה מולי את הסן (הנהר הגדול שחוצה את העיר)כבר מראה שובה לב. אתם כבר רואים את האיים שבאמצע הסן. מתחילה ללכת לכיוון הלובר (תשאלו) לאורך הסן המראה מרהיב רואים בנינים מיוחדים ואת הגשרים היפים והרבים שחוצים את הנהר. לאחר זמן לא רב הלובר יהיה משמאלכם ותראו את הפירמידה הגדולה המיוחדת מהזכוכית שלו אני ורק אני לא הייתי נכנסת אליו ביום אחד בפריז כי הוא גדול ויבזבז המון זמן ולדעתי לא שווה אבל לבחרתכם כמובן. אני הייתי ממשיכה ללכת עוד קצת מייד בצמוד אליו ישנם גני TUILERIES היפים שם הייתי מתישבת מוציאה את הסנדביצים והפינוקים שתביאו מהארץ כי בגלל כשרות לא הייתי מחפשת מאפיה כשרה (בצהריים כבר תוכלו במשעדה כשרה במארה)ועושה הפסקה נהדרת לקולות פכפוך המים של המזרקה.לאחר ההפסקה והמנוחה יש שתי אופציות אם ברצונכם לבקר במוזיאון כלשהו הייתי הולכת על הMUSEE D'ORSAY תחנת רכבת ישנה שהוסבה למוזאון לא גדול ולדעתי מקסים,אז חצו עכשיו את הסן נגיד ב POINT ROYAL והמוזאון ממש על גדות הנהר ככה שזה מולכם ולא סיבוב. אם לא אז תמשיכו ללכת עוד קצת עד כיכר הCONCORD הכיכר נחצת ע"י רחוב השאנז-אליזה (DES CHAMPS ELYSESS) בצרפתית. אני הייתי מתקדמת עליהן רק קצת סתם כי לדעתי הם לא כאלו מדהימים והם בעיקר חנויות יוקרה אבל הקטע הראשון זה שאתם הולכים בו כעט הוא יפה כי הוא בתוך שדרת גן כזו ומשמאלכם שני בנינים יפים GRAND PALAIS ו PETIT PALAIS לכו עד סוף החלק הגני ומשם כבר תראו למרחוק את שער הניצחון- זה רחוק לדעתי לא כדאי ללכת עד שם אבל בכייף עם אתם רוצים. אני הייתי פונה שמאלה לAVE FRANKLIN D ROOSEVELT (זה מייד אחרי הפאלה)והולכת עד הסן חוצה על גשר POINT DES INVALIDES המשיכו ללכת ישר ותראו את הHOTEL DES INVALIDES בניין יפה (כנסיה)אני לא יודעת למה משמש כיום.תאלצו להסתכל במפה ולראות בדיוק את הדרך לגנים של האייפל שלא תתבלבלו והינה עוד מעט ואתם עומדים ממש מול האייפל בתחילת הגן שלו - לכו כמובן לאורך הגן עד אליו -אם תרצו יש זמן ואין תור רב עלו למעלה לדעתי שווה זה מדהים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. יום בפריז תגובה ל - 7 11/05/2008 13:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אז אם הבנתי נכון אנחנו בעצם יכולים ליסוע עד לתחנה שדיברת עליה ופשוט ללכת ברגל מהנהר דרך הלובר, שאנז אליזה ועד מגדל אייפל בלי תחבורה נוספת באמצע?

ועוד שאלה- מהאייפל- איך מגיעים חזרה לשדה התעופה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. המשך ליום בפריז תגובה ל - 7 11/05/2008 13:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הסתובב סביב האייפל ובלו לכם שם כמה שתחפצו ואז הסתובבו וחיזרו את הפארק עד לתחנת המטרו ECOLE MILITARIE שם קו 8 מביא אתכם עד לאיזור המארה שם זה הרובע היהודי לפי מצב הרעב והכח תחליתו באיזה תחנה לרדת: תחנת RAMBUTEAU זה ליד מרכז פומפידו זה בניין מרהיב וחדשני מלא צינורות צבעוניים ובפנים מוזאון מודרני ומעניין או בתחנת CHEMIN VERT (התחנה הקרובה היותר לרחוב רוזייר שבחלק היהודי היא ST.POUL אבל לי אף פעם אין כח להחליף קווים במטרו אז אני יורדת השאמי וורט אבל אפשר להחליף בבסטיליה לקו אחד ותגיעו קצת קרוב יותר)
כל המארה הוא מקסים ונעים ברחוב הספציפי יש כל מיני אוכל כשר מאפיות מסעדות ואפילו דוכן פאלפל. שם יש גם את PLACE DES VOSGES שהיא כיכר יפה שאפשר לשבת בה לנוח.אז זהו לדעתי זה כבר הרבה ולא יהיה לכם כח ליותר. אם תרצו עוד מידע תשאלו ואשתדל לענות. בכל מקרה המסלול שכתבתי הוא באמת הרבה מאוד הליכה אם זה לא מתאים לכם יש תחנות מטרו פזורות בכל מקום ותמיד תוכלו לרדת לאחת מהן להסתכל במפה ולנסוע ליעדכם הבא במקום ללכת. או ללכת לאכול ואז לשוב למסלול. ישנן מסעדות כשרות נוספות בפריז פשוט חפשו באינטרנט.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. יום בפריז תגובה ל - 8 11/05/2008 13:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני כבר הלכתי ברגל הרבה מאוד בפריז בלי המטרו אבל זה באמת תלוי גם בכושר וכתבתי לכם שאין בעיה גם תמיד לרדת למטרו.מכל מקום אפשר להגיע חזרה לשדה התעופה אתם מסתכלים במפת המטרו וצריכים להתחבר לקו הRER B זה כרטיס מיוחד ושונה מהכרטיסים למרכז העיר. אם אתם לא מבינים איך לקרוא את מפת המטרו תבקשו הסבר ואסביר. (חפשו אותה באינטרנט זה לא בעיה) אתם גם יכולים להסתכל במפת העיר פריז ולראות את המסלול שהצעתי ולהעריך את אורכו. שוב תשאלו בכייף מה שאתם רוצים עוד לדעת. (אתם זוג צעיר?)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. יום בפריז- תוספת תגובה ל - 10 11/05/2008 13:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חשבתי עכשיו על בעיה שעלולה לצוץ - אם אתם רוצים לאכול צהריים אוכל ממש אז אתם חייבים להתיישב במסעדה הכי מאוחר ב2 בצהריים כי אחרי זה אין אוכל חם עד הערב (בדרך כלל זה ככה) ולכן אתם צריכים לראות כמה זמן לוקח לכם המסלול ולנווט את הארוחה לפי זה אולי פשוט באמצע תסעו לאכול אבל שוב יש מסעדות כשרות בפריז גם לא במארה אתם פשוט צריכים לחפש אותן באינטרנט או דרך מכרים כי אני לא מכירה משהו ספציפי. תנסו אולי דרך אתר חב"ד בפריז
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. יום בפריז תגובה ל - 10 11/05/2008 13:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אכן אנחנו זוג צעיר...

המסלול שהצעת ממש נראה לנו. רק השאלה אם זה באמת אפשר מבחינת הזמן. אנחנו בטוח נסתבך באיזשהו שלב אז אנחנו חייבית לקחת בחשבון זמן ביטחון. זה אפשרי במסלול שלך?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. יום בפריז תגובה ל - 12 11/05/2008 13:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תראו זה מאוד קשה לי להגיד זה תלוי בהמון גורמים בכמה מהר תגיעו לעיר, כמה תתבלבלו, כמה מהר אתם הולכים...בקיצור את מבינה אותי כבר... אבל אין פה הרבה סיכון כי בכל שלב אתם יכולים לרדת לתחנת המטרו הקרובה ועם ההחלפות הנכונות אתם בחזרה לכיוון השדה. אני חושבת שאולי קודם לא הבנתי משהו טוב אתם צריכים להיות בשדה בחזרה ב 19 בערב או כבר טסים ב19 בערב? כי אז יש גם את העניין של כמה זמן קודם אתם צריכים להיות בשדה...אם האתם טסים ב19 וצריכים להיות בשדה 3 שעות קודם שזה ב16 (זה בטח משתנה בין החברות השונות מה אמרו לכם כמה זמן קודם? אם אין לכם לשלוח מזודות אולי זה פחות)ונגיד תקחו כשעתיים התקפלות לכיוון השדה מהעיר שזה ב 14 אז זה סיפור אחר לגמרי ויש לכם בערך 5 שעות בעיר אם זה המצב תכתבי לי שוב ונחשוב על קיצורים וגיזומים...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. יום בפריז תגובה ל - 13 11/05/2008 13:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זה המצב.

אנחנו ממריאים השבע בערב, אבל המזוודות שם מהבוקר.
אנחנו רוצים להיות בשדה התעופה חזרה בארבע-ארבע וחצי.

על מה מוותרים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. יום בפריז תגובה ל - 13 11/05/2008 13:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בבקשה תחדדי לי גם את עניין הכשרות... ממש כשרות מהדרין או למשל תאכלו בדוכן קרפים שהוא רק חלבי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. יום בפריז תגובה ל - 15 11/05/2008 14:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כשרות אומר- תעודת כשרות. לא צריכים מהדרין אבל אני לא חושבת שנרצה משהו בשרי.

ושוב, אם משנים מסלול לא כנסיות ולא בלי האייפל ...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. יום בפריז - המחודש תגובה ל - 16 11/05/2008 14:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
. מהי הדרך הטובה ביותר ( לא הזולה ביותר ) להגיע משדה התעופה בבנגקוק לפאטיה.

*****מונית מקומה 3 , 1000 - 1500 באט

2. היכן מומלץ ללון בפאטיה, אנחנו מחפשים מקום מרכזי ברמה סבירה עד גבוהה.

****** מלון A ONE מיקום טוב על ה BEACH ROAD

3. האם ישנה טיסה מפאטיה לקו-סמוי?

******* יש טיסה ישירה.
4. היכן מומלץ לישון בקו-סמוי, שוב הדגש על מקום מרכזי ברמה טובה.

5. היכן מומלץ לישון בבנגקוק ( באזור מרכזי - לא בקוואסאן ) ברמה טובה?

******אזור פראטונם INDRA HOTEL , AMARI WATER GATE רמה גבוהה.
IBIS SIAM = רמה בינונית טובה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. מה זה???? תגובה ל - 17 11/05/2008 14:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זאת לא ההודעה שלי...עד שכתבתי לכם מסלול מחדש והסברים נהדרים הפורום הכניס הודעה של מישהו אחר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. מה זה???? תגובה ל - 18 11/05/2008 14:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יש מצב לשיחזור או שזה ארוך מידי?

(אם זה מסובך אז לא משנה)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. אני אנסה לשחזר מה שכתבתי תגובה ל - 18 11/05/2008 15:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הכי טוב זה לוותר על החלק של חיפוש המסעדה הכשרה ובכלל על הזמן שלוקח לאכול במסעדה - שזה לחכות לשולחן להגעת האוכל לאכילה עצמה ולכל הסיפור יחד זה זמן יקר....אני הייתי מביאה אוכל לכל היום הזה מהבית ( יש לכם גם אוכל בטיסות) אני חושבת שפירות וירקות אסור להכניס לצרפת (חשש להעברת מחלות). וככה יושבת ואוכל ללא המתנה באיזורים היפים של העיר. קודם כל הקדמה למטרו - תמיד שימו לב שאתם בוחרים בקו הנכון לו אתם זקוקים וגם לכיוון הנכון הכיוון מסומן על פי התחנה האחרונה בכל קו לכל כיוון ולכן יש להסתכל במפה ולראות איזה כיוון אתם צריכים. וגם ממש לפני שעולים לרכבת יש שלט שמפרט את כל תחנות העצירה תסתכלו טוב שהתחנה שאתם רוצים לרדת בה מופיע בשלט ואז עלו לרכבת. לגבי המסלול כמו קודם רדו בתחנת הCHATELET (נראה לי שהיא תקרא CHATELET LES HALLES)זאת תחנה מאוד גדולה סימו לב שאתם יוצאים לכיוון הסן. צאו וראו את יופי הסן וכל הבנינים סביבו הגשרים האיים שבאמצעו והחלו ללכת לכיוון הלובר (תשאלו)-גני טולרי - הקונקורד- תחילת שדירות השאנז-אליזה בחלק הגני עד לתחנת המטרו CHAMPS ELYSEES CLEMENCEAU זה יקח לכם בין שעתיים וחצי לשלוש תלוי כמה תתעקבו/תתבלבלו/כושר ההליכה שלכם. משם תסעו בקו 13 תחנה אחת עד לאינווליד ומשם קחו RER C וסעו על לCHAMP DE MARS TOUR EIFFEL עכשיו אתם מול האייפל ויש לו גנים יפיפיים אולי גם תספיקו לעלות עליו. עשו לכם הפסקות נעימות לאכילה ומנוחה בכל המקומות היפים ונסו לחוות את אחת הערים היפות בעולם בזמן הקצר הזה.אם נותר זמן ותרצו לראות גם מוזאון אחד סעו באותה תחנה בה ירדתם באותו הקו עד לתחנת MUSEE D'ORSAY שהוא מקסים ולא גדול ועל הסן.בכל מקרה בשביל לחזור לשדה מהמוזאון או מהאייפל אתם על RER C (לפי המפה חפשו את התחנה הנכונה לרדת אליה) סעו עד SAINT MICHEL NOTRE DAME וממנה החליפו לRER B לכיוון שארל דגול ואתם בדרך חזרה לשדה וליעדכם הבא (מסקרנות בלבד מעניין אותי מהו?)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. אני אנסה לשחזר מה שכתבתי תגובה ל - 20 11/05/2008 15:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היעד הבא הוא ישראל, אנחנו נחזור משבועיים במערב ארה"ב.
RER C זו תחנה של המטרו?
איפה אפשר לראות מפה של המטרו?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. יום בפריז תגובה ל - 1 11/05/2008 15:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ההצעה שקיבלתם הגיונית ואפAשרית בהחלט, כזוג צעיר שכוחו במותניו אין בעיה לרדת הרכבת rer וממש לחוות את כל האטרקציות המרכזיות של העיר ברגל. אפשר ואולי גם כדאי לשלב קצת עם אוטובוסים כדי רלאות מלמעלה.
ההצעה שלי היא לקחת מפה של פריס ולסמן לכם עליה את המסלול של RER B זו הרכבת איתה מגיעים משדה התעופה לעיר.
אגב, היום כבר אין צורך לקחת שטל בשה. הולכים על פי השלטים לכיוון הרכבת שם יש רכבונת קטנה שלוקחת אתכם בדיוק לרציפים. אי אפשר לפספס.
אחרי שסימנתם על המפה את התחנות של הרכבת תוכלו לבנות לכם מסלול שמתחיל במקום אחד ונגמר באחר.כאשר אתם בוחרים את האטרקציות על גבי המפה.
בתחנת הרכבת chatelet חשוב לשים לבצ שאתם יוצאים לכיוון רחוב ריבולי. ברחוב ריבולי לכל אורכו יש את אוטובוס קו 72 שמגיע עד למגדל אייפל (ממש לגדות הנהר שמולו) ממליצה מאוד לקחת אותו. אז אפשר לטייל עד הלובר ואח"כ לעלות עליו או לעלות עליו ואח"כ בחזור להגיע דרך גני טיולרי ללובר.
בקיצור, תכננו על המפה ואח"כ נשמח לענות לעוד שאלות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. אני אנסה לשחזר מה שכתבתי תגובה ל - 21 11/05/2008 15:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני מצרפת לכם תמונה של מפת המטרו אז כבר תראו אבל בכל מקרה RER יש A'B'C' אלו שמות של קווים/רכבות ולא של תחנות התחנות הן מה שכתבתי בשמות הארוכים באנגלית. תבלו ותשאלו עוד שאלות אם תרצו
metro.gif
metro.gif(גודל:21.34KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. icon7.gif  שאלה לטלוש תגובה ל - 22 11/05/2008 15:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כל הכבוד על ידיעת מספר הקו - הרשמת אותי Smile
עכשיו לי יש שאלה, כבר הייתי בפריז המון פעמים ושוב חוזרת ל 4 ימים בעיר המדהימה ב5/6 אולי יש לך בשבילי טיפים מה לראות למתקדמים? או אולי את יודעת על אירועים/תערוכות חדשות? אשמח מאוד לקבל המלצות

[עודכן ב:11 מאי 2008 15:45:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. שאלה לטלוש תגובה ל - 24 11/05/2008 18:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הפורום הזה הוא אוצר בלתי נדלה לכל מה שקשור לפריס, יש כארן שרשורים מדהימים ובכל פעם אני נפעמת כמה חברים כאן יודעים יותר ממני (הייתי קרוב ל10 פעמים בפריס).
אני באופן אישי אוספת כל מידע שיש על העיר הנפלאה הזו. לא מזמן פרסמה כאן אחת החברות המלצה על אוטובוסי "נוף" נוספים את הקו הזה אני מכירה אישית כי השתמשתץי. במפת האוטובוסים שמפורסמת באתר התחבורה הציבורית (מצרפת) אפשר לראות אוטובוסים מכל מקום לכל מקום (לי גם יש מפה קטנה שקניתי בחנות ספרים בפריס).
אני מצרפת לך קישור לאוסף הקישורים שלי בדלישס שם תוכלי למצוא אתרים כמו paris info שמספרים על תערוכות ואירועים מיוחדים. בילוי נעים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
26. הצעה אחרת תגובה ל - 25 11/05/2008 19:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איריס ס. איריס ס. לא מחובר איריס ס.  משתמש פעיל 981 הודעות עד כה
כאשר מגיעים ליום אחד ורוצים לראות כמה שיותר מהעיר ממליצה על סיור באוטובוס פתוח בן שתי הקומות. האוטובוס עוצר בכל מוקדי העניין העיקריים. הכרטיס תקף לכל היום. אפשר לרדת ולעלות כמה פעמים שרוצים.
נח מאד. ישנן מספר חברות שעורכות סיורים כאלה .
מצרפת לכם דוגמא

תהנו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
27. אני אנסה לשחזר מה שכתבתי תגובה ל - 23 11/05/2008 20:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עברנו על המפה ומצאנו את כל היעדים (הלובר, שאנז אליזה...)ואיך מגיעים אליהם.
אבל....

את האייפל אנחנו לא מוצאים במפה Embarassed
אפשר כיוון?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
28. צרפתי מפה נוספת עם ריבוע מסביב לתחנה תגובה ל - 27 11/05/2008 21:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אם יש עוד שאלות אז בכייף Very Happy
metro_map.gif
metro_map.gif(גודל:22.64KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
29. יש עוד שאלה תגובה ל - 28 11/05/2008 22:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מקווה שאחרונה ומקווה שהיא לא ממש מטומטמת רק קצת....

מידע כללי אנחנו יודעים שיש הרבה אנטישמיות בצרפת.
אנחנו דתיים ולבעלי יש מראה ממש יהודי (הכיסוי ראש שלי עוד יכול להיחשב כפריט אופנתי Laughing ) ברור שהוא לא ילך עם הציצית בחוץ וישים כובע כדי שלא יראו את הכיפה אבל עדיין זה ממש מפחיד אותי .

אני פוחדת סתם?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
30. מן הסתם תגובה ל - 29 11/05/2008 22:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בפריס כמו במקומות אחרים בעולם מסתובבים אנשים עם מראה יהודי ואולי אפילו דתי. כן, כדאי ללכת עם כובע כי בכל מקום יכול לקרות שמהו יוצא המכלל אך אני מאמינה שאתם קוראים מדי פעם עיתון ולא שמעתם על התנכלויות ליהודים ברחובות פריס.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
31. יש עוד שאלה תגובה ל - 29 11/05/2008 23:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה מחובר זיוה  משתמש פעיל 3609 הודעות עד כה
גם אני בעיקר עם שאלות-

טלוש, מה שאת מספרת על הרכבת הקטנה בשדה התעופה שנוסעת מהטרמינל לרציפים, נכון גם לטרמינל שבו נוחתות טיסות הצ'רטר?

קראתי באיזה מקור שקו האוטובוס מספר 29, שנוסע מכיכר בסטיל, דרך מרכז פומפידו לכיוון אופרה גרנייה ותחנת סן לזאר הוא עם קומה שנייה פתוחה. בשהותנו בפריז בקיץ נהיה שכנים של כיכר בסטיל ואולי הקו הזה יהיה שימושי. פגשת אותו במקרה?

ולשאלה של הזוג הצעיר-
אתם מטיילים בשעות היום באתרים מרכזיים. אני לא חושבת שעלולה לצוץ בעיה.

מגדל אייפל נמצא קרוב לסיין, בגדה השמאלית. אם מצאתם את שדרות שאנז אליזה, אז איתרתם בוודאי גם את שער הנימחון. מהשער יוצאת שדרה המובילה אל גני טרוקדרו הסמוכים למגדל. גני טורקדרו בגדה הימנית והמגדל בשמאלית.

ולמטיילת הותיקה שמחפשת תערוכות מעניינות-
בימים אלה מוצגת תערוכה בגרנד פאלה על מארי אנטואנט. אולי זה נשמע נושא טרחני ומעלה אבק אבל כדאי לך לקרוא את הכתבה על התערוכה. התיאור נשמע מעניין. היא כוללת הרבה יצירות אמנות מהתקופה, פריטים ואביזרים. חבל שכבר לא תוצג כשאהיה בעיר באוגוסט.
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/965724.html

[עודכן ב:11 מאי 2008 23:41:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
32. יש עוד שאלה תגובה ל - 31 12/05/2008 00:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא מכירה את הקו אישית, על פי האתר של RATP הוא נוסע כל 9-15 דקות כך שבוודאי תוכלו לפגוש אותו.ב"סודות פריס" הוא מוזכר.בכתבה זו מ2001 כתוב שהאוטובוסים הישנים (הפתוחים) יפסיקו לנוסע בתום אותה שנה.

[עודכן ב:12 מאי 2008 00:19:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
33. חבל אבל לא נורא. תודה טלוש. תגובה ל - 32 12/05/2008 08:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה מחובר זיוה  משתמש פעיל 3609 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
34. יש עוד שאלה תגובה ל - 29 12/05/2008 14:36 לתגובה קודמת
אני לא האדם הנכון לענות כי אני נורא פחדנית ומפחדת מכל דבר שאפשר אולי לפחד ממנו - אז לא התעלמתי פשוט באמת אני לא דוגמא טובה.
ולטלוש וזיוה תודה רבה על ההצעות ....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:עזרה בבקשה...
להודעה הבאה:סלובניה קרואטיה

שאלות נפוצות

כתבי למטייל כרגע באירופה

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מגזין על השולחן